Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Hotarubi no Mori e


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 12 January 2010 - 12:29

Mangaupdates
Mangafox
BakaBT

Ένα από τα manga που διάβασα πρόσφατα, με εξέπληξε με την ποιότητα και το artistic quality του.

Πρόκειται περί ενός volume που περιλαμβάνει 4 ρομαντικές ιστορίες. Η δεύτερη και η τέταρτη είναι ίσως από τις συγκινητικότερες που έχω διαβάσει.

Όσον αφορά το σχέδιο, το θεώρησα τέλειο γιατί αφ'ενός είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και απέχει από το κοινότυπο σχέδιο των manga του είδος και αφ'ετέρου λειτουργεί άψογα στο κλίμα των ιστοριών - είναι ταυτόχρονα και σκληρό και όμορφο.

Υπάρχει μια ποιότητα στον τρόπο γραφής των ιστοριών που δυσκολεύομαι να προσδιορίσω. Πολλές φορές νιώθουμε ότι μια ιστορία μας "κοροϊδεύει", αλλά σε αυτήν την περίπτωση όλα μοιάζουν αληθινά... και μάλιστα αβίαστα. Το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν σε όλες τις ιστορίες οι καταλήξεις τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Kon no Ki Konoha, που αντιγράφει χωρίς καμία ντροπή τη δεύτερη ιστορία της συλλογής του Hotarubi και τη γεμίζει cheesiness και πανηλίθια plot devices. Παραδόξως, στο mangafox το Kon no Ki Konoha είναι 800 θέσεις μπροστά σε δημοτικότητα και έχει μεγαλύτερο average rating. Όχι ότι με αιφνιδιάζει αυτό.
Διαβάζοντας πάντως αυτό το έκτρωμα μπορείτε να εκτιμήσετε περισσότερο την αξία του Hotarubi.

#2 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 31 January 2010 - 10:34

4 ωραίες ιστορίες, με κοινό αξονα την αγάπη και τους παιδικούς έρωτες , που δν "εκβιάζουν¨ για συγκίνηση του ανάγνώστη με περιττους μονολόγους και ανούσια κλισέ.Κάθε ιστορία κλείνει με ιδανικό τρόπο ,αφηνοντας μια γλυκόπικρη αίσθηση.Το σχέδιο έιναι απλό και λιτό και δένει άψογα με το ύφος του manga.
Δυστυχώς, λόγω τού μη εντυπωσιάκου σχεδίου και του κοινού θέματος χάνεται μέσα στο σωρό κ δύσκολα το προσέχεις
(μπραβο Warchief για την ιδέα:gotit:)
Προσωπικά είχα να συγκινηθώ με τέτοια ιστορία από το 5cm/s (συνήθως με πιάνουν τα γέλια με κατι τετοια)



Edited by Shihama-ru, 31 January 2010 - 17:04.

Posted Image