Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Cosplay: DOs and DONTs


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 26 August 2008 - 17:39

*Μονάχα η διασκέδαση στο cosplay δεν έχει κανόνες.
Το ίδιο το cosplay όμως έχει τα 'πρέπει" και τα "δεν πρέπει" του. Κι εδώ είμαστε, για να βοηθήσουμε, ώστε να μη σας ξεφύγει καμια κρίσιμη λεπτομέρια....

*Φάκελος #1
Παραπανίσια κιλά: DOs and DONTs


Κι όμως, τα παραπανίσια κιλά δε χρειάζεται απαραίτητα να μας περιορίσουν τις δυνατότητες του cosplay μας. Αρκεί να προσέξουμε καποια βασικά πράγματα και να καταφύγουμε στα σωστά τρυκ.

*DO IT!

*Επιλέξτε χαρακτήρες που ούτως ή άλλως θα ταίριαζαν σε πιο τροφαντά ατομα (πχ. Barret (ff7), Lulu (ff10), Matsumoto Rangiku (Bleach), Mario (Mario Bros)

*Xρησιμοποιήστε κοστούμια που έχουν αρκετό ύφασμα (για παράδειγμα, οι Shinigami captains του Bleach φοράνε yukata και μακριές ρόμπες σε χρώμα που δε βγάζει μάτι και καλύπτουν όσο πρέπει).

*Δόστε προσοχή στις πόζες σας! Μια φωτογράφιση από σωστή γωνία και μια σωστή σταση σώματος, μπορεί να δόσει θαυμάσιο αποτελεσμα.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Μια τόσο γλυκια προσπάθεια Gaara, που είναι αδύνατον να δόσει κανείς βάση στα παραπανίσια κιλά!

Posted Image


*DONT DO IT!

*Μη διαλέγετε κοστούμια που αφήνουν ακάλυπτα πολλά σημεία του σώματος ή χαρακτήρες (κυρίως γυναικείους) που απαιτούν λεπτή σιλουέτα.

Posted Image

*Προσοχή στην πόζα! Εμ να κανει κάποιος λάθος επιλογή χαρακτήρα και κοστουμιού, εμ να βγαίνει και σα μπουχέσσα στη φωτογραφία (σορρυ για την εκφραση), αλλά είναι κρίμα!

Posted Image

Posted Image

#2 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 12 September 2008 - 20:09

Μιάς και θυμήθηκα μια πρόσφατη συζήτηση που είχε γίνει, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να κάνει crossplay κάποιο χαρακτήρα, τι θα πρέπει να προσέξει αντίστοιχα? Δηλαδή τι να αποφύγει σε περίπτωση που το κάνει αυτό και σε τι να δώσει έμφαση?Ποια είνα τα do and don't σε μια τέτοια περίπτωση? Εννοώ και στα 2 φύλα ε.

υ.γ. Πάντως, δικιά μου εντύπωση ότι για τις κοπέλες είναι γενικά πιο εύκολο στις περισσότερες περιπτώσεις να κάνουν κάτι τέτοιο απο ότι στα αγόρια, καθότι ακόμη και αν δεν πετύχει η προσπάθεια 9σε κάποιον ας πούμε πιο μανταχαλέ τύπο :P ) μπορεί να φανεί χαριτωμένο, ενώ το αντίθετο δύσκολα συμβαίνει.
Posted Image

#3 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 13 September 2008 - 00:14

Μιάς και θυμήθηκα μια πρόσφατη συζήτηση που είχε γίνει, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να κάνει crossplay κάποιο χαρακτήρα, τι θα πρέπει να προσέξει αντίστοιχα? Δηλαδή τι να αποφύγει σε περίπτωση που το κάνει αυτό και σε τι να δώσει έμφαση?Ποια είνα τα do and don't σε μια τέτοια περίπτωση? Εννοώ και στα 2 φύλα ε.


Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν τον άντρα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να σκεφτούν ποιον τους θυμίζει ο εαυτός τους και όχι ποιον θα ήθελαν να τους θυμίζει. Αν η κοπέλα έχει μάγκικο, απότομο ή αθλητικό στιλ δεν θα βγει χαριτωμένο bishounen. Αντ' αυτού θα μπορούσε να διαλέξει κάτι πιο macho και αντίστροφα. Από κει και πέρα όλα τα άλλα είναι εύκολα.

Για τους άντρες τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η εύκολη επιλογή είναι να κάνεις κωμικό cosplay. Κάτι που να έχει μέσα μίνι που θα σου δώσει την ευκαιρία να επιδείξεις την τριχοφυία σου, και αν είσαι και αξύριστος (στο πρόσωπο) ακόμα καλύτερα! Δυο πεπόνια:nosey: για στήθος και δε συνεχίζω γιατί αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας κληρονομιάς αυτή η μεταμφίεση!:hahaha: Αυτό είναι το κλασικό ελληνικό καρναβάλι.

Τώρα αν κάποιος άντρας (δύσκολα να το τολμήσει Έλληνας με τόσα ταμπού) θέλει να κάνει σοβαρό crossdressing (όπως κάνουν τόσοι Ιάπωνες, και τα θηλυκά σκούζουν απ' τη χαρά τους) πρέπει κατ' αρχήν να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Να μην σκύβει! Αλλιώς θα φαίνεται σα γιαγιά!
2. Να μην είναι σφίχτης! Όσο πιο πλαδαρό το μπρατσάκι, τόσο καλύτερα!
3. Να είναι σχετικά μικροκαμωμένος!
4. Να έχει μια γλύκα στην έκφραση ή έστω να μπορεί να προσποιηθεί! Οι γκριμάτσες απαγορεύονται!

Αν διαθέτει τα παραπάνω, μπορεί να αποφύγει τη χαλάουα:terror2:, διαλέγοντας ένα σεμνό crossdressing, με μακρύ κιμονό ή φόρεμα, το οποίο θα κρύβει τις αντρικές γάμπες που κάνουν μπαμ!

Στο θέμα του στήθους πρέπει να αποφευχθούν οι υπερβολές! Μικρό νούμερο εως και μηδενικό! Τα μεγάλα χρησιμοποιούνται για άλλες περιπτώσεις είπαμε!

Καλό κόντρα ξύρισμα, make-up και πούδρα της μαμάς! Τα μάτια πρέπει να βαφτούν διακριτικά (όχι έντονα χρώματα σε σκιές) για να μην παραπέμπουν σε άλλες-άσχετες καταστάσεις, και το βασικό kawaii-στοιχείο είναι είτε ψεύτικες βλεφαρίδες είτε μάσκαρα! Μια βεντάλια για να κρύβει τις τυχόν απότομες γωνίες του προσώπου, και έτοιμος! (περίπου)

Ελπίζω να βοήθησα!:yawn2:

#4 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 13 September 2008 - 16:36

(Ευχαριστώ, Πυραμιδάκο μου :congrats:, που 'δωσες την ευκαιρία ν' ανοιχτει....)

Φάκελος: Crossdressing/Crossplay!

Το ότι είναι ευκολότερο σε κοπέλες να κάνουν crossplay ανδρικούς χαρακτήρες, είναι και δική μου άποψη. Υπάρχουν αρκετές κοπέλες που διαθέτουν ψιλόλογνη σιλουέτα, χωρίς πολλές-πολλές κομπύλες ή "εφηβικό" ή αθλητικό σώμα. Οι κοπέλες με τετοιο σωματότυπο και ελάχιστα τρυκς μπορούν να πετύχουν θαυμάσιο crossdressing , όσο αφορά το σωματικό μέρος. Όσον αφορά το πρόσωπο, κι εκεί μειώνεται αρκετά η δυσκολία τους, επειδή οι περισσότεροι male anime characters-και ειδικά εκείνοι που αρέσουν περισσότερο στις κοπέλες, εχουν λεπτά-εως και θηλυπρεπή πρόσωπα.

Για μια κοπέλα που έχει λεπτοκαμωμένο σώμα, θέλει να κάνει crossplay και το μόνο που έχει να προσέξει, είναι το πως θα κάνει το στήθος της να φαίνεται πιο στενό και "πλάκα", υπάρχει μια απλή, οικονομική λύση: είναι ο ειδικός επίδεσμος που χρησιμοποιούν οι αθλητές. Σφιχτός, γερός, όχι τόσο χονδροκομμένος στην πλέξη, πολύ ελαστικός, με κάποια απορροφητικότητα στον ιδρώτα και υπάρχει και στο χρώμα του δέρματος. Οι αθλητές τον χρησιμοποιούν για να κρατούν σταθερους τους καρπούς, τα γόνατα ή τα δάχτυλά τους.
Αυτή η λύση είναι ιδανική για αρκετά λεπτές κοπέλες, που δεν έχουν νουμερα στήθους παραπάνω από cup-B και με την προυπόθεση πως το κοστούμι που θα βάλουν θα μπορεί να καλύπτει τον επίδεσμο.
Α! Και ότι υπάρχει δίπλα τους και κάποιος ευκαιρος να τις βοηθήσει να τον δέσουν!

Επειδή όμως, θέλουμε δε θέλουμε, ο κανόνας "όλα μπορούν να γίνουν, χάρη στα κατάλληλα κόλπα", υπάρχει, να μερικές συμβουλές από την Karisu-sama του cosplay.com:

For Women: Binding Methods - how-to's and discussion - Cosplay.com

και μια φωτό της, να μας διαβεβαιώνει πως....ναι! Όλα μπορούν να γίνουν!

Posted Image


Οντως, οι συμβουλές τις είναι.....:dazed: υπέρ του δέοντος PRO για να δικά μας δεδομένα, στόχους ή εν πάσει περιπτώσει, μεχρι το που θέλουμε να το φτάσουμε, αλλά οι έλληνες-wanna do crossplay-ers δεν κολώνουν απ' αυτά και δε σπηνιάρει κι η γάτα στο γιαούρτι-συν τοις άλλοις!

Συμφωνώ με την Himawarinosekai παραπάνω. Και συνοψίζοντας, θα πω απλά...

*Εφόσον εχουμε το κατάλληλο φυζίκ, τα πράγματα παρακάτω γίνονται ευκολότερα!
(Όσο για τη δική μου περίπτωση-crossplay...άστα-κλάφτα! Με φυζίκ.."Φωφώ, του Κραουνάκη", να δω πως διάολο θα έκανα Mello από Death Note! Να εκανα, λες, version-Mello: λιάνισα 3 κιβώτια σοκολάτες σ' ένα σαββατοκύριακο και πήρα λί-ιιιγο στα γοφά? "Κατηγορώ τις σοκολατοβιομηχανίες ότι βάζουν περίεργα Ε- που μεγαλώνουν τα βυζιά"? Τι απ' όλα! τςς-κξω-ωωωω!!)

*Για τα αγόρια, ακόμα και γι αυτά (φανταζομαι), που διαθέτουν ένα φυζίκ σαν αυτό που περιέγραψε η himawarinosekai, το non easy part είναι πως δε θα το δουν ως σοβαρό crossdressing, ωστε να δόσουν εμφαση στις απαραίτητες λεπτομεριες. Απλώς θα το κάνουν ως "κωμικό"...

Posted Image

(από το cosplay meeting στο Σύνταγμα, 2006. Το...bunny-loli είναι ένας random-τύπος που γραπώσαμε και δίπλα του ο Γιάννης (kushogakki) ντυμένος "διαδηλωτής" από το Akira)


Δεν έχει να κάνει όμως!
Εάν όμως, κάποιο αγόρι ή κορίτσι από εμάς, το σκεφτεται καλά-καλά για crossdressing και θέλει καποιες συγκεκριμμένες συμβουλές, να ρωτήσει εδώ! Ο φάκελος: crossdressing παραμένει ανοιχτός σε αυτό το thread, καθως πιστευω ότι δεν έχει έρθει ακόμα ο καιρός ν' ανοιχτεί ξεχωριστο θέμα για crossplay/crossdressing.
"Ο καιρός γαρ NOT εγγύς"....

#5 rezeero

rezeero

    untitled ftw

  • Members
  • 23 posts

Posted 13 September 2008 - 17:15

μια παρενθεσούλα αν μου επιτρέπετε:

*Προσοχή στην πόζα! Εμ να κανει κάποιος λάθος επιλογή χαρακτήρα και κοστουμιού, εμ να βγαίνει και σα μπουχέσσα στη φωτογραφία (σορρυ για την εκφραση), αλλά είναι κρίμα!

Posted Image



για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μάλλον ευθύνεται ο φωτογράφος και όχι το θύμα του αποτυχημένου cosplay.

μήπως να κάνεις ένα do's and dont's και για τον καλό paparazzi? :D:D να μην εκτίθεται άδικα ο κόσμος, όχι τίποτα άλλο...
srs bzns --> Posted Image

#6 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 13 September 2008 - 18:15

μήπως να κάνεις ένα do's and dont's και για τον καλό paparazzi? :D:D να μην εκτίθεται άδικα ο κόσμος, όχι τίποτα άλλο...


Υπάρχει ήδη.

Το ένα είναι το http://www.anime.gr/forums/cosplay/5449-%D3%F5%EC%E2%EF%F5%EB%DD%F2-%F6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%DF%E1%F2.html

και το άλλο http://www.anime.gr/forums/cosplay/5444-%CA%EF%F3%F4%EF%FD%EC%E9-%F6%F5%E6%DF%EA-%F0%FC%E6%E1-%DC%EB%EB%E1-%F3%E7%EC%E5%DF%E1-%EA%EB%E5%E9%E4%E9%DC.html

Ρίξε μια πολύ προσεχτική ματιά, αφού πρώτα εχεις αποφασίσει σε ποιά από τις 2 πλευρές θελεις να βρίσκεσαι: του φωτογραφιζόμενου ή του paparazzi ??

#7 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 September 2008 - 13:00

Για cosplay θα συμφωνήσω απόλυτα με την tomodachi2-sama

Για crossplay (women's) τώρα δεν είναι πολύ δύσκολο αν γίνει σωστή επιλογή του χαρακτήρα.
Πολλοί αρσενικοί anime χαρακτήρες έχουν θηλυπρεπεί χαρακτηριστικά προσώπου και πολλές φορες τους μπερδεύουνε για κορίτσια! Άλλωστε cosplay όπως ο Haku από το Naruto μόνο σε crossplay γίνονται :P Απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσεχθούν λίγο περισσότερο στοιχεία όπως οι γραμμές του προσώπου, φρύδια κτλ ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατό πιο πολύ γίνονται με του χαρακτήρα μιας και το ότι είσαι του αντίθετου φίλου σου δίνει ένα μικρό "unknown cosplay factor"

Για αντρικό crossplay τώρα δεν μπορώ να φανταστώ σοβαρή εκδοχή τουλάχιστον στην Ελλάδα xD (εκτός και αν πάει για κάτι σαν τη Integra Hellsing από το ομόνοιμο anime) Οπότε για μένα τα πάντα επιτρέπονται (αν το δούμε κωμικά πάντα xD) χαρακτηριστικά όπως μούσια, χοντρά φρύδια και δασώση σημεία του σώματος όπως ειπόθηκε παραπάνω βοηθάνε :hahaha:

#8 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 September 2008 - 14:04

Για αντρικό crossplay τώρα δεν μπορώ να φανταστώ σοβαρή εκδοχή τουλάχιστον στην Ελλάδα xD (εκτός και αν πάει για κάτι σαν τη Integra Hellsing από το ομόνοιμο anime) Οπότε για μένα τα πάντα επιτρέπονται (αν το δούμε κωμικά πάντα xD) .....


"Πνευματικό cosplay Τέκνο μου" :smokingg: παλουκώσου και ακου καλά...

Βλέπεις αυτήν εδώ τη φωτό?

Posted Image

Τη θεωρώ μια απο τις καλύτερες δυνατές crossplay-διασκευασμένο κοστούμι ιδέες. Sir Integra/Alucard - Alucard/Sir Integra. Στην πραγματικότητα, ουτε ακριβώς cosplay ουτε ακριβώς crossdressing.

Και μπορείς να το κάνεις! Εχεις το φυζίκ. Εχεις το σουλούπι!

Για πες, πως σου φαίνεται?
Αμα ψήνεσαι, ρώτα με πως και τι επιπλέων προτεινω επάνω σ αυτό το concept....

(το πρότεινα και σε άτομο που έχει κάνει στο παρελθόν Alucard, αλλά εσύ είσαι πιο...τσίλικος! Και νομίζω...θα σουνα και προθυμότερος...)

#9 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 September 2008 - 15:53

Ενδιαφέρων μπορώ να πω :bath:αν και πιστεύω ότι δεν ταιριάζει η φάτσα μου λόγω φρυδιών
και θα είναι πιο δύσκολα αναγνωρίσιμο λόγω του 2xCross
δεν έχω να χάσω τίποτα αν ψαχτώ πάνω σ'αυτό κυρίως μετά το cosplay που ετοιμάζω τώρα (το οποίο θέλει απίστευτα πολύ δουλειά) Τι έχεις να προτείνεις; xD

#10 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 September 2008 - 17:49

Ενδιαφέρων μπορώ να πω :bath:αν και πιστεύω ότι δεν ταιριάζει η φάτσα μου λόγω φρυδιών


Μη σ' απασχολούν καθόλου τα φρύδια! Αλλωστε, θα περαστούν από πάνω με λίγο υγρό makeup και ματ-πούδρα, για να "χτυπάει" λιγότερο το εντονο μαυρο χρωμα που εχουν από φυσικού τους.
Και υπάρχει και ένας άλλος λόγος για να μη σε απασχολούν τόσο τα φρύδια....


.....και θα είναι πιο δύσκολα αναγνωρίσιμο λόγω του 2xCross
Τι έχεις να προτείνεις; xD


Προτείνω να βάλεις και καπέλο Alucard στο κοστούμι! Το καπέλο θα προσθέσει ακόμα περισσότερους πόντους στο coolness της Alucard-πλευράς. Επιπλεον, θα "κρυβει" εξυπνα και σωστά οποιαδήποτε μικρο-ατέλεια στο πρόσωπο σου, (η οποια θα έχει να κάνει με το πλησίασμα προς Sir Integra's face).
Και μη ξεχνάμε, την περούκα Integra και τα πορτοκαλί στρογγυλά γυαλιά Alucard!
Ε, μ' όλα αυτά τα parts συνδιασμένα, ποιός θα προσέξει τα φρύδια σου! Μεχρι που θα ξεχάσεις ότι έχεις φρύδια-μη σου πω....

Μια ξανθιά, μακριά περούκα στο στυλ της Integra είναι απαραίτητη. Δεν ξέρω αν έχεις ή θα σκεφτόσουν να παραγγείλεις, αλλά αν βρεθείς σε αδιεξοδο, μπορώ να σου δανείσω τη δική μου. Μόνο που σ αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς πιο μεγάλο "νούμερο" καπέλο, επειδή η περούκα μου είναι πυκνή...

Θα φορέσεις απαραιτήτως λευκά γάντια και θα κρατάς ένα πούρο. Must!

Πρόβλημα αναγνωρισημοτητας αποκλείεται να υπάρξει! Είναι HELLSING! Τέλος!

Ισως υπάρξουν μερικοί βλακέντιοι που μπορεί να σου πουν "γουόοο! Ρε φίλε, τι έκανες εκεί? Alucard-τραβεστί? χα-χα χα!" Αγνώησέ τους ή φώναξέ με, να τους..."αγνωήσω" εγώ.... :smokingg:

Συνοψίζοντας, θα χρειαστείς...

Alucard part: καπέλο, κάππα, γυαλιά, όπλο

Sir Integra part: περούκα, κοστούμι (γκρί ή μαύρο), μπότες (κατά προτίμηση καπως μυτερές στην άκρη και μαύρες), λευκό πουκάμισο, γραβάτα (χρώμα κόκκινο ή γκρενά), γάντια λευκά, πούρο και μια μικρή αλλά τρομερά-Sir Integra λεπτομερεια: να κολλήσεις επάνω στον κόμπο της γραβάτας έναν μεταλλικό σταυρό.

Αν ψήνεσαι για κάποια στιγμή στο μέλλον και έχεις κι άλλες ερωτήσεις, βούρ! Εδώ ειμαστε!

#11 rezeero

rezeero

    untitled ftw

  • Members
  • 23 posts

Posted 23 September 2008 - 05:42

Υπάρχει ήδη.

Το ένα είναι το http://www.anime.gr/forums/cosplay/5449-%D3%F5%EC%E2%EF%F5%EB%DD%F2-%F6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%DF%E1%F2.html

και το άλλο http://www.anime.gr/forums/cosplay/5444-%CA%EF%F3%F4%EF%FD%EC%E9-%F6%F5%E6%DF%EA-%F0%FC%E6%E1-%DC%EB%EB%E1-%F3%E7%EC%E5%DF%E1-%EA%EB%E5%E9%E4%E9%DC.html

Ρίξε μια πολύ προσεχτική ματιά, αφού πρώτα εχεις αποφασίσει σε ποιά από τις 2 πλευρές θελεις να βρίσκεσαι: του φωτογραφιζόμενου ή του paparazzi ??


thankiez!:)

(βασικά δε θέλω να βρίσκομαι σε καμία από τις 2, πειράζει?)
srs bzns --> Posted Image

#12 MyHime

MyHime

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 20 November 2009 - 20:11

*Posted Image

*Προσοχή στην πόζα! Εμ να κανει κάποιος λάθος επιλογή χαρακτήρα και κοστουμιού, εμ να βγαίνει και σα μπουχέσσα στη φωτογραφία (σορρυ για την εκφραση), αλλά είναι κρίμα!


Γι αρχη, πολυ καλες κ χρησιμες οι συμβουλες σου και μπράβο σου... Aπλά νομίζω οτι θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοεις και χωρις το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό. :tensai: Μας αρέσει δεν μας αρέσει η επιλογή τους, πιστεύω οτι είναι λίγο σκληρό να βρίσκονται εδώ οι φώτο τους παρέα με τη λέξη μπουχέσσα.

#13 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 20 November 2009 - 20:52

Η συντρηπτική πλειοψηφία των εικόνων που βρίσκουμε ως fail cosplays είναι πράγματα που εγιναν από εκείνους τους cosplayers με σκοπό να προκαλέσουν το γελιο εν γνώση τους. Με αυτοσαρκασμό. Και είναι φανερό πως εχουν διασκεδάσει και οι ίδιοι πάρα πολλοί.

Ομως ενα άλλο ποσοστό εκείνων των cosplays εχει γίνει από cosplayers που είχαν σοβαρές προθέσεις, εκαναν όμως τραγικά λάθη.
Δειχνοντας καποιες φωτό τους, είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια όλοι εχουν δικαίωμα στη χαρά του cosplay. Από την άλλη μια εικόνα δείχνει καλύτερα τα σφάλματα, απ ότι μια αράδα λέξεις.

Συμφωνώ με αυτό που ειπες περί χαρακτηρισμών και ζητώ συγγνώμη αν εκανα κι εγώ απρεπή χαρακτηρισμό.

Οπως και να χει, σ' ευχαριστώ που εβγαλες ξανά στην επιφάνεια αυτό το "ξεχασμένο" thread.

Θα συνεχίσω παρακάτω με περισσότερες συμβουλές. Συμβουλές που αυτή τη φορά δε θα χρειάζονται εικόνες.

#14 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 20 November 2009 - 21:12

cosplay DO's:

*Διαλέξτε χαρακτήρες που σας αρέσουν.

*Μελετήστε τις εκφράσεις και τις πόζες τους. Φωτογραφηθείτε και κινηθείτε στο πάρτυ παίρνοντας την πόζα και την εκφραση που μπορείτε να οικειοποιηθείτε ευκολότερα.

*Πριν ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για το cosplay που εχετε αποφασίσει, ψαξτε στο ιντερνετ για εικόνες με αυτό το cosplay από cosplayers που το εχουν ήδη κάνει. Θα βρειτε εκει λύσεις όχι μόνο για την πόζα και την έκφραση, αλλα κυρίως για κατασκευαστικούς προβληματισμούς, βλεποντας τι εχουν κανει εκεινοι που το εκαναν πριν από εσας.

*Δεχτείτε τις κριτικές. Καλές, κακές και μέτριες.

cosplay DONT's:

*Πολλές φορές επικρατεί η εντύπωση πως μόνο τα cosplay από πολύ δημοφιλείς χαρακτήρες κερδίζουν πρώτες θέσεις σε ψηφοφορία. Μη διαλέγετε χαρακτήρες με βάση αυτή την παράμετρο. Ελάχιστα καλά μπορούμε να αποδώσουμε εναν χαρακτήρα που δεν γνωρίζουμε και δεν συμπαθούμε. Μη διαλέγετε με βάση τι αρέσει στους άλλους, αλλα τι αρέσει σε σας.

*Μη σας πιάνει μανία με την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε ψηφοφορία cosplay. Δε χρειάζεται ανταγωνισμός.

*Μη φέρνετε σε πάρτυ επικύνδυνα και αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Προτιμήστε παιχνίδια ή ακίνδυνες κατασκευές παρά αληθινά katana replica ή surigen.

*Μην κανετε ακραίες αλλαγές. Για παράδειγμα δε χρειάζεται να καταστρέψετε τα μαλλιά σας με ντεκαπάζ για να τα κάνετε λευκά ή λουλακί-μπλέ μόνο και μόνο για τελειο αποτέλεσμα και για ν' αποφύγετε τις περούκες.
Μη μένετε νηστικοί για μήνες για να χάσετε γρήγορα κιλά για ενα cosplay.
Μη χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας αμφίβολης ποιότητας καλλυντικά, υλικά, τοξικές κόλλες και χρώματα στις μάσκες. Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος αλλεργιών.

#15 MyHime

MyHime

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 23 November 2009 - 17:57

εεεχμ, να ξεκαθαρίσω οτι δεν ήθελα να σε προσβάλλω η να μειώσω την προσπαθειά σου και οπωσδήποτε πιστεύω οτί αυτό το thread είναι πολύ πετυχημένο :blingeye2: so... gomenasai αν ακούστηκα κάπως. Anyway, ερώτηση... παρένθεση, δεν έχω ξανακάνει cosplay κι έχω φαγωθεί για το άμεσο μέλλον. Λοιπόν, φαντάζομαι τις περισσότερες στολές τις παραγγέλνουμε κι επίσης υποπτεύομαι απ έξω. οπότε.. αν μπορείτε να με πείτε κανα καλό μέρος για στολές (που να έχει κάμποσα νουμερα- κυρίως bleach στολές και να πληρώνονται με αντικαταβολή). Επίσης, τι γίνεται όταν τελικά σου έρθει η στολή και είναι είτε πολύ μεγάλη είτε πολύ μικρη?? χμμ, μάλλον δεν κολλάει με το υπόλοιπο thread αλλά στέλνω που στέλνω mail :blush2:.... αα κ κτ άλλο, επιτρέπονται παραλλαγές σε χαρακτήρες, όπως πχ, Rangiku με μεσαίο μήκος μαλλιού κ άλλο χρώμα ή θεωρείται τελείως άκυρο??