Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

日本語能力試験2009 Εξετάσεις Ιαπωνικών 2009

• This topic is locked This topic is locked
132 replies to this topic

#31 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 03 November 2009 - 14:11

τελικά τι ώρα θα δώσουμε εξετάσεις;
η σουζόυκι προχθες με πείρε τηλέφωνο και είπε ότι θα αλλάξουν οι ώρες και να έχω το νου μου...
έχετε κανένα νεότερο;

#32 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 05 November 2009 - 00:59

:tensai:Για αυτό θα έχω νέα από Δευτέρα. Αν και νομίζω τότε θα σας ειδοποιήσουν λογικά και οι καθηγήτριές σας!Μέχρι τότε συνεχίστε την "καλή δουλειά" για τις εξετάσεις!!! Chu!!!:byejg9:

#33 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 07 November 2009 - 12:50

:tensai:Λιγότερο πλέον από ένας μήνας έχει μείνει μέχρι τις εξετάσεις και η Σουζούκι-σενσέι έχει κανονίσει για τους μαθητές που δεν έχουν δασκάλα και μόνο για αυτούς να κάνει κάποια ακουστηκά, στον ελληνο-ιαπωνικό σύνδεσμο!
:wooi2:Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό για όσους από εσάς είστε αυτοδίδακτοι να το κάνατε για μεγαλύτερη σιγουριά!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ...:nosey:
http://www.grjpn-association.gr/
Minna-san ganbatte kudasai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:congrats:

#34 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 10 November 2009 - 00:28

Τελικά Erisadesu, δεν θα αλλάξουν οι ώρες των εξετάσεων:nosey: (μα είπα κι εγώ). Απλά η Suzuki-sensei έκανε ένα λάθος στις καρτέλες του 4 και αντί να γράψει 9και15 έγραψε 9. Αυτό. :congrats:15 λεπτά αργότερα λοιπόν για το 4.

#35 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 10 November 2009 - 01:15

Για 4αρι εγώ...Βασικά...Είναι πανεύκολο!Γενικά,για να ρωτήσω λίγο τους せんぱい,μεταξύ 3 και 2 η διαφορά είναι εντελώς χαοτική?Δηλαδή,άμα από την άνοιξη πάω για ιδιαίτερα-εντατικά κι έτσι-θα την παλέψω σε δυο χρόνια να πάω για το 2?Πιθανότατα να κολλούσε καλύτερα στο "ομιλείτε ιαπωνικά" αλλά μιας και μιλάμε και για τις εξετάσεις είπα να το πω εδώ...
Posted Image

#36 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 10 November 2009 - 12:14

η Ταμάκι είπε ότι μπορεί κάποιος να το βγάλει σε ένα χρόνο όπως έγινε με την περίπτωση του
Λευτέρη Senpai. αλλά εσύ μέχρι να το δώσεις θα έχει μπει ενδιάμεσο πτυχίο :P:P

Shihou - Chan για το 3ο πάω...

#37 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 10 November 2009 - 13:38

Ακριβώς μπορείς να το βγάλεις σε ένα χρόνο αλλά θέλει πολύ πολύ διάβασμα. Τώρα με το ενδιάμεσο πτυχίο θα ομαλοποιηθεί η μετάβαση και πιστεύω πως θα αυξηθούν αυτοί που θα συνεχίζουν μετά το 3 (πολλοί τα παράταγαν εξαιτίας της δυσκολίας). Βέβαια θα δυσκολέψουν λίγο πιο πολύ το 2 και το 1 αλλά δε βαριέσαι...
Α! Ναι! Ένα πράγμα που μετράει για τα ανώτερα πτυχία είναι η ταχύτητα ανάγνωσης οπότε εξασκηθείτε με άρθρα ή περιοδικα (όπως εγώ) και θα έχετε πλεονέκτημα.

#38 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 10 November 2009 - 13:40

sumimasen....:sigh2: Όλα κανονικά λοιπόν, δεν αλλάζει τίποτα για τα άλλα επίπεδα. Μπορείτε να τσεκάρετε τις ώρες και στο σάιτ του ελληνο-ιαπωνικού συνδέσμου βασικά.:thatsit:
Το 2 δεν είναι παίξε γέλασε! Θέλει χρόνο και πολύ διάβασμα! Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο όπως υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι.
Βέβαια ναι...Από του χρόνου αλλάζουν οι εξετάσεις...Μπαίνει και το επιπλέον επίπεδο και να δούμε τί θα γίνει....:beaten:

#39 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 11 November 2009 - 20:27

Για το 2kyuu έχω ξεκινήσει κι εγώ και ψιλοετοιμάζομαι στο πλάι και μόνη μου, γιατί για διάφορους λόγους από του χρόνου δεν θα μπορώ να συνεχίσω μαθήματα... Αυτό που μου δίνει θάρρος είναι ότι (απ' ότι έχω καταλάβει) η μεγαλύτερη διαφορά είναι στα kanji που πρέπει να ξέρει κανείς και λιγότερο στη γραμματική, άρα ελπίζω με λίγη προσπάθεια και επιμονή μήπως καταφέρω να το δώσω με self-study. Επίσης, επιβεβαιώνω αυτό που λέει η a2a για τον χρόνο. Βλέπω παντού, και σε ξένα φόρουμ, ότι η μεγαλύτερη δυσκολία από το 2kyuu και μετά είναι ο χρόνος που σου δίνουν. Πρέπει να διαβάζεις τις προτάσεις και να απαντάς σφαίρα. Αυτό, και η κατανόηση των κειμένων αν δεν κάνω λάθος. Εγώ προσωπικά για εξάσκηση προσπαθώ να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία στα Ιαπωνικά, και μ' έχει βοηθήσει αρκετά (personal record το Moji-Goi του 3kyuu σε κάτω από 10 λεπτά... και μόνο 3 λάθη :8):). Επίσης έχω βρει ότι βοηθάει να προσπαθώ να αποστηθίζω τα kanji όλων των λέξεων στη λίστα του λεξιλογίου για το 3kyuu. Ακόμη κι αν δεν μου μένουν όλα με την πρώτη, επιταχύνει απίστευτα την ταχύτητα με την οποία προχωράω μετά στα kanji.

Α, και το μετρό είναι φοβερό μέρος για να κάνετε επαναλήψεις στο λεξιλόγιο, χεχε. :riiight:

Αυτά είναι τα δικά μου "κόλπα" και συμβουλές. Καλή τύχη σε όλους για όσο καιρό απομένει!
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#40 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 11 November 2009 - 23:43

εμείς που δεν έχουμε μετρό εδώ πάνω τι να κάνουμε;

#41 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 12 November 2009 - 09:35

Nα λοιπόν ένας λόγος ακόμα για να περιμένουμε την ολοκλήρωση του, αν και μέχρι τότε μάλλον θα μαθαίνω άλλη γλώσσα.:P Μέχρι τότε θα αρκεστούμε στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.:congrats:Προσωπικά μέχρι και ασκήσεις γράφω αν βρω καμιά καλή θέση σε λεωφορείο. Η τρελή με τα "κινέζικα" θα είναι σε λίγο το παρατσούκλι μου. Το καλύτερο είναι τα κτελ βέβαια (και τα τρένα υποθέτω). Εκεί κάνεις και φουλ επανάληψη.

Το ποστ σου Kallia(thanks for the reminder:D) με έβαλε σε σκέψεις: "Αλήθεια, εγώ πόσες λέξεις ξέρω;" Και κοιτάζοντας εδώ βρήκα ότι ξέρω τις περισσότερες. Ήταν ένα καλό boost του ηθικού μου που είχε πέσει τώρα τελευταία. Αν έχω μάθει τόσες λέξεις χωρίς να το καταλάβω, που θα πάει, θα καταφέρω και τα υπόλοιπα με προσπάθεια. Βέβαια έχω να μάθω πολλά ακόμη:Λέω να δώσω κατευθείαν για το 3 του χρόνου.

Καλή επιτυχία σε όσους δίνουν φέτος.:D

Posted Image

Posted Image

#42 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 16 November 2009 - 00:41

Σε 3 Κυριακές.......:hahaha::kakaka:

#43 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 November 2009 - 11:43

Shihou chan βαλτή εισαι για να μας ανχώνεις;
αυτός ειναι ο σκοπός σου να μας θυμίζεις πόσες λίγες ημέρες έχουμε για να γεμίσουμε τα τεράστια κενά μας;.....

Δεν περήμενα τόσο κακία απο μεριά σου.

#44 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 16 November 2009 - 12:59

:nosey:Μα γιατί....?!:deadga6:
Εγώ απλά κάνω το countdown!... Όταν το έκαναν για τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν είδα να αγχώνεται κανείς!!!:hmmm:Χιχιχι!!!:wooi2:
Ganbatte kudasai ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!:byejg9:

#45 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 16 November 2009 - 13:25

Να ρωτήσω για τα παιδιά που έχουν δώσει τουλάχιστον από ένα, τις απαντήσεις στο διαγώνισμα πως ακριβώς τις μαρκάρουμε? Κυκλώνουμε τις τρεις λανθασμένες κι έπειτα κυκλώνουμε και μαυρίζουμε τη σωστή? Κάτι τέτοιο μας είπε η καθηγήτρια αλλά δε κατάλαβα αν ισχύει μόνο για το listening ή για όλα (στο παράδειγμα πάντα έτσι το έχουν). Κάποιος είπε ότι οι διορθώσεις δεν γίνονται από εξεταστή αλλά από υπολογιστή που με βάση τη μαυρισμένη απάντηση, εντοπίζει αυτόματα αν η επιλογή είναι σωστή ή λανθασμένη. Επιστήμη το έχουν κάνει?

Spoiler:

serpe7.jpg