Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* - - - - 1 votes

Ιαπωνικός Κινηματογράφος

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#226 eyl

eyl

Elite Yuri Lover

• Members
  • 312 posts

Posted 13 September 2011 - 00:32

στις νυχτες πρεμιερας θα παιχτουν απο οτι διαβαζω

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΣΟΥΖΟ ΜΑΣΟΥΜΟΥΡΑ:
GIANTS AND TOYS(1958)
THE HOUSE OF WOODEN BLOCKS(1968)
BLIND BEAST (1969)
RED ANGEL(1966)
KISSES (1957)
IREZUMI / ΤΑΤΟΥΑΖ (1966)
MANJI(1964)
A WIFE CONFESSES(1961)

KARATE-ROBO ZABORGAR
Σκηνοθεσία: Νομπόρου Ιγκούτσι

KANTAI / ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Σκηνοθεσία: Κότζι Φουκάντα

το είδα κ εγώ το πρόγραμμα. ξέχασες την ταινία του Sion Sono, Koi No Tsumi (ένοχοι ηδονής) που λέει στην περιγραφή ότι είναι το 3ο μέρος της 3ολογία του που πρώτη ταινία ήταν το love exposure. δεν ξέρω αν με σόκαρε πεισσότερο το ότι υπάρχουν άλλες 2 ταινίες που να μοιάζουν με το love exposure ή οι σκηνές που ξαναθυμήθηκα απο το love exposure.

μ'αρέσει ο ιαπωνικός κινηματογράφος, δεν λέω ότι τον ξέρω, αλλά τον σηνοθέτη που έχουν αφιέρωμα δεν τον ξέρω κ δεν είμαι σίγουρη οτι θελω να δω καμια ταινία του . ξέρεις κανείς περισσότερα για αυτόν?
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#227 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 13 September 2011 - 00:55

Από την Πέμπτη 14 Σεπτ. έως 17 Σεπτ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνεται η εκδήλωση "Ημέρες Ιαπωνικού Κινηματογράφου". Θα παιχτούν οι εξής επτά ταινίες

Πέμπτη 15/9

19.30 Έναρξη

20.00 «Η μπαλάντα του Ναραγιάμα» (1983) / Shohei Imamura ( με ελληνικούς υπότιτλους )

22.15 «Σημείο βρασμού»(1990)/ Takeshi Kitano ( με αγγλικούς υπότιτλους )

Παρασκευή 16/9

20.00 «Οι θερμές πηγές του Ακίτσου» (1962) / Υοshishige Yoshida ( με ελληνικούς υπότιτλους )

22.00 «Βίαιος μπάτσος» (1989) /Takeshi Kitano ( με αγγλικούς υπότιτλους )

Σάββατο 17/9

18.00 «Κόκκινο μαντήλι» (1964)/ Toshio Masuda ( με αγγλικούς υπότιτλους )

20.00 «Ο άνθρωπος που σηκώνει καταιγίδα»(1957) / Umetsugu Inoue ( με ελληνικούς υπότιτλους )

22.00 «Θα πάρετε κάτι;»(1995) / Takeshi Kitano ( με αγγλικούς υπότιτλους )

σχετικό λινκ
και βασικό: η είσοδος είναι δωρεάν αλλά με περιορισμένες (εννοείται) θέσεις.

εδιτ: μόλις διάβασα τη σύνοψη του love exposure. Μου φαίνεται καμένο ή είναι ιδέα μου;

εδιτ2:

το Cyborg Girl που ξεκιναει ως κομωδια και καταληγει ολιγον δραμα

well, don't say I didn't warn you! χαίρομαι που σου άρεσε πάντως.

@eyl in the next post, thanks for the info, θα το αποφύγω λοιπόν! Δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι τους Ιάπωνες κινηματογραφιστές... Για αλλού το ξεκινάνε, αλλού καταλήγουν και στο τέλος πληρώνει ο θεατής τοις μετρητοίς με εγκεφαλικά κύτταρα.

Edited by ma_foteini, 13 September 2011 - 12:50.

#228 eyl

eyl

Elite Yuri Lover

• Members
  • 312 posts

Posted 13 September 2011 - 01:29

Από την Πέμπτη 14 Σεπτ. έως 17 Σεπτ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνεται η εκδήλωση "Ημέρες Ιαπωνικού Κινηματογράφου". Θα παιχτούν οι εξής επτά ταινίες
σχετικό λινκ
και βασικό: η είσοδος είναι δωρεάν αλλά με περιορισμένες (εννοείται) θέσεις.

εδιτ: μόλις διάβασα τη σύνοψη του love exposure. Μου φαίνεται καμένο ή είναι ιδέα μου;

ο kitano σίγουρα βλέπεται καλύτερα απο τον yasuzo masumura! αν βολέψει θα ήθελα να δω τις ταινίες που θα δείξουν.

τα καμένα βλέπονται, το love exposure δεν βλέπεται εκτός κ αν θες να προκαλέσεις ψυχολογικά στον εαυτό σου (όχι μόνο που θα πιεστείς 4 ώρες να το δείς) αλλά κ με τις σκηνές στο 2ο μισό της ταινίες. το 1ο μισό ήταν το κλασσικό για μένα 2 λαλούν κ 3 χορευουν, αλλά όλο το υπόλοιπο έμοιαζε με φαρσα που πήγες τελείως στραβά.
Posted Image

#229 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 13 September 2011 - 11:58

να κάνουμε και καμιά παρουσίαση, ε;

Ai no Kotodama (link)

Συνοπτικά: κοινωνική/αισθηματική Shounen-ai. Δύο νέοι, είναι συμμαθητές από παιδιά και συνεχίζουν να είναι και συμφοιτητές. Λίγο πριν πάνε πανεπιστήμιο, ο ένας εξομολογείται στον άλλο και πλέον μένουν μαζί. Βλέπουμε την καθημερινότητα του ζευγαριού (το οποίο είναι closet-gay) και την αλληλεπίδρασή τους με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες (hint, get it?).

Η άποψή μου: ελαφριά ταινία, χωρίς μεγάλο μπλέξιμο μεταξύ των χαρακτήρων (και χωρίς να υπάρχουν άπειροι χαρακτήρες). Την είδα περιμένοντας κάτι ελαφρύ για να περάσει η ώρα, αλλά αποδείχθηκε βαρετή. Αν δεν είχα διαβάσει στην περιγραφή ότι είναι ζευγάρι, δε θα ήμουν σίγουρη γι' αυτό μέχρι το τελευταίο 30λεπτο... Επίσης, τι στο καλό συμβαίνει με τα δόντια τους; Ειδικά του μακρυμάλλη είναι Παναγία βόηθα.

Bottom-line: μέτρια προς κάτω του μετρίου ταινία, δε θα την πρότεινα εκτός κι αν κάνετε συλλογή με live action shounen-ai και είστε hardcore fan του είδους. Και η "ηθοποιία" τους με ξένισε. Είτε πολύ κρύοι, είτε πολύ αλλού-γι-αλλού.

Shukumei (link)

Συνοπτικά: tv-movie, Μυστηρίου με ελάχιστο δράμα. Νεαρός αστυνόμος αναλαμβάνει υπόθεση δολοφονίας στην οποία ύποπτος είναι ο σύζυγος της πρώτης του σχολικής αγάπης, ο οποίος ήταν ο συμμαθητής για τον οποίο τον χώρισε η εν λόγω μικρά.

Η άποψή μου: αν και ακούγεται τετριμμένη υπόθεση, δεν είναι. Το μυστήριο που περιβάλλει την υπόθεση και το παρελθόν των ηρώων κάνουν τη διαφορά. Σε κρατάει να την παρακολουθήσεις και να παίξεις κι εσύ τον ντετέκτιβ. Μικρό αρνητικό η διάρκειά της που μπορεί να κουράσει σε κάποιο σημείο. Όμως αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τηλεταινία τότε είναι φυσιολογική. Σημαντικό: οι ηθοποιοί παίζουν σαν άνθρωποι, όχι σαν ξυλάγγουρα.

Bottom-line: αρκετά καλή ταινία του είδους, συνιστάται για προβολές ατομικές ή με παρέα.

Edited by ma_foteini, 13 September 2011 - 12:49.

#230 Fizzonion

Fizzonion

Anime Newbie

• Members
  • 48 posts

Posted 14 September 2011 - 09:57

Originally Posted by acid black cherry Posted Image
στις νυχτες πρεμιερας θα παιχτουν απο οτι διαβαζω

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΣΟΥΖΟ ΜΑΣΟΥΜΟΥΡΑ:
GIANTS AND TOYS(1958)
THE HOUSE OF WOODEN BLOCKS(1968)
BLIND BEAST (1969)
RED ANGEL(1966)
KISSES (1957)
IREZUMI / ΤΑΤΟΥΑΖ (1966)
MANJI(1964)
A WIFE CONFESSES(1961)

KARATE-ROBO ZABORGAR
Σκηνοθεσία: Νομπόρου Ιγκούτσι

KANTAI / ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Σκηνοθεσία: Κότζι Φουκάντα

NANA live action;;; Είναι από το αντίστοιχο άνιμε; γιατί το βλέπω αυτές τις μέρες! Έχει τη φάση του! Είδα κι εγώ για το αφιέρωμα στο Γιασούζο Μασουμόρα. μόνο 1-2 ταινίες του με τράβηξαν και αυτές λίγο. Γενικά απ'ότι κατάλαβα είναι όλες σαδομαζοχιστικοακραίες κλπ, απλά αυτές μου φάνηκαν πιο χαμηλών τόνων.

#231 eyl

eyl

Elite Yuri Lover

• Members
  • 312 posts

Posted 14 September 2011 - 12:34

ναι, κ είναι μάλιστα 2 οι live action movies. αλλά δεν μπορώ να σου πώ πόσο μοιάζουν με το manga ή το anime, μιας κ δεν ξέρω αυτά πως πάνε.

ήταν καλές ταινίες. πάει πολυς καιρός που τις είδα, πριν καν μάθω τί είναι anime.

απο μασουμούρα απο τις περιλήψεις θα μπορούσα μόνο το γίγαντες κ παιχνίδια να δω. κάτι μου θύμισε το perfect blue του satoshi kon, χωρίς το ψυχολογικό-ψυχιατρικό του κομμάτι.
Posted Image

#232 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 16 April 2012 - 20:22

Έχει πολύ καιρό που είδα αυτή την ταινία αλλά τώρα θυμήθηκα να το γράψω.
Strange Circus:
Spoiler: Trigger warning

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#233 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 June 2012 - 17:57

Είδα χθες το Suspect X (Yougisha X no kenshin), που το είχα ξεχασμένο στον σκληρό μου από το 2009 (lol).

Τί γ@μάτο αστυνομικό θρίλερ ήταν αυτό!! Must-see αν δεν το έχετε δει!

Ποιες άλλες ταινίες-μεταφορές από βιβλία του Higashino Keigo προτείνετε?

Edited by Erebos, 08 June 2012 - 17:57.

Posted Image
Posted Image

#234 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 10 June 2012 - 11:45

@Erebos
Με έψησες πολύ! Το έχω κατεβάσει είδη και μόλις το δω θα επανέλθω με εντυπώσεις! :wis:

Η τελευταία j-movie που είδα ήταν το Tenshi no koi (My Rainy Days) και ήταν αρκετά καλή. Πρόκειται για drama, romance και τουλάχιστον εγώ την είδα αρκετά ευχάριστα. Θα την πρότεινα για εκείνους που θα ήθελαν να δουν κάτι πιο ανάλαφρο. :)

#235 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 10 June 2012 - 12:52

Ποιες άλλες ταινίες-μεταφορές από βιβλία του Higashino Keigo προτείνετε?

για να πω την αληθεια εκτος απο το Yougisha X no Kenshin δεν εχω δει αλλη ταινια που βασιζεται σε βιβλιο του( περιμενουμε να βγει το Platinum Data του χρονου \o/),αλλα...να υποθεσω αφου ειδες το Yougisha X, εχεις δει και το Galileo? αν οχι, that too is awesome. (series + SP; το Yougisha ειναι η "ταινια" του)
Shinzanmono?(series+SP+movie) δεν ειναι οσο Sherlock Holmes-y οσο το Galileo/Yougisha, but as a crime-solving series fan I loved it. :3 παλι σε σειρα με detective, αλλα σε πιο quirky comedy style ειναι το Meitantei no Okite.
για πιο dramatic καταστασεις Ryusei no Kizuna, και αν και δεν τα εχω δει (αλλα φαινονται ενδιαφεροντα) Byakuyakou, Bunshin, Himitsu..

#236 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 10 June 2012 - 17:12

για να πω την αληθεια εκτος απο το Yougisha X no Kenshin δεν εχω δει αλλη ταινια που βασιζεται σε βιβλιο του( περιμενουμε να βγει το Platinum Data του χρονου \o/),αλλα...να υποθεσω αφου ειδες το Yougisha X, εχεις δει και το Galileo? αν οχι, that too is awesome. (series + SP; το Yougisha ειναι η "ταινια" του)
Shinzanmono?(series+SP+movie) δεν ειναι οσο Sherlock Holmes-y οσο το Galileo/Yougisha, but as a crime-solving series fan I loved it. :3 παλι σε σειρα με detective, αλλα σε πιο quirky comedy style ειναι το Meitantei no Okite.
για πιο dramatic καταστασεις Ryusei no Kizuna, και αν και δεν τα εχω δει (αλλα φαινονται ενδιαφεροντα) Byakuyakou, Bunshin, Himitsu..

Thanks! Δεν έχω δει τίποτα άλλο του Higashino, και διάβασα ότι είναι critically acclaimed ως mystery writer (είναι και πρόεδρος της ανάλογης ένωσης στην Ιαπωνία άλλωστε) γι' αυτό ρώτησα.

Οκ, πρώτο μπαίνει στη λίστα το Galileo και σειρά παίρνουν τα άλλα. Thanks και πάλι.
Posted Image
Posted Image