Κοιτάξτε δεν είναι τόσο το ότι υπήρχε βελτίωση στο επεισόδιο όσο το ότι φύγαμε από την πλήρως εισαγωγική φάση . Γνωρίσαμε νέους χαρακτήρες και είδαμε και τι εστί Fairy Tail σαν guild (aka Το κλουβί με τις τρελές). Είχε κάποιο ενδιαφέρον δηλαδη παραπάνω από την πρώτη γνωριμία Lucy - Natsu.
Για να περνάει κανείς την ώρα του αβασάνιστα για 20 λεπτά την εβδομάδα καλό φαίνεται, αλλά σε σχέση με όλο το hype που είχε δεχτεί, αποδεικνύεται πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Έχει γέλιο, χαρακτήρες που μέχρι στιγμής δεν σπάνε νεύρα και σαν concept φαίνεται γλυκούλι. 
Προσωπικά όμως με ξενίζουν κάποια πράγματα. Κατά πρώτο λόγο αναφορικά με το animation μου δίνεται η εντύπωση ότι το studio δεν έχει αποφασίσει τι κατεύθυνση και τι στυλ θέλει να ακολουθήσει. Προσπαθούν να μπλέξουν πολλά διαφορετικά στυλ και concepts με αποτέλεσμα που και που να γίνεται λίγο μπάχαλο. Σε άλλα σημεία βλέπουμε ένα πιο retro/ ιδιαίτερο στυλ όπως πχ στο εισαγωγικό κομμάτι, σε άλλα σημείο το normal standar  (και ψιλοgeneric ας μου επιτραπεί να πω) animation και σε άλλα σημεία CG animation. Στον συνδυασμό τους το χάνουν λίγο πιστεύω. Και η χρωματική παλέτα δεν με τρελαίνει καθώς ενίοτε κουράζει ελαφρώς το μάτι. 
Από άποψη μουσικής το opening είναι καλό, στην διάρκειά της σειράς δεν υπήρχε κάτι που να μου κάνει εντύπωση, και το ending ψιλοαδιάφορο. Οι φωνές προσωπικά δεν με πειράξανε.
Τώρα από υπόθεση το δεύτερο επεισόδιο ήταν αυτό που λέμε το κλασσικό shonen. Nothing more nothing less.
Πέρα από αυτά ελπίζω να βελτιωθεί στην πορεία.