Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Pluto

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 balu_kun

balu_kun

Starting...

• Members
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2009 - 00:23

Pluto is another masterpiece by the famous mangaka Naoki Urasawa (creator of 20th Century Boys and Monster). If that's not enough to get you reading it, then how about this: Pluto was a joint adventure with the late legend Osamu Tezuka, creator of arguably the most famous manga of all time, Astro Boy.

Διάβασα το πρώτο Volume και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Tα mαnga του Naoki Urasawa έχουν γίνει από τα αγαπημένα μου ποια. Cliff hangers, μυστήρια, εκφραστικοί και πολύπλευροι χαρακτήρες και συναίσθημα.

Ρομπότ & άνθρωποι μαζί σε μια τεχνολογικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όπου τα "μη-δολοφονικά" (φαινομενικά τουλάχιστον) ρομπότ δέχονται απανωτές δολοφονικές επιθέσεις για άγνωστο λόγο από άγνωστο πρόσωπο. Ο detective Gesicht (German for face) ρομπότ κι αυτός, προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση. Θα τα καταφέρει or not. That's the question (που ούτε εγώ ξέρω την απαντηση :erk:)

Περιμένω σχόλια κ απόψεις, στο πρώτο μου thread στο forum :nod:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 19 Αύγουστος 2010 - 23:03

Δημοσιευμένη  εικόνα

#2 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2009 - 01:28

Όσο προχωράει η υπόθεση τόσο καλύτερο γίνεται. Άριστο σε πλοκή και ρυθμό. Άριστο και σε χαρακτήρες. Όπως όλα τα manga του Urasawa. Ο Θεός κατάφερε να κάνει δικό του τον κόσμο του Tezuka.
Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Μην το χάσετε. Ούτε αυτό, ούτε τα άλλα manga του. Είναι απερίγραπτες εμπειρίες.

#3 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2009 - 11:05

Όντως ήταν καταπληκτικό και είχε (κατά τη γνώμη μου) την ιδανική διάρκεια για να πει μια ιστορία με συνοχή χωρίς να πλατιάζει ή να βάζει fillers (γεμίσματα;; Πώς το λέμε στα Ελληνικά;). Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

#4 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1.010 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2010 - 19:44

Το διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα. Εξαιρετικό.

Όπως και τα 20th CB και Monster (που έχω διαβάσει/δει) καταφέρνει να σε κεντρίσει και να σε κρατήσει κοντά του με τα πρώτα κιόλας κεφάλαια. Το σενάριο εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και υποστηρίζει όλους τους χαρακτήρες της ιστορίας.
Το τέλος τέλος (η τελευταία σελίδα που λέμε) είναι κάπως απότομο αλλά το θεωρώ πετυχημένο και αρκετά "κινηματογραφικό".

Το σχέδιο, χαρακτηριστικό του δημιουργού, προσωπικά μου έγινε πολύ αγαπητό. Τα ρομποτάκια ήταν αξιαγάπητα.

Γενικά το manga είναι must read σε όσους αρέσουν τα σοβαρά και η μυστηριακή πλοκή. Βασικά είναι must read γενικότερα. Δεν έχω καμία επαφή με το Astro Boy αλλά ότι είδα εδώ μου άρεσε πάρα πολύ.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Δημοσιευμένη  εικόνα

#5 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.136 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Νοέμβριος 2010 - 21:56

τόσο καλο μάγκα αλλα και τόσο παρατημένο. όλοι έχουνε συγκεντρωθεί στα αλλα 2 masterpieces του urasawa λες και αυτό είναι χειρότερο. προσωπικά μπορώ να παραδεχτώ πως είναι το καλύτερο μου του urasawa, μάλιστα είναι το καλύτερο μου μάγκα γενικά. αρχικά γιατί κατάφερε αυτός ο άνθρωπος και πείρε μια παιδική παλιά ιστορία και κατάφερε να κάνει μια από τις καλύτερες suspense stories που υπάρχουνε. δεύτερον γιατί με τα robot και τον ρατσισμό εναντίον τους περνάει πολλά μηνύματα για τον αληθινό κόσμο. από χαρακτήρες οι καλύτεροι μου ήτανε ο Tenma και ο Geshicht.

10/10

thank you Mr. Urasawa *bows*

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#6 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 25 Νοέμβριος 2010 - 18:23

Oh God!
Το διαβασα σε 2 νυχτες... thats too fast for my standards...

Επικο αριστουργημα... δεν πρεπει να το χασει κανεις.. Πραγματικα.. παει στο top 5 ανετα..

Αγαπημενοι χαρακτηρες : Brau 1589 (το κατεστραμενο ρομποτ), Epsilon και Uran

Παμε για monster τωρα >.<

2bbd14fc.jpg

#7 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2011 - 07:33

να και το επεισοδειο πανω στο οποιο βασιστηκε το μανγκα
[media]http://www.youtube.com/watch?v=oWjK1qk8wzE[/media]
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#8 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 00:04

Το διάβασα σε τρεις μέρες, σχεδόν μονοκοπανιά. Για κάποια που δεν πολυδιαβάζει manga, είναι σοκαριστική επίδοση. Αλλά ό,τι και να πω είναι λίγο. Συναρπαστική πλοκή, άψογος ρυθμός, υπέροχοι χαρακτήρες δεξιά κι αριστερά, art του οποίου το paneling θα ζήλευαν πολλοί και τις σκηνές δράσης δεν θα περίμενες από τον άνθρωπο που έκανε όνομα με αθλητικό manga για μια αθλήτρια τζούντο και κέρδισε όλα τα βραβεία για ένα θρίλερ μυστηρίου, character designs που εντάσσονται στον κόσμο του Urasawa χωρίς να χάνουν την γοητεία του Tezuka, απίστευτο συναίσθημα (στο τελευταίο κεφάλαιο έκλαψα λίγο, το παραδέχομαι)... Διαβάστε το, το ρημάδι!

Υπέρτατη προσπάθεια να πείσω οποιονδήποτε να το διαβάσει: έχει μέσα ένα τρισχαριτωμένο κοριτσάκι που καταλαβαίνει τα αισθήματα των ζώων και ένα Αυστραλέζικο μπίσι που είναι και ιδιοκτήτης ορφανοτροφείου! Στην ίδια ιστορία! Και λειτουργούν υπέροχα! Τι άλλο να θέλει κανείς;!

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#9 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 00:20

και ένα Αυστραλέζικο μπίσι που είναι και ιδιοκτήτης ορφανοτροφείου!

She is girl XD

#10 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 00:49

Nope αγοράκι είναι. Και εγώ την ίδια απορια είχα καθώς το scanlation του αλλάζει το φύλο κατά βούληση.Personal fave όπως και να έχει όμως για την διάθεσή του να υπερασπιστεί τα πιστεύω του μέχρι τέλους.

Αυτό το οποίο μου άρεσε στο Pluto είναι ότι είναι πολύ πιο συναισθηματικό σαν έργο από τα προηγούμενα του Urasawa. Δεν θυμάμαι σε προηγούμενες δουλειές του να είχε δώσει τόση βάση στο συναίσθημα. Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση πήρα. Εγώ έκλαψα πάρα πολύ για να είμαι ειλικρινής xD. Πολύ ωραία δομημένοι χαρακτήρες και οι αλληγορίες και ο καυστικός πολιτικός σχολιασμός αναφορικά με πραγματικά γεγονότα έδινε και έπαιρνε.

#11 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 00:57

Well in tezuka's original story was a girl. And in all other Astro boy series

#12 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 01:02

Μποι/γκερλ χου κερζ. Ήταν απίστευτος χαρακτήρας σε κάθε περίπτωση.

#13 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2012 - 13:27

Well in tezuka's original story was a girl. And in all other Astro boy series

Ναι, σίγουρα, αλλά η επίσημη μετάφραση της VIZ τον κάνει αγόρι. Το quote είναι από το οπισθόφυλλο του 7ου τόμου:

[...] Will Epsilon, who refused to participate in the 39th Central Asian War, leave behind his war-orphaned charges ... [...]

Αλλά, μεταξύ μας, η iri έχει δίκιο. Συναρπαστικός/ή, ό,τι φύλλο και να έχει.

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#14 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 09:59

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nikos1451: 18 Σεπτέμβριος 2012 - 21:45

#15 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 07 Απρίλιος 2013 - 11:58

τόσο καλο μάγκα αλλα και τόσο παρατημένο. όλοι έχουνε συγκεντρωθεί στα αλλα 2 masterpieces του urasawa λες και αυτό είναι χειρότερο. προσωπικά μπορώ να παραδεχτώ πως είναι το καλύτερο μου του urasawa, μάλιστα είναι το καλύτερο μου μάγκα γενικά. αρχικά γιατί κατάφερε αυτός ο άνθρωπος και πείρε μια παιδική παλιά ιστορία και κατάφερε να κάνει μια από τις καλύτερες suspense stories που υπάρχουνε. δεύτερον γιατί με τα robot και τον ρατσισμό εναντίον τους περνάει πολλά μηνύματα για τον αληθινό κόσμο. από χαρακτήρες οι καλύτεροι μου ήτανε ο Tenma και ο Geshicht.

10/10

thank you Mr. Urasawa *bows*

διαβαζοντας και το manga του Atom με την ιδια ιστορια (προηγηθηκε η τηλεοπτικη εκδοση), δεν θα ελεγα πως εκεινη την εποχη η ιστορια ηταν για παιδια
σε μερικες ιστοριες ο Τεζουκα εχει επισης τα αναλογα μυνηματα που βρισκουμε και εδω. απλα ειναι διασπαρτα εδω και εκει, με εξαιρεση καποιες ιστοριες που εκανε για περιοδικα που απευθυνοταν σε ενηλικες.

εδω ο Urasawa παιρνει την σοβαροτερη πλευρα του Manga και την επεκτεινει στη σημερινη εποχη και βαζοντας τις δικες του ανησυχιες. αν ζουσε ο Τεζουκα οντως θα το ενεκρινε, αν και ειμαι σιγουρος πως θα το εκανε ο ιδιος 1000 φορες καλυτερο.