Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Tokyo Magnitude 8.0

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#61 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2011 - 04:00

Εγώ έχω να πω πως αυτό το anime είναι μια συνωμοσία της Zewa εις βάρος των αθώων otaku. Ω θεοί τι κλάμα ήταν αυτό;Παραλίγο να αφήσω τα πνευμόνια μου στα χαρτομάντηλα. :sadist:

Και η πλάκα είναι ότι αγάπησα τόσο πολύ τα δύο πιτσιρίκια που ειδικά το μικρό θα ήθελα να το υιοθετήσω or smth, ή να κάνω ένα ίδιο (and knowing me that says a lot).

Spoiler:

Eίναι από τις σειρές που προτείνονται ανεπιφύλακτα σε όλους και απόδειξη ότι το Japanimation έχει πολλά ακόμη πράγματα να προσφέρει.

#62 Labrokratis

Labrokratis

Anime / Asia Party Organizer

• Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2011 - 05:50

Το είχα δει το φθινόπωρο που πέρασε. Τότε στο "currently watching anime", είχα γράψει τα εξής:

Ολοκλήρωσα το Tokyo Magnitude 8, ένα anime με αρκετές διακρίσεις και καλές κριτικές. Όντως έχει αρκετό ενδιαφέρον και έχει κάποιες αρκετά ρεαλιστικές σκηνές. Οι δραματικές κορυφώσεις δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακές, ίσως και εξαιτίας της μουσικής που μάλλον ήταν αδιάφορη σε όλη την σειρά.
Πάντως πάει αργά, θα μπορούσε να ήταν λίγο γρηγορότερo. Το πήγαιναν μάλλον για suspense αλλά δε τους βγήκε στο θέμα της ροής. Επίσης εφόσον η σειρά υποτίθεται ότι είναι ρεαλιστική, περίμενα ποιο ακραία παραδείγματα συμπεριφοράς. Ώρες - ώρες νόμιζα ότι έβλεπα άσκηση σεισμού και όχι την ρεαλιστική περιγραφή μιας καταστροφικής κατάστασης. Επίσης, η σειρά ανέδειξε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των Ιαπώνων, αλλά δεν είχε την παραμικρή αναφορά στα φαινόμενα βανδαλισμού, κλοπών και βιασμών που πάντα συνοδεύουν λίγο ή πολύ τέτοιες καταστροφές. Τέλος, τα δύο τελευταία επεισόδια, θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά ως προς τον ένα πρωταγωνιστή. Θα προτιμούσα να έβλεπα την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του από την οπτική των παρατηρητών του και όχι από την οπτική του ίδιου, βιωματικά. Αλλά γούστα είναι αυτά.
Γενικά είναι μια καλή σειρά, που σε κάποια σημεία χάνει. Μπορεί βέβαια να ήταν και ένας αναγκαίος συμβιβασμός και συνειδητή επιλογή της να χάσει ρεαλιστικά σε αυτά τα σημεία, γιατί ήθελε περισσότερο να είναι διδακτική και αναφορική στην όλη κατάσταση.
Την προτείνω πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν την λες "χάσιμο χρόνου"

#63 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2011 - 15:11

Πάνω σε αυτό που ειπώθηκε για τους βανδαλισμούς που θα έπρεπε να συνοδεύουν την καταστροφή, βρήκα ένα ενδιαφέρον κομμάτι από αυτό το άρθρο.

A reviewPosted Image of Tokyo Magnitude 8.0 notes a lapse of realism in the series - a conspicuous absence of rioting and panic in the wake of the disaster. Ironically, the 2011 Sendai earthquake revealed that this was in fact a perfect representation of Japanese cultural sensibilities. The reaction of the Japanese people was indeed extraordinarily level-headed.

15fkk04.jpg

#64 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2011 - 16:12

Μπορεί να μην ήταν η απόλυτη απεικόνιση της πραγματικότητας αλλά πιστεύω ήταν ότι πιο κοντά στη νοοτροπία των Ιαπώνων και στην συμπεριφορά τους σε τέτοιου είδους καταστάσεις...Αν σκεφτούμε για παράδειγμα τί έγινε στην Αιτή πρόσφατα, όπου επακολούθησε μακελειό όσον αφορά τους βανδαλισμούς και το looting οι Ιάπωνες στον πρόσφατο σεισμό μια χαρά τη χειρίστηκαν την κατάσταση...Υπήρχαν κάποιες εξάρσεις βίας αλλά από ότι κατάλαβα ήταν σε μικρό βαθμό και δεν αφορούσαν την πλειοψηφία του πληθυσμού...Επομένως τηρουμένων των αναλογιών μια χαρά ρεαλιστικό ήτανε.

xbJ3b2w.jpeg

#65 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2011 - 00:24

Μόλις το τελίωσα και εγώ.... Πολύ ωραία σειρά αλλά τι κλάμα ήταν αυτό;;; Ακόμα κλαίω! Μπήκε η μάνα μου στο δωμάτιο όταν
Spoiler:
, 'οπου εκεί έκλαιγα κανονικότατα και τρόμαξε... Ποιος ανώμαλος σκέφτηκε τέτοιο τέλος;;;;;;;;;; Ακόμα θυμάμε την
Spoiler:

Πάντως πολύ ωραία σειρά! .... :zetsubou: Από τότε που είδα το Clannad AS, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου τέρμα με το κλάμμα στα ανιμε ... δεν είναι δυνατον αυτή η κατάσταση.... :run:

Εντομεταξύ στη σκηνή όπου
Spoiler:

edit: Μόλις είδα αυτό το comment

Spoiler:

*Death Gaze* Τι εννοεις;;;;;;;;;;;;;;; Εγώ θα εδινα τα πάντα για να τον είχα αδελφο....
Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Jiji: 21 Μάρτιος 2011 - 00:33

DbGr2lv.png

MAL || TUMBLR

#66 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2011 - 00:34

Ομολογουμένως το τέλος άγγιζε τα όρια του σαδισμού...Δεν κλαις ακόμα μπάσταρδε? Θα σε πατήσω κάτω μέχρι να το κάνεις!

xbJ3b2w.jpeg

#67 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2011 - 11:16

Ακόμα κλαίω! Μπήκε η μάνα μου στο δωμάτιο όταν

Spoiler:

Εγώ εκεί ήταν που τσαντίστηκα, κλαίγοντας με αναφιλητά μεν, αλλά τσαντίστηκα.
Τραμπουκιά απλά.

Εντομεταξύ στη σκηνή όπου

Spoiler:

[/SPOILER]

Ναι, ναι, ναι! Και εγώ μια από τα ίδια,
Spoiler:

Εντάξει τώρα για όσους δεν συγκινήθηκαν, δεν σας κάνει macho αυτό....απλά λιγότερο ανθρώπους. :hahaha:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#68 Ramona

Ramona

Lost in Brighton

• Members
  • 98 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2011 - 17:23

Ομολογουμένως το τέλος άγγιζε τα όρια του σαδισμού...

That.. Το τελειωσα και γω προσφατα. Τι πράγμα ήταν αυτό...:zetsubou::zetsubou::zetsubou: Γένικά δν κλαίω ποτέ αλλά εδω με το ζορι κρατιώμουνα..

#69 sicada

sicada

Organized Chaos

• Members
  • 121 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBeyond the Wall

Καταχωρήθηκε 26 Μάρτιος 2011 - 20:08

Kι εγώ μόλις το τέλειωσα... Θα μου πάρει κάποιο χρόνο να συνέλθω... Ήταν πολύ αξιόλογη δουλειά όμως όπως και να χει. Το δε character development ήταν εξαιρετικό.

Lion King spoiler:
Spoiler:

Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil, the devil will take you away

#70 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2011 - 11:14

μαλλον δεν μου αρεσε επειδη μου την σπανε οι ανθρωποι... ειδα το hatchiko a dog's story (που ΠΡΕΠΕΙ να γινει ανιμε καποια στιγμη) και εκλαιγα 2 ωρες, αυτο το ανιμε ομως δεν με αγγιξε. με εκνευριζουν και τα παιδια γενικοτερα. απο την αρχη σκεφτομουνα, το κοπελακι και η μικρη σνομπ αχ-εχω-πολλα-προβληματα-και-παραπονιεμαι και αχ-οι-γονεις-μου-με-καταπιεζουν πρεπει να πεθανουν. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!!
καπου στο δευτερο επισοδειο, εκει που τον βρισκει κατω απο τα ραφια, και καπακι μετα απο λιγο λενε οτι δεν εχουν νερο... ε γυρνα πισω στο convenience store και παρε οσα νερα θες, τι καθεσε? εγω θα ειχα καβατζωσει οσα ειδη πρωτης αναγκης μπορουσα. δεν περιμενα looting και τετοια, μιλαμε για πολιτισμενη ιαπωνια, οχι απολιτιστη αμερικη, και ακομα και εκει και στην Αιτη κλπ κλπ ολα αυτα που λενε για looting ειναι σε μεγαλο βαθμο ψευτικα και φανταστικα επειδη πουλαει, αλλα αλλο λεηλασια και αλλο να παιρνεις φαγητο-νερο και αλλα πραγματα που ετσι κ αλλιως δεν θα πουληθουν. ξερω οτι ασχολουμαι με μικροπραγματα, αλλα πραγματικα με ενοχλησε παρα πολυ.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#71 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2011 - 11:55

Bασικά σε ένα κτίριο που καταρρέει και καίγεται με σεισμούς να γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι, και μην έχοντας ακόμη συνειδητοποιήσει την έκταση της καταστροφής το να πάρεις προμήθειες για αργότερα είναι το τελευταίο που σε απασχολεί.

Όλα αυτά πέρα από το γεγονός ότι όπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε από τον εαυτό μας για να μιλήσουμε για συμπεριφορές Ιαπώνων. Όπως έχουμε δει και έμπρακτα κάποια πράγματα απλά δεν νοούνται γι αυτούς.

Anw νόμιζα ότι εγώ μισώ τα παιδιά, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που τα μισούν ακόμη περισσότερο (γιατί απλά πρέπει να τα μισείς θανάσιμα για να μην σε αγγίξει η συγκεκριμένη σειρα γι αυτό το λόγο). xD

#72 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1.010 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2011 - 01:09

Καταραμένε Μαϊτζίμα....

Το τελείωσα πριν από καμιά ωρίτσα. Τι ήταν και τούτο...

Spoiler:

Είχαμε μια θαυμάσια παρουσίαση ενός επίκαιρου δράματος απόλυτα ανθρώπινο και αληθινό.
Η σειρά είναι εξαιρετική και φεύγει αέρα (δεν καταλάβαινα για πότε περνούσαν τα 20').

Προτείνεται σε όλους τους fan (anime και μη).
Από προσωπική εμπειρία την σειρά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως "ψηστήρι" (στα anime) σε drama lovers. Στο τέλος θα χρησιμοποιούν το μανίκι σας για χαρτομάντιλο....;)

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Δημοσιευμένη  εικόνα

#73 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2011 - 02:38

τελικως αποφασισα να το συνεχισω καθως απο οτι καταλαβα
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#74 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2011 - 02:57

:nanana: :nanana: :nanana: :nanana:

Aπιστευτη σειρα. Εξαιρετικα υπεροχο το character development.
Θελω ενα μικρο αδερφακι σαν τον yuuki.
I'm speechless right now.

Youtube Video

Youtube Video

cry more

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από didimakia: 01 Απρίλιος 2011 - 03:24

2bbd14fc.jpg

#75 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2011 - 19:00

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα