Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Καταργηση του ΕΣΡ

• Please log in to reply
127 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καταργηση του ΕΣΡ (67 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καταργηση του ΕΣΡ

1. Ναι (30 ψήφοι [44.78%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 44.78%

2. Οχι (37 ψήφοι [55.22%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 55.22%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#31 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2010 - 21:56

Όχι ότι το FCC είναι υπόδειγμα...

Πάντως υπάρχουν και χειρότερα από την λογοκρισία του ΕΣΡ.
Η αυτολογοκρισία του κρατικού καναλιού της Κύπρου για παράδειγμα.

[...]
οι οργανώσεις «Για τη διαφορετικότητα κατά των διακρίσεων», η «Αρχή Ισότητας», η «Αρχή κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοίμασαν εκστρατεία ενάντια σε κάθε είδους διάκριση και με το μήνυμα: «Η χαρά δεν κάνει διακρίσεις. Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις. Ο πόνος δεν κάνει διακρίσεις. Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις», την οποία έδωσαν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο τη διαφώτιση του κοινού.
[...]
Τα τρία ραδιοφωνικά μηνύματα και ένα τηλεοπτικό που δόθηκε στα κανάλια βρήκε άμεση ανταπόκριση εκτός του ΡΙΚ, το οποίο φαίνεται να μην επιθυμεί να παρουσιάσει τουλάχιστον το ένα από αυτά στο οποίο γίνεται τηλεφωνική συνομιλία δύο γυναικών που δείχνουν να είναι ζευγάρι.

Σε δηλώσεις του στην «Α», ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους μας είπε «είδαμε τα τρία κείμενα που μας στάληκαν, τα δύο μεταδόθηκαν, το τρίτο με βάση τους κώδικες και τη γενική πολιτική του ΡΙΚ δεν έπρεπε να μεταδοθεί». Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι «το ΡΙΚ μπορεί να δέχεται ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, να τα ανέχεται, να τα σέβεται, αλλά δεν σημαίνει ότι έχει υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση να τα προβάλει». Εξήγησε ότι οι πρωτοβουλίες που ενδεχομένως παρακαλούνται τα κράτη να ακολουθήσουν κατά την κρίση τους δεν σημαίνει πως όλες οι χώρες είναι οι ίδιες και όλες οι κοινωνίες είναι οι ίδιες.
[...]

Τοποθετήστε την παλάμη σας μπροστά από το πρόσωπό σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ελεύθερα.

#32 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2010 - 22:05

Η τηλεόραση αλλάζει και μαζί της αλλάζει η έννοια της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και επιλογής του κοινού. Δεν μιλάμε πλέον για «τηλεόραση» αλλά για «δίκτυα». Και όταν αναφερόμαστε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ολοένα και συχνότερα η έννοια του «περιεχομένου» περιγράφει τις σημαντικές εξελίξεις που τρέχουν στη διανομή και προβολή του τηλε-θεάματος.
Η ελεύθερη τηλεόραση απέκτησε ήδη αντίπαλο και, όπως όλοι αναμένουν, η μάχη από το φθινόπωρο θα είναι σκληρή. Το διακύβευμα σε αυτόν το νέο ανταγωνισμό είναι η εξασφάλιση δημοφιλούς «περιεχομένου». Οι συμφωνίες εξαγοράς δικαιωμάτων, κυρίως αθλητικών, αλλά και ξένων παραγωγών. Τηλεοπτικές σειρές οι οποίες όχι μόνο κυριαρχούν πλέον στις συνήθειες τηλεθέασης του νεανικού κοινού στη χώρα μας αλλά επιλέγονται για τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης από το σύνολο των σταθμών...
* Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ήδη επιτίθενται διαφημίζοντας φθηνότερα «πακέτα» τηλεοπτικών επιλογών έναντι αυτών της συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova, με κράχτη νέα και δημοφιλή κανάλια, αλλά και αμερικανικές σειρές που σαρώνουν στη διεθνή αγορά...

Το να αντιγράφεις κάτι από αλλού δε σημαίνει πως λες κάτι.

Petran, επειδή έχω μια ιδέα για κάποιες χώρες, κυρίως αγγλική και ακόμα περισσότερο αμερικάνικη, ήθελα να πει ο Kenny για τα προγράμματά τους και πως τα συγκρίνει σε σχέση με το ελληνικό. Συγκεκριμένα στο αμερικάνικο free network οι δημιουργοί παλεύουν καθημερινά με τους censors των ίδιων τους των καναλιών.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#33 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2010 - 22:19

Κοίτα μην είμαστε και τελείως άδικοι...Η κυπριακή κοινωνία είναι πολύ πιο συντηρητική από την ελληνική...Μιλάμε για δεκαετίες πίσω σε θέματα όπως : ομοφυλοφιλία, συμβίωση χωρίς γάμο, παιδιά εκτός γάμου κτλ. Φταίει το ότι είναι και μικρή κοινωνία...Δεν τους δικαιολογώ απλά καταλαβαίνω τη νοοτροπία τους...

Εμπάσει περιπτώσει είμαι κατά της λογοκρισίας και σίγουρα το ΕΣΡ όπως είναι τώρα δεν έχει λόγο ύπαρξης αλλά αν μείνουν ανεξέλεγκτοι όλοι αυτοί οι παραγωγοί, διαφημιστές και λοιποί η ελληνική τηλεόραση θα γεμίσει σκατά...Επομένως χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη αρχή αλλά με τελείως διαφορετικό ρόλο από τον τωρινό...

xbJ3b2w.jpeg

#34 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2010 - 23:04

Petran, επειδή έχω μια ιδέα για κάποιες χώρες, κυρίως αγγλική και ακόμα περισσότερο αμερικάνικη, ήθελα να πει ο Kenny για τα προγράμματά τους και πως τα συγκρίνει σε σχέση με το ελληνικό. Συγκεκριμένα στο αμερικάνικο free network οι δημιουργοί παλεύουν καθημερινά με τους censors των ίδιων τους των καναλιών.

Man, άσε τους αγγλοαμερικάνους (τους οποίους αντιγράφουν με ζήλο οι δικοί μας), και κοίτα ευρωπαϊκή τηλεόραση... γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά κανάλια που έχουν πέσει στην υπόληψή μου και έχω κάτσει να παρακολουθήσω το πρόγραμμά τους, τα βρήκα όαση μπροστά στα ελληνικά... ακόμα κι αν δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα (εκτός από λίγα γερμανικά XD).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#35 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2010 - 00:03

Τι είδους προγράμματα; Σειρές, παιχνίδια, variety, talk shows; Ειλικρινά μαν, αδυνατώ να καταλάβω πως βρήκες όαση σε κάτι που δεν καταλάβαινες σχεδόν τίποτα. Και πες μου να κοιτάξω να φρεσκάρω γαλλικά και ιταλικά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#36 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

Anime Professional

• Members
  • 742 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2010 - 12:16

Εγω ψηφιζω καταργηση με το σκηνικο του οπως ειναι τωρα....
Εαν σοβαρευτουν και σταματανε να την λενε σε ακυρος αλλα να προστατεψουν το μυαλο μας απο ολες της ******** που δειχνουν καθημερινα διαφορα ζωα και ας μηνουν!
Δημοσιευμένη  εικόνα
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#37 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2010 - 13:32

ειναι νοητο πως λιγες εκπομπες ειναι προσεγμενες πχ βασιλη βασιλικου και κατι τετοιες
Spoiler:

Οι δημοσιοι αυτοι υπαλληλοι ειναι απλα ενα μερος του προβληματος , αλλα δεν θελω να φυγουν για να αποθρασυνθουν τελειως τα πραγματα για τον καθε ανυπαρκτο παπακαλιατη.
και η μλκ ειναι οτι εδω πληρωνεις τα καναλια ουτως ή αλλως και νετ, στο ιντερνετ πχ για τους αγωνες δεν μπορεις να δεις το κερατο μου ! αν ειναι δυνατον ! πληρωσε λεει , παλι! ε, ρε μια μηνυση που θα τραβαγε ! ...
Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από laraska: 18 Ιούνιος 2010 - 20:49

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#38 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2010 - 20:46

Καλα αυτο με το ρικ οντως με εκπλησει. Που να ειχανε και μια πιο δεξια κυβερνηση δηλαδη. Ειδαμε και εδω την καταντια της ερτ,ιδιως της νετ, με την προηγουμενη κυβερνηση.

Τι είδους προγράμματα; Σειρές, παιχνίδια, variety, talk shows; Ειλικρινά μαν, αδυνατώ να καταλάβω πως βρήκες όαση σε κάτι που δεν καταλάβαινες σχεδόν τίποτα. Και πες μου να κοιτάξω να φρεσκάρω γαλλικά και ιταλικά.

Μπορεις μεσω δορυφορικης να δεις δωρεαν τα γερμανικα καναλια. Μαλιστα τα κρατικα (αrd, zdf), μεταδιδουν το μουντιαλ σε hd.

Αν σε ενδιαφερει ενημερωση, επιστημη κλπ το n24 σε καλυπτει. Οπως και η deυtsche welle. Για αθλητικα δωρεαν το eυrοspοrt ενα και το spοrt eιns. Για παιδικα το kika. Για καλλιτεχνικα το arte.
Τωρα τα rtl, τεlε5 και sαt1 βαζουν αμερικανοφερτες εκπομπες,πολλες απο τις οποιες ειναι χαμηλου επιπεδου.
Η βασικη διαφορα ειναι πως ακομα και για αυτα υπαρχει οργανωση.
Ειχα ακουσει πως οταν ηρθαν απο τη σουηδικη τηλεοραση στην ετ3 για συνεργασια για μια εκπομπη, οι σουηδοι ειχαν ενα μπλοκακι προγραμματισμου,κατι που γινεται σε ολα τα ευρωπαικα σοβαρα καναλια. Στην ετ3 αυτο τους φανηκε πρωτογνωρο.
Αυτο ειναι που κανει μια εκπομπη ποιοτικη.

#39 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

Anime Professional

• Members
  • 742 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 01:52

Δεν υπαρχει λογος υπαρξης αυτη τη στιγμη του ΕΣΡ!

Να πω οτι προστατευει τον τηλεθεατη απο σαβουρες παει στο διοαλο αλλα αυτοι συνεργαζονται με ολα τα ρεμαλια και εαν εμφανιστει κανεις που μπορει να μιλησει σταρατα και εξω απο τα δοντια αυτοι τον κοβουνε η τον κοπανανε με προστιμα επειδη ειναι ζωα...
Εκτος αυτου κανουμε μια συζητηση για ενα οργανισμο που κλεινει τον Μπομπ Σφουγγαρακη και επιτρεπει τα ξεκωλα στα μεσημεριανα!!!

Ασε που εχω μια υποψια οτι ευθυνονται και για μη προβολες ορισμενων anime στην Ελλαδα!!!
Εαν κανω λαθος διορθωστε με αλλα ειλικρινα το πιστευω θα τα βγαλουν splater και σατανιστικοπαγανιστικα...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#40 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 09:33

Ασε που εχω μια υποψια οτι ευθυνονται και για μη προβολες ορισμενων anime στην Ελλαδα!!!
Εαν κανω λαθος διορθωστε με αλλα ειλικρινα το πιστευω θα τα βγαλουν splater και σατανιστικοπαγανιστικα...

http://www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/file-get?arx-files-disposition=attachment&arx-files-entry-id=9ba24d425b211e7983571826e98263e5

Πολύ πιθανόν, πολύ πιθανόν.

#41 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 09:55

sunday, με κάλυψε ο Petran79. ;)

Οι δημοσιοι αυτοι υπαλληλοι ειναι απλα ενα μερος του προβληματος , αλλα δεν θελω να φυγουν για να αποθρασυνθουν τελειως τα πραγματα για τον καθε ανυπαρκτο παπακαλιατη.

Those filthy homosexuals, they're the root of all evil, right?

http://www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/file-get?arx-files-disposition=attachment&arx-files-entry-id=9ba24d425b211e7983571826e98263e5

Α ναι, έκοψαν και το One Piece. Ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω.

Απλά facepalm με την αιτιολόγηση.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#42 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 10:35

καμια σχεση.

γιατι εσυ , τι γνωμη εχεις , αυτα τα ''σκηνικα'' δεν γινονται για να προκαλουν και να τραβουν το ενδιαφερον ;
προσωπικα τον παπακαλιατη μονο απο αυτο το γεγονος τον ξερω. τσαμπα διαφημιση δλδ.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#43 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 10:46

Για τους gay στην tv: Δε νομίζω ότι είναι και κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Όποιος δεν είναι gay δε θα γίνει gay επειδή είδε μία σειρά του Παπακαλιάτη.

Αλλά οι συγκεκριμένες σειρές, όπως και αυτές του Κοκκινόπουλου, μπορούμε τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι απευθύνονται σε ώριμο κοινό; Καλές, κακές δεν το κρίνω, απλά απευθύνονται σε ώριμο κοινό. Το πιο είναι ώριμο κοινό δεν μπορεί νομίζω να καθοριστεί εύκολα, μιας και τα standards αλλάζουν κάθε διετία. Για αυτό και μόνο το λόγο πρέπει να υπάρχει ένας επίσημος φορέας.

Και όχι δε θεωρώ ότι βία ταινιών τύπου φονικό όπλο απευθύνεται σε ώριμο κοινό. Τουλάχιστον εγώ τις είδα πριν τα 10 μου. Είναι άλλο να βλέπεις τον Luffy να σαπίζει τον Croc και άλλο να δεις μια ταινία στην οποία ο πατέρας χτυπάει το παιδί του. Νομίζω γίνομαι κατανοητός.
Ίσως και να μη χρειάζεται το ΕΣΡ, αλλά ο κάθε γονέας να πρέπει να κρίνει μόνος του τί θα δει και τί δε θα δει το παιδί του, βλέποντας το και ο ίδιος. Βέβαια αυτό απαιτεί ο γονιός να έχει και μία σωστή κρίση και παιδεία γενικότερα και γνώση για το παιδί του. Γιατί όπως μία βίαιη ταινία μπορεί να επηρεάσει τον ψυχισμό του παιδιού, έτσι και η συνεχής θέαση προγραμμάτων για ηλίθιους μπορεί να επηρεάσει το μυαλό του...
Προσωπικά είδα αρκετά ακατάλληλα πράγματα μικρός στην τηλεόραση αλλά όταν μου έκαναν κουβέντα και μου εξηγούσαν, όλα ήταν οκ.

Spoiler:

#44 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 11:12

καμια σχεση.

γιατι εσυ , τι γνωμη εχεις , αυτα τα ''σκηνικα'' δεν γινονται για να προκαλουν και να τραβουν το ενδιαφερον ;
προσωπικα τον παπακαλιατη μονο απο αυτο το γεγονος τον ξερω. τσαμπα διαφημιση δλδ.

Εγώ θα το πάρω ανάποδα.
Τι
κι αν γίνονται για να προκαλέσουν και να τραβήξουν το ενδιαφέρον;

#45 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 12:08

Εγώ θα το πάρω ανάποδα.
Τι κι αν γίνονται για να προκαλέσουν και να τραβήξουν το ενδιαφέρον;

να μια καλη ερωτηση...
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler: