Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

House of Five Leaves

• Please log in to reply
110 replies to this topic

#91 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2011 - 19:08

Το μανγκα το χει τελειωσει κανεις? (εχει μεταφραστει ολο?)
Εχει διαφορες? Αν εξηγει περισσοτερα πραγματα θα το τσεκαρω.

Σου απαντάω με quote για να μη τα ξαναγραφω.:P Δεν ξέρω αν κανεις αλλος έχει κάτι νεώτερο να μας πει.:hmmm:

... γι αυτό μετά άρχισα να ψάχνω για το manga... Και το manga ήταν άφαντο πέρα από την έκδοση της viz που ακόμα βρίσκεται στον 3ο τόμο. Ευτυχώς όμως οι viz ξυπνήσανε κι έτσι για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβασει online στο sigikki (Btw πολύ καλή αυτή η κίνηση της viz με το online magazine). Μέχρι το σημείο που έχουν βγάλει chapters το έχουμε δει στο anime, παρακάτω όμως κάτι αλλάζει: Ψαχνοντας για τα raw(άφαντα κι αυτά εκτός απο τους 2 πρώτους τόμους) βρήκα τον 4ο στα κινέζικα. Λοιπόν μέσα είχε σκηνές που γίναν στο anime, (πχ. την σκηνή που ο Yuichi είναι ξαπλωμένος στο πλάι και ζητάει να καπνίσει) αλλά από κει και πέρα το χάος!:oo: Είχε κι άλλους χαρακτήρες, έναν που τον έβλεπες σχεδόν σε κάθε σελίδα και δεν υπήρχε στο anime και γενικά καμία σχέση. Το σημείο με το κάπνισμα ήταν προς το τέλος του anime και μιλάμε για τον 4ο τόμο!:oo:
Αρα ή αφαιρέσαν κάπου 3 τόμους και μας δείξαν το τέλος ή τελειώνει εντελώς διαφορετικά.
Θα μαθαίναμε πολλά περισσότερα για τους χαρακτήρες... Θέλω πολύ να δω τι λείπει.:emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#92 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 17:17

Ωραία σειρά,την είδα ευχάριστα αλλά δεν μπορώ να πω και ότι τρελάθηκα...Νομίζω είναι λίγο overrated,πάντα κατά την δική μου άποψη...

#93 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 17:24

Ε όχι και overated μια σειρά που την είδαν ελάχιστοι...Ούτε hype είχε, ούτε ιδιαίτερη προβολή...Το αντίθετο θα έλεγε κανείς άμα σκεφτείς και τις μόνο 7 σελίδες συζήτησης του thread :P

xbJ3b2w.jpeg

#94 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 17:29

'Oχι δεν κατάλαβες,όταν είπα overrated εννοούσα τις πολύ καλές κριτικές και κάποια σχόλια που διάβασα εδώ.
Τέσπα ίσως να μην χρησιμοποίησα και σωστά τον όρο:|

#95 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 17:31

Ωραία σειρά,την είδα ευχάριστα αλλά δεν μπορώ να πω και ότι τρελάθηκα...Νομίζω είναι λίγο overrated,πάντα κατά την δική μου άποψη...

:oo::oo: Το ακούσαμε κι αυτό.

On April 16 Kouji Yamamoto, the Editor-in-Chief and script writer for the series, apologized to the staff via his twitter account for the low rating for the first episode. The episode's TV rating in Japan was 1.5%, a third of what many series in the noitaminA timeslot earn.

Overrated να πεις ένα anime σαν το bleach,όχι το House of Five Leaves.
Ακόμα και ντόρος να γινόταν για το συγκεκριμένο anime(μακάρι δηλαδή),δικαίως θα γινόταν.Ήταν άνετα μέσα στα καλύτερα anime του 2010.

edit:@zane:Συνεχίζω να διαφωνώ.Οι απόψεις που έχουν γραφτεί στο thread με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη.Ίσως αυτού του είδους τα anime να μην είναι του γούστου σου.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από DarkElf: 16 Ιούνιος 2011 - 17:43
reply to post below

Δημοσιευμένη  εικόνα
Does this darkness have a name?

#96 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 17:35

Διάβασε πιο πάνω;)

#97 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 17:57

Well Zane θα βοηθούσε πάρα πολύ αν το ανέλυες λίγο περισσότερο. Εννοείται ότι ο καθένας έχει τη γνώμη του αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια συζήτηση :).

#98 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2011 - 21:07

Ο άνθρωπος με το overrated εννοεί πως οι κριτικές μέσα από την συζήτηση στο παρόν thread είχαν χρωματίσει το αγροτεμάχιο διαφορετικά από ότι το βρήκε τελικά όταν το είδε. :thatsit:

Δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας επί της αρχής
.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#99 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2011 - 01:13

Well Zane θα βοηθούσε πάρα πολύ αν το ανέλυες λίγο περισσότερο. Εννοείται ότι ο καθένας έχει τη γνώμη του αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια συζήτηση :).

Oκ then,θα μιλήσω σε γενικές γραμμές γιατί φαντάζομαι θα έχει σχολιαστεί και στις προηγούμενες σελίδες.

Καταρχήν να πω ότι η αναπαράσταση της τότε εποχής/περιοχής ήταν εκπληκτική,μάλιστα μερικές φορές κατά την διάρκεια των eps ξέφευγε το μυαλό μου και με φανταζόμουν με kimono να περνάω τις γέφυρες και να τρώω γιαπωνέζικα καλούδια:blingeye2:Και η ροή της σειράς ήταν ενδιαφέρουσα(βέβαια όχι και τόσο πρωτότυπη όσο είχα φανταστεί απ' αυτά που είχα διαβάσει)

Αυτό που με χάλασε η πανομοιότυπη διάθεση των χαρακτήρων.Σε αυτό το θέμα ήταν σαν να χαν βγει όλοι από το ίδιο καλούπι.Επικρατούσε μια ανεξήγητη χαλαρότητα καθ' όλη την διάρκεια της σειράς.Ακόμα και στις ελάχιστες στιγμές φόρτισης οι εκφράσεις των προσώπων αλλάζανε(και αυτό όχι πάντα)για 2-3 sec και μετά πάλι στο ίδιο tempo,ενώ η ήρεμη μουσική εξακολουθούσε να παίζει στο background(!!!).
Ποτέ κανείς δεν ήταν ενθουσιασμένος,η' λυπημένος η' οργισμένος(φανερά),απλά ήταν όλοι πάντοτε αυτό που λέμε ''χυμένοι''...'Ολο αυτό επηρέαζε και μένα που από ένα σημείο και μετά παρακολουθούσα την σειρά με την ίδια διάθεση,και πολλές φορές χανόμουν και στις σκέψεις μου και αναγκαζόμουν να γυρίζω πίσω το player να δω τι έγινε όσο ταξίδευα.

Εν ολίγοις εκεί που κερδίζει σε περιβάλλοντα και storyline,χάνει στην παρουσίαση των living things(αν και η γάτα ήταν πιο ζωντανή απ' όλους μου φαίνεται).Εν ολίγοις είναι μια σειρά την οποία ούτε θα βαρεθείς αλλά ούτε και θα παρακολούθησεις με προσήλωση και λαχτάρα,πάντα κατά την δική μου άποψη.

Ο άνθρωπος με το overrated εννοεί πως οι κριτικές μέσα από την συζήτηση στο παρόν thread είχαν χρωματίσει το αγροτεμάχιο διαφορετικά από ότι το βρήκε τελικά όταν το είδε. :thatsit:

Δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας επί της αρχής
.

:kakashithumbup:Να προσθέσω μόνο ότι είχα διαβάσει και από αλλού πολύ καλά σχόλια και κριτικές,κάτι που έκαναν το letdown μεγαλύτερο

#100 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 617 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2011 - 01:30

Συμφωνω απολυτα με τον Zane στη συγκεκριμενη περιπτωση.

Οχι πως τιθεται θεμα σωστου και λαθους, αλλα κι εμενα καπως ετσι μου ηρθε η σειρα...
Το καταλαβαινω που σας αρεσε τοσο και το βρισκετε περιεργο να μην αρεσε τοσο σε καποιον αλλον, γιατι οντως η σειρα ηταν παρα πολυ καλη, αλλα αν δεν εχεις συνηθισει σε anime με αργο και χαλαρο κλημα, δεν ειναι και τοσο ευκολο να την παρακολουθησεις με ενδιαφερον.

Σιγουρα ηταν εξαιρετικη σε τεχνικα επιπεδα κλπ, αλλα για καποιο λογο κατι δε με ωθησε να την παρακολουθησω με το ενδιαφερον που της αξιζε.
Θα ηταν πολυ καλη ιδεα μετα απο καποια χρονια να της ριξω ενα rewatch, γιατι ειμαι σιγουρος πως τοτε θα μου αρεσει πολυ περισσοτερο.

O6rrvsU.jpg

#101 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2012 - 21:01

Εμένα πάλι μι άρεσε! Μια πιο ανιμέ εκδοχή των κλασικών ταινιών του Κουροσάβα (χεεεχ δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, απλά το όλο κλίμα και η αίσθηση που μου άφησε μου άρεσαν πολύ). Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι μακράν υποτιμημένο. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Ίσως βέβαια οι φανατικοί των Bleach, Naruto, Dragonball και σια να βαρεθούν αθεράπευτα. Τες πα, δείτε το γιατί σας αρέσουν οι σαμουράι, σας αρέσουν τα γήινα χρώματα στα ανιμέ, απολαμβάνεται τους πιο αργούς ρυθμούς (δεν εννοώ Αγγελοπουλικούς ρυθμούς σε καμία περίπτωση) και σας αρέσουν οι cool χαρακτήρες. Γνώμη μου είναι πάντως πως απευθύνεται σε ένα πιο ενήλικο κοινό που έχει υπομονή. Αυτά από μένα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από kazmir: 11 Φεβρουάριος 2012 - 21:12

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#102 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Οκτώβριος 2012 - 19:35

Ωραία σειρά αν και δεν μπορούσα να δω πάνω από δύο επεισόδια μαζί λόγω των ρυθμών της. Στο δεύτερο μάλιστα κόντευα να την παρατήσω γιατί για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον Yaichi τον αντιπάθησα από τη πρώτη στιγμή. Η γνώμη μου δεν άλλαξε δραματικά στην πορεία. Μόνο στα δυο τελευταία επεισόδια κάτι έκανε, αλλά δεν ήταν αρκετά.

Ευτυχώς οι υπόλοιποι χαρακτήρες ήταν πολύ πιο συμπαθητικοί. Θα ήθελα να δω περισσότερο την Take και την Kinu βέβαια, αλλά τι να γίνει. Ο Akitsu ήταν μεγάλη έκπληξη, δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι σαν χαρακτήρας, μου άρεσε που έλλειπε και το κουλ στοιχείο που πρέπει να έχουν, λες και είναι αναγκαστικό, οι περισσότεροι πρωταγωνιστές και όλα όσα τον προβλημάτιζαν. Ήταν απολαυστικότατες όλες οι στιγμές που έλεγε πράγματα που σκεφτόταν ενώ δεν έπρεπε. Παρόλα αγαπημένος μου ήταν ο Matsu, κυρίως γιατί ήταν ο λόγος που συνέχισα τη σειρά, είχε ωραία ιστορία αλλά θα ήθελα να τον δω περισσότερο. Ο Umezu και ο Yagi ήταν εξίσου συμπαθητικοί, αλλά πιο ενδιαφέρον από όλους τελικά νομίζω πως ήταν ο Saint Souji. Πολύ καλή μορφή μέσα στην ιστορία, κρίμα που δεν μάθαμε πολλά γι' αυτόν στο τέλος.

Γενικότερα μου άρεσε πολύ η σκοπιά της σειράς, που αποστασιοποιήθηκε από τις πολλές άλλες με θέμα τους σαμουράι. Η ιδέα των "Five Leaves" ήταν εξαιρετική, ωστόσο δεν μου έφυγε μέχρι το τέλος η αίσθηση πως για χάρη της ανάπτυξης των χαρακτήρων δεν ασχοληθήκαμε με τη δράση της όσο έπρεπε. Για τον τεχνικό τομέα δεν έχω κανένα παράπονο, λάτρεψα όσες σκηνές διαδραματιζόταν τη νύχτα.

Τελικά από ότι βλέπω παραπάνω, δικαιολογημένα μου φάνηκε ανολοκλήρωτο. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρω να αγοράσω την έκδοση της Viz.

ySss0UF.jpg

#103 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2013 - 07:17

Kablam! Late to the party as always ^^

Μόλις το δα κ γω. Ξεκίνησα randomly το πρώτο ep, next thing I know, κοντεύει πρωί :P

TBH, είχα πολύ καιρό να δω καμιά νέα σειρά να μου αρέσει, ίσως και 3-4 χρόνια. Δε θυμάμαι αν μου το συνέστησε κάποιος από εδώ μέσα η το ξέθαψα μόνος μου, I really enjoyed it πάντως.

Αντε, τα λέμε πάλι σε 2-3 χρόνια :P

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#104 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2013 - 10:13

δεν ξερω ρε παιδια, αυτο το σχεδιο με χαλαει.

και το manga,ετσι οπως ειναι δεν με εμπνεει.

διαβαζοντας τα Lone Wolf and Cub, Samurai Executioner αλλα εστω ακομα και τα Shigurui, Basilisk, αυτο απλα δεν διαβαζεται.

το Champloo τουλαχιστον δεν επερνε τον εαυτο του στα σοβαρα και αυτο ηταν που το εσωσε. και ειχε και αριστα χορογραφημενη δραση.

για ανιμε ΚΑΙ με ιδιαιτερο artwork αλλα ΚΑΙ δραση αξεπεραστο παραμενει το Hakkenden

#105 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Ιούλιος 2013 - 14:24

Δεν νομιζω ότι μπορεί να συγκριθεί με το Shigurui και τα λοιπα , καθως ουτε τον εαυτο του σοβαρα παιρνει ούτε εχει ιδιαιτερη δραση. Ειδικα το anime επικεντρώνεται πιο πολυ στην καθημερινη ζωή και την αναπτυξη χαρακτηρων. Το διακρινει μια απίστευτη χαλαρότητα να το πω ετσι και μια νωχελικότητα να το πω ετσι καθώς μπαινουμε στην καθημερινη ζωή των οχι και τοσο συνηθισμενων χαρακτηρων.

Αναφορικα με το manga κατανοω το να μην σου αρεσει η αισθητικη του αλλα και προσεγμενη ειναι η εκδοση της Viz και ξεχωριστο ειναι. Εχω τρομερη αδυναμια στο σχεδιο της Natsume Ono.