Σχετικά με το anidb, δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία που ανέφερες. Ας θεωρούν hentai ή όχι ότι θέλουν, απλά ήθελα να δείξω ότι δεν είναι πάντα ακριβές σ' αυτά που γράφει....Σχετικά με τα shounen ai και yaoi να πω ότι σαφώς πάνε πακέτο. Ένα καθαρό hentai, yaoi anime συνήθως περιέχει και shounen ai (δεν μπορεί να υπάρξει σεξ αν δεν υπάρχει αγάπη , εκτός και αν μιλάμε για rape
).
Τώρα για το παραπάνω που λες, συνεπώς ξεκάθαρο συμπέρασμα για το ποιο είναι yaoi και ποιο shonen-ai δεν μπορούμε να βγάλουμε. Γιατί αν ακολουθήσουμε το σκεπτικό ότι yaoi είναι μόνο αυτά που δείχνουν αναλυτικά την σεξουαλική πράξη, τότε το είδος θα περιορίζεται σε 5 anime τα οποία περιέχουν τέτοιες σκηνές. Η πλειοψηφία των b.l. δεν δείχνει τι γίνεται κάτω απ' τη μέση, αλλά δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία. Τώρα αν γι' αυτό τον λόγο δεν τα θεωρείτε yaoi αλλά shonen-ai, τι να πω.
Δεν νομίζω ότι μπορώ να το πω αυτό με λόγια. Είναι κάτι που το νιώθεις και λές "Αυτό ξεφεύγει από το ελαφρύ." Είναι αρκετά υποκειμενικό αυτό βέβαια. Μπορεί να υπάρχουν ερωτικές σκηνές αλλά ανάλογα με το τι λέγεται ή υποννοείται πάνω σ΄αυτή την σκηνή, αλλάζει το πόσο βαρύ είναι.(ΑΚΑ.Τι σου κάνω μάνα μου.Εγώ απο την άλλη θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση στις iristella και Nighteyes: όταν εσείς λέτε ελαφρύ εννοείται την πλήρη απουσία ερωτικών σκηνών ή δέχεστε ότι και με αυτές μέσα αλλά όχι με πολύ εμφανή τρόπο ένα anime μπορεί να χαρακτηριστεί και πάλι ελαφρύ? Γιατί όταν λές ότι το Haru O Daite It ή το Kirepapa (δε το ανέφερε κάποιος εδώ μέσα, αλλά το έχω ακούσει) είναι yaoi και τολμηρά μάλιστα τότε δε μπορώ να συμφωνήσω. Το πρώτο ναι μεν είχε ερωτικές σκηνές αλλά ούτε κάποιο explicit θέμα τύπου καταναγκασμός υπήρξε ( που είναι και ο μόνος λόγος που δέχομαι ότι το Okane Ga Nai είναι yaoi), ούτε τόσο πολύ στο fanservice βασιζόταν.Γιατί λοιπόν να χαρακτηριστεί yaoi?

Το πως αντιλαμβάνονται οι γυναίκες την πράξη σε σχέση με τους άντρες, καμία σχέση. Ειδικά σε κοπέλες από μια ηλικία και κάτω και ανάλογα με τις εμπειρίες τους, ακόμα και το winter cicada μπορεί να το βλέπαν κάπως αρνητικά. Είναι λογικό να φαίνεται σε σένα το Haru O Daite Ita ελαφρύ. Τα αγόρια από μικρά ενδιαφέρονται για το τι γίνεται από την μέση και κάτω. Η πλειοψηφία των κοριτσιών όμως στην εφηβία δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Ναι, θέλουν να γνωρίσουν τον έρωτα, άλλα όχι το sex. Η θέση της γυναίκας είναι πολύ ευάλωτη όσον αφορά αυτό. Κάνε σύγκριση του τι περιοδικά αγοράζουν σε σχέση με αυτό τα αγόρια και τι τα κορίτσια. Playboy-Cosmopolitan. Καμία σχέση.
Συμπέρασμα: Αν δει το okane ga nai ή το Haru O Daite Ita μια κοπέλα που δεν έχει αρχίσει να ψάχνεται σεξουαλικά και πιθανόν και άλλα πιο ελαφριά, μπορεί να της δημιουργηθεί εντελώς αρνητική εντύπωση είτε για το sex είτε για την ομοφυλοφιλία. Γι' αυτό τα κατατάσσω στα yaoi-->hentai. Μπορεί να μην δείχνουν πολλά όπως αυτά που απευθύνονται στους άντρες, αλλά μπορεί ψυχολογικά να δημιουργήσουν πρόβλημα αν τα δει κάποια που δεν είναι έτοιμη.
Να και ένα link που κατηγοριοποιεί τα yaoi βάσει σκληρότητας. Κι αυτό βέβαια νομίζω ότι είναι όσο αξιόπιστο είναι το anidb σ΄αυτό το θέμα άλλα τέλοσπαντων.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 15 Φεβρουάριος 2009 - 18:46