Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Απεργειες, Καταληψεις, Αποχες

• Please log in to reply
78 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Σας επιβαλαν ποτε να συμετεχετε σε καποια μορφη διαμαρτυριας? (απεργεια, καταληψη κλπ (63 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Σας επιβαλαν ποτε να συμετεχετε σε καποια μορφη διαμαρτυριας? (απεργεια, καταληψη κλπ

1. Ναι (13 ψήφοι [20.63%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 20.63%

2. Οχι (50 ψήφοι [79.37%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 79.37%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#61 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2008 - 10:32

εξαρταται πως τον καταλαβαινεις τον βουρδουλα. Εγω εννοω βασικα μια αμειλικτη δικαιοσυνη που με αυστηροτητα θα κατορθωσει επιτελους να τηρουνται οι νομοι σε αυτη τη χωρα. Και εννοω σε ολους τους τομεις, απο τα βρωμικα πεζοδρομια και τους βανδαλισμους σε καταληψεις, μεχρι τις μιζες των πολιτικων και την αισχροκερδεια.

Αυτό λέγεται οπορτουνισμός... Ποιος θα εφαρμόσει αυτόν τον βούρδουλα? Και γιατί αυτός που θα τον εφαρμόσει δεν θα χρειάζεται πιθανώς και αυτός έναν βούρδουλα? Μήπως θα αυτομαστιγώνεται? Θες να μου πεις δηλαδή ότι η νόμοι εξασφαλίζουν το δίκιο και το σωστό? Οι νόμοι που ψηφίζονται από λίγους για τα συμφέροντα των λίγων?

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 Earentil

Earentil

Perverted Hermit

• Members
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2008 - 10:46

Η απεργία είναι δικαίωμα και ασκείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων.Το αν κάποιος αποφασίσει να μην απεργήσει δεν είναι ζήτημα δικαιώματος αλλά αξιοπρέπειας. Τώρα ο Έλληνας διαμαρτύρεται για όλα...Αυτά είναι χαζομάρες .Είναι τόσο άγρια η εκμετάλλευση του εργαζόμενου που όταν έχει γίνει η ζωή του δουλειά-σπίτι δεν του αφήνει περιθώρια.Το ίδιο και του μαθητή ακόμα και αν κάνει κατάληψη για να ξεκουραστεί ένα πρωινό ή με βαρβάτα αιτήματα. Ότι έχει πετύχει κάποιος σε εργασιακό επίπεδο το έχει πετύχει με αγώνες . Είναι ακρως εγωιστική η λογική να κοιτάει κάποιος το συμφέρον του και όχι το κοινωνικό συμφέρον . Όσο για τα παραπάνω περι νόμων ας δούμε πρώτα τι λένε οι νόμοι και ποιους ευνοούν . Οι απεργίες κοστίζουν σε αυτους που την κάνουν . Όσο για τον εργάτη που λιθοβολήθηκε ας σήκωνε ψηλά το κεφάλι έχοντας στο υαλό του το μέλλον των παιδιών του και τους συναδέλφους του που αγωνίζονταν για καλύτερη ζωή. Το πρόβλημα δεν είναι ι κυβερνήσεις και η πολιτικοί . Είναι το σύστημα αυτό που γεννά την εκμετάλλευση και χρησιμοποιεί το κράτος προς όφελός του . πχ Siemens.. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης και στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων για να πάρει ο λαός που εργάζεται την εξουσία και όχι 10 στην καλύτερη που ξύνονται και καρπώνονται την εργασία του άλλου . Και για όποιον αμφιβάλλει για αιτήματα ας πάει μια βόλτα στο Πέραμα....

Επισυναπτόμενο Αρχείο

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Earentil: 24 Οκτώβριος 2008 - 10:56

Δημοσιευμένη  εικόνα

#63 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2008 - 13:27

Αυτό λέγεται οπορτουνισμός... Ποιος θα εφαρμόσει αυτόν τον βούρδουλα? Και γιατί αυτός που θα τον εφαρμόσει δεν θα χρειάζεται πιθανώς και αυτός έναν βούρδουλα? Μήπως θα αυτομαστιγώνεται? Θες να μου πεις δηλαδή ότι η νόμοι εξασφαλίζουν το δίκιο και το σωστό? Οι νόμοι που ψηφίζονται από λίγους για τα συμφέροντα των λίγων?

Το ειπε λιγο πολυ ο Haku. Καθε οργανισμος θα εχει τα βασικα του καθηκοντα και επιπλεον θα εχει ενα τμημα που θα ελεγχει σχετικους τομεις σε καποιον αλλο οργανισμο. Αυτο το συστημα θα ισχυει καθολικα. Δηλαδη ανα πασα στιγμη οι κυβερνητικοι/δημοσιοι οργανισμοι θα ελεγχουν και θα ελεγχονται. Τα μελη του καθε οργανισμου που θα εχουν σαν καθηκον τον ελεγχο, θα μετακινουνται ανα τακτα χρονικα διαστηματα, για να αποφευχθουν φαινομενα διαφθορας στον ελεγχο. Θα υπαρχει αξιοκρατεια σε ολους τους οργανισμους, και οι πρωαγωγες θα γινονται με βαση το εργο και οχι μονο με βαση τα χρονια υπηρεσιας. Ενα τετοιο καλα οργανωμενο συστημα πιστευω οτι θα μπορουσε να αντιμετωπισει τις ιδιαιτεροτητες του Ελληνικου ταμπεραμεντου. Το συστημα που εχουμε τωρα με συγκεκριμενους μονιμους ελεγκτικους οργανισμους που ελεγχουν μονο κατοπιν παραγγελιας, και οι ιδιοι σπανια ελεγχονται, ειναι δυσλειτουργικο. Και φυσικα χρειαζομαστε μεγαλυτερη ταχυτητα και αυστηροτητα σε ολους τους τομεις.

Τωρα οσον αφορα τους νομους, ειναι δυσκολο να ψηφισεις καποιον που θα ειναι αρεστος σε ολες τις παραταξεις. Εδω μπαινει το θεμα της πιο αρμονικης συνεργασιας μεταξυ των κομματων μεσα στη Βουλη, για να υπαρχουν λιγοτερες γκρινιες. Για την ωρα ομως, εφοσον ενας νομος εχει ψηφιστει νομιμα στη βουλη, πρεπει να γινεται σεβαστος. Για πιθανη αλλαγη του, υπαρχουν οι εκλογες.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης και στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων για να πάρει ο λαός που εργάζεται την εξουσία

Αυτο εμενα δεν μου λεει τιποτα ουσιαστικο. Ενα ματσο εντυπωσιακες λεξεις για "επαναστατικα" επικοινωνιακα παιχνιδια. Στη πραξη πως μεταφραζεται ρεαλιστικα ενα τετοιο πραγμα? Πως καταπολεμαει την διαφθορα? Πως εγγυαται οτι αυτοι που θα επιβαλουν κατι τετοιο δεν θα ειναι επιρεπεις οι ιδιοι σε διαφθορα? Πως θα εξασφαλισει το δικαιωμα στην προοδο και στην αναπτυξη? Πως θα επιτυχει την αξιοκρατεια? Θα δινει προνομια και κινητρα στους μορφωμενους και επιτυχημενους, η θα επικρατησει μια τελματωδης ισοτητα που θα βαλει ικανους και ανικανους στο ιδιο καζανι?
Δημοσιευμένη  εικόνα

#64 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2008 - 13:51

...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ATANASHIOSU: 24 Ιανουάριος 2009 - 08:23

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#65 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Οκτώβριος 2008 - 23:58

[...]
Από την άλλη μου φαίνεται παράξενο που δεν υπάρχουν ουσιαστικές κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικής στράτευσης. Η πλύση εγκεφάλου στην Ελλάδα πάει σύννεφο. Μερικοι έχουν μάθει το παίζουν έξυπνοι και μάγκες μόνο εκεί που τους παίρνει.

Δεν είναι σε όλες τις κοινωνίες το ίδιο . Κάποια πράγματα σε κάθε χώρα και κοινωνία είναι λίγο ταμπού , θεωρούνται αυτονόητα και άκρως λογικά .Στην Ελλάδα ένα από αυτά είναι η υποχρεωτική στράτευση , αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει τόση φασαρία γύρο στο θέμα αυτό . Δεν είναι πάντως ότι δεν ακούγεται και τίποτα . Και σε εφημερίδες και κανάλια αναφέρονται τα ψυχολογικά προβλήματα, και φυλλάδια μοιράζονται για το θέμα . Δεν είναι απόλυτο σκοτάδι .
Δημοσιευμένη  εικόνα

#66 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 08:25

Παιδες μην βγαινετε εκτος θεματος. Οσο για την στρατιωτικη θητεια υπαρχει ηδη θεμα για αυτη στο anime.gr. Ειπαμε, το anime.gr ειναι ενα φορουμ που φροντιζει για τις πνευματικες σας ανυσηχιες πριν καν τις αποκτησετε!

:thatsit:

Και ATA μπορει οι χωρες με υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια να ειναι λιγες, αλλα επισης λιγες ειναι οι χωρες που εχουν την ατυχια να συνορευουν με τρεις (για να μη πω 4) χωρες που εχουν αποδεδειγμενα εδαφικες διεκδικησεις.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#67 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 09:54

Δεύτερη προειδοποιηση για off-topic συζητηση.Δεν θα υπαρξει τριτη.

PS.Aν δεν μπορειτε να μεινετε on-topic μην ποσταρετε:yawn2:

#68 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 10:41

ΑΤΑ μαλλον επειδη εισαι τοσα χρονια στην Ιαπωνια δεν εχεις γνωση της πραγματικης καταστασης. Οι κυβερνησεις της Αλβανιας και των Σκοπιων ΔΕΝ εχουν καλες διαθεσεις. Εδω δεν κρατανε καν τα προσχηματα εδω και καιρο. Αυτοι ειναι πιο εξυπνοι απο εμας. Σπερνουν τωρα για να θερισουν αργοτερα.. Οχι με το να χτιζουν στρατο, αλλα με βρωμικη διπλωματια, βρωμικη παιδεια, παραχαραξη ιστοριας, και υποστηριξη διεκδικησεων κατω απο το τραπεζι.

Ειτε αρεσει λοιπον σε καποιους ειτε οχι, η χωρα μας εχει αναγκη απο ενα ισχυρο στρατο για παν ενδεχομενο. Μακαρι να ειχαμε την οικονομικη και πλυθισμιακη δυνατοτητα να εχουμε επαγγελματικο στρατο, αλλα αφου δεν ειμαστε σε θεση για κατι τετοιο, τοσο τραγικο ειναι να δινουμε λιγους μηνες απο τη ζωη μας σε μια θητεια? Συμφωνω οτι η θητεια πρεπει να γινει πιο αποτελεσματικη και οι συνθηκες καλυτερες, αλλα δεν ειμαστε σε θεση να την καταργησουμε, τουλαχιστον για την ωρα.

Μην θελετε να φτιαξετε μια χωρα που θα εχουμε μονο δικαιωματα και μηδεν υποχρεωσεις.. It won't work...

EDIT: Odin τωρα ειδα το ποστ σου. Απλα του απαντησα. Ας βαλουμε ενα στοπ στη παρενθεση για τον στρατο τωρα, και οποιος θελει ας ριξει μια ματια στο αναλογο thread στο Off Topic:
http://www.anime.gr/forums/off-topic/3999-%D0%EF%E9%E1-%E5%E9%ED%E1%E9-%E7-%E3%ED%F9%EC%E7-%F3%E1%F2-%E3%E9%E1-%F4%E7%ED-%F3%F4%F1%E1%F4%E9%F9%F4%E9%EA%E7-%E8%E7%F4%E5%E9%E1.html

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mr Ayu-Mania: 25 Οκτώβριος 2008 - 11:00

Δημοσιευμένη  εικόνα

#69 Earentil

Earentil

Perverted Hermit

• Members
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 11:45

Αυτο εμενα δεν μου λεει τιποτα ουσιαστικο. Ενα ματσο εντυπωσιακες λεξεις για "επαναστατικα" επικοινωνιακα παιχνιδια. Στη πραξη πως μεταφραζεται ρεαλιστικα ενα τετοιο πραγμα? Πως καταπολεμαει την διαφθορα? Πως εγγυαται οτι αυτοι που θα επιβαλουν κατι τετοιο δεν θα ειναι επιρεπεις οι ιδιοι σε διαφθορα? Πως θα εξασφαλισει το δικαιωμα στην προοδο και στην αναπτυξη? Πως θα επιτυχει την αξιοκρατεια? Θα δινει προνομια και κινητρα στους μορφωμενους και επιτυχημενους, η θα επικρατησει μια τελματωδης ισοτητα που θα βαλει ικανους και ανικανους στο ιδιο καζανι?
Η διαφθορά δημιουργείται όταν έχεις στην κοινωνία το κέρδος και την εκμετάλευση . Για να βοηθήσω : όταν κάποιος έχει μια επιχείρηση τεραάστια με κατασκευές τι προσφέρει στην παραγωγή ? Τίποτα .Αλλά ιδιωποιείται όλου του αποτελέσματος λόγω ιδιοτησίας των μέσων παραγωγής . Βέβαια τα μέσα παραγωγής τα πήρε με άλλα "κλεμένα" λεφτά απλήρωτης εργασίας . Κύκλος .... Κοίτα το εργατικό κίνημα που θα χρεωθεί να πάρει την εξουσία θα πάρει και το χρέος να περιφρουρίσει με τον οργανωμένο έλεγχο και στην παραγωγή μέσα από τα συνδικάτα και της οργανώσεις του και να χτυπήσει ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ τέτοια φαινόμενα .Όταν θα παράγεις (θα κάνεις σωστά τη δουλιά σου) και θάχεις δωρεάν παιδεία ,υγεία , πολιτισμό , αθλητισμό,ελευθερο χρόνο κτλ κτλ και αμοιβές με βάση τις ανάγκες σου εσύ θα αγωνίζεσαι να ποδείξεις ότι ξερεις να εκμεταλλεύεσαι μόνο για να ικανοποιείσεις τον εγωισμό σου και να νιώθει ότι έχεις καλύτερη κοινωνική θέση;Άρα ανήκεις στην κατηγορία που βρίζεις .Εντάξει δηλαδή σήμερα οι άξιοι και καλοί αξιοποιούνται... Απεράδεκτα πράγματα.... Όσο για το εξωτερικό : καταρχάς δεν υπάρχουν φοιτιτικοί σύλλογοι . Ούτε άσυλο . Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει συνδικαλιστική δράση αμέσως την καταστέλλουν . Όπως πριν 3 χρονάκια στη Σορβώνη . Για να αναπτυχθεί μαζικός αγώνας χρειάζεται οργάνωση . Σωματείο , σύλλογος κτλ Βέβαια υπάρχει και η λογική του διαλόγου όπου φτάνεις να αυταπατάσαι και σημείο 2000000 εργαζόμενοι να ψηφίζουν σε δημοψήφισμα να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για να επιβιώσουν οι αναξιοπαθούντες επιχειρηματίες . Μπα... Θα πάρω απεργία...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Earentil: 25 Οκτώβριος 2008 - 11:50

Δημοσιευμένη  εικόνα

#70 Master Sori

Master Sori

*Don't be like me*

• Banned
  • 20 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 14:22

Λοιπόν, να βάλουμε μερικά πράγματα σε τάξη.

1. Ο οδηγός σπουδών ενός πανεπιστημίου και μόνο δεν καθορίζει αν αυτό είναι καλό η όχι.
2. Αν μία ή δύο σχολές είναι καλές αυτό δε σημαίνει ότι στο σύνολό του τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι καλά.
3. Ποτέ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν άξιοι φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια. (Είπα πριν ότι καλοί καθηγητές και καλοί φοιτητές υπάρχουν) . Στην Ελλάδα καλός φοιτητής είναι μόνο αυτός που ψάχνει και διαβάζει, αλλά τέτοιοι φοιτητές είναι ελάχιστοι. Αυτό που είπα είναι ότι στο ΣΥΝΟΛΟ τους τα πανεπιστήμια δεν είναι καλά. Δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο από μία ή δύο σχολές και από φοιτητές εξαιρέσεις. Κοίταξε το θέμα σφαιρικά.
4. Έχω όλο το δικαίωμα να κράζω, γιατί και εγώ έχω αγωνιστεί. Και έχω αγωνιστεί όπως πρέπει να αγωνίζεται κάθε φοιτητής. Δηλαδή με το να αποκτάει γνώσεις και να ανεβάζει το επίπεδο του και γενικά το επίπεδο της σχολής του. Όταν τα άτομα που κάνουν τις καταλήψεις είναι κομματόσκυλα το μόνο που τους νοιάζει είναι το κομματικό ώφελος με βρήσκουν αντίθετο. Στο πανεπιστήμιο το 99% από τα παιδιά των παρατάξεων τα έβλεπα μόνο στις εκλογές. Ποτέ δεν τα είδα να συμμετέχουν στα μαθήματα και να κάνουν προτάσεις επί των μαθημάτων. Όταν βλέπεις ότι όλοι κάθονται και ρίχνουν το επίπεδό τους φταίνε οι ίδιοι. Εγώ προσπάθησα, έμαθα μερικά πράγματα και έκανα και το παραπάνω που δεν έκαναν οι άλλοι στη σχολή μου. Λέγαν ότι τα μαθήματα είναι δύσκολα, χωρίς καν να διαβάσουν ούτε ένα βιβλίο.
5. Φυσικά και υπάρχουν αγωνιστές μαθητές που πραγματικά διαβάζουν και ενδιαφέρονται. Αλλά είναι ελάχιστοι και εγώ μέχρι τώρα δεν έτυχε να γνωρίσω.
6. Αυτό για τα φροντιστήρια. Φαίνεται πόσο πλύση εγκεφάλου τρώμε στην Ελλάδα. Γιατί υποτίθεται ότι όσοι αγωνίζονται για δωρεάν παιδεία, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα φροντιστήρια. Τα παιδιά που έκαναν τις καταλήψεις πήγαιναν ΟΛΑ φροντιστήριο και δε νοιαζόταν αν χαθούν τα μαθήματα γιατί η ύλη ήταν ήδη γνωστή σε αυτούς. Και άφησαν τους λίγους που δεν πήγαιναν φροντιστήριο να παλέβουν μόνοι τους. Πες μου ποιος είναι ο αγωνιστής και μάχεται πραγματικά να σπάσει το κατεστημένο και να διεκδικήσει δωρεάν παιδεία. Αυτός που ρισκάρει το ίδιο του το μέλλον ή αυτός που κάνει καταλήψεις για να λέει ότι είναι αγωνιστής. Πραγματικά έχω σιχαθεί όλους τους υποκριτές που λένε ότι νοιάζονται για τη δωρεάν παιδεία ενώ οι ίδιοι πληρώνουν. Για αυτο δε θεωρώ τις καταλήψεις ντροπή, αλλά θεωρώ ντροπή το γεγονός ότι αυτοί που τις κάνουν μόνο για την παιδεία δε νοιάζονται. Όταν ο άλλος μου λέει, "Με συμφέρει να γίνουν καταλήψεις γιατί έχω να κάνω πολλές ασκήσεις για το φροντιστήριο και δεν προλαβαίνω να πάω σχολείο" νομίζεις ότι νοιάζεται για την παιδεία;
7. Και εγώ αγωνίστηκα για δωρεάν παιδεία. Προσπάθησα αλλά όταν βλέπω ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες και ότι η μόνη λύση είναι το εξωτερικό εγώ φταίω; Σκέψου πόσα χρόνια έλεγαν για το τμήμα Ιαπωνικών σπουδών και ακόμα τίποτα. Σε όλες τις άλλες χώρες τις Ευρώπης υπάρχει τμήμα Ιαπωνικών σπουδών ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα. Προσπάθησα όσο μπορώ να διαδόσω την αγάπη για την Ιαπωνία, την Ιαπωνική γλώσσα, έτσι ώστε να υπάρχει πυρήνας ατόμων που να ενδιαφερθούν. Γιατί κάποιοι ξερόλες αγνοούν την Ιαπωνία και την Ασία γενικά και νομίζουν ότι το τμήμα αυτό είναι άχρηστο. Το ότι δεν έχω φάει δακρυγόνο δε σημαίνει ότι δεν αγωνίστηκα. Επειδή δεν είμαι σε κόμμα δε σημαίνει ότι δε νοιάζομαι. Επειδή πήγα για σπουδές στο εξωτερικό δε σημαίνει ότι ξέχασα τη χώρα μου. Τα ίδια έλεγα και πριν φύγω. Όλοι κράζουν το σύστημα αλλά οι ίδιοι ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να βελτιωθούν ακαδημαϊκά. Εγώ έκανα μια μάχη που οι περισσότεροι φοβούνται να κάνουν. Για καταστροφή πρώτοι οι Έλληνες.

1.Δεν μιλησα για οδηγο σπουδων.Το τι διδασκεται εννοω.Μαθηματα,εργαστηρια,εργασιες,γνωστικο επιπεδο καθηγητων.Αυτα.
2.Εσυ στα πρωτα σου ποστς φαινοταν να τα απξιωνεις ολα.Της υπερβολης κι εσυ σαν ολους εμας τους υπολοιπους Ελληνες
3.Το τι ειναι καλος φοιτητης ειναι μεγαλη κουβεντα αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτο που λες εσυ.
4.Ισως την εποχη που σπουδαζες στην Ελλαδα να μην γινοταν ο χαμος που γινεται τα 2 τελευταια χρονια οποτε δεν σε κατηγορω,αλλα αν ησουν εδω περσι και μου λεγες οτι εγω θα αγωνιστω διαβαζοντας τοτε θα σε εκραζα.Εγω δεν ειμαι ουτε σε κομματικη παραταξη ουτε σε καμια κλικα.Τα δακρυγονα ομως τα εφαγα οταν χρειαστηκε.Ενδιαφερσου να ρωτησεις τι προτασεις εγιναν απο τους καταληψιες για τα μαθηματα,την οργανωση των σχολων και τα εργασιακα δικαιωματα.Μην εχεις μηδενιστικη λογικη χωρις γνωση των καταστασεων.
5.Εγω γνωρισα φοιτητες επι πτυχιω που δουλευαν,χρωστουσαν κατω απο 5 μαθηματα και ομως στηριζαν καταληψεις.Γιατι αραγε?
6.Δεν μιλησα για τις σχολικες καταληψεις γιατι δεν εχω συμμετασχει ποτε μου.Μιλησα για τις φοιτητικες.Εκει η καταληψη κοστιζει
7.Καλα εκανες και ακολουθησες αυτο που δεν εβρισκες στη χωρα σου.Μην ισοπεδωνεις ομως την προσπαθεια αυτων που δεν θελουν η δεν μπορουν να φυγουν.Το τι εχω αντιμετωπισει στη σχολη μου απο αποψη οργανωσης δεν λεγεται,εχω σκεφτει να φυγω αλλα τελικα μπορει ο χαμος των τελευταιων χρονων να με κρατησε

#71 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 14:37

Η διαφθορά δημιουργείται όταν έχεις στην κοινωνία το κέρδος και την εκμετάλευση .

Την εκμεταλευση το καταλαβαινω, αλλα πως θα επιβαλεις να μην υπαρχει κερδος? Και ποιος διαχωριζει το τι ειναι κερδος και τι οχι?

Για να βοηθήσω : όταν κάποιος έχει μια επιχείρηση τεραάστια με κατασκευές τι προσφέρει στην παραγωγή ? Τίποτα .Αλλά ιδιωποιείται όλου του αποτελέσματος λόγω ιδιοτησίας των μέσων παραγωγής . Βέβαια τα μέσα παραγωγής τα πήρε με άλλα "κλεμένα" λεφτά απλήρωτης εργασίας .

Δηλαδη οποιος εχει επιτυχημενη επιχηρηση το εκανε με μεμπτο τροπο? Δηλαδη αντι να κυνηγησουμε τους πραγματικους εκμεταλευτες θα ποινικοποιησουμε την επιτυχια? Και δεν εχουν ολες οι δουλειες/επιχειρησεις να κανουν με την αμεση παραγωγη... Δηλαδη θα τις καταργησουμε και αυτες?

Κοίτα το εργατικό κίνημα που θα χρεωθεί να πάρει την εξουσία θα πάρει και το χρέος να περιφρουρίσει με τον οργανωμένο έλεγχο και στην παραγωγή μέσα από τα συνδικάτα και της οργανώσεις του και να χτυπήσει ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ τέτοια φαινόμενα .

How? Ρεαλιστικα και πρακτικα, πως?? Οπως τα καταφερανε και στη Σοβιετικη Ενωση, Κινα, Κουβα, κτλ? Η λιστα με κακα παραδειγματα ειναι μεγαλη ενω αυτα με τα καλα ειναι ανυπαρκτη.

Όταν θα παράγεις (θα κάνεις σωστά τη δουλιά σου) και θάχεις δωρεάν παιδεία ,υγεία , πολιτισμό , αθλητισμό,ελευθερο χρόνο κτλ κτλ και αμοιβές με βάση τις ανάγκες σου

Το θεμα ομως ειναι οτι χωρις κινητρα για προοδο πως θα κανουν ολοι σωστα την δουλεια τους? Γιατι να μπεις στο κοπο να σπουδασεις κατι δυσκολο και απαιτητικο αμα δεν υπαρχουν περιθωρια για προκοπη? Ενα τετοιο συστημα προυποθετει ενα εργατικο δυναμικο που ειναι ικανοι, τιμιοι και δουλευταραδες στο 100% του συνολου. Επισης αλλο ειναι να εχεις μια στρατια απο ρομποτακια που κανουν απλα την δουλιτσα τους, και αλλο να υπαρχει επιπεδο σε ολους τους τομεις με προοπτικες για προοδο και αναπτυξη. Ολες οι αλλες χωρες θα πανε μπροστα και εμεις θα φτιαξουμε μια κοινωνια σαν των Amish? Και απο που και ως που θα αποφασιζει καποιος αλλος για το ποιες ειναι οι αναγκες σου?

Όσο για το εξωτερικό : καταρχάς δεν υπάρχουν φοιτιτικοί σύλλογοι . Ούτε άσυλο . Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει συνδικαλιστική δράση αμέσως την καταστέλλουν .

Ναι εχουν καπιταλιστικο συστημα με τις αδικιες που μπορει να συνεπαγεται αυτο, αλλα σε βιοτικο επιπεδο και καταπολεμηση διαφθορας τα πανε πολυ καλυτερα απο εμας. Αρα εχουμε περιθωρια για βελτωση χωρις να γκρεμισουμε τα παντα αλλα ακολουθωντας τα παραδειγματα καποιων αλλων, και μαλιστα αμα ειμαστε εξυπνοι θα μαθουμε και απο τα λαθη τους.

Για μενα λοιπον αυτες οι επαναστατικες θεωριες που προπαγανδιζονται τοσο πολυ στη χωρα μας, εχουν πιο πολλες τρυπες και απο ελβετικο τυρι. Και τα παραδειγματα εφαρμογης τους απο χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ, δεν βοηθανε καθολου στην αξιοπιστια τετοιων ιδεολογιων. Εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεται η στροφη των 180 μοιρων στους θεσμους μας, αλλα συνεση και αυστηροτητα για να επιφερουμε τις αλλαγες στους τομεις που πονανε.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#72 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 18:32

Δεν φαντάζομαι αυτή τη στιγμή να νομίζετε ότι είστε on-topic, ε; :frozen:

More to the point, και μιας και ο τίτλος σ' αυτό το ρημάδι το thread είναι "Απεργειες, Καταληψεις, Αποχες" (πως λέμε κασέρι, ξινομυζήθρα, κεφαλογραβιέρα)...

Πιστεύετε ότι οι απεργίες, οι καταλήψεις και οι αποχές είναι αποτελεσματικά μέσα διεκδίκησης δικαιωμάτων στο πολίτευμα στο οποίο βρισκόμαστε, ή γίνονται απλά για το γαμώτο, για να νιώσουν λίγο καλύτερα με τον εαυτό τους οι αδικημένοι που τις οργανώνουν;

Προσωπικά, απάντησα σε προηγούμενο post. Από τη στιγμή που έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία (aka ψηφίζουμε αυτούς που θα Αποφασίζουν Πριν Από Εμάς, Για Εμάς © ®), και μάλιστα με ενισχυμένη αναλογική (aka το κυβερνόν κόμμα Αποφασίζει Και Διατάζει ™), οι απεργίες, οι καταλήψεις και οι αποχές έχουν περίπου όση δύναμη έχει κι ένα αεροβόλο απέναντι σε ένα τανκ. Καμία.

In the long run, τίποτα δεν έχει διεκδηκηθεί με απεργίες, καταλήψεις και αποχές τα τελευταία 30 χρόνια. Στην καλύτερη περίπτωση δίνονται κάποιες υποσχέσεις-παυσίπονα από την εκάστοτε κυβέρνηση, τις οποίες όλοι έχουν ξεχάσει 6 μήνες μετά.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#73 Umi no Ossan

Umi no Ossan

The last 20th Century Boy

• Members
  • 503 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 18:50

Πιστεύετε ότι οι απεργίες, οι καταλήψεις και οι αποχές είναι αποτελεσματικά μέσα διεκδίκησης δικαιωμάτων στο πολίτευμα στο οποίο βρισκόμαστε, ή γίνονται απλά για το γαμώτο, για να νιώσουν λίγο καλύτερα με τον εαυτό τους οι αδικημένοι που τις οργανώνουν;

Προσωπικά, απάντησα σε προηγούμενο post. Από τη στιγμή που έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία (aka ψηφίζουμε αυτούς που θα Αποφασίζουν Πριν Από Εμάς, Για Εμάς © ®), και μάλιστα με ενισχυμένη αναλογική (aka το κυβερνόν κόμμα Αποφασίζει Και Διατάζει ™), οι απεργίες, οι καταλήψεις και οι αποχές έχουν περίπου όση δύναμη έχει κι ένα αεροβόλο απέναντι σε ένα τανκ. Καμία.

In the long run, τίποτα δεν έχει διεκδηκηθεί με απεργίες, καταλήψεις και αποχές τα τελευταία 30 χρόνια. Στην καλύτερη περίπτωση δίνονται κάποιες υποσχέσεις-παυσίπονα από την εκάστοτε κυβέρνηση, τις οποίες όλοι έχουν ξεχάσει 6 μήνες μετά.

Eιλικρινα δν εχω κατι αλλο να πω περα απο το εξης...
:nod::nod::nod::nod::nod::nod::nod::nod::nod::nod::nod:
Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...

#74 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 19:39

Δεν φαντάζομαι αυτή τη στιγμή να νομίζετε ότι είστε on-topic, ε; :frozen:

More to the point, και μιας και ο τίτλος σ' αυτό το ρημάδι το thread είναι "Απεργειες, Καταληψεις, Αποχες" (πως λέμε κασέρι, ξινομυζήθρα, κεφαλογραβιέρα)...

Δεν συμφωνώ απόλυτα . Έχεις αρκετά δίκαια , όμως δεν είναι απόλυτα τα πράγματα . Ποτέ δεν είναι .
Δημοσιευμένη  εικόνα

#75 Daf_Chan

Daf_Chan

Fumoffu!

• Members
  • 63 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 19:51

Δεν συμφωνώ απόλυτα . Έχεις αρκετά δίκαια , όμως δεν είναι απόλυτα τα πράγματα . Ποτέ δεν είναι .

true. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Σίγουρα μ'αυτά τα μέσα δεν καταφέρνουμε κάποια άμεση αλλαγή, αλλά αξίζει η προσπάθεια. Όχι για την κυβέρνηση άλλα για τον κόσμο. Όσο περισσότερες κινητοποιήσεις γίνονται, τόσο περισσότερο αφυπνίζεται ο κόσμος και αρχίζει να αναρωτιέται μήπως κάτι δεν πάει καλά, αρχίζει να βγαίνει απ' τον δικό του μικρόκοσμο.. Εγώ πιστεύω οτι επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα πάνε απ το κακό στο χειρότερο σχεδον σε όλους τους τομείς, κάποτε θα γίνει το μεγάλο "μπαμ" και θα αλλάξουν πολλά.Με ποιον τρόπο και ποτε δεν ξέρω.. αλλά αξίζει να αγωνιζόμαστε για να έρθουν αυτές οι αλλαγές κάποτε.
Δημοσιευμένη  εικόνα Konata rulez.:hero: