Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ποιο πιστέυετε ειναι το νοημα του τραγουδιου Stairway to heaven

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Zanza

Zanza

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 15 October 2009 - 01:51

Πιστευω(και ελπίζω) ολοι να εχετε ακουσει το τραγουδι των Led Zeppelin - Stairway to heaven.Το πιο γνωστό κομμάτι στην ιστορία τις ροκ

Κατα το πέρασμα των χρόνων έχουν γινει διάφορες αναφορές για το τι μπορεί να σημαίνουν οι στίχοι αυτού του τραγουδιού(για πιο πραγμα μιλαει δηλαδη,μιας και δεν βγένει καποιος συγκεκριμένο νοημα μεσο των στοιχων,.π.χ if there's a bustle in your hedgerow dont be alarmed now,Its just a spring clean for the may queen.???) ματαια ομως δeν εχει βγει μια ευθεία απαντηση μονο εικασίες

Ο Frontman των led zeppelin Robert plant λεει ημουν 20 χρονών οταν το έγραψα και οι στίχοι δεν εχουν καποια ιδιαίτερη σημασία ο jimmy page έπαιζε και το χερι μου ηταν σαν να γραφει απο μονο του, αν ηθελα να του δώσω κάποιο νόημα θα ηταν "some cynical aside about a woman getting everything she wanted all the time without giving back any thought or consideration"

Aλλοι λενε οτι το τραγουδι περιεχει αναποδα μυνηματα μιλωντας για σατανισμO (μπορειτε να δειτε αυτο το video που λενε οτι ειναι αμονταριστο)[media]http://www.youtube.com/watch?v=BkwvGEyCJDI[/media]
θέλω να δω αν καποιος εχει μια συγκεκριμενη αποψη για το τι σημαινει ή για το αν το φτιαξαν οι led zeppelin για να διαδοσουν τον σατανισμο οπως λενε μερικοι..... που προσοπικα τους θεορω το λιγοτερο ανοητους

αν ηταν να δοσω μια ερμινια θα ηταν οτι μιλαει για μια γυναίκα ή ατομο ...που είχε πολλα λεφτα αλλα δεν εζησε μια σωστη ζωη προφανός αμαρτόντας η κατι παρομιο και ψαχνει τωρα ενα τροπο να μπει στον παραδεισο προφανως αγοραζοντας thn "stairway to heaven"(δηλαδη πληρωνοντας) ή οτι με τα λευτα δεν μπορεις να αγορασεις τα παντα (οπως την σωτηρια της ψυχης)....αν και στο τελος του τραγουδιου λεει.....and shes buying a stairway to heaven...διχνωντας οτι το καταφερε αυτο που ζήταγε η μαλλον το λεει με εναν ηρονικο τρόπο

οπως να εχει ειναι το καλυτερο ροκ ν ρολλ τραγουδι ολω τον εποχων (για εμενα τουλαχιστων)
Οι στιχοι ειναι πραγματικα μαγικοι και οτι δεν βγενει καποιο νοημα το κανει ακομα καλυτερο μπορω να το ακουσω απειρες φορες συνεχομενα

τους στιχους μπορειτε να τους βρειτε εδω http://www.lyricsfreak.com/l/led+zeppelin/stairway+to+heaven_20082076.html

οπως και το τραγουδι εδω [media]http://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA[/media]αν παλι δεν το εχετε ακουσει ακουστε το ριξτε και μια ματια στους στοιχους και αφιστε ενα reply αυτο το τραγουδι παντος εχει κατι μαγικο για μενα:nod:
Περιμενω μερικα replies και ας μην ειναι ολοκληρομένα
..... and shes buying a stairway....to....heaven....

Edited by Zanza, 15 October 2009 - 02:16.

Posted Image

A smack on the wrist,Is the words from the mouth,Of the outsider lawyer, police
A small price to pay,For the dope and the guns,And the rape, it should all be O.K.
Your father is rich,He's the judge, he's the man,He's the God that got your sentence reduced
But in the back of his mind,He well knows what he'd find,If he looked a little deeper in you

#2 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 15 October 2009 - 03:00

Stairway to heaven===== βλέπω κάτι μπλε δράκους στην κουζίνα παιδί μου
Posted Image

#3 Pirate Luffy

Pirate Luffy

Mein König

• Members
  • 331 posts

Posted 15 October 2009 - 10:20

Την πρώτη φορά που άκουσα το τραγούδι όταν μυήθηκα στη ροκ μ' άρεσε πάρα πόλυ(έχει κι ένα σόλο...). Όταν πάλι διάβασα τους στίχους ενθουσιάστηκα -κυρίως γιατί δεν καταλάβαινα Κύριον- μπήκα στην διαδικασία να τους μεταφράσω και να τους αναλύσω ως σπαστικώς είθισται από μέρους μου, νόημα πάλι δεν έβγαλα. Όπως και να 'χει το τραγούδι με συγκινεί κάθε φορά που τ' ακούω κι είναι αυτή η φορά μία στο εξάμηνο γιατί αν το ακούω κάθε μέρα θα επέλθει κορεσμός(οποία βλασφημία!).
Spoiler:

#4 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 posts

Posted 15 October 2009 - 10:48

δεν πιστευω πως εχει μια οποιαδηποτε σχεση με το σατανισμο,αυτες τις μπουρδες τις λενε οι εχθροι της ροκ ,,,,αντε τωρα.ειναι ενα τραγουδι που πιστευω πως εκφραζει το ερωτημα ολων μετα το θανατο τι?και πως θα μπω στ παραδεισο?
Posted Image

#5 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 15 October 2009 - 15:09

Πολύ ενδιαφέρον thread! Δεν έκατσα ποτέ να αναλύσω τρελά τους στοίχους και ας το έχω ακούσει άπειρες φορές, αλλά για κάποιον λόγο πάντα νόμιζα ότι αναφέρεται σε drugs. Κυρίως λόγο του στίχου buying the stairway to heaven. Αλλά αυτή είναι δική μου ερμηνεία i guess.

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#6 Zanza

Zanza

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 15 October 2009 - 15:44

ιναι ενα τραγουδι που πιστευω πως εκφραζει το ερωτημα ολων μετα το θανατο τι?και πως θα μπω στ παραδεισο?

παρομιο με αυτο που λέω εγω δηλαδη

ΤΌπως και να 'χει το τραγούδι με συγκινεί κάθε φορά που τ' ακούω κι είναι αυτή η φορά μία στο εξάμηνο γιατί αν το ακούω κάθε μέρα θα επέλθει κορεσμός(οποία βλασφημία!).

Spoiler:

Δεν νομιζω οτι υπερχει κορεσμος σε αυτο το τραγουδι....και ναι οταν ειδα και εγωτο "αναποδο" μυμηνα μου κρυβει λεω wtf man μπηκε σε τοσο κοπο να βρει στιχους που να βγαζουν αναποδο νοημα:hahaha:

Πολύ ενδιαφέρον thread! Δεν έκατσα ποτέ να αναλύσω τρελά τους στοίχους και ας το έχω ακούσει άπειρες φορές, αλλά για κάποιον λόγο πάντα νόμιζα ότι αναφέρεται σε drugs. Κυρίως λόγο του στίχου buying the stairway to heaven. Αλλά αυτή είναι δική μου ερμηνεία i guess.

Καλά δεν ειπαμε τρελά απλα σάν ιδεα τι συμενει για τον καθενα..και αυτο πιστευω ειναι το ωραιο στα τραγουδια που δν ξερεις το νοημα ο καθενας δινει τιν ερμινια που αυτος θελει....πιστυεω οτι πολλα ατομα εχουν πει για καποοιο τραγουδι .,..ρε γαμοτο για μενα το εγραψε αυτο...

παντος πολλα ατομα εχουν την ιδια αποψη ...οτι μιλαει το τραγουδι για ναρκοτικα.. αν και εμενα δεν μου περναει αυτο το συναισθημα...πολλοι λενε επιδει ο plant ηταν fan του αρχοντα των δαχτιλιδιων οτι ειναι επιρεασμενος απο εκει..σε στοιχους οπως in my dreams i have seen rings of smoke through the trees klp....
Posted Image

A small price to pay,For the dope and the guns,And the rape, it should all be O.K.
Your father is rich,He's the judge, he's the man,He's the God that got your sentence reduced
But in the back of his mind,He well knows what he'd find,If he looked a little deeper in you

#7 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 15 October 2009 - 16:05

πολλοι λενε επιδει ο plant ηταν fan του αρχοντα των δαχτιλιδιων οτι ειναι επιρεασμενος απο εκει..σε στοιχους οπως in my dreams i have seen rings of smoke through the trees klp....

Αχουυυ και αυτό σαν θεωρία ακούγεται τόσο nice! χιχιχι

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#8 Zanza

Zanza

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 15 October 2009 - 16:08

Αχουυυ και αυτό σαν θεωρία ακούγεται τόσο nice! χιχιχι

οχι αυτο ειναι αλήθεια :hahaha: οπως και να εχει respect:nod: αντεα να δουμε και άλλα replies :if:
Posted Image

#9 Pirate Luffy

Pirate Luffy

Mein König

• Members
  • 331 posts

Posted 16 October 2009 - 19:08

Μόλις ψιλοθυμήθηκα κάτι. Προ ολίγων ετών είχα παρακολουθήσει ένα αφιέρωμα, κάτι σαν ντοκυμαντέρ σχετικό με τους Zeppelin κι ανέφερε ότι είχαν ένα μεγάλο, ωραίο σπίτι στο δάσος όπου μαζεύονταν κι έγραφαν τραγούδια γύρω απ' το τζάκι. Δεν ξέρω αν η σκάλα στο παράδεισο γράφτηκε μ' αυτόν τον τρόπο πάντως η δημιουργία των τραγουδιών γινόταν σε προσφιλές για έμπνευση περιβάλλον. Από την άλλη ίσως δεν πρέπει να επιμένουμε και τόσο στον εντοπισμό του νόηματος του τραγουδιού -αν και η διαδικασία μπορώ να πω ότι παρουσίαζει εξαιρετικό ενδιαφέρον- από τη στιγμή που ο Plant δεν έδωσε επίσης ιδιαίτερη σημασία κρίνοντας και από δήλωση που διάβασα πιο πάνω. Κάμια φορά γράφεις κάτι χώρις να προσπαθείς, απλά γράφεις. Ώστοσο μέσα από τον αυθορμητισμό μπορεί κάποιος να εκφράζεται πολύ καλά, ίσως καλύτερη από τις στιγμές που υπάρχει επιτήδευση. Δεν είναι απίθανο να ισχύει το δεύτερο: ο Plant φρόντισε ώστε οι στίχοι να εντυπωσιάζουν(κάτι τέτοια κάνω εγώ μα εγώ είμαι εγώ -φιλοσοφικά μιλώντας). Εν τέλει γράφω, γράφω, γράφω και τι καταλαβαίνω εικασίες κάνω-παρηγοριά στον άρρωστο αφού δεν δύναμαι να βγάλω νόημα απ' το τραγούδι. Κι όχι τίποτα άλλο δεν αφήνω παραγράφους(όσες φορές το δοκίμασα για τις ανάγκες του φόρουμ δεν το κατάφερα και ξανά προς τη δόξα τραβώ). Ας αναφέρω λοιπόν πόσο μ' αρέσει το ''our shadows taller than our soul'' καθώς και μια μεγάλη διαγαλαξιακή αλήθεια:
Spoiler:

#10 Zanza

Zanza

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 18 October 2009 - 16:45

Μόλις ψιλοθυμήθηκα κάτι. Προ ολίγων ετών είχα παρακολουθήσει ένα αφιέρωμα, κάτι σαν ντοκυμαντέρ σχετικό με τους Zeppelin κι ανέφερε ότι είχαν ένα μεγάλο, ωραίο σπίτι στο δάσος όπου μαζεύονταν κι έγραφαν τραγούδια γύρω απ' το τζάκι. Δεν ξέρω αν η σκάλα στο παράδεισο γράφτηκε μ' αυτόν τον τρόπο πάντως η δημιουργία των τραγουδιών γινόταν σε προσφιλές για έμπνευση περιβάλλον. Από την άλλη ίσως δεν πρέπει να επιμένουμε και τόσο στον εντοπισμό του νόηματος του τραγουδιού -αν και η διαδικασία μπορώ να πω ότι παρουσίαζει εξαιρετικό ενδιαφέρον- από τη στιγμή που ο Plant δεν έδωσε επίσης ιδιαίτερη σημασία κρίνοντας και από δήλωση που διάβασα πιο πάνω. Κάμια φορά γράφεις κάτι χώρις να προσπαθείς, απλά γράφεις. Ώστοσο μέσα από τον αυθορμητισμό μπορεί κάποιος να εκφράζεται πολύ καλά, ίσως καλύτερη από τις στιγμές που υπάρχει επιτήδευση. Δεν είναι απίθανο να ισχύει το δεύτερο: ο Plant φρόντισε ώστε οι στίχοι να εντυπωσιάζουν(κάτι τέτοια κάνω εγώ μα εγώ είμαι εγώ -φιλοσοφικά μιλώντας). Εν τέλει γράφω, γράφω, γράφω και τι καταλαβαίνω εικασίες κάνω-παρηγοριά στον άρρωστο αφού δεν δύναμαι να βγάλω νόημα απ' το τραγούδι. Κι όχι τίποτα άλλο δεν αφήνω παραγράφους(όσες φορές το δοκίμασα για τις ανάγκες του φόρουμ δεν το κατάφερα και ξανά προς τη δόξα τραβώ). Ας αναφέρω λοιπόν πόσο μ' αρέσει το ''our shadows taller than our soul'' καθώς και μια μεγάλη διαγαλαξιακή αλήθεια:

Spoiler:

ναι δικιο εχεις αυτο το σπιτι υπηρχε και μαλιστα καικε ....αλλοι λενε οτι μπροστα στο ολοκαυτομα του σπιτιου γραφτηκε το stairway to heaven αλλα ποιος ξερει ο καθενας λεει την εικασια του

οντως μπορει να μην συμαίνει και τιποτα απλα τυχαίοι στιχοι....διαβασα ηταν ενας τυπος στην αγγλια επηδει παιθανε ενας φιλος του εκανε τατουαζ στην πλατη του ολους τους στοιχους του stairway to heaven αυτο και αν ειναι καψιμο :hahaha:

ναι οντως ο στιχος που λες ειναι απιστευτος και πιστευω κρυβει απο μονος του βαθη νοημα και υπονοουμενο
αν και εμενα ο αγαπημενος μου ειναι εκει που λεει if theres a bustle in your hedgerow dont be alarmed now...(αν ηπαρχει ενα μαξιλαρακι στο μονοπατι σου ?)??:canthelp::hahaha: αντε καλη τυχη στο να βρεις νοημα ....και ναι οντος rip :if:
Posted Image

#11 Deanos

Deanos

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 14 July 2011 - 15:54

Όπως ίσως γνωρίζετε ο Jimmy Page είναι εξακριβωμένα μυστικιστής. Δεν χρειάζεται ν'ακούσει κανείς το τραγούδι ανάποδα για να διακρίνει μυνήματα που θέλει να περάσει.
Μία ερμηνεία που δίνω εγώ με τις ελάχιστες επιφανειακές μου γνώσεις είναι η εξής:
Οι περισσότερες αποκρυφιστικές οργανώσεις έχουν σαν απόλυτο στόχο την ένωση του ανθρώπου με το θεό (ο τίτλος του τραγουδιού).
In a tree by the brook: το ιερό δέντρο της ζωής που συναντάται στο Ζωροαστρισμό και άλλες θρησκείες.
my spirit is crying for leaving: εκκούσιος διαχωρισμός του πνεύματος απο το σωμα.
the piper will lead us to reason: reason κατά τη συνομωσιολογία είναι η υπέρτατη οντότητα τέτοιων αδελφοτήτων. Αιτία, λογική, λόγος.
The piper's calling you to join him: Ποιόν; όλο το τραγούδι μιλάει για μια lady.
Όσο για το τέλος νομίζω ειναι ξεκάθαρο:When all are one and one is all
To be a rock and not to roll. Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ένα κράτος, ένας λαός, μία θρησκεία, άβουλοι άνθρωποι. Ανώτατος σκοπός όλων αυτών των μυστικών οργανώσεων που συνδέονται άμεσα με τον αποκρυφισμό.
Σίγουρα κάποιος που γνωρίζει κι άλλα θα δώσει πολύ κλύτερη ερμηνεία και ένα γενικότερο νόημα.

#12 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 24 July 2011 - 10:09

Πιστεύω οτι ειναι μια από τις καλύτερες μπαλλάντες όλων των εποχών και συνηστώ σε όσους δεν έχουν ακούσει το κομμάτι να το κάνουν. Το τραγούδι πιστεύω οτι αναφέρεται σε μια αίρεση στην οποία πίστευε ο Robert Plant ο τραγουδιστής των Led Zeppelin.

#13 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 236 posts

Posted 24 July 2011 - 11:47

Ώρα για λίγη απομυθοποίηση.

Τι είναι λοιπόν το "Stairway to Heaven";
Κατ' αρχήν, είναι ένα πασίγνωστο τραγούδι των Led Zeppelin.
Ποιος δεν το ξέρει; Ποιος δεν το έχει ακούσει; Από το 1971 που κυκλοφόρησε, συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς, στην λίστα του top 1000 των πλέον αγαπημένων τραγουδιών και έχουν δοθεί σ' αυτό πολλές ερμηνείες.
Με αφήνει απολύτως αδιάφορο και η περίπτωση του να πρόκειται για ένα "σατανιστικό" τραγούδι. Είναι το γνωστό σε όλους μας παραμύθι του ανάποδου παιξίματος που αφορά στην ανακάλυψη διαφόρων σατανιστικών μηνυμάτων.
Θα συμπληρώσω ότι το τραγούδι αυτό, (αλλά και το κάθε τραγούδι) ερμηνεύεται (αν είναι απαραίτητο να ερμηνευθεί), όπως θέλει ο καθένας να το ερμηνεύει. Ο καθένας, βρίσκει τα δικά του μηνύματα και παίρνει αυτό που θέλει να πάρει. Έτσι, όλοι νοιώθουν ικανοποιημένοι.
Την αλήθεια φυσικά, τη γνωρίζει καλύτερα από όλους μας, ο ίδιος ο Plant που το έγραψε.

Ψάχνοντας να συγκεντρώσω διάφορες πληροφορίες για τα rock γεγονότα στα 1971, έπεσα στους Zep. Τι έκαναν εκείνη την περίοδο οι Zep" Στην αρχή της χρονιάς, ο Jimmy αγόρασε το κάστρο στο Lelawcge-an-bryn της Ουαλίας και ανέθεσε σε μία εργολάβο (την Erma Rees-Gwynn), να του φτιάξει μία τριώροφη σκάλα. Την άνοιξη και καθώς οι εργασίες αυτές προχωρούσαν, ο Plant έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι, εμπνεόμενος από όσα είδε (ή έβλεπε), να γίνονται μπροστά στα μάτια του.

Η ερμηνεία λοιπόν του τραγουδιού, είναι χειροπιαστή και η πραγματικότητά του, είναι τελείως διαφορετική από όσα ο καθένας μπορεί να φαντάζεται και να ερμηνεύει.
Αν νομίζετε ότι απομυθοποιώντας το τραγούδι θα σας χαλάσω το όνειρο, τότε είναι καλύτερα να μην διαβάσετε παρακάτω.

* ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:
"Stairway to Heaven" (1971)
There's a lady who's sure all that glitters is gold
And she's buying a stairway to heaven.
When she gets there she knows, if the stores are all closed
With a word she can get what she came for.
Ooh, ooh, and she's buying a stairway to heaven.

There's a sign on the wall but she wants to be sure
'Cause you know sometimes words have two meanings.
In a tree by the brook, there's a songbird who sings,
Sometimes all of our thoughts are misgiven.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it makes me wonder.

There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees,
And the voices of those who stand looking.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it really makes me wonder.

And it's whispered that soon if we all call the tune
Then the piper will lead us to reason.
And a new day will dawn for those who stand long
And the forests will echo with laughter.

If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,
It's just a spring clean for the May queen.
Yes, there are two paths you can go by, but in the long run
There's still time to change the road you're on.
And it makes me wonder.

Your head is humming and it won't go, in case you don't know,
The piper's calling you to join him,
Dear lady, can you hear the wind blow, and did you know
Your stairway lies on the whispering wind.

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last.
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll.
Η ΑΝΑΛΥΣΗ:
"There's a lady who's sure, all that glitters is gold".
- Ο ηθοποιός Richard Harris που ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του κάστρου, σύστησε στον Jimmy Page την Erma Rees-Gwynn, για να αναλάβει τις ξυλουργικές εργασίες που αφορούσαν στην ανακατασκευή και στη συντήρηση του κάστρου, αλλά και στην κατασκευή μιας τριώροφης σκάλας στο πίσω μέρος.
(Η Erma που είχε πάρει πρόσφατα διαζύγιο και ζούσε μόνη της στην μικρή πόλη Welsh, χρειαζόταν δουλειά και εκείνη την περίοδο ξεκινούσε την μικρή της "ξυλουργική" επιχείρηση. Έτσι εξηγείται και η ομάδα των μαθητευόμενων ξυλουργών που ανέφερα πριν).
Η Erma και οι βοηθοί της, κατά την μεταφορά των βαριών επίπλων (προκειμένου να ασχοληθούν με τη συντήρηση ή την διόρθωσή τους), ήταν απρόσεκτοι σε τέτοιο βαθμό, ώστε κατέστρεψαν οτιδήποτε υπήρχε μέσα σ" αυτό το κάστρο. Παλιά αντικείμενα μεγάλης αξίας, αλλά και καινούργια όπως τις κιθάρες του Jimmy. Ο Plant εδώ ειρωνεύεται και αντιστρέφει το γνωστό ρητό "Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός". Εννοεί δηλαδή, πως "χρυσός" μπορεί να είναι και κάτι που δεν λάμπει".

"And she's buying a stairway to heaven".
- Εννοεί "χτίζει" τη σκάλα. Ή καλύτερα, αγοράζει τα υλικά για να χτίσει τη σκάλα.
(Ο Plant, είχε αποκαλέσει κάποτε το κάστρο "heaven." Είχε πει ότι αν ανεβεί κανείς στην κορυφή της σκάλας, θα μπορεί πολύ άνετα να βλέπει τον παράδεισο).

" When she gets there she knows, if the stores are all closed
With a word she can get what she came for".
- Η μικρή πόλη Welsh που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του κάστρου, είχε μόνο ένα κατάστημα σιδηρικών του οποίου όμως ο ιδιοκτήτης έλειπε σε ένα ατελείωτο πικ-νικ και το μαγαζί ήταν κλειστό. Η Erma παραπονέθηκε στον Jimmy ότι χρειάζεται κατά διαστήματα κάποια εργαλεία τα οποία όμως δεν μπορεί να τα προμηθεύεται αφού το μαγαζί είναι συνεχώς κλειστό. Ο Jimmy τότε, απευθύνθηκε σε μερικούς δημοτικούς συμβούλους και έτσι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αναγκάστηκε να διακόψει αυτό το συνεχόμενο και χωρίς τελειωμό πικ-νικ.

" There's a sign on the wall but she wants to be sure
'Cause you know sometimes words have two meanings".
- Προκειμένου να στερεωθεί και να είναι ασφαλές το πλατύσκαλο του δευτέρου ορόφου, η Erma και οι βοηθοί της, έπρεπε να μπουν στο "Guitar Room" του Jimmy.
Εκεί όμως, υπήρχε μία επιγραφή που έγραφε: "Keep the Fuck Out - Everyone!"
Ναι!!! Μερικές φορές οι λέξεις, μπορεί να έχουν δύο ερμηνείες. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, εδώ έχουμε μόνο μία και δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει Πανεπιστήμιο για να καταλάβεις τι εννοεί.
Έτσι δεν είναι; Η Erma την ερμήνευσε με την "".κυριολεξία της λέξης (και αφού ήταν βέβαιο ότι θα έμπαινε μέσα για άλλο λόγο), αυτό για εκείνη σήμαινε ότι μπορεί να μπει. Εισέβαλλε λοιπόν στο "Guitar Room". Ευτυχώς ο Page, είχε εκεί μέσα μόνο δύο Gibsons από ολόκληρη τη συλλογή του που αποτελείται από 75 κιθάρες.

" In a tree by the brook, there's a songbird who sings,
Sometimes all of our thoughts are misgiven".
- Ο Jimmy εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω. Έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε κάτω από το αγαπημένο του δέντρο, όταν είδε ξαφνικά έναν βοηθό της Erma να κρέμεται στην κυριολεξία έξω από το παράθυρο του "Guitar Room". Αμέσως τον κυρίεψε η ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα έγινε και έξω φρενών. Οι φωνές του, πρέπει σίγουρα να ακούστηκαν μέχρι την πόλη.

" There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees,
And the voices of those who standing looking.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it really makes me wonder.

And it's whispered that soon if we all call the tune
Then the piper will lead us to reason.
And a new day will dawn for those who stand long
And the forests will echo with laughter".
- Δυτικά από το ιδιόκτητο αυτό κάστρο του Page και κοντά στο γειτονικό δάσος, υπήρχε μία μονάδα παραγωγής ενέργειας. Οι τόνοι της κάπνας από το θειάφι που κατέστρεφε τα δέντρα, δυσανασχετούσε τον Plant. Μία μέρα νευρίασε τόσο πολύ, που κάλεσε όλους τους κατοίκους της περιοχής να προβούν σε συνεχείς διαμαρτυρίες, μέχρι να καταφέρουν να κλείσουν τη μονάδα. Έτσι το δάσος θα ζωντάνευε και μέσα σ" αυτό, θα αντηχούσαν ξανά τα γέλια.
"Πολύ καλή ιδέα". Του απάντησε ένα από αυτά τα κορίτσια που τριγύριζαν εκεί.
"Πώς όμως θα εξασφαλίσουμε την ηλεκτροδότησή μας; Πώς θα έχουμε ζεστό νερό; Εσείς πώς θα κάνετε τις πρόβες σας;"

" If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,
It's just a spring clean for the May queen.
Yes, there are two paths you can go by, but in the long run
There's still time to change the road you're on".
- Μέσα στο ατέλειωτο αυτό πήγαινε-έλα των μαστόρων, μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο και τη φασαρία που επικρατούσε, βρέθηκαν σε περίεργα σημεία του κάστρου, πάρα πολλά ρούχα, από τα περίφημα Βικτωριανά πάρτι που γίνονταν εκεί.
Το "May-Queen" λοιπόν, ήταν ένα πλυντήριο/στεγνωτήριο ρούχων που έφεραν στο κάστρο, προκειμένου αυτά τα ρούχα να καθαριστούν. Ήταν μεγάλο σε μέγεθος. Σαν κι" αυτά που χρησιμοποιούν τα μεγάλα ξενοδοχεία και υποσχέθηκαν στον Page να του επιστρέψουν τα χρήματά του, αν δεν μείνει ικανοποιημένος. Το "two paths" σημαίνει τις δύο επιλογές: Το κρατάς ή το επιστρέφεις. Η εγγύηση που υπήρχε, έδινε στον Jimmy το χρονικό περιθώριο για να διαλέξει τι από τα δύο να κάνει.

"Your head is humming and it won't go, in case you don't know".
- Αναφορά στο χειρότερο hangover που βρέθηκε ποτέ ο Plant.

"The piper's calling you to join him".
- Ο Jones γύρισε στο Λονδίνο και ζήτησε από τον Plant να τον ακολουθήσει.

"Dear lady, can you hear the wind blow, and did you know
Your stairway lies on the whispering wind".
- Η περίφημη σκάλα αλλά και όλες οι κακότεχνες και φτηνές κατασκευές της Erma, έπεσαν και διέλυσαν σαν χάρτινοι πύργοι από τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν εκείνη την άνοιξη ολόκληρη τη Βρετανία.

"And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show".
- Καθώς ο Jones πήγαινε στο σπίτι του μαζί με τον Plant, συνάντησαν τυχαία στο δρόμο την Erma που αναβόσβηνε ένα φως, κάνοντας σήμα για ωτοστόπ.
(Μετά από αυτό το φιάσκο, η Erma εγκατέλειψε την ξυλουργική της επιχείρηση, έφυγε από την περιοχή του Lelawcge-an-bryn και πήγε να μείνει προσωρινά, στο σπίτι ενός εξαδέλφου της, στο King's Cross).

"How everything still turns gold".
- Κομπάζοντας, δήλωνε ότι από τη δουλειά που ανέλαβε στο κάστρο του Page, κέρδισε δέκα χιλιάδες λίρες.

" And if you listen very hard
The tune will come to you at last.
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll".
- Ο Jones προσπάθησε να φτιάξει μία χορωδία από τα κορίτσια που σύχναζαν γύρω από το κάστρο. Τις ονόμασε "Zeppettes". Το ξεκίνημα μιας τραγουδιστικής καριέρας και μάλιστα με την καθοδήγηση του μπασίστα/κημπορντίστα των Zep, ήταν γι" αυτές ένα όνειρο ουρανοκατέβατο. Στην προσπάθειά του λοιπόν αυτή ο Jones, τις έφερε μέσα στο κάστρο και ξεκίνησαν τις πρόβες. Δυστυχώς καμία τους δεν μπόρεσε να βγάλει μία νότα σωστή. Ο Plant λοιπόν εδώ, τις συμβουλεύει: "Κορίτσια, συνεχίστε τις πρόβες, μέχρι να γίνετε βράχοι. Συνεχίστε τις πρόβες μέχρι να καταφέρετε να τραγουδάτε σωστά".

"And she's buying a stairway to heaven".
- Τα τελευταία νέα από την Erma. Με τα χρήματα που κέρδισε εις βάρος του Jimmy, πήγε να ζήσει στις Μπαχάμες.

Για να κλείσουμε λοιπόν, η Erma είδε τον Page σαν χρυσάφι. Σκέφτηκε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να "τα αρπάξει" και όντας άσχετη με το επάγγελμα που διάλεξε να κάνει, προσέλαβε ένα σωρό επίσης άσχετους εργάτες αναλαμβάνοντας μία δουλειά που δεν ήξερε ούτε αυτή, αλλά ούτε και οι εργάτες της.

Ο Plant, είναι μία σπουδαία φωνή για τη rock μουσική. Για μένα (κι" ας διαφωνήσουν μερικοί), είναι η πιο σπουδαία φωνή της rock μουσικής. Δεν φημίστηκε ποτέ για τις στιχουργικές του ικανότητες, αλλά εδώ κατάφερε να φτιάξει ένα ποίημα. Οι μεταφορές, οι συμβολισμοί, οι εικόνες, οι επαναλήψεις, όλα λειτουργούν θαυμάσια.

Αν σε όλα αυτά προσθέσετε την υπέροχη μελωδική γραμμή και την όλη μουσική ατμόσφαιρα, τότε σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για ένα μουσικό ποίημα!!!

Και η Erma " Erma 's buying a ticket to......Nassau!!! ".

Πηγή : George, Orfeus
Στο MusicHeaven είναι συγγραφέας της μόνιμης στήλης "Καμία Συμπάθεια για τον Διάβολο" και συντονιστής στο Forum.
ΠΗΓΗ

Οπότε όπως φαίνεται δεν έχει να κάνει ούτε με αιρέσεις ούτε με μυστικισμούς, απλά με μια ιστορία από τη ζωή του καλλιτέχνη. Δεν έχω διασταυρώσει ακόμα τις πληροφορίες για να δω αν όντως ισχύει, οπότε όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα παραπάνω. H Wikipedia πάντως δείχνει να συμφωνεί με τον αρθρογράφο.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#14 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 25 July 2011 - 13:57

Σε παραδέχομαι φίλε!

#15 Deanos

Deanos

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 25 July 2011 - 14:11

Έχω διαβάσει κι εγώ το άρθρο στο music heaven την οποία παραθέτεις ατόφια αλλά όπως διαπίστωσα ο τύπος έχει μεταφράσει την ανάρτηση κάποιου Εγγλέζου σε παρόμοιο forum. Άσε που λέει οτι έψαξε τα rock δρώμενα του 1971 κάτι που είναι για γέλια. Τα παρουσιάζει λες και είχε τον Plant δίπλα του και του εξηγούσε τον κάθε στίχο. Επίσης δεν αναφέρει πουθενά οτι ο Page είχε εμβαθύνει στον αποκρυφισμό, γεγονός που είναι αληθινό και δεν το βγάζω απ΄το μυαλό μου. Πολύ πιθανόν και να ισχύει όλη αυτή η ιστοριούλα. Η ουσία είναι οτι πρόκειται για ύμνο της μουσικής και όχι μόνο του rock.