Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Momotaro's Sea Eagle


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#16 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 31 July 2010 - 10:21

υπαρχει καπου για να το δω η για νταουνλοουντ?
καποια στιγμη που το εψαχνα δεν βρηκα τιποτα!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#17 shinigami94

shinigami94

    wat

  • Members
  • 893 posts

Posted 31 July 2010 - 10:26

Το μόνο που βρήκα είναι αυτό,το οποίο είναι raw.

Edited by shinigami94, 31 July 2010 - 10:36.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#18 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 31 July 2010 - 10:39

αυτη ειναι η αλλη ταινια Divine Sea Warriors του 1944 των 74 λεπτων
αλλα θα το δω και αυτο θενκς!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#19 madadayo

madadayo

    de facto

  • Members
  • 53 posts

Posted 21 September 2010 - 13:22

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά οι ρίζες του Μόμοτάρο είναι πολύ βαθύτερες. Δεν την έχω δει ακόμη την ταινία, αλλά διαβάζοντας την υπόθεση δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ουσιαστικά ΚΑΘΕ ταινία εμπεριέχει μία κάποιας μορφής προπαγάνδας. Όταν δε αναφερόμαστε στο 2ο παγκόσμιο, το παράλογο θα ήταν η θεματολογία να ήταν η αντίθετη. Εγκλήματα πολέμου η Ιαπωνία??? Σαφώς... αλλά αυτό γράφουν οι νικητές. Τα δικά τους εγκλήματα παραβλέπονται στο βωμό της "απελευθέρωσης", της "λύτρωσης". Οι πολιτικοί σίγουρα ΟΧΙ, αλλά οι απλοί στρατιώτες, οι Καμικάζε, όσοι αντιστάθηκαν στην Οκινάβα, οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς κ τις ατομικές βόμβες... αυτοί που τους είχαν υποβάλλει σε πλύση εγκεφάλου και πίστευαν ότι ΟΝΤΩΣ απελευθέρωναν τα αδέλφια τους???

και θα κάνω την απλή αναλογία... έχει αναλογιστεί κανείς από σας πόσο ιμπεριαλιστής, βάρβαρος, κατακτητής (κ κ κ) ήταν ο Αλέξανδρος ο Α? Μια απλή δικαιολογία χρειαζόταν: ΑΠΕΛΥΘΕΡΩΣΗ των αδελφών στην Ιωνία, εκδίκηση για τους περσικούς πολέμους. Πώς το καλλώπισε??? "προάγει τον πολιτισμό". ΓΙΑΤΙ??? πολύ απλό
οι συγκυρίες τον ανέδειξαν νικητή. κ τα δικά του εγκλήματα συγκαλύφτηκαν...

αφήνω την αναλογία στην κρίση σας....

#20 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 September 2010 - 14:54

εχουν καποια βαση αυτα που λες. Πχ και οι Μογγολοι αλλα και οι Οθωμανοι διατηρησαν την ειρηνη αλλα παντα με βαρυ τιμημα στις περιοχες που κατεκτησαν. Ωστοσο ο πολιτισμος ωφεληθηκε απο αυτη την ειρηνη. Πχ οι Μογγολοι κρατουσαν 3 μεγαλες θρησκειες μαζι (βουδισμος, ισλαμ, χριστιανισμος).

Ειχα διαβασει πως αν ζουσε ο Αλεξανδρος παραπανω, σχεδιαζε να εκστρατευσει κατα της Καρχηδονας και μετα κατα της Ρωμης. Κατι τετοιο θα εφερνε ειρηνη και θα γλιτωνε τον κοσμο απο περαιτερω πολεμους με τους Ρωμαιους οπως και θα εφερνε τα Ελληνικα και στη Δυτικη Ευρωπη με μια αυτοκρατορια απο το Γιβραλταρ ως το Πακισταν.
Αντι για αυτο ομως οι διαδοχοι του αναλωθηκαν σε πολεμους μεταξυ τους

Δε λεω πως δεν καναν εγκληματα και οι Ελληνες και δεν αλλωσαν πολεις για τους θησαυρους τους αλλα ποτε δεν φτασαν το επιπεδο αλλων λαων. Περισσοτερο μεταξυ τους σφαζοντουσαν και πολεμουσαν....

Εκεινη την περιοδο του ΒΠΠ αλλωστε η Κινα και η Κορεα ουσιαστικα ηταν υποδουλωμενες στους Ιαπωνες. Οι Ιαπωνες θεωρουσαν τους εαυτους τους απελευθερωτες της Ασιας. Για αυτο και στους Βρεττανους, Αμερικανους και Αυστραλους ηταν αμειλικτοι ενω με τους υπολοιπους Ασιατες λιγοτερο (πχ ειχαν Ινδους στα στρατευματα τους)

#21 Hisahito85

Hisahito85

    Red Pineapple

  • Members
  • 63 posts

Posted 18 December 2010 - 17:09

πολύ ενδιαφέρον...για να πω κι εγώ αυτά τα λίγα που ξέρω είναι ότι οι Ιάπωνες μπήκαν στον πόλεμο επειδή φοβόντουσαν ότι η χώρα τους θα καταντήσει σαν την Κίνα, δηλ. κομμένη σε αποικίες των δυτικών..Τη δεκατία του 1930, δε θυμάμαι ακριβή ημερομηνία, οι κινέζοι ανατίναξαν μια σιδηροδρομική γραμμή στη Ματζουρία, ιαπωνικών συμφερόντων.. και τότε οι Ιάπωνες εισέβαλλαν στη χώρας τους ιδρύοντας ένα κράτος-μαριονέτα στο βορρά (βλ την ταινία "ο τελευταίος αυτοκράτορας")
δε μπορώ να πω ότι τους συμπαθούν ιδιαίτερα οι υπόλοιποι ασιάτες..οι Ιάπωνες είχανε διαπράξει τρελές θηριωδίες ενώ είναι γνωστό ότι "χρησιμοποικούσαν" τις κορεάτισσες.

#22 locryan

locryan

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 11 September 2011 - 13:38

Πολύ καλογραμμένο, μπράβο!

#23 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 September 2011 - 15:27

φχαριστω και καλως ηλθες