Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Last Friends (Rasuto Furenzu)

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2009 - 02:22

Το Last Friends είναι μία ιαπωνική σειρά 11 επισοδείων (+1 special mini επισόδειο) που προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση το 2008. Κύριο θέμα της οι σχέσεις μεταξύ 6 νέων ανθρώπων (5 εκ των οποίων μοιράζονται την ίδια κατοικία και αποτελούν ουσιαστικά μία οικογένεια), που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε η μοίρες τους να συναντηθούν σε πολύ σημαντικά γεγονότα για τη ζωή του καθενός απο αυτούς.

Μέσα απο τη σειρά μπορεί κανείς να δεί και να κριτικάρει το τρόπο με τον οποίο αντιδράνε αυτοί οι νέοι σε διάφορα θέματα (κακοποίηση, κατάθλιψη, ομοφυλοφιλία, κτλ) που δυστυχώς δεν είναι τόσο σπάνια σε κάθε κοινωνία ή δεν έχουν την αντιμετώπιση που θα έπρεπε να είχαν.

Μία μικρή κριτική της σειράς
Spoiler:

Συνολικά πάντως, είναι μία απο τις σειρές που πιστεύω και ύστερα απο χρόνια θα τις θυμάμαι και μάλλον θα τη ξαναδώ. Επίσης, έχω ένα προαίσθημα, ότι παρόλο που είναι το πρώτο dorama που είδα, δε πρόκειται να βρώ άλλο να με αγγίξει τόσο πολύ. Κάθε χαρακτήρας σου μένει και προσωπικός ένιωσα μια λύπη που δεν μπορούσα πραγματικά να γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους μιάς και συμπάθησα την πλειοψηφία αυτών που έπαιζαν στη σειρά.

Με λίγα λόγια, το Last Friends είναι μία σειρά που αξίζει να δείτε και που στέκεται άνετα ανάμεσα στις καλύτερες σειρές που μπορείτε να δείτε. Όσοι δε το έχετε ήδη κάνει καλό θα είναι να τρέξετε να το τσεκάρετε :ureshii:

υ.γ. Σε περίπτωση που μπορείτε, δείτε το με παρέα. Το κάνει ακόμη καλύτερο (μιλάω εκ πείρας).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από red pyramid: 25 Ιούλιος 2009 - 09:50

Δημοσιευμένη  εικόνα

#2 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2009 - 18:19

Καταπληκτική δραματική σειρά κατά τη γνώμη μου. Ήταν η αγαπημένη μου την εποχή που προβλήθηκε. Ένας από τους λόγους που πιστεύω την έκανε τόσο επιτυχημένη ήταν το γεγονός ότι θύμιζε περισσότερο τις παλιές καλές σειρές των 90s. Τότε ήταν που δεν τους πείραζε να θίξουν ταμπού θέματα και το έκαναν με περισσότερη ελευθερία.
Οι χαρακτήρες ήταν αξιομνημόνευτοι και όσοι την είδαμε θα βρίσαμε έστω και μια φορά το τούβλο τη Michiru. Δυστυχώς όσο και να λέμε "Μα καλά υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος τόσο θύμα;" ο χαρακτήρας της είναι πολύ τυπικός των γυναικών που υφίστανται DV. Τυχαίνει να ξέρω τέτοια άτομα και είναι όντως τόσο αδύναμοι χαρακτήρες...
Σενάριο και χαρακτήρες ήταν γενικά καλογραμμένα και το γεγονός ότι οι ηθοποιοί που τους ενσάρκωσαν θεωρούνται idols, τους βοήθησε να πάνε το ίματζ τους ένα βήμα παραπέρα. Κατά τη γνώμη μου αν καταξιωθείς σε δυνατή δραματική σειρά αξίζεις ως ηθοποίος (yes Ryo I'm looking at you, you have talent).
Πέραν αυτού, red pyramid, υπάρχει περίπτωση όντως να μη βρεις άλλη σειρά σαν αυτή τουλάχιστον στις καινούργιες δραματικές. Αν ταξιδέψεις όμως καμιά 15ρια χρόνια πίσω ίσως και να βρεις κάτι αντίστοιχο αλλά υπότιτλοι για πολλές παλιές σειρές δεν υπάρχουν.

#3 ayame

ayame

chance encounter

• Members
  • 142 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2009 - 20:56

Πολύ συγκινητική σειρα, πράγματι. Σε κάνει και σκέφτεσαι τι συμβαίνει εκτός του καβουκιού σου. Μερικές φορές ταυτίζεσαι με κάποια διλήμματα και συναισθήματα έστω κι αν οι καταστάσεις που περνάς δεν είναι τόσο 'δραματικές'.
Και πράγματι είναι ωραίο να τη δει κανεις με κάποιον 'dear friend', αγαπητέ συνθεατή, πυραμιδάκο :gotit:
Ναι το εισαγωγικό κομμάτι ήταν μια πολύ ωραία σύνθεση- συνεργασία της Hikaru & S.E.N.S. Πολύ έξυπνο και συμβολικό opening *γκουχου γκουχου* την ερμηνεία πρέπει να την πιστώσεις σε μια πονηρή αλεπού νομίζω...:orly:
Συνεχίζω...θα συμφωνήσω στα περισσότερα σχόλια. Να συμπληρώσω πως σύμφωνα με την ψυχανάλυση επιστρέφουμε στα τραύματά μας, γιατί δεν μπορούμε ν' αντιληφθούμε ότι υπάρχουν όντως άλλοι τρόποι ζωής, άλλα πρότυπα. Είναι χαρακτηριστική η φράση της δεινοπαθούσας ότι δεν ήταν τίποτα σημαντικό, οι άντρες χτυπάνε πού και πού. Αυτό είχε γνωρίσει απ' τον μπεκρή πατέρα της και την σ@%#α μητέρα της.
Να είμαι ειλικρινής μόνο δυο ξεχώρισαν για μένα στη σειρά (οι άλλοι όλοι λίγο πολύ μου την έδιναν στα νεύρα...): η Ρούκα κι ο Τακέρου με τον Τακέρου να παίρνει τα βραβεία της καρδιάς μου για την καλοσύνη, ωριμότητα και διορατικότητα των καταστάσεων.
Η Ρούκα ναι μεν ήταν δυναμική γυναίκα, αλλά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε άργισε πολύ να το δεχτεί. Πολύ κακό να μην αγαπάς τον εαυτό σου και να έχεις κότσια αλλά να μην μπορείς να τα δείξεις στο πιο σημαντικό πράγμα για σένα.
Απ' τα άλλα μη ρεαλιστικά πράγματα, εμένα μου φάνηκε η κατάσταση του Τακέρου. Για το βαθύ τραύμα που είχε, αμφιβάλλω ότι θα είχε τόσο διαυγή νου. Σίγουρα είχε κάποιες αντιδράσεις που είχαν τη ρίζα τους στο τραύμα του, αλλά μόνος του πώς στο καλό γιατρεύτηκε;...τέσπα...ο τύπος είναι FTW!
Ένα άλλο μικρό παράπονο είναι ότι η μουσική επένδυση ενώ ταιριαστή και πολύ όμορφη, ήταν σχετικά φτωχή, περιορισμένη.
Και τέλος όντως υπήρχαν στιγμές πολύ μελό.
Κατά τ' άλλα ένα 8.5/10 του βάζω. Σου κρατά του ενδιαφέρον αδιάλειπτο. Θίγει θέματα που πρέπει να θίγονται (αν και θα μπορούσαν να θιγούν ακόμα καλύτερα- αν ομοφυλοφιλία=τρανσεξουαλισμός...χαιρέτα μου τον πλάτανο ή λεσβία=αγοροκόριτσο...και τέλος πάντων υπάρχει κι η αστυνομία για καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας...) κι αφήνει γλυκές εντυπώσεις. Και πολύ έντονες επίσης...Αν ο συν-θεατής μου ήταν ακριβώς δίπλα μου θα του είχα μουσκέψει τη μπλούζα και θα είχα καταναλώσει όλα τα χαρτομάντηλα...λολ!
Spoiler:

"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#4 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2009 - 22:25

1)Οι χαρακτήρες ήταν αξιομνημόνευτοι και όσοι την είδαμε θα βρίσαμε έστω και μια φορά το τούβλο τη Michiru. Δυστυχώς όσο και να λέμε "Μα καλά υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος τόσο θύμα;" ο χαρακτήρας της είναι πολύ τυπικός των γυναικών που υφίστανται DV. Τυχαίνει να ξέρω τέτοια άτομα και είναι όντως τόσο αδύναμοι χαρακτήρες...

2)Πέραν αυτού, red pyramid, υπάρχει περίπτωση όντως να μη βρεις άλλη σειρά σαν αυτή τουλάχιστον στις καινούργιες δραματικές. Αν ταξιδέψεις όμως καμιά 15ρια χρόνια πίσω ίσως και να βρεις κάτι αντίστοιχο αλλά υπότιτλοι για πολλές παλιές σειρές δεν υπάρχουν.

1) Χμ, δεν έχει σχέση αυτό όμως και με το τρόπο που διαπαιδαγογούνται οι γυναίκες στην Ιαπωνία? Εννοώ, σε κάποιες φάσεις, όπως π.χ. το σχόλιο της μητέρας της Michiru όταν έμαθε για τη κακοποίηση, δεν είναι δείγμα του τι πρότυπα προβάλονται στην Άπω Ανατολή? Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ανάλογα πρότυπα στην Δύση (δυστυχώς) αλλά έχω την εντύπωση πως η Ιαπωνία είναι πιο συντιριτική στο θέμα αυτό.

2) Κάποιες προτάσεις θα μπορούσες να κάνεις πλζζζζζ:awww:

3)Ναι το εισαγωγικό κομμάτι ήταν μια πολύ ωραία σύνθεση- συνεργασία της Hikaru & S.E.N.S. Πολύ έξυπνο και συμβολικό opening *γκουχου γκουχου* την ερμηνεία πρέπει να την πιστώσεις σε μια πονηρή αλεπού νομίζω...:orly:

3) Hai hai, I forgot the credits :P :ureshii:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#5 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούλιος 2009 - 22:33

Αν και το είχα αναφέρει και στο παλιοτερο γενικό θέμα αχταρμα των dorama, εμενα η φάση που με έκανε να κλάψω
Spoiler:

Ξερω, προκαλώ πολύ τους θεούς παλι και θα με φάτε, αλλα εγω έτσι ενιωσα... :P

#6 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2009 - 00:11

1) Χμ, δεν έχει σχέση αυτό όμως και με το τρόπο που διαπαιδαγογούνται οι γυναίκες στην Ιαπωνία? Εννοώ, σε κάποιες φάσεις, όπως π.χ. το σχόλιο της μητέρας της Michiru όταν έμαθε για τη κακοποίηση, δεν είναι δείγμα του τι πρότυπα προβάλονται στην Άπω Ανατολή? Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ανάλογα πρότυπα στην Δύση (δυστυχώς) αλλά έχω την εντύπωση πως η Ιαπωνία είναι πιο συντιριτική στο θέμα αυτό.

2) Κάποιες προτάσεις θα μπορούσες να κάνεις πλζζζζζ:awww:

1) Όντως πρέπει να ληφθεί και αυτό υπόψη. Οι Ασιάτες είναι ακόμα πολύ πιο συντηρητικοί από εμάς. Βέβαια δυστυχώς παντού υπάρχουν αυτά. Αδύναμες γυναίκες που τις εκμεταλλεύεται ο κάθε μα**κας... >_<

2) Αμέ! Μιλώντας για καλές δραματικές σειρές τα των τελευταίων χρόνων έχω να προτείνω:
1 Litre of Tears (ανίατη ασθένεια, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, πάρα πολύ κλάμα)
Karei Naru Ichizoku (Βαρύτατο drama, επικό, εκπληκτικό ένα από τα πιο αγαπημένα μου)
Byakuyakou (Πολύ έντονη σειρά με αστυνομικές καταβολές και εξαιτίας της αγόρασα και το βιβλίο)
SMILE (Το πιο πρόσφατο διαμαντάκι, εξετάζει το θέμα του ρατσισμού στην Ιαπωνία).

Και όχι dora δεν θα πλακωθούμε πάλι για το ίδιο θέμα. Ο καθένας με τις γνώμες του! Το δικαίωμα να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας είναι θεμελιώδες δικαίωμα! XD

#7 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2009 - 01:48

revive στο thread τώρα που το άρχισα και εγώ!!
είμαι στην αρχή οπότε κριτική κτλ δεν μπορώ να κάνω ακόμα
λατρεύω την ruka (ναι είναι θεά, τέλος)

Spoiler:

το πρώτο πράγμα πάντως που μου άρεσε σε αυτή τη σειρά είναι το απίστευτο intro της,
δεν περίμενα να κολλήσω έτσι!
(btw στο intro, εκεί που η Ruka αγκαλιάζει τη Michiru με ένα σεντόνι, η σκηνή είναι ολόιδια με το εξώφυλλο του Sweat & Honey <3 [extra bonus γι' αυτό in my book, ακόμα κ αν είναι, που είναι, άσχετη σύμπτωση!])
prisoner of loooove
:kawaii:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#8 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2009 - 12:44

Εδώ και καιρό τη γυρνοβολάω και θα τη δω τελικά. Με το που είδα Juri-chan και Eita, λέω "εδώ είμαστε".

Επίσης απο τότε που είδα την όμορφη αφίσσα με προβλημάτιζε το γεγονός οτι μόνο ο Eita έχει τα μάτια ανοικτά.... Άραγε δείχνουν κάτι με αυτό; Θα δούμε... *τρέχει να βρεί τη σειρά*

Υ.Γ: Με βοηθάει κανείς να το βρω; Το έχει το jdorama στο livejournal γιατί είναι χάλια το site τους και τίποτα δε βρίσκω πια....Αλλιώς, d-addicts..

Υ.Γ: Μαμώ τα ονόματά τους, σε λάθος livejournal ήμουν...lol.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 02 Δεκέμβριος 2009 - 12:53

#9 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Δεκέμβριος 2009 - 02:30

αμαν και εσύ εγώ την λάτρεψα τη σειρά...
απλά ήθελα More drama στο τέλος.

#10 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 05:19

Εγώ είδα το εισαγωγικό (αχ βρε Utada, τι μουσική γράφεις...) και κλαίω. :hahaha: Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τη σειρά...Προβλέπω να περνάμε τις γιορτές με κόκκινα μάτια :deadga6:

Κάνω υπομονή γιατί θέλω να το δούμε αφού τελειώσει το σχολείο. Βέβαια δε μας βλέπω να κρατιόμαστε... :if:
Μετά απο μερικές ώρες.....

Απο εχθές μέχρι πριν λίγο (5μιση το πρωί περίπου) βλέπαμε τη σειρά. Την είδαμε σερί ολόκληρη γιατί δεν αντέχαμε να την αφήσουμε. Δε μπορώ να πω πολλά τώρα γιατί έχω και σχολή και κοντεύω να λιποθυμήσω, αλλά η σειρά μας άφησε μαμάκες.

Εν συντομία, it rocks. Αυτόν τον Takeru τον ερωτευτήκαμε. Το άτομο ισοπέδωσε και πήρε τη ταυτότητα απο κάθε άλλο male χαρακτήρα που έχω δεί. Respect στο cast επίσης. Τα άτομα γράψανε... Πιο πολλά και λεπτομέρειες, γνώμες, ιδέες, μάλλον κατα το Σαββατοκύριακο που θα είμαι ξεκούραστη...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 07 Δεκέμβριος 2009 - 06:38

#11 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2009 - 09:47

omg orion, εγώ ακόμα δεν το έχω τελειώσει!
μόλις είδα το 10ο επεισόδιο, και δυστυχώς το 11ο (και το σπέσιαλ) δεν θα προλάβω να τα δω σήμερα και πεθαίνω να τα δωωω!!!

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#12 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2009 - 22:13

Εμένα πάλι μου αρέσουν τα αυτούδια του και η μύτη του. Του δίνουν προσωπικότητα :hahaha:
Άσε που μετά απο τους 2 ρόλους του που έχω δεί, it's no longer unavoidable. I have a new bishie in my list :nbleed: Οπότε έχω Kenichi, Hiroshi και αυτόν. Βάζω και τον Jang Geun Suk, αλλά αυτός είναι απο άλλη χώρα οπότε είναι δί, αλλά οχι bishie.:canthelp:

Έχω full week, αλλά πλησιάζουν διακοπές. Θα γράψω πολλά για τη σειρά τότε.

#13 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1.559 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2009 - 22:28

το special δεν ειναι και επιτακτικη αναγκη να το δει κανεις, recap ειναι κατα 99%
only if you're perfectionists και δε μπορειτε αλλιως imo...

also:

Spoiler:

oh gawd, THIS.- :xxx

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: &#33909

#14 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 20:08

Την τελείωσα κι εγώ τη σειρά.Το special θα το δω μάλλον αύριο αλλά δε νομίζω να έχει τόσο μεγάλη σημασία,οπότε ξεκινάω τον απολογισμό της σειράς.
Spoiler:

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#15 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2010 - 20:19

miko-chin
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα