Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ubuntu 8.10 προβλημα με το ποντικι κατα την εγκατασταση
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 18:23
Πρωτου καταλαβω οτι ενας απο του 3 σκλυρους μου ειχε προβλημα εβαλα τα ubuntu και μετα απο καρτελες τις εγκατασταση του ubuntu το ποντικη δεν λειτουργουσε δλδ πως να το πω πατησα ας πουμε 2next και μετα ολα με tab και enter!!!
Τι συμβενει και πως διορθωνετε???

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 18:55

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:02
εισαι σιγουρος οτι εβαλες σωστη εκδοση?
τωρα βεβαια δεν ξερω τι παιζει με τους mac αλλα η γνωμη θα ηταν να μην βαλεις linux σε mac.... καλυτερα ειναι να τα βαλεις σε pc.
τα debian ειναι αλλη εκδοση linux.... αλλα ειναι λιγο πο προχωρημενα σε σχεση με τα ubuntu
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:06
Κατά την γνώμη μου αν δεν μπορείς να εγκαταστήσεις Ubuntu δεν πρέπει να κοπιάσεις με το Debian.
Από την άλλη βέβαια η γραφική εγκατάσταση του Ubuntu συνηθίζει να μου κολλάει και εμένα.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το linux (ρωτάω γιατί με μπέρδεψε το mac που ανέφερες).
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:10
Εχω desktop και απλος ηθελα να βαλω mac εαν δειτε στο net υπαρχουν τιπαδες που εβαλαν mac σε desktop εγω δεν τα καταφερα δυστηχως!!!
Το ποντικη μου ειναι το mx revolution και ναι ειναι ασυρματο.....
Και μιας και το θυξατε πητε μου ετσι 5πραγματα για τα debian ας πουμε ειναι καλυτερα απο τα ubuntu, απο drivers τι παιζει, απο προγραματα τις abode τι γηνετε υπαρχουν υποστηριζομενες εκδοσης,cccp codec λειτουργει????
Για πητε.....

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:12
Βασικα επιδη σπουδαζω και θελω να ξεφηγο και λιγο απο τα windows λεω να βαλω δευτερο λειτουργικο πιο ας πουμε προχοριμενο...
Οπα σορρυ για το 2πλο ποστ αλλα μιας και το βγηκε ειπα να απαντησω στον φιλτατο RiDeLub του οπιου το ποστ φανεροθηκε αργοτερα!!

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:22
γενικα για media players και image processing τα windows εχουν καλυτερα προγραμματα
αυτοι που βαλαν MAC OS σε desktop ξερουν τι κανουν και εγω θα σου προτεινα να μην το κανεις αν δεν εισαι 100% σιγουρος γιατι υπαρχει κινδυνος να προκαλεσεις ζημια στον υπολογιστη.
οσο για για το ποντικι... βγαλε το wireless και κανε την εγκατασταση με ενσυρματο πληκτρολογιο και ποντικι. αφου κανεις την εγκατασταση τοτε βαλε το wireless.
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:25

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:32
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:38

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 19:49
2ον δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς το mac OS X γιατί δεν έχω προσπαθήσει να βάλω. Ξέρω από φίλο ότι είναι ζόρικο στην εγκατάσταση στο pc.
3ον θα μιλήσω για unix γενικά (linux, mac OS Χ, BSD κλπ)
4ον
Αν θες να ψαχτείς και να μην πάθει τίποτα το υπάρχον λειτουργικό σου πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την ιδέα των virtual machines (γενικές πληροφορίες).
H ιδέα είναι ότι μέσω Windows δημιουργείς ένα εικονικό μηχάνημα που πιάνει όση μνήμη και σκληρό θες εσύ, μπορείς να το βάλεις να χρησιμοποιεί τα IO συστήματα του PC σου, και να του βάλεις ότι λειτουργικό θες.
Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση του θέματος αλλά προσωπικά χρησιμοποιώ το VirtualBox της Sun.
Αν θες μπορείς να κάνεις μια εγκατάσταση και να δουλέψεις μια διανομή και όταν με΄τα από κάποιο καιρό έχεις μάθει τα βασικά να κάνεις και ένα καθαρό install.
Βέβαια με το Ubuntu όλα γίνονται εύκολα οπότε δεν πολύ κινδυνεύει το PC σου, αλλά σου δίνω αυτό το option για να δοκιμάσεις και άλλα λειτουργικά (καθαρά για δική σου γνώση)...
Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2008 - 22:17
Θα δωκιμασω και τα 2 που μου ειπατε!!!
Αλλα τι γνωριζετε γιατα debian???

Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 11:52
Για media players έχει και το vlc που τα παίζει όλα (τσεκαρισμένο) mplayer (πολύ καλό αλλά από 5 και πάνω παράθυρα δεν ανοίγει).Codecs υπάρχουν στα repositories toy synaptic (δεν ξέρω γιατί αλλά ο adept δεν τα έχει όλα).
Για image processing έχει το Gimp(σαν το photoshop είναι).Τώρα αν θες photoshop μπορείς να το βάλεις μέσω wine(κάτι σαν emulator) και παίζει μια χαρά.Για άλλα προγράμματα της abode δεν ξέρω.Για video editing υπάρχει το Blender που υπάρχει και σε mac αν δεν κάνω λάθος.Γενικά ότι πρόγραμμα χρειαστείς θα το βρεις δεν παίζει πρόβλημα.
Τώρα για games δεν μπορείς να παίξεις και πολλά που έχουν βγει για windows (λόγω του directx) αλλά όσα είναι βασισμένα σε opengl δεν έχουν πρόβλημα.To WoW παίζει μέσω wine πάντως αν και δεν το έχω δοκιμάσει.Βέβαια υπάρχουν και άλλα πορωτικά games όπως το Wormux(κλώνος του Worms) Urban Terror(σαν το CS) και το personal favorite Frets on Fire(σαν το Guitar Hero)
Επίσης αμα θες να δεις λίγα πράγματα για linux την Πέμπτη στις 9.30 στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονικής έχει Ημερίδα Ανοιχτού Λογισμικού και το ίδιο και την Δευτέρα στο Αριστοτέλειο.
Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 18:48
Βαζω τα ubuntu αφοτου εβαλα το ενσυρματο ποντικη και τα τσεκαρα virtual μετα παω να μπω στα XP μου και δεν μπενει.....αρχιζω να τρελενομαι.....κανω boot τπτ κανω format αναγκαστικα στον σκλυρο που τα ειχε και οπυ μεσα σε εκεινων βρισκοταν δουλεια 2χρονων downloading anime και χανω καπου 150gb anime και σαν να μην εφτανε αυτο εχασα και ολη την μουσικη μου 200gb υληκρινα δεν μπορω να καταλαβω τι λαλακια εκανα (εννοιτε οτι εσεις δεν φταιτε σε τπτ μην ακουσω κανα ακυρο δεν εχει να κανει σε τπτ με αυτα που ρωτησα)....Και επιδη μια καταστροφη πρεπει να ειναι ολοκληροτικη χανω και το αυθεντικο cd το xp μου και το μονο λειτουργηκο που ειχα ετιμο συγουρη και επιτιχεις εγκατασταση ηταν win SVISTA ultimate x86 οποτε και σας χερετο απο αυτο περιβαλον τι αλλο θα μου συμβει god μου!!!???