Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Devilman (manga)


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 07 March 2010 - 18:30

~Devilman~
Posted Image
mangaka:Go Nagai
5 volumes-20 chapters
action,horror,mature,seinen,supernatural

During the Ice Age, demons, humanity's natural predator, were imprisoned in ice. Previously in hibernation, the demons are escaping in increasing numbers. Ryo Asuka's father was killed by demons after his archaeological explorations took him too close to the truth. After reading his father's notes, Ryo calls on the help of his best friend, Akira Fudo, to fight the demons. But only a demon can stand a chance against another, so Akira must let himself be possesed, but maintain control over the demon inside him. Akira, now as Devilman, must face the heightening onslaught of demon attacks to save humanity.


Ενα manga του 1972, απο τον Go Nagai (γνωστο κυριως για τη mecha τριλογια του Mazinger Z-getter robo-Grendizer,αν και το devilman δεν εχει καμια σχεση με mecha), και προσωπικα το αγαπημενο μου manga.Αν απο την περιγραφη σας φανηκε ενα απλο superhero-like manga που ολλα θα πανε ωραια και καλα, δεν εχετε ιδεα ποσο λαθος ειστε.Το συγκεκριμενο Manga καταφερνει με απλο τροπο να δημιουργησει σκοτεινη ατμοσφαιρα και να δειξει την ελαχιστη διαφορα μεταξυ της ανθρωποτητας και του ζωικου βασιλειου, το πως ο πανικος και ο τρομος κανει τον ανθρωπο χειροτερο απο δαιμονα μεσα απο αρκετα βιαιες και σκηνες χωρις να καταντησει αμυαλο splatter.


Posted Image


Προς τα τελευταια volumes η μια ανατροπη θα διαδεχτει την αλλη, και σας το εγγυομε, δε θα σας αφησει σε χλωρο κλαρι.
To σχεδιο δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο, αλλα με ολλα αυτα που συμβαινουν εμενα δε με πειραξε καθολου.


Absolute must για τους fan των horror.
Μπορειτε να το βρητε, στο Onemanga για Online αναγνωση, και στους mangatraders για download.


Περιεχει σκηνες οπως βασανηστηρια,αποκεφαλισμους, τιποτα ακραιο για τους εκπαιδευμενους, αλλα σε οσσους δεν αρεσουν αυτα, καλυτερα να μην το τιμησετε :P


qzMHWHd.png


#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 07 March 2010 - 19:51

Η ανάγνωση του manga συνέπεσε τυχαία ( ; ) με το ξεκίνημα που έκανα στο wow ως warlock. Έφτασα μέχρι το σημείο
Spoiler:
.
Μέχρι τώρα τα κλισέ είναι αρκετά αλλα αφού μιλάμε για έργο του '72, η έλλειψη πρωτοτυπίας είναι δικαιολογημένη. Κι αυτό επειδή ο σημερινός φίλος των manga, έχει διαβάσει πολλές παρόμοιες ιστορίες. Ίσως στην εποχή του να ηταν πράγματι πρωτοποριακό. Αν έχουμε στο anime.gr κάποιον που το πρωτοδιάβασε οταν βγήκε, καλό θα ηταν να καταθέσει την άποψή του :if:

Το σχέδιο δεν μου φάνηκε κακό, απλώς σε μερικές στιγμές που έπρεπε να είναι τρομακτικές εγώ γελούσα. Η απόδοση των δαιμόνων θυμίζει περισσότερο κωμωδία παρά horror αν και ο mangaka μπορεί να το έκανε άθελά του!

#3 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 08 March 2010 - 17:44

Κατι μου λεει οτι αναφερεσε σε σκηνες οπως αυτην :hihi2:
Posted Image

Εκει και εγω γελασα, οπως γελασα και στο Gyo με τους καρχαριες που σπαγαν τις πορτες και αλλοι γελασαν με τα τρελα που ειχε το uzumaki, αλλα περα απο αυτο σοβαρευει παρα μα παρα πολυ, και στο τελος μαυριζει ολοκληρωτικα.Αν το ξαναρχισεις θα προσεξεις τις αλλαγες απο το 2ο κιολας volume, με αλλαγη του χαρακτηρα του πρωταγωνιστη προς το πολυ πιο σοβαρο και ακολουθει και το κλιμα ολοκληρου του manga :).

qzMHWHd.png


#4 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 08 March 2010 - 18:50

RESPECT! :nod2::nod2::nod2:Συγχαρητήρια στο παλικάρι που άνοιξε το τόπικ, μόλις άνοιξε συζήτηση για το Α-Ν-Ε-Τ-Α καλύτερο manga που έχω διαβάσει και ειλικρινά αμφιβάλλω αν υπάρχει ανταγωνισμός σε τούτο το αριστούργημα.

Το να γράψει κανείς κριτική για τούτο εδώ το έπος, είναι προφανώς αδύνατο. Ποιος είμαι εγώ για να κάνω κριτική σε μία τόσο απίστευτη ιστορία, που ενώ είναι πνιγμένη στα κλισέ, καταφέρνει και σε πωρώνει/θλίβει όσο καμία άλλη; Ο κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του (τεράστια) ελαττώματα, πράγμα που κάνει τον κάθε ήρωα ανθρώπινο, του δίνει δικιά του υπόσταση την οποία δεν προδίδει στην εξέλιξη του έργου. Προσωπικώς εκτιμώ το πως παρουσιάζει ο GoNagai τους ήρωες του. Αυτό που φαίνεται είναι ο καθένας τους και δεν προσπαθεί να τους εξυψώσει με αντιδράσεις που δεν θα ταίριαζαν στο χαρακτήρα τους, ούτε να τους δικαιολογήσει. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν ψεύτικο και θα μείωνε τη σειρά σε τεράστιο βαθμό.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τέλειο σκίτσο (συγνώμη, αλλά αυτή την ακαταστασία και προχειρότητα τη λατρεύω σε τέτοιου είδους υποθέσεις :P ), έχουμε μία ιστορία που εξελίχθηκε και έγινε σειρά, ενώ έβγαλε και 3 ταινιάρες, έχουμε τον θεό Akira και την Miki (από τους αγαπημένους μου ήρωες και οι 2), αίμα και μακελειά με το κιλό, μόνο που συνήθως αυτό το μακελειό συνδέεται τέλεια με το σενάριο και δεν είναι απλά ότι του κατέβηκε του mangaka από το κεφάλι, ε, τι άλλο θέλουμε για να αρχίσουμε να προσκυνάμε? Απόλυτο must η σειρά αυτή για όλους και όλες :if::burningbe3:

υ.γ. το Amon που κυκλοφόρησε αρκετά χρόνια μετά, το έχει διαβάσει κανείς?
Posted Image

#5 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 08 March 2010 - 19:06

Η παραπάνω σκηνή είναι έτσι επειδή ο Akira είναι ακόμα φλούφλης, όταν αλλάζει γίνεται εντελώς διαφορετικό. Αν και ναι, γενικά ισχύει ότι ορισμένοι δαίμονες (και όχι μόνο) σχεδιαστικά είναι για γέλια.

Το manga το διάβασα κι εγώ πριν λίγες μέρες και πήγε κατ' ευθείαν στα ΤΟΡ μου με χαρακτηριστική άνεση. Είχα κάνει μια προσπάθεια να δω την anime σειρά του '72, όμως δεν με κράτησε. Δεν ακολουθούσε την ιστορία του manga, και το μεγαλύτερο μέρος της ήταν filler επεισόδια με τον Devilman να παλεύει διαφορετικούς δαίμονες σε κάθε ένα. Τουλάχιστον από τα λίγα που έχω δει.

Το manga όμως προς έκπληξή μου είναι εντελώς διαφορετικό, πάααααρα πολύ πιο βίαιο και με μία υπόθεση που ούτε καν φανταζόμουν κρίνοντας από το anime. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, πέρα από το ότι αξίζει να το διαβάσουν όλοι.

Παρεμπιπτόντως τα 2 OVA Devilman που έχουν βγει (The Birth, The Demon Bird) ακολουθούν την ιστορία του manga, όμως δυστυχώς σταματάνε στη μέση. Το Amon - Apocalypse of Devilman είναι κι αυτό στηριγμένο στα γεγονότα του manga, όμως εξιστορείται διαφορετική ιστορία και (για ακόμα μία φορά) δεν καταλήγει κάπου. Παρ' όλ' αυτά παραμένει ενδιαφέρον για όποιον έχει διαβάσει το manga.

E5VV38U.jpg


#6 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 08 March 2010 - 19:11

ειχα αρχισει να το διαβαζω αλλα το απαρατησα λογω μαθηματων .
η ταινια του μανγκα ειναι η μεγαλυτερη πατατα εβερ !!!!
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#7 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 08 March 2010 - 19:13

Διαβάζοντας όλα αυτά τα σχόλια, νομίζω ότι θα το ρίξω μια ματιά. Έχω και αδυναμία σε ό,τι είναι παλιό και νοσταλγικό... :3

Posted Image


#8 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 March 2010 - 19:18

Mad Hatter συγχαρητήρια για την παρουσίαση.

Υπάρχει και σε torrent sτο bakabt.

Downloading as we speak.

#9 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 09 March 2010 - 19:05

Οι αντιδράσεις μου σε αυτό το manga:

Volume 1::orly:
Volume 2: :ureshii:
Volume 3: :terror2:
Volume 4: :OMG3:
Volume 5: :blurah5::Crying2::nanteee::blingeye2:

Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ μεγάλο σοκ για να γράψω αναλυτικά τις εντυπώσεις μου. Μόλις συνέλθω θα έρθω να τα γράψω όλα. Πάντως μπαίνει ανετότατα στο top 5.

15fkk04.jpg


#10 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 09 March 2010 - 20:52

Η αλήθεια είναι οτι πρώτα διάβασα το Amon και μετά το Devilman οπότε το σχέδιο πήγε κάπως ανάποδα. Είναι αρκετά χρόνια και οι εντυπώσεις είναι βαθιά χαραγμένες ακόμα. Στο amon ειδικά μια εβδομάδα έκανα να ηρεμήσω.
Spoiler:


Στην πορεία σίγουρα θα το ξαναρχίσω γιατί τώρα τελευταία άρχισα να κάνω Recycling σε παλιά manga που έχω διαβάσει. Είναι έργο για γερά νεύρα αλλά το προτείνω ανεπιφύλακτα

#11 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 16 March 2010 - 17:48

Διαβασα το Amon (τουλαχιστον τα 5 chapters του που βρηκα, δε ξερω αν εχει αλλα).

Να βλεπεις τα ανθρωπους,κτηρια, τα παντα να λιωνουν ειναι πιο διασκεδαστικο απο οσο περιμενα.Διαμελισμοι, ματια στο πατωμα, κεφαλια στον αερα συνεχιζει στα ιδια επιπεδα βιας με το υπερτατο devilman, αλλα σε story,σημασια και σε ολλους τους αλλους τομεις, δε το φτανει με τιποτα.

Σε οσσους αρεσε η σειρα και θελουν να δουν λιγη βια παραπανω ας το κοιταξουν.

qzMHWHd.png


#12 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 29 May 2010 - 13:24

Αν και ναι, γενικά ισχύει ότι ορισμένοι δαίμονες (και όχι μόνο) σχεδιαστικά είναι για γέλια.


Έλα, εδώ Berserk διαβάζουμε, σ'αυτό θα κολλήσουμε; :hero:

Μόλις διάβασα τον πρώτο τόμο και έχω κοπεί στα δύο. Ναι, δεν είναι πρωτότυπο λόγω ηλικίας, αλλά το σέβομαι σε αυτόν τον τομέα. Εκεί που δε μπορώ παρά να πεθάνω στα γέλια είναι οι "συναισθηματικές" σκηνές, ΕΙΔΙΚΑ τα manly tears με τους δύο φίλους. Είχα ψοφήσει. :hahaha: Ο σχεδιασμός μου θυμίζει Astro Boy, το οποίο δε βοηθάει και πολύ να πάρω σοβαρά τις καταστάσεις. Το υπέρτατο lol είναι στο τέλος του 1ου τόμου,
Spoiler:


Αλλά, το πρώτο chapter με είχε αφήσει άναυδη. :OMG3: Και χάρη σ'αυτό και στα λόγια σας που λέτε ότι αλλάζουν τα πράγματα, θα το συνεχίσω, μιας και βλέπω ότι έχει πολλά πράγματα να δείξει ακόμη.

Φεύγω για το 2ο τόμο. :bike:

Edited by Tea-chan, 29 May 2010 - 13:29.

Posted Image


#13 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 29 May 2010 - 13:34

Διάβαζε, διάβαζε, τίποτα δεν έχεις δει ακόμα.

15fkk04.jpg


#14 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 29 May 2010 - 13:36

Μιας και αναφερατε το berserk ειχα ακουσει οτι ο miura επηρεαστηκε στο σχεδιασμο των δαιμονων του (apostoles λεγοντουσαν?) απο τα σχεδια του nagai στο devilman.

qzMHWHd.png


#15 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 29 May 2010 - 13:48

Ναι ισχύει, αν και το Guin Saga ήταν αυτό με την μεγαλύτερη επιρροή πάνω του.

Creator Kentaro Miura is inspired by Conan the Barbarian and Go Nagai.


Kentarou Miura regards Kaoru Kurimoto's Guin Saga as the most influential inspiration for Berserk. He has read the Guin Saga since he was in junior high school.


AnimeNewsNetwork trivia 1
AnimeNewsNetwork trivia 2

E5VV38U.jpg