Φίλε σε τέτοια προβλήματα πρώτα coolαρεις και μετά σκέφτεσαι ή ρωτάς εδώ (ή ακόμα καλύτερα σε ένα πιο ειδικό site) τι μπορεί να συνέβη... (ακόμα και από net cafe)
Σε κάθε περίπτωση το format είναι πάντα η τελευταία λύση.
Αφού έγινε τώρα....
Στην καλύτερη περίπτωση με ένα repair στο MBR κάτι θα γινόταν (ή παίζοντας με το grub/lilo). Όταν κάνεις dual boot μηχάνημά μπορούν να προκύψουν τέτοια προβλήματα. Εγώ για να σώσω τις εργασίες μου έκανα και χειροκίνητο φόρτωμα του πυρήνα (στο linux) το οποίο ήταν hackeria για μενα τότε. Απλά το format πάντα τελευταίο.
Κρίμα πάντως για τα δεδομένα που έχασες
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ubuntu 8.10 προβλημα με το ποντικι κατα την εγκατασταση
Started By
Goggeta SSJ6
, Dec 07 2008 18:23
19 replies to this topic
Posted 08 December 2008 - 19:31
Αν δεν εκανες εγκατασταση τα linux πανω στο σκληρο των windows τοτε δεν εχασες τιποτα. Οπως λεει και ο Ridelub θα πρεπι να φτιαξεις την MBR.
Τωρα βεβαια το ασχημο ειναι οτι τα Ubuntu δεν δινουν αυτη τη δυνατοτητα (οπως πχ τα Suse) να βαλεις το installation CD και να διορθωσεις καποια προβληματα.
Θα σου προτεινα να ψαξεις καποιο boot CD στο internet για να φταξεις την ΜΒR και για να βοηθησω νομιζω οτι τα ubuntu εχουν default bootloader Lilo.
Eπιζω να βοηθησα.... καλο κουραγιο
p.s.1. κατι τετοιες μλκιες ειναι που ξενερωνουν τον κοσμο και πολλοι δεν βαζουν Linux
p.s.2.
Μια απο τα ιδια φιλε μου και γω!..... λολ.... ασε την ειχα δει και πολυ Hacker! lol
Μετα βεβαια καταλαβα οτι δεν εκανα και τιποτα....
....για να μην παω στις "τρελες" χακεριες με windows 3.1 XD
Τωρα βεβαια το ασχημο ειναι οτι τα Ubuntu δεν δινουν αυτη τη δυνατοτητα (οπως πχ τα Suse) να βαλεις το installation CD και να διορθωσεις καποια προβληματα.
Θα σου προτεινα να ψαξεις καποιο boot CD στο internet για να φταξεις την ΜΒR και για να βοηθησω νομιζω οτι τα ubuntu εχουν default bootloader Lilo.
Eπιζω να βοηθησα.... καλο κουραγιο
p.s.1. κατι τετοιες μλκιες ειναι που ξενερωνουν τον κοσμο και πολλοι δεν βαζουν Linux
p.s.2.
Εγώ για να σώσω τις εργασίες μου έκανα και χειροκίνητο φόρτωμα του πυρήνα (στο linux) το οποίο ήταν hackeria για μενα τότε.
Μια απο τα ιδια φιλε μου και γω!..... λολ.... ασε την ειχα δει και πολυ Hacker! lol
Μετα βεβαια καταλαβα οτι δεν εκανα και τιποτα....
....για να μην παω στις "τρελες" χακεριες με windows 3.1 XD
Posted 08 December 2008 - 21:07
Μάλλον έκανες κάποια μούφα με το ποιος δίσκος είναι bootable. Όταν πέρναγα Ubuntu μου έβγαζε συνεχώς πρόβλημα στο τέλος γιατί δεν περνούσε το Grub οπότε παπάκια >_> Για όνομα ρε σεις κάνετε το Debian να φαίνετε κανένα υπερδύσκολο στην εγκατάσταση. Αγγλικά αμά ξέρεις την εγκατάσταση την κάνεις άνετα. Τέσπα, αν και δεν έπρεπε να κανεις format, γνώση για την επόμενη φορά. Το LiveCD του Ububtu έχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα για partitions, από κεί βρίσκεις το partition των Windows και το κάνεις bootable. Γενικά το livecd θα σου χρειαστεί αρκετά για να σε σώσει από κάτι τέτοια ατυχήματα. Τέλος, μην βάλεις το grub ή το lilo στο mbr. Αυτό που έχω κάνει στο pc μου είναι εγκατάσταση του Grub σε φάκελο του Linux, εγκατάσταση του wingrub στα xp και ρύθμιση του loader που έχουν τα ΧP [για dual boot μόνο με Windows :S] ώστε να βλέπει στο ξεκίνημα τα ΧΡ και το WinGRUB που μέσα από αυτό φορτώνεις τα Linux. Είναι λίγο μπακάλικη μέθοδος αλλά δουλεύει μια χαρά και το mbr απείραχτο. 
ps: Μακριά από SUSE :S
ps2: WinGRUB tutorial
http://users.bigpond.net.au/hermanzone/p9.html
ps: Μακριά από SUSE :S
ps2: WinGRUB tutorial
http://users.bigpond.net.au/hermanzone/p9.html
Posted 09 December 2008 - 00:34
Suse rule... αλλα αnyway... o καθενας οπως την βρισκει
Posted 09 December 2008 - 04:38
Χαλαρωσα ρε σεις νταξ αλλα μου στιχησε και ακομα ποναει!!!
Το θεμα ειναι οτι δεν τα εβαλα στο ιδιο σκλυρο για το θεο και να το εκανα θα χωριζα partitions εχω 3σκλυρους ειχα την εντιπωση οτι δεν θα προκαλουσε καπιο προβλημα στο ετσι...Ετσι εκανα την εγκατασταση σε εναν αλλων ο οπιος δεν ειχε λειτουργικο οποτε δεν εβρισκα και τον λογο που θα μπορουσε να συμβει καπιο σφαλμα τωρα τη να πω ακομη δεν εχω νιωσει το τι εφτεξε!!!
(νταξ δεν ειναι και hackeras αλλα πεντε πραγματακια εμαθα ο καψερος βασικα σας ειπα μου αρεση να ψαχνωμε)
Η πλακα ειναι οτι υπαρχει και κατι καλο στην υποθεση ... μαζη μετα καλα ειχα και τονους σαβουρας που αυτη την στηγμη πηρε μαζι στο ταφο και τα καλα κομματια βασικα η επαναφορα καπιων αρχειων μπορει να γηνει αλλα λεω να μην το κανω θα ανακτησω τα πραγματικα καλα αρχεια με τον πατροπαραδοτο τροπο!!!
Τωρα το exp το πηρα
και απο αυτο κατι μαθαμε ακομα 
Αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα πιο πανω την ξερετε για τα mac σε desktop καθε πληροφορια παιδες πολυτημη γιατι αυτο το λογισμικο το εχω κ***α πραγματικα το ζαχαρωνω αλλα δεν μου εκατσε ακομη....
Το θεμα ειναι οτι δεν τα εβαλα στο ιδιο σκλυρο για το θεο και να το εκανα θα χωριζα partitions εχω 3σκλυρους ειχα την εντιπωση οτι δεν θα προκαλουσε καπιο προβλημα στο ετσι...Ετσι εκανα την εγκατασταση σε εναν αλλων ο οπιος δεν ειχε λειτουργικο οποτε δεν εβρισκα και τον λογο που θα μπορουσε να συμβει καπιο σφαλμα τωρα τη να πω ακομη δεν εχω νιωσει το τι εφτεξε!!!
(νταξ δεν ειναι και hackeras αλλα πεντε πραγματακια εμαθα ο καψερος βασικα σας ειπα μου αρεση να ψαχνωμε)
Η πλακα ειναι οτι υπαρχει και κατι καλο στην υποθεση ... μαζη μετα καλα ειχα και τονους σαβουρας που αυτη την στηγμη πηρε μαζι στο ταφο και τα καλα κομματια βασικα η επαναφορα καπιων αρχειων μπορει να γηνει αλλα λεω να μην το κανω θα ανακτησω τα πραγματικα καλα αρχεια με τον πατροπαραδοτο τροπο!!!
Τωρα το exp το πηρα
Αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα πιο πανω την ξερετε για τα mac σε desktop καθε πληροφορια παιδες πολυτημη γιατι αυτο το λογισμικο το εχω κ***α πραγματικα το ζαχαρωνω αλλα δεν μου εκατσε ακομη....

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!