Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Τα πρώτα βήματα για αγορές μέσω Διαδικτύου.


 • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Alexiel

Alexiel

  Anime Freak

 • Members
 • 475 posts

Posted 15 December 2008 - 03:33

Λοιπόν αν αυτός ο οδηγός δεν ταιριάζει σε αυτή την συζήτηση, παρακαλώ πολύ αλλάξτε τον θέση.

Πάρα πολλοί από εμάς έχουν ακούσει έναν μεγάλο όρο “Αγορές μέσω Internet ”. Όλοι λένε τι συναρπαστικό είναι αυτό, αλλά πολλοί λίγοι το επιχειρούν.


Ένας μικρός οδηγός για να σας παρακινήσει να ξεκινήσετε.

Πρώτα από όλα, χρειαζόμαστε μία πιστωτική κάρτα ή μία χρεωστική κάρτα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πληρώσετε στο Internet, αλλά αυτοί είναι οι περισσότερο άμεσοι. Από την δικιά μου εμπειρία είναι ο ευκολότερος τρόπος. Οι κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έχω στο πίσω μέρος του έναν 3ψήριο αριθμό, μόνο αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές μέσω Internet.


Διαφορές μεταξύ πιστωτικής κάρτας και χρεωστικής κάρτας.

Η πιστωτική κάρτα σας πιστώνει, δηλαδή ότι αγορές κάνατε μέσα στον μήνα μαζεύονται σε ένα ποσό το οποίο σας ζητήτε να το πληρώσετε. Η πιστωτική κάρτα είναι συνδεδεμένη με έναν τραπεζικό λογαριασμό όπου το ποσό το οποίο οφείλεται θα αφαιρεθεί από το ποσό που υπάρχει μέσα στον λογαριασμό σας.

Στην χρεωστική κάρτα γίνεται χρέωση, δηλαδή όταν κάνετε μία αγορά με αυτήν την κάρτα το χρηματικό ποσό της αγοράς αφαιρείτε κατευθείαν από το χρηματικό ποσό που έχει μέσα ο λογαριασμός. Πριν γίνει η αγορά γίνεται έλεγχος του υπολοίπου που έχετε στον λογαριασμό και αν το ποσό της αγοράς καλύπτεται από το υπόλοιπο η αγορά είναι επιτυχής.


Προσωπικά, θα σας πρότεινα χρεωστική κάρτα για τους εξής λόγους:

Θέματα ασφάλειας. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του που λέμε και κάποιος κακόβουλος σας κλέψει τον αριθμό της κάρτας και το κωδικό στο πίσω μέρος, θα μπορέσει μόνο να σας κλέψει το υπόλοιπο του λογαριασμούς σας. Δεν μπορεί κάτι περισσότερο.

Θέμα απροσεξίας. Οι περισσότεροι μέσα στο φόρουμ είμαστε νεαροί και επιρρεπής στην κατανάλωση ειδικότερα όταν δούμε την τάδε φιγούρα Gundam ή το τάδε Limited DVD πέφτουμε με τα μούτρα για να το αγοράσουμε. Αν έχουμε πιστωτική κάρτα θα το αγοράσουμε, αλλά μετά θα τρέχουμε με την τράπεζα για να ξεχρεώσουμε. Αν έχουμε χρεωστική κάρτα απλά δεν θα το πάρουμε. Θα βγει ένα πολύ ωραίο μήνυμα του στυλ “Η συναλλαγή δεν μπορεί να διεξαχθεί.” (Πιστέψτε με από το να τρέχετε και να μην φτάνετε με την τράπεζα καλύτερα μην αγοράσετε κάτι)

Η πρόταση μου είναι να έχετε ή να φτιάξετε έναν δεύτερο τραπεζικό λογαριασμό και σε αυτόν, να ζητήσετε να σας εκδώσουν μία χρεωστική κάρτα. Η κάθε τράπεζα έχει διαφορετικές πολιτικές για το πως εκδίδει η καθεμία την χρεωστική κάρτα, ρωτήστε και ενημερωθείτε. Θα σας πρότεινε να φτιάξετε ένα διαφορετικό λογαριασμό από το να χρησιμοποιήσετε τον κύριό σας. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα στον κύριο λογαριασμό σας θα έχετε μέσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κινδυνεύεται να το χάσετε όλο σε περίπτωση κλοπής. Είναι προτιμότερο να έχετε έναν δεύτερο λογαριασμό και εκεί μέσα να καταθέτετε όσα λεφτά χρειαζόσαστε για τις αγορές σας. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Το δεύτερο βήμα για τις αγορές μέσω Internet είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού στο PayPal. Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εκεί απλά χρειαζόσαστε μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και έναν λογαριασμό mail. Όλοι σας που διαβάζετε αυτό το κείμενο έχετε σίγουρα το δεύτερο. Η διαδικασία είναι απλή, απλά σας ζητάει να εισάγετε κάποιες προσωπικές σας πληροφορίες, να εισάγεται τις πραγματικές γιατί γίνεται έλεγχος αν οι πληροφορίες που έχετε εισάγει ταιριάζουν με αυτές της κάρτας. Μετά για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον καινούργιο σας λογαριασμό στο μέγιστο το PayPal σας ζητάει να γίνει επικύρωση του λογαριασμού. Ο τρόπος που επικυρώνεται ο λογαριασμός είναι ο εξής: Το PayPal σας χρεώνει με 1.5 ευρώ. Όταν έρθει στο σπίτι σας το ενημερωτικό δελτίο του λογαριασμού σας έχει γράφει επάνω μία χρέωση του PayPal και εκεί θα αναφέρεται ένας 4ψήφιος κωδικός. Εισάγετε αυτόν στο ειδικό πεδίο του PayPal και ο λογαριασμός εκεί επικυρώθηκε.

Η διαδικασία της δημιουργίας ενός λογαριασμού PayPal δεν είναι αναγκαστική, αλλά τα περισσότερα online καταστήματα το ζητάνε, ειδικότερα του εξωτερικού.


Λοιπόν ο οδηγός ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Θα τον ενημερώσω σιγά σιγά. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα, όπου χρειάζονται πολλές πληροφορίες.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η εισαγωγή εικόνων για να γίνουν πιο κατανοητές οι έννοιες που αναφέρω.

Όσοι θέλουν να κάνουν κάποια παρατήρηση, επισήμανση ή προσφορά στον οδηγό μπορούν να απαντήσουν και εγώ μετά θα το ανανεώσω.

Μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε έναν πολύ αξιόλογο οδηγό.
Posted Image

#2 Phantom Duck

Phantom Duck

  Platyrhynchos Kineticus

 • Retired Staff
 • 5,453 posts

Posted 15 December 2008 - 03:36

Sticky + καλή συνέχεια :nod:

E5VV38U.jpg


#3 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

  *Don't be like me*

 • Banned
 • 734 posts

Posted 15 December 2008 - 04:01

Ναι οντως alexiel θελει ανανεωση..Πραγματικα οι αγορες μεσω Internet ειναι κατι το Χρησιμο πλεον αλλα ποτε δεν ειχα μπει στο τριπακι να φτιαξω δικο μου λογαριασμο...Βεβαια μετα απο τις πληροφοριες που θα συλεξω απο εδω μεσα παιζει και να κανω δικο μου για να μην εχω αναγκη τον Ξαδερφο...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#4 Loke

Loke

  ~Moe Mio Moe~

 • Channel Operators
 • 3,927 posts

Posted 15 December 2008 - 04:33

η μπορουν να παρουν προπληρωμενη, που δε χρειαζεται καν λογαριασμο και εκδιδεται πολυ ευκολα.

Στη προπληρωμενη η μονη διαφορα ειναι οτι οταν βαζεις λεφτα σε χρεωνει μου φαινεται εως 100 ευρω 1 εως 500, 2 κτλπ.

Επισης χρησιμοποιειται κανονικα για αγορες οπου και η χρεωστικη. ( Η μονη διαφορα ειναι η χρεωση οταν της κανεις charge και οτι εχει ενα μεγιστο οριο γυρω στα 1000 η 2000 ευρω που μπορει να δεχτει.....)

Also οταν φτανει η ημερομηνια ληξης, πρεπει να πατε να βγαλετε νεα (δεν εκδιδεται αυτοματα) και θα σας μεταφερουν το υπολοιπο.

προτεινω eurobank, εως τωρα τελεια και εχει το Plus ( δε γνωριζω αν το κανουν αλλες τραπεζες) οτι εχει το europhone, 24 /7 μπορειτε να μαθετε τις κινησεις της καρτας, υπολοιπο κτλπ και αμα βγαλετε ενα κωδικο απο υποκαταστημα eurobank μπορειτε να μεταφερετε λεφτα στη καρτα απο λογαριασμο μεσω του τηλεφωνου.


Oso για το paypal αμα ειναι να αγορασετε απο site οπως bookdepository (αυτο δε δεχεται paypal νομιζω ετσι και αλλιως) amazon, play δλδ πολυ μεγαλα site μπορειτε να βαλετε τη καρτα κατευθειαν, ειναι ασφαλη, ολα εχουν δικο τους συστημα αποζημιωσης αμα γινει κατι, οι τραπεζα σας προστατευει και αποζημιωνει ετσι και αλλιως αμα γινει κατι και γενικως δινουν μεγαλη σημασια στην ασφαλη μεταφορα των δεδομενων. Τωρα αμα θελετε να παρετε απο ενα μικρο site η γενικα που δε το βλεπετε πολυ σωι τοτε ναι ,paypal ειναι αλλο ενα στρωμα ασφαλειας.

Τελος νομιζω ο κωδικος εμφανιζεται και στη κινηση της καρτας ( λεει οτι η χρεωση εγινε απο τη paypal και μετα εχει το κωδικο αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο)

Edited by Loke, 15 December 2008 - 04:41.


#5 Matu-san

Matu-san

  aoi

 • Members
 • 939 posts

Posted 16 December 2008 - 12:07

Το paypal θα σας χρειαστεί κυρίως αν θέλετε να κάνετε αγορές από το ebay. Σχεδόν όλοι οι πωλητές από εκεί δέχονται αυτή την μέθοδο, και αρκετοί από αυτούς προτείνουν μόνο αυτή την μέθοδο πληρωμής.

Τον 4ψήφιο κωδικό από το Paypal, κανονικά σου τον στέλνουν στον επόμενο λογαριασμό της πιστωτικής σου. Αν όμως έχεις χρεωστική (όπου δεν σου στέλνουν αναλυτικό λογαριασμό), θα πρέπει να καλέσεις την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της τράπεζας και να τον ζητήσεις. Σε 3-4 εργάσιμες μέρες ο κωδικός θα σταλεί απο το paypal στην τράπεζα και θα σου τον δώσουν. κάνεις λογαριασμό κανονικά,όπου σε χρεώνουν 1,5€, και σε 3-4 εργάσιμες μέρες, καλείς την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της τράπεζας και σου δίνουν τον κωδικό. Πάς πίσω στο Paypal, δίνεις τον κωδικό και σου επιστρέφουν τα χρήματα.
Απο δω και πέρα είστε έτοιμοι να αγοράσετε από το ebay!

Επίσης, αν κάνετε αγορές απο το play.com να ξέρετε πως στην Ελλάδα στέλνουν μόνο βιβλία, dvd και games τα οποία δεν υπερβαίνουν τις 30 λίρες.

Edited by Matu-san, 16 December 2008 - 15:18.

Τι στο yaoi συμβαίνει?

#6 Loke

Loke

  ~Moe Mio Moe~

 • Channel Operators
 • 3,927 posts

Posted 16 December 2008 - 12:16

matu-san πρεπει να ζητησεις τη κινηση της καρτας, να βρουν τη συναλλαγη με paypal και εκει μετα το ονομα της εταιριας θα υπαρχει ο κωδικος.

για το play αυτο το κανουν επειδη εχουμε το αγαπητο ελληνικο τελωνειο. Επισης το play οπως και αλλα site βαζουν τα βιβλια σε ξεχωριστα πακετα, οποτε αμα κανετε καμια επιθεση να περιμενετε κανα βουνο xD.

#7 Matu-san

Matu-san

  aoi

 • Members
 • 939 posts

Posted 16 December 2008 - 15:13

matu-san πρεπει να ζητησεις τη κινηση της καρτας, να βρουν τη συναλλαγη με paypal και εκει μετα το ονομα της εταιριας θα υπαρχει ο κωδικος.


Ναι, έχεις δίκιο! Έχει περάσει καιρός από τότε που έκανα λογαριασμό στο paypal..
Θα το διορθώσω αμέσως!
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#8 Sponis

Sponis

  Despair-Ridden Heart...

 • Retired Staff
 • 2,291 posts

Posted 23 December 2008 - 15:25

Ερώτηση για το paypal.

Έκανα κάποιες αγορές , τράβηξε κάποια χρήματα. Επειδή ο λογαριασμός δημιουργήθηκε για να "διατηρεί" ένα site/forum οι χρήστες μπορούν με donate να βάζουν χρήματα. Και αυτό δούλεψε. Πως μπορώ εγώ να ξαναβάλω χρήματα τώρα; Να μεταφέρω από την πιστωτική μου δηλαδή;

thanks in advance

#9 Loke

Loke

  ~Moe Mio Moe~

 • Channel Operators
 • 3,927 posts

Posted 23 December 2008 - 16:16

Ερώτηση για το paypal.

Έκανα κάποιες αγορές , τράβηξε κάποια χρήματα. Επειδή ο λογαριασμός δημιουργήθηκε για να "διατηρεί" ένα site/forum οι χρήστες μπορούν με donate να βάζουν χρήματα. Και αυτό δούλεψε. Πως μπορώ εγώ να ξαναβάλω χρήματα τώρα; Να μεταφέρω από την πιστωτική μου δηλαδή;

thanks in advance


με μπερδεψες θειο :(. Τον paypal λογαριασμο τον εχεις συνδεσει με καρτα η με λογαριασμο τραπεζης?

Εννοεις οτι ο λογαριασμος στο paypal φτιαχθηκε για να μπενουν donates απο αλλους (δλδ στελνουν λεφτα στο paypal λογαριασμο σου ο οποιος με τη σειρα του τα καταθετει στη καρτα/ λογαριασμο τραπεζας).

Εσυ αν θες να βαλεις και αλλα λεφτα στο paypal λογαριασμο αρκει να βαλεις στην καρτα/ λογαριασμο τραπεζης.

Ελπιζω να βοηθησα, δεν εχω ασχοληθει πολυ με paypal οποτε αν αναφερεσαι σε κατι πιο συνθετο gomen.

#10 Sponis

Sponis

  Despair-Ridden Heart...

 • Retired Staff
 • 2,291 posts

Posted 24 December 2008 - 13:37

με την κάρτα μου το έχω ανηψούδι μου...

η κάρτα είναι πιστωτική άρα έχει μόνιμα χρήμα... αυτό αρκεί;

δλδ. τώρα έχει καποια Χ χρήματα μέσα ο λογαριασμός στο Paypal. Το site τραβάει Χ/2 κάθε μήνα. Τον 3ο μήνα τι θα γίνει; θα τραβήξει από την πιστωτική ή θα κλείσει το site αφού δε βρήκε χρήμα;

#11 Loke

Loke

  ~Moe Mio Moe~

 • Channel Operators
 • 3,927 posts

Posted 24 December 2008 - 14:09

με την κάρτα μου το έχω ανηψούδι μου...

η κάρτα είναι πιστωτική άρα έχει μόνιμα χρήμα... αυτό αρκεί;

δλδ. τώρα έχει καποια Χ χρήματα μέσα ο λογαριασμός στο Paypal. Το site τραβάει Χ/2 κάθε μήνα. Τον 3ο μήνα τι θα γίνει; θα τραβήξει από την πιστωτική ή θα κλείσει το site αφού δε βρήκε χρήμα;


νομιζω πως θα τα τραβηξει το site το 3ο μηνα ασχετα αν εχεις λεφτα μεσα (ως πιστωτικη ) και θα πρεπει ως το τελος της ημερομηνιας πληρωμης να βαλεις λεφτα στο λογαριασμο της καρτας ( η να πας στη τραπεζα να την εξοφλησεις) αλλιως θα πληρωσεις το ποσο με τοκο στη τραπεζα.

Αν ηταν χρεωστικη η προπληρωμενη θα εκλεινε το site γτ δε θα εβρισκε αρκετο υπολοιπο στον λογαριασμο της καρτας.

#12 Vagelio

Vagelio

  Derp

 • Review Team
 • 1,231 posts

Posted 07 July 2011 - 00:17

Καλησπέρα. Έχω πρόβλημα με μια παραγγελία από το bookdeposity.com. Προσπαθώ να βάλω μια άλλη διεύθυνση για μια συγκεκριμένη παραγγελία και ενώ όλα δείχνουν νορμάλ, όταν πατάω place your order, μου λέει "your order has been refused by paypal". Που κάνω το λάθος?

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#13 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,721 posts

Posted 07 July 2011 - 09:13

Δοκίμασες να κάνεις στο paypal 'add a gift adress'; Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτικά αλλά νομίζω δε δέχεται καινούργια αν δεν κάνεις verify της διεύθυνση στο paypal πρώτα. Αν σου εμφανίζει Error Code, τσέκαρε εδώ για αρχή.


Πάντως μπορείς να τους στείλεις ένα mail για βοήθεια. Όταν δεν είναι για να ακυρώσεις παραγγελία σού απαντάνε αμέσως.

ySss0UF.jpg


#14 Vagelio

Vagelio

  Derp

 • Review Team
 • 1,231 posts

Posted 07 July 2011 - 15:10

Δοκίμασες να κάνεις στο paypal 'add a gift adress'; Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτικά αλλά νομίζω δε δέχεται καινούργια αν δεν κάνεις verify της διεύθυνση στο paypal πρώτα. Αν σου εμφανίζει Error Code, τσέκαρε εδώ για αρχή.

Έχω κάνει gift address στο paypal (πρέπει να την δώσω και στο bookdeposity την διεύθυνση?). Το gift address όμως το θέλω σε διαφορετικό όνομα από το δικό μου και δεν ξέρω πως ή αν γίνεται verify με αυτόν τον τρόπο. Εξακολουθεί να μου εμφανίζει το your order has been refused by paypal και τους έστειλα τώρα ένα mail μπας και μάθω τι φταίει. thanks.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#15 konata.otaku

konata.otaku

  Show me your brave heart .

 • Members
 • 79 posts
 • LocationDigital Word

Posted 12 July 2011 - 14:57

Παιδια,δεν ξερω για σας αλλα οι πρωτες μου συναλλαγες μεσω στις διαδικτυου ειχα πεθανει απο το αγχος.!Ημουν σιγουρη οτι κατι θα πηγαινε στραβα:OMG3:.Μαλιστα ,στη τελευταια που αγορασα κατι μανκγα απο το tokyo toys ,οπως ελεγχα την παραγγελια μου απο τη βιασυνη μου διαβασα πως ειχα αγορασει 2 ιδια vol .Ευτυχως εκανα λαθος.Ολα τα 'χε η μαριωρη ,2 ιδια vol της λειπανε :hihi2:

Posted Image

~Iie watashi wa sasori za no onna
Oki no sumu made warau ga ii wa~