Παιδιά, το Bakuman το ανακάλυψα μέσα από το παρόν thread όταν είχανε βγει 8-9 chapters (πριν ακόμα γραφτώ μέλος) και έπαθα την πλάκα μου. Το θεωρώ μάλιστα απείρως πιο ενδιαφέρον από το Death Note (για τα δικά μου πάντα γούστα), αν και από το τελευταίο έχω δει μόνο το anime (και δεν έχω καμία διάθεση να διαβάσω το manga - το anime είχε αρκετές καλές στιγμές και μεγάλη δόση από "epicness" αλλά στο σύνολο δεν ξεπέρασε τη μετριότητα).
Το Bakuman λοιπόν, προς το παρόν φαίνεται πραγματικό διαμαντάκι: Αξιοπρεπέστατο -έως εξαιρετικό- σχέδιο, καλή σκιαγράφηση των χαρακτήρων,
πολύ γρήγορος ρυθμός εξέλιξης του σεναρίου, σενάριο με πολλά στοιχεία slice-of-life (αλλά χωρίς τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς του είδους αυτού) και με λεπτομερείς πληροφορίες ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες σχετικά με την διαδικασία παραγωγής των manga και, τέλος, συγκρατημένο και πρωτότυπο ρομάντζο που δένει πολύ καλά με τα υπόλοιπα στοιχεία. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι εδώ το σενάριο δεν έχει υπερφυσικά στοιχεία και άρα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο, μπορούμε να αισθανθούμε μια δόση του ίδιου εκείνου "epicness" που αγαπήσαμε στο Death Note! Με άλλα λόγια, καλή συνταγή και καλή εκτέλεση!

Το μόνο ελαττωματάκι μέχρι τώρα είναι το ότι είναι ελαφρά προβλέψιμο, τουλάχιστον σε σχέση με την τρελή απαίτηση του Eiji.
Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια και μάλιστα συντελεί στο suspense.
Σχετικά με το τελευταίο chapter, είμαι μόνο εγώ που γέλασα με την καρδιά μου στο σημείο με τα SMS; Όπως και να έχει, δε βλέπω την ώρα για το επόμενο!
Αλήθεια τα 14-15 δεν υπάρχουν κάπου για direct download όπως όλα τα άλλα...???
Εγώ προς το παρόν τα διαβάζω όλα online στο onemanga. Από πού μπορώ να τα κατεβάσω σε καλή ποιότητα;
Έχω την υποψία ότι το μανγκα που θα κάνουν στο τέλος, είναι αυτό που διαβάζουμε τώρα. Ελπίζω βα βγαίνει νόημα από αυτό που λέω μιας και είναι 4 τα ξημερώματα 
Καλά, αν το Bakuman μας προκύψει strange loop στο τέλος, από μένα θα έχει κερδίσει άπειρα respect points και μόνο γι' αυτό το λόγο. Πάντα ήθελα να δω κάτι τέτοιο σε anime/manga.
Ε λοιπόν, αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ!
(-Είμαστε καλά γιατρέ; -Όχι, πάσχετε από geek syndrome σε παθολογικό βαθμό.)Πράγματι, άμα εξελιχθεί έτσι, μιλάμε για manga άξιο άπειρου σεβασμού! Και η πλάκα είναι ότι σε κάποιο βαθμό
ήδη έχει συμβεί αυτό in real life, διότι κόβω το κεφάλι μου ότι ο mangaka έχει αντλήσει μπόλικο υλικό από τις δικές του εμπειρίες. (Αν όχι στο ρομάντζο, σίγουρα στα υπόλοιπα.)
Edited by Kenny, 27 November 2008 - 10:32.
double post