να κάνουμε και καμιά παρουσίαση, ε;Ai no Kotodama (
link)
Συνοπτικά: κοινωνική/αισθηματική Shounen-ai. Δύο νέοι, είναι συμμαθητές από παιδιά και συνεχίζουν να είναι και συμφοιτητές. Λίγο πριν πάνε πανεπιστήμιο, ο ένας εξομολογείται στον άλλο και πλέον μένουν μαζί. Βλέπουμε την καθημερινότητα του ζευγαριού (το οποίο είναι closet-gay) και την αλληλεπίδρασή τους με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες
(hint, get it?).
Η άποψή μου: ελαφριά ταινία, χωρίς μεγάλο μπλέξιμο μεταξύ των χαρακτήρων (
και χωρίς να υπάρχουν άπειροι χαρακτήρες). Την είδα περιμένοντας κάτι ελαφρύ για να περάσει η ώρα, αλλά αποδείχθηκε βαρετή. Αν δεν είχα διαβάσει στην περιγραφή ότι είναι ζευγάρι, δε θα ήμουν σίγουρη γι' αυτό μέχρι το τελευταίο 30λεπτο...
Επίσης, τι στο καλό συμβαίνει με τα δόντια τους; Ειδικά του μακρυμάλλη είναι Παναγία βόηθα.Bottom-line: μέτρια προς κάτω του μετρίου ταινία, δε θα την πρότεινα εκτός κι αν κάνετε συλλογή με live action shounen-ai και είστε hardcore fan του είδους. Και η "ηθοποιία" τους με ξένισε. Είτε πολύ κρύοι, είτε πολύ αλλού-γι-αλλού.
Συνοπτικά: tv-movie, Μυστηρίου με ελάχιστο δράμα. Νεαρός αστυνόμος αναλαμβάνει υπόθεση δολοφονίας στην οποία ύποπτος είναι ο σύζυγος της πρώτης του σχολικής αγάπης, ο οποίος ήταν ο συμμαθητής για τον οποίο τον χώρισε η εν λόγω μικρά.
Η άποψή μου: αν και ακούγεται τετριμμένη υπόθεση, δεν είναι. Το μυστήριο που περιβάλλει την υπόθεση και το παρελθόν των ηρώων κάνουν τη διαφορά. Σε κρατάει να την παρακολουθήσεις και να παίξεις κι εσύ τον ντετέκτιβ. Μικρό αρνητικό η διάρκειά της που μπορεί να κουράσει σε κάποιο σημείο. Όμως αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τηλεταινία τότε είναι φυσιολογική. Σημαντικό: οι ηθοποιοί παίζουν σαν άνθρωποι, όχι σαν ξυλάγγουρα.
Bottom-line: αρκετά καλή ταινία του είδους, συνιστάται για προβολές ατομικές ή με παρέα.
Edited by ma_foteini, 13 September 2011 - 12:49.