Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

FullMetal Alchemist Brotherhood (2009-10)
Posted 02 January 2011 - 20:13
Posted 02 January 2011 - 20:27
Το anime το ειδα μαζι με την Anelis οποτε οι αποψεις μας συγκλινουν πολυ, μπορει εμενα να μου αρεσε λιγο περισσοτερο γιατι εχω αυτη την γ@μημενη τεστοστερονη και γουσταρα οταν ηρθαν οι dragonball moments!!!!
Spoiler:
Μια σειρα πολυ χαμηλων πνευματικων απαιτησεων απο τους θεατες της (ευχαριστω Anelis) με πολυ ξυλο και κωμικοτραγικες "βαθειες" σκηνες, που βλεπεται πολυ ευχαριστα και γρηγορα απλα γιατι ειναι ενα εθιστικο shounen και τιποτα παραπανω και για αυτο που ειναι, ειναι πολυ καλο.
Σύμφωνω απόλυτα σχεδόν με όλα όσα γράφεις στο spoiler. Το flashback του Father μάλιστα μου θύμισε το flashback του Jacob στο Lost..απλά δεν εξήγησε τίποτα.
Θα πω και γω πως ειδικά κάποιες στιγμές στα τελευταία επεισόδια ήταν επικές
Ωστόσο τα στοιχεία που αναφέρει ο Piscatella συν τα πρώτα νωχελικά επεισόδια, δεν βάζουν την σειρά στις αγαπημένες μου ούτε στα αγαπημένα μου shounen.
Και απλά θα τελειώσω λέγοντας πως η σειρά είναι υπερεκτιμημένη. 7.5/10 από μένα.
Posted 02 January 2011 - 20:36
Η πρώτη ήταν πιο "σκοτεινή" και περισσότερο "βαθιά" σε θεματολογία και στην παρουσίαση της (παράδειγμα: η τελετή με το μωρό στο τέλος που παραπέμπει λίγο και σατανολατρεία), ενώ η δεύτερη ήταν πιο πλήρης σε αλληλουχία γεγονότων. Δηλαδή, υπήρχε ένας περισσότερο συνεκτικός σκελετός σε κάποια γεγονότα που δεν υπήρχε στην πρώτη λόγω της αυτονόμησης.
Γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε και η δεύτερη σειρά να είναι πιο σκοτεινή και τραγική, αφού ήδη υπήρχε το παράδειγμα της πρώτης, αλλά δεν θελήσανε να το κάνουν. Δικαίωμά τους κατ' εμέ. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτιμήσεις.
@Anelis: Θα έπρεπε να δεις την πρώτη εκδοχή του Fullmetal Alchemist και να αρκεστείς σ' αυτήν, αν την έχεις δει. Ήταν πιο κοντά σ' αυτό που μάλλον σ' ενδιαφέρει να δεις.
Edited by Ace C. Speededitos, 02 January 2011 - 20:55.
Posted 02 January 2011 - 21:17
WildoftheD εντάξει σου αρέσει πολύ αυτή η σειρά. Αλλά όσο πολιτισμένα και καλοπροαίρετα να το κάνεις, δεν μπορείς να ζητάς κατ' εξακολούθησιν ντοκουμέντα, αναλύσεις και γενική δικαιολόγηση από τον καθένα που είχε ενστάσεις με αυτό το ανιμέ. Δεν πρόκειτε να απαριθμήσω τα καλύτερα ή πιο έξυπνα ανιμέ που έχω δει. Θα αναφέρω ενδεικτικά ότι οποιοδήποτε επεισόδιο του Aoi Bungaku έχει περισσότερο νόημα και προβληματισμούς από όλα τα 64 επεισόδια αυτής της σειράς.
Τώρα εσύ μπορείς να διαφωνείς και να συνεχίσεις να το θεωρείς έξυπνο και βαθύ ανιμέ, και μεγειά σου και καμάρι σου και καλά κάνεις. Κανείς δεν προσπαθεί να σου αλλάξει τη γνώμη.

Edited by Anelis, 03 January 2011 - 22:37.
Posted 02 January 2011 - 21:20
Λοιπόν, γιατί να ενοχλεί που κάποιοι θεωρούν το FMA ως μια διασκεδαστική αλλά εντελώς χαζή σειρά, αφού η ίδια η δημιουργός ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι το προόριζε για κάτι διαφορετικό?I like B movies. I take a look at this and that, while thinking, "What the hell is this!? This makes no sense!" till the end. I like that sort of feeling. So an alchemy manga was born because I wanted to have that kind of feeling in my manga. Thanks to everyone who bought it. While getting into it and thinking, "What is alchemy supposed to be like this?" Please enjoy it.(Fullmetal Alchemist Volume 1)

Posted 03 January 2011 - 10:29
πριν απο εναμιση μηνα που το τελειωσα οντως μεσα στον ενθουσιασμο μου το ειχα υπερεκτιμησει.....τωρα απλα το θεωρω μια πολυ καλη εμπειρια με τιποτα βεβαια βαθυ ετσι οπως το λες απλα με καποια νοηματα και οχι χαζο.....ασφαλως ο καθενας εχει την αποψη του θα'ταν πολυ lame να λεγαμε ολοι τα ιδια.....δικιο εχεις δε χρειαζεται αν μου τα δικαιολογησεις τα οσα πιστευεις(αλλη δουλεια δεν ειχες) so το κλεινουμε εδω.....Η πρώτη εκδοχή έφαγε δύο φορές drop στο 4ο επεισόδιο, και μου είχε φανεί εξίσου ηλίθια με τη δεύτερη. Για ποιό σκοτεινή δεν ξέρω, γιατί από τόσα λίγα επεισόδια που είδα δεν νομίζω ότι μπορώ να ξέρω.
WildoftheD εντάξει σου αρέσει πολύ αυτή η σειρά. Αλλά όσο πολιτισμένα και καλοπροαίρετα να το κάνεις, δεν μπορείς να ζητάς κατ' εξακολούθησιν ντοκουμέντα, αναλύσεις και γενική δικαιολόγιση από τον καθένα που είχε ενστάσεις με αυτό το ανιμέ. Δεν πρόκειτε να απαριθμίσω τα καλύτερα ή πιο έξυπνα ανιμέ που έχω δει. Θα αναφέρω ενδεικτικά ότι οποιοδήποτε επεισόδιο του Aoi Bungaku έχει περισσότερο νόημα και προβληματισμούς από όλα τα 64 επεισόδια αυτής της σειράς.
Τώρα εσύ μπορείς να διαφωνείς και να συνεχίσεις να το θεωρείς έξυπνο και βαθύ ανιμέ, και μεγειά σου και καμάρι σου και καλά κάνεις. Κανείς δεν προσπαθεί να σου αλλάξει τη γνώμη.

Posted 03 January 2011 - 16:33

Σχετικα με την πρωτη σειρα και το μανγκα απο wikipedia:
In Japan, the Fullmetal Alchemist manga has enjoyed exceptional sales of 50 million volumes sold as of 2010. The English release of the manga's first volume was the top-selling graphic novel during the year 2005. In two TV Asahi web polls, the anime was voted #1 most popular anime of all time in Japan. It was nominated in six of the eight categories for which it was eligible at the American Anime Awards in February 2007, winning awards in five of them. Reviewers from several media generally had positive comments on the series.

Posted 03 January 2011 - 22:25
Η πρώτη εκδοχή έφαγε δύο φορές drop στο 4ο επεισόδιο, και μου είχε φανεί εξίσου ηλίθια με τη δεύτερη. Για ποιό σκοτεινή δεν ξέρω, γιατί από τόσα λίγα επεισόδια που είδα δεν νομίζω ότι μπορώ να ξέρω.
α, ευχαριστω τοτε για να μην την δω τη δευτερη σαιζον. Το μανγκα μου αρεσε αν και το σταματησα εδω και καιρο. αλλα μολις ειδα ενα επεισοδιο της πρωτης σειρας αηδιασα.
Posted 21 April 2011 - 08:36

Posted 22 May 2011 - 02:38

Posted 22 May 2011 - 13:45

Posted 22 May 2011 - 14:17

Posted 22 May 2011 - 14:30
Ωραίαα, και μόνο που θα βγεί κάτι καινούργιο απο FMA αυτό είναι ευχάριστο νέο.... (Θα βγεί σε ντιβιντί στην Ελλάδα???Ναι!Αλλά μέχρι να βγει σε dvd θα περάσει καιρός

Posted 22 May 2011 - 15:42