Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Hellsing


  • Please log in to reply
682 replies to this topic

#646 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2012 - 23:30

Δεν ξέρω αν αλλάζει (αμφιβάλλω κιόλας αλλά δεν έχω γνώσεις επί του θέματος, μόνο συζητήσεις με άλλους που την είδαν), αλλά και να μην άλλαζε δεν θα ήταν η πρώτη τσόντα που κάνει επιτυχία. Ειδικά σε anime.

Τέλος πάντων, μηδενικοί ήταν οι χαρακτήρες και περιορίζονταν σε επιδείξεις αντρίλας (Alucard, παπάς) ή ψυχοπάθειας (όλοι οι κακοί) με τον πιο φθηνό και "σοκαριστικό" τρόπο ενώ υπήρχε φετιχισμός με ονόματα και ατάκες. Οι μάχες ήταν άθλιες, λογική είχαν μηδενική και νικητής ήταν ο πιο ΜΠΑΝΤΑΣΙΛΑΣ. Μάλιστα πρόλαβε να χώσει και ένα δυνατό asspull στο πρώτο επεισόδιο. Οι προσπάθειες για κωμωδία ήταν αστείες αλλά με την κακή έννοια. Η πλοκή περιορίζοταν σε "πρώτα έγινε αυτό και μετά έγινε εκεινό" που είναι σημάδι κακής αφήγησης.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι καταλάβα ακριβώς τι είναι αυτό που θα δω από τα πρώτα πέντε λεπτά. Τα υπόλοιπα τα είδα σαν ένδειξη καλής θέλησης. Νομίζω μάλιστα ότι άργησα πολύ να το παρατήσω.

Τέλος πάντων, αν γίνεται η καλύτερη σειρά όλων των εποχών μετά εγώ χάνω που δε θα τη δω.

Κυνηγέ τι σχέση έχει το τι περιμένα εγώ με το πόσο φόλα είναι; Και το Jojo περιέχει αίματα και μπαντασίλες και είναι τέλειο.
Εγώ πορνογραφία ξέρω τι σημαίνει αλλά εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν χρησιμοποιώ τον όρο σε αυτήν την περίπτωση. Δικό σου είναι το σφάλμα εδώ.

#647 ThePirateHunter

ThePirateHunter

    Anime Fan

  • Members
  • 273 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2012 - 23:59

Απο τα προηγουμενα μηνυματα εγω καταλαβα οτι σε ενοχλουν αυτα τα στοιχεια γενικα, οποτε πασο.Απολυτα σεβαστη η αποψη σου, αν ολα αρεσαν σε ολους θα υπηρχε προβλημα :P Εμενα μου αρεσει διοτι Α)εχει ζομπι Β)εχει badass βρυκολακες Γ) εχει ΠΟΛΥ αιμα Δ) εχει υποφερτη ιστορια(οχι δεν υποστηριζω οτι ειναι αριστουργημα) Ε) εχει πολυ ομορφο animation. Προφανως αν καποιος ψαχνει μονο αυτα απο το συγκεκριμενο anime θα του φανει εργο τεχνης. Και ναι, ειναι γεγονος οτι ο μεσος ανθρωπος με αυτα ειναι καλυμμενος. Αν θες κατι παραπανω, εννοειται πως θα ξενερωσεις(οπως εγω ξενερωσα με το Bleach πχ).

Ειναι επισης προφανες οτι το "υποφερτη ιστορια"/"ομορφο animation" ειναι υποκειμενικα. Υπαρχουν ατομα που δεν τους καλυπτει η ιστορια του Death Note αλλα βρισκουν ωραιο το animation του One Piece, περι ορεξως, κολοκυθοπιτα.


Τωρα για τον ορισμο της πορνογραφιας, δεν νομιζω οτι εχει νοημα να το συζητησουμε. Καταλαβαινω πως το εννοεις παντως, αλλα το θεωρω λαθος, ειδικα σε ενα τετοιο thread καθως μπορει να δημιουργησει λαθος εντυπωσεις.

#648 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2012 - 18:45

Δυο ερωτήσεις μονο. Γιατι χρησιμοποιούμε αρνητικά την λεξη πορνογραφία;
Και γιατι πολλές φορές εχουμε την ταση (και εγώ μαζι αν και οχι πάντα) να κρινουμε και μαλιστα καπως απολυτα ένα έργο με βάση το τι ΔΕΝ εχει, αντι να αξιολογήσουμε τι έχει;

Το συγκεκριμενο πάντως, έχει υπόθεση, η οποια ξετυλιγεται αργοτερα στα επομενα OVAs. Οχι όμως οτι παιρνει και τον αναλογο χρονο με την δραση και τη γκοριλα, καμια σχεση. Δηλαδη μη φανταστεις οτι αν τη συνεχισεις θα εντυπωσιαστεις θετικα, αλλα εχει μια ενδιαφερουσα ιστορια να πει. Αλλά αν κατάλαβα καλα τι ζητάς δε νομιζω οτι θα εντυπωσιαζοσουν θετικά αν την συνεχιζες, Warchief.


Πάντως μην πολυστραβωνεις με τη δημοτικοτητα τετοιων σειρών. Σιγουρα σε ενα βαθμο θα συμφωνησω μαζι σου, γιατι λογω των αντιστοιχων απολαβων τα στουντιο δινουν μεγαλυτερη βαση σε τετοιο στυλ παραγωγων και αλλα αδικουνται καταφωρα (ακομα δεν μπορω να χωνεψω το michiko to hatchin), αλλά εμενα προσωπικά το προβλημα μου δεν ειναι ενα η δυο αριστουργηματα στο ειδος τους οπως - αντικειμενικα θεωρω - ειναι το hellsing, αλλα η σωρεια "βυζι/αιμα" που κυκλοφορει και δεν εχει να πει τιποτα.
Και οχι μονο σε σενα που τελοσπαντων εισαι λιγο πιο απαιτητικος σε καποια συγκεκριμενα πραγματα, αλλα γενικως δεν εχουν να προσφερουν.

Kαλα, αν ποτε θελησω να σε κανω να φας το ποντικι απο τα νευρα, θα σου προτεινω needless :P

stasou%2520mygdala.jpg


#649 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2012 - 19:08

Επειδή υποτίθεται ότι η τέχνη δε σου δίνει αυτό που θέλεις, ή που νομίζεις ότι θέλεις, αλλά αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό που πρέπει να δεις, επειδή αυτό πιστεύει πως πρέπει να δεις ο καλλιτέχνης. Αυτό είναι το νόημα της καλλιτεχνικής έκφρασης. Αν απλά τσεκάρουμε κουτάκια έχουμε τελειώσει. Η πορνογραφία είναι καλή όταν είναι πορνογραφία. Δεν έχει να κάνει με την τέχνη.
Η αξιολόγηση μου για το Hellsing βασίστηκε στην υπόθεση ότι πρόκειται περί μίας προσπάθειας των δημιουργών του να πουν μια ιστορία. Αν συμφωνήσουμε ότι μιλάμε για ένα προϊόν καλλιτεχνικής εκπόρνευσης (δεν ξέρω αν είναι ή όχι και ούτε καταδικάζω μία τέτοια επιλογή, λέω μόνο ότι δε συνιστά τέχνη), η αξιολόγηση θα είναι διαφορετική.
Στην τελική θα μπορούσε να είναι απλά διασκεδαστικό, αν π.χ. είχε όμορφες μάχες. Όσες είδα εγώ ήταν τρομερά βαρετές και ανόητες.

Πάντως δεν είπα τι θα ήθελα να έχει, σχολίασα όσα έχει στη δεύτερη παράγραφο μου εδώ. Θα ήθελα βέβαια να είναι... καλό, γιατί ακόμα δεν έχω βρει καμία σειρά για να περάσω τις διακοπές.

#650 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2012 - 19:48

Οι μαχες στο hellsing εχουν μια ιδιαιτεροτητα που δεν τη θυμαμαι σε αλλο ανιμε τοσο πολυ. Ο πρωταγωνιστης καθεται και τις τρωει και μετα εμφανιζεται αλωβητος. και δινει πονο. Η διαφορα δεν ειναι στο οτι τις τρωει, που ειναι πολυ συχνο στα ανιμε, αλλα δεν βλεπουμε καν προσπαθεια αποφυγης.

Συζητωντας το σε αγγλικα φορα συνηθως καταληγαμε οτι θελουν να δειξουν οτι το εκανε επιτηδες για να δειξει διαφορά επιπεδου και να αποητευτουν σε βαθμο καταθλιψης οι αντιπαλοι του. Δεν το λεει πουθενα ευθεως, αλλα ακουγεται η πιο λογικη εξηγηση αν σκεφτεις πως μας εχει παρουσιασει το χαρακτηρα του. Σιγουρα παντως το μοτιβο της μαχης δεν ειναι το ισχυρο κομματι του, οσο ειναι οι διαφορες μαγειες, αιματα, τερατα, φωτιες εκρηξεις θειαφι και φωσφορος, και το μπουρλοτο της σαπφους, το οποιο και νομιζω αδιαμφισβητητα, ειναι τεχνη. Οχι γιατι δεν υπαρχουν καλυτερα, αλλα ενταξει το εχουν παραδεχτει σαν εικονα και ηχο ακομα και ανθρωποι που δεν τους αρεσε η σειρα.

Τωρα οσο για την πορνογραφια, και τεχνη μπορει να γινει, και υπο προυποθεσεις μπορει να μπει και στη τεχνη.

Αν με ρωτησεις αν τα σαλια και τα υπονοουμενα κλπ. εχουν μπει εκει μεσα για να πουλησει το εργο, η γιατι ειναι αναποσπαστο κομματι στο πως ειχε την ατμοσφαιρα ο δημιουργος στο μυαλο του, δεν ξερω να σου απαντησω. Σιγουρα κλινω πολυ περισσοτερο προς το πρωτο, αλλα μου εχει δωσει στοιχεια και για το δευτερο, ουκ ολιγες φορες.

Τεσπα, σημασια εχει οτι εγω ειμαι απο τους τυχερους που το απολαμβανω. :D

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 25 Δεκέμβριος 2012 - 19:49

stasou%2520mygdala.jpg


#651 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2012 - 00:24

Επειδή υποτίθεται ότι η τέχνη δε σου δίνει αυτό που θέλεις, ή που νομίζεις ότι θέλεις, αλλά αυτό που χρειάζεσαι.


Αν ο άλλος χρειάζεται να δει badassίλες, τί θα 'χεις να πεις;

Το ότι η τέχνη πρέπει να σου δίνει "αυτό που χρειάζεσαι" και όχι αυτό που θέλεις, δεν είναι απλά ριζικά λανθασμένη άποψη, αλλά είναι και λίαν επικίνδυνη, ιδεολογικά μιλώντας. Με το ίδιο ακριβώς αλαζονικό, ξέρω-καλύτερα-από-σένα-τι-κουλτούρα-χρειάζεσαι-να-καταναλώσεις σκεπτικό έδρασαν και δρουν τόσοι και τόσοι υπουργοί προπαγάνδας σε όλον τον κόσμο, ταΐζοντας τον κοσμάκη με "τα έργα που χρειάζεται και πρέπει να δουν για να γίνουν Σωστοί, Υπάκουοι Και Πειθήνιοι Πολίτες Του Δοξασμένου Μας Έθνους™". Το σωστό (κι αυτό που, ευτυχώς, συνήθως συμβαίνει) είναι ο κάθε καλλιτέχνης να κάνει ό,τι γουστάρει, κι από 'κεί και πέρα άμα βρεθεί και κοινό στο οποίο αρέσει αυτό που κάνει, έχει καλώς. Ατομικές ελευθερίες, ελεύθερη αγορά κτλ. But I digress.

Γενικά δες: κατάλαβες αρκετά καλά τι έχει να προσφέρει το Hellsing, είναι σεβαστό το ότι δεν σου κάνει κέφι να κάτσεις να το δεις για τους δικούς σου, οριακά αυτοαναιρούμενους (more on that παρακάτω) λόγους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς έτσι αβίαστα να βγάζεις το συμπέρασμα και να γράφεις ότι πρόκειται περί ευτελούς (αυτό που εννοείς δηλαδή με τη λέξη "πορνογραφικό") έργου, κι ότι αυτοί που το εκτιμούν είναι σε νοητικά δωδεκάχρονα. Ειδικά αυτό το τελευταίο θα σου ζητήσω να σταματήσεις να το γράφεις - το έχεις γράψει και σε άλλα threads, και κανένας δεν έχει την όρεξη να χλευάζουν τη νοημοσύνη του επειδή βλέπει μια συγκεκριμένη σειρά, όποια κι αν είναι αυτή. Είσαι fan μιας σειράς που διχάζει αγρίως την anime κοινότητα (One Piece), θα πρέπει να το έχεις νιώσει αυτό το discrimination στο πετσί σου στο παρελθόν, συνεπώς you should know better. Παρεμπιπτόντως, ο συσχετισμός ηλίθιο έργο <-> ηλίθιοι fans δεν στέκει όσο νομίζεις, ή όσο ενδεχομένως θα ήθελες.

Πάμε τώρα στον χαρακτηρισμό "πορνογραφικό" (ήτοι, ευτελές), που προσέδωσες στο Hellsing. Όπως χαρακτηριστικά έγραψες και ο ίδιος, το Hellsing μπορεί να ισοπεδωθεί στο τρίπτυχο "Μπαντασίλες, αίματα, φετιχισμός", τρίπτυχο με το οποίο, όπως έχεις φροντίσει να εμπεδώσει και ο τελευταίος χρήστης του .aNiMe//GR, βγάζεις σπυράκια. Όμως έχω μία πολύ σημαντική ερώτηση να σου κάνω: Τί είναι αυτό που κάνει τις badassίλες, τα αίματα και τους φετιχισμούς (φριχτά ασαφές αυτό το τελευταίο BTW), μεμπτά από μόνα τους; Και αντιστρόφως, τί είναι αυτό που δεν κάνει μεμπτά άλλα staples των anime που υπό το ίδιο ισοπεδωτικό πρίσμα θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν εξίσου πορνογραφικά, φετιχιστικά, ευτελή, ανούσια, ή όπως θες πες τα, όπως (ναι, τολμάω να το πάω εκεί) "slice-of-life με χαριτωμένα αγοράκια/κοριτσάκια που κάνουν χαριτωμένα πράγματα"; Το ότι το τελευταίο είναι πιο "ευγενές θέαμα"; Τί σημασία έχει; Σε ποια επιτροπή ελέγχου ποιότητας κουλτούρας θα χρειαστεί να δώσουμε λογαριασμό; Να ήταν οι προσδοκίες μας από τα anime σε επίπεδα Tarkovsky, να το καταλάβω το βιτριόλι εναντίον του Hellsing. Αλλά με το συμπάθειο κιόλας, anime βλέπεις και βλέπουμε - πράγματα όπως το over-the-top factor του Hellsing go with the territory, και δεν έχει και πολύ νόημα να αδειάζεις τη χολή σου πάνω του επειδή τολμάει και το εκμεταλλεύεται. Δεν τα λέω όλα αυτά σαν ελαφρυντικό για τα anime, BTW - πολλές από τις καλύτερες όπερες που γράφτηκαν ποτέ θα ήταν φριχτά θεάματα σαν ταινίες... βγάλε μου τώρα κι αυτές σκάρτες!

Και πάμε τώρα στην αυτοαναίρεση στην οποία προαναφέρθηκα: Γιατί, αλήθεια, το Hellsing είναι φτηνή πορνογραφία ενώ το Dragonball Z, το Jojo's Bizarre Adventure ή το Hokuto No Ken αξίζουν το σεβασμό μας; Trick question - μην πας να απαντήσεις, γιατί στην πραγματικότητα όλα τους αξίζουν στον εξής έναν και μοναδικό τομέα: εξύμνηση της τεστοστερόνης. Σαν ιστορίες, και βασικά σαν οτιδήποτε άλλο, κανένα από τα τέσσερα δεν διεκδικεί καμία δάφνη. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ σαν δικαιολογία είναι ότι οι λεπτομέριες που διαφοροποιούν το Hellsing από τα άλλα (πχ vampires, crazy nazis etc) δεν σου "κάθισαν" καθόλου καλά, αλλά αυτό δεν αρκεί για να γράψεις αυτά που έγραψες, λες και είσαι τελείως διαφοροποιημένος από αυτό το είδος κι αυτό το στυλ anime. Μια χαρά badassίλα και αίμα πουλάνε και τα άλλα.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις BTW ότι δεν τα γράφω όλα αυτά επειδή σου αρέσει το Jojo (δικαίωμά σου) - τα γράφω επειδή σου αρέσουν τα πάντα πάνω στο Jojo και ταυτόχρονα μισείς τα πάντα πάνω στο Hellsing (κάτι το οποίο είναι οξύμωρο), και φυσικά θεωρείς πρέπον να αμφισβητήσεις τα γούστα και το IQ οποιουδήποτε το απολαμβάνει, όπως συνηθίζεις να κάνεις (κι έχεις αρχίσει να εξαντλείς την υπομονή μου). Δέχομαι ότι είσαι ένας "unhappy customer" του Hellsing. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ το μανδύα ανωτερότητας με τον οποίον ντύνεσαι ενώ μιλάς γι' αυτό. Ειλικρινά, πιο εύκολα θα δεχόμουν την κριτική σου από κάποιον που βλέπει πχ μόνο ταινίες Ghibli - όχι ότι αυτός θα είχε δίκιο, αλλά τουλάχιστον θα ήξερα από που ερχόταν.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#652 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2012 - 00:52

Κι εγώ μπορώ να πω ότι θέλω να δω κάτι ποιοτικό. Αυτό δεν το κάνει ευτελές. Είναι παιχνίδι με τις λέξεις, και είναι πρόβλημα στον ορισμό που έδωσα. Ήλπιζα ότι θα γίνω κατανοητός. Ένα καλό παράδειγμα είναι ας πούμε το 21ο επεισόδιο του Hyouka, που προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις, κάποιες από τις οποίες ήταν ακραίες επειδή δεν χωρούσε στο μυαλό τους ότι μπορει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι της ιστορίας. Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι όταν πεθαίνει ας πούμε κάποιος αγάπητος χαρακτήρας. Μα προφανώς δεν θέλεις να πεθάνει, και πολύ πιθανό σε αυτό να ποντάρει και ο συγγραφέας. Το ζήτημα είναι αν εξυπηρετεί την αφήγηση αυτός ο θάνατος ή όχι.
Γράφω επίσης ότι αυτό που "χρειάζομαι" να δω είναι αυτό που νομίζει ότι χρειάζομαι να δω ο καλλιτέχνης. Αυτός θα το βάλει εκεί, κι εγώ θα το αξιολογήσω. Μπορεί να είναι κάτι ηλίθιο. Τουλάχιστον είναι κάτι. Είναι μια ιστορία. Δεν είναι ένα checklist.
Τρέμω στη σκέψη ότι τα όσα έγραψα μπορούν να παρερμηνευθούν με αυτόν τον τρόπο. Αυθεντικότητα ζητάω, όχι ισοπέδωση και φασισμό. Αυτές είναι έννοιες που μου προκαλούν αναγούλα.

Γενικά πάντως έχει παρερμηνεύσει αρκετά από τα όσα γράφω.
Ο Οσάμα με ρώτησε "τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία σειρά", και επιμένω ότι αν αυτό που ζητάς από τις σειρές ή γενικά από την τέχνη είναι αίματα και μπαντασίλες, ή είσαι 12, ή υποτιμάς την αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης γενικότερα, ή απλά δε σε ενδιαφέρει επειδή ασχολείσαι με άλλα πράγματα.

Πάντως δεν είχα καμία διάθεση να μειώσω κάποιον εδώ πέρα, ειδικά από τη στιγμή που συμφωνούμε πάνω κάτω με τους περισσότερους για το τι προσφέρει η σειρά. Όταν την έχω τη διάθεση, όπως έχει συμβεί αλλού, φροντίζω να γίνεται εμφανές.

Τη μεγάλη πλειοψηφία των slice of life όπως τα θέτεις τη βρίσκω εξίσου ελεεινή με το Hellsing. Δεν έχει να κάνει με το είδος. Σειρά-σειρά γίνεται η εξέταση.

Το θέμα τώρα είναι ότι το λέω και ο ίδιος ότι δεν έχω πρόβλημα με τα αίματα ή τις μπαντασίλες, και ότι τα έχει αυτά και το Jojo. Θα μιλήσω μόνο γι'αυτό επειδή Dragonball έβλεπα μικρός αποσπασματικά και από Hokuto no Ken δεν έχω ιδέα. Ακόμα και τα σημεία που λες ότι διαφοροποιείται το Hellsing, δηλαδή vampires και crazy nazis, τα έχει ακριβώς το Jojo στο δεύτερο part.
Δεν υπάρχει τίποτα οξύμωρο στην αντιπάθεια μου προς το Hellsing και τη συμπάθεια μου προς το Jojo, και θα χάρω να συζητήσω τις διαφορές σε περίπτωση που το έχεις διαβάσει.

Γενικά δεν είναι θέμα είδους. Ούτε θέμα αίματος. Αν οποιαδήποτε σειρά έδειχνε αίμα ήταν φόλα χαθήκαμε. Καμία σχέση.

#653 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.265 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2012 - 22:20

απλα επειδη το Hellsing βγαινει σε μορφη OVA, θα εχει διαφορετικο marketing απο μια συνηθισμενη σειρα. και οπως φαινεται εστιαζουν στα 3 προαναφερθεντα σημεια που το κανουν διασημο, ωστε ο κοσμος να αναμενει με αγωνια το επομενο OVA. ετσι το exploitation υπαρχει σε μεγαλυτερο βαθμο. 6 χρονια περασαν. ουσιαστικα μονο οι σκληροπυρηνικοι θα κατσουν να το δουν.
και ουσιαστικα αλλαξε 3 σκηνοθετες. που σημαινει 3 διαφορετικες προσεγγισεις.

το manga του Hellsing το ειχα διαβασει πριν χρονια. Αν και μου αρεσε δεν ηταν κατι που θα μου κρατουσε το ενδιαφερον για πολυ καιρο. Πολυ περισσοτερο τα ΟVA τα οποια ειναι πιο ρηχα απο το manga.
To Ηellsing εχει οντως ενα καλο σεναριο, απλα αυτο φαινεται περισσοτερο στη σειρα παρα στο OVA. η σειρα κανει πολυ καλυτερη δουλεια στο να μεταφερει στην οθονη την ομολογουμενως δυσκολη να μεταφερθει ατμοσφαιρα του manga.
το OVA απο το λιγο που ειδα, εστιαζεται περισσοτερο στις σκηνες δρασεις, παρα στους χαρακτηρες. ασε που βαλαν βιαστικα τα πρωτα 2 OVA, με συνεπεια να χασουν οι θεατες τον προσανατολισμο τους αν δεν εχουν διαβασει το manga ή δει τη σειρα. αυτο ειναι που του αφαιρει αρκετους ποντους.

το Jojo αντιθετα δειχνει να ειναι πρωτοτυπο, οπως και το manga, γιατι ουσιαστικα ειναι η πρωτη φορα που γινεται σειρα, χωρια που εχει και καλυτερο design απο το manga. Ενω στο Hokuto no Ken ισχυε το αντιθετο.

#654 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2012 - 23:37

Ο Οσάμα με ρώτησε "τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία σειρά", και επιμένω ότι αν αυτό που ζητάς από τις σειρές ή γενικά από την τέχνη είναι αίματα και μπαντασίλες, ή είσαι 12, ή υποτιμάς την αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης γενικότερα, ή απλά δε σε ενδιαφέρει επειδή ασχολείσαι με άλλα πράγματα.


Αποφεύγοντας την υπεραπλούστευση του Osama, θα πω ότι υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους υπάρχουν στιγμές όπου το μόνο πράγμα που θέλουν από ένα anime είναι badassery και αίμα, και το Hellsing ικανοποιεί άριστα αυτό το σκοπό. Δεν βλέπω πως αυτό σημαίνει ότι κάποιος είναι 12, ή υποτιμά την αξία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το θέμα τώρα είναι ότι το λέω και ο ίδιος ότι δεν έχω πρόβλημα με τα αίματα ή τις μπαντασίλες, και ότι τα έχει αυτά και το Jojo. Θα μιλήσω μόνο γι'αυτό επειδή Dragonball έβλεπα μικρός αποσπασματικά και από Hokuto no Ken δεν έχω ιδέα. Ακόμα και τα σημεία που λες ότι διαφοροποιείται το Hellsing, δηλαδή vampires και crazy nazis, τα έχει ακριβώς το Jojo στο δεύτερο part.
Δεν υπάρχει τίποτα οξύμωρο στην αντιπάθεια μου προς το Hellsing και τη συμπάθεια μου προς το Jojo, και θα χάρω να συζητήσω τις διαφορές σε περίπτωση που το έχεις διαβάσει.


Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα αίματα και τις badassίλες, τότε τί εννοούσες όταν έγραφες "Μπαντασίλες, αίματα, φετιχισμός, 0/10"; Το μοναδικό ασφαλές συμπέρασμα για όποιον διαβάζει αυτή τη γραμμή είναι να θεωρήσει ότι θεωρείς σκουπίδι οποιοδήποτε έργο καταφεύγει σ' αυτά τα στοιχεία για να γίνει αρεστό. Με τη διευκρίνηση που κάνεις παραπάνω, όμως, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι στα στοιχεία αυτά καθαυτά, αλλά απλά χρησιμοποιείς αυτούς τους όρους περιφρονητικά για να περιγράψεις ένα έργο όταν υπάρχει κάτι άλλο μέσα του που σε ενοχλεί... κάτι το οποίο είναι λίαν παραπλανητικό.

Εξήγησέ μου λοιπόν, αν δεν βαριέσαι: Τί είναι αυτό που κάνει το Hellsing, δεν κάνει το Jojo, και δεν μπορείς να το συγχωρέσεις στο Hellsing που το κάνει;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#655 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2012 - 23:48

Σύμφωνοι για το πρώτο. Ο Osama δεν έγραψε τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία σειρά όταν δε θέλει να ζητήσει κάτι άλλο, αλλά γενικά. Προφανώς είχε και το στοχείο της πλάκας η διατύπωση του, αλλά εγώ σε αυτό απάντησα.

Όχι όταν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Έγραψα μόνο αυτά επειδή μόνο αυτά είδα.
Και αν θες την άποψη μου, ούτε στην μπαντασίλα τα καταφέρνει και πολύ καλά.

Ρωτάω όμως, το έχεις διαβάσει (και αν ναι, μέχρι που) ή απλά θα με πιστέψεις σε ό,τι σου πω; Είχαμε αυτή τη συζήτηση και στο irc πάντως τις προάλλες, για τις διαφορές μεταξύ Jojo και Ηellsing.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Warchief: 26 Δεκέμβριος 2012 - 23:51


#656 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2012 - 23:58

Η μόνη μου επαφή ως τώρα με το Jojo είναι τα πρώτα 3 επεισόδια του πρόσφατου anime. Δεν το droppαρα, απλά το αφήνω για κάποια στιγμή που θα έχω τη θέληση, την όρεξη, την ανάγκη, τη χρεία να δω anime τύπου Jojo... διότι μη νομίζεις, μια χαρά μπορώ να το εκτιμήσω κι εγώ, στη σωστή στιγμή. But don't let that bother you, γράψε εσύ (βάλε και spoilers αν χρειαστεί) και θα τα θυμάμαι εγώ ενώ θα βλέπω το anime. Δεν σου κάνω γυμνάσια, με ενδιαφέρει ειλικρινά.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#657 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2012 - 00:27

Κατ'αρχάς, έχεις επαφή με το κατά γενική ομολογία χειρότερο κομμάτι της σειράς (και πάλι καλό είναι). Δηλαδή αυτό που είπες για εξύμνηση τεστοστερόνης, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στο πρώτο part, κι αυτό μόνο με μια επιφανειακή εξέταση - δηλαδή κοιτάζοντας τις ζωγραφιές, οι οποίες από το τέταρτο part και έπειτα αλλάζουν δραματικά και σχεδόν απότομα.

Ο σημαντικότερος λόγος γι'αυτό είναι απλός: είναι αστείο. Ειλικρινά, αυτό είναι. Δεν εννοώ ότι είναι αστείο όπως προσπαθεί να είναι το Hellsing με μερικές σκηνές της Seras (αν υπάρχει κάποιος που τα θεωρεί αστεία αυτά, δεν ξέρω κιόλας), είναι αστείο συνέχεια. Είναι αστείο ακόμα και όταν είναι σοβαρό. Αυτά ισχύουν περισσότερο για τα πρώτα τρία parts, και περισσότερο από όλα για το πρώτο.
Τη σοβαρότητα τη διεκδικείς όταν έχεις να πεις κάτι σοβαρό. Αλλιώς καταντάς γελοίος και εξοργιστικός, όπως το Hellsing.

Άλλες διαφορές:
Ο Araki είναι ο πρώτος mangaka που συναντώ που λέει με τόση επιτυχία την ιστορία σχεδόν αποκλειστικά οπτικά. Ακόμα και στα πρώτα, χοντροκομμένα και σχεδόν άσχημα volumes οι χαρακτήρες αναβλύζουν προσωπικότητα. Του Hellsing αναβλύζουν genericness.
Όλα τα parts είναι διαφορετικά μεταξύ τους, και όλα τα επόμενα είναι εντελώς διαφορετικά από το πρώτο, στα πάντα. Έχει να προσφέρει πληθώρα εμπειριών μόνο και μόνο από τους πρωταγωνιστές του. O Joseph είναι διαμετρικά αντίθετος του Jonathan στη συμπεριφορά. Ο Jotaro είναι λιγομίλητος και μονίμως θυμωμένος με όλους, ο Joseph φοράει καρφίτσες με καρδούλες στη στολή του.
Από το δεύτερο part και μετά (και πολύ περισσότερο από το τρίτο που μπαίνουν μέσα τα Stands και μετά), οι μάχες είναι από τις πιο έξυπνες, περίεργες και ενδιαφέρουσες που μπορεί να συναντήσει κάποιος. Ακόμα και αν διαφωνεί κανείς στα παραπάνω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε νικάει ούτε ο πιο μάγκας, ούτε ο πιο άντρας, ούτε ο πιο πρωταγωνιστής (ερμ ας εξαιρέσουμε τον Jotaro εδώ) και ότι οι μάχες δεν περιορίζονται σε ανταλλαγές πυροβολισμών ή εξυπνακίστικων ατακών, αλλά είναι ΤΑΚΤΙΚΕΣ. Όλες τους.

Για μένα όμως το πιο σπουδαίο από όλα είναι ότι το Jojo παίζει με τους δικούς του κανόνες, παραμένοντας πάντα πιστό στον τίτλο του. Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει ποτέ άλλος άνθρωπος στη γη που να μπορέσει να το μιμηθεί. Όχι επειδή είναι άψογο, ίσα-ίσα υπάρχουν πολλά προβλήματα (παρατημένα storylines και χαρακτήρες, απότομη στροφή στη σοβαρότητα στο πέμπτο part που δεν την κρίνω επιτυχημένη, σε κάποιες μάχες δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, κάποια asspulls). Επειδή είναι μία βαθιά προσωπική δημιουργία.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Warchief: 27 Δεκέμβριος 2012 - 00:34


#658 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2013 - 22:50

Έχουμε σε raw το τελευταίο OVA για όποιον δεν αντέχει την αναμονή.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#659 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2013 - 23:34

Πάνω στην ώρα. Ότι είδα το 9.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#660 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2013 - 19:31

Έχουμε έτοιμο σκέτο αρχείο με υπότιτλους.
Δημοσιευμένη  εικόνα