Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Popeye The Sailor Man


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 June 2008 - 00:09

Copy Paste από αφιέρωμα που είχα κάνει σε άλλο forum, με μερικές απαραίτητες προσθαφαιρέσεις


Posted Image




_Ε, τι, που, ποιος, πότε, πώς, γιατί ? Εννοώ... αφιέρωμα για τον Ποπάυ... Τι σχέση έχει αυτό με τα anime ?
Ομολογουμένως καμία σχέση, απλά σκέφτηκα πως όλοι μας λίγο πολύ μεγαλώσαμε με τον Popeye, είτε σε κόμικς είτε σε cartoons, και αρκετοί θα ενδιαφέρονταν να μάθουν για την ιστορία του ;)





_Λοιπόν για πες, πότε γεννήθηκε ο Ποπάυ ?
Να σου πω την αλήθεια, ο Ποπάυ δημιουργήθηκε από "σπόντα". Δεν ξεκίνησε κάποια δική του ιστορία ως κεντρικός ήρωας, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο Segar, ο πρώτος σχεδιαστής του Popeye, σχεδίαζε από το 1919 καθημερινά strips τα οποία δημοσιεύονταν αποκλειστικά σε εφημερίδες. Κάθε μέρα σε κάθε εφημερίδα εμφανιζόταν ένα strip (μία σειρά με 4-5 εικόνες) και η ιστορία πάντα συνεχιζόταν την επόμενη μέρα.
Η σειρά ονομαζόταν Thimble Theatre. O Segar ύστερα από 10 χρόνια, το 1929, θέλησε να βάλει τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς να ταξιδέψουν σε ένα νησί, και ο Ποπάυ ήταν ένας κομπάρσος ο οποίος τους βοήθησε. Μπορείς να δεις το ιστορικό strip της ιστορίας παρακάτω

Posted Image


_Δεν είχα φανταστεί ποτέ πως ξεκίνησε έτσι την καριέρα του :oo:. Μία ερώτηση όμως πριν συνεχίσεις. Οι άλλοι δύο που εμφανίζονται στην εικόνα ποιοι είναι ?
Ο χαρακτήρας που εμφανίζεται στις δύο εικόνες είναι ο Castor Oyl, ο αδερφός της Olive Oyl. Ο καθιστός είναι ο Ham Gravy, ο αρραβωνιαστικός της Olive.




_Ώπα περίμενε, δηλαδή η Olive δημιουργήθηκε πριν τον Popeye ? Και είχε και αδερφό ? Και αν ο Ham Gravy είναι αρραβωνιαστικός της, ο Popeye τι είναι ?
Τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα εδώ πέρα. Σύμφωνα με τον Segar, η Olive έχει όχι μόνο αδερφό, αλλά ολόκληρη οικογένεια. Στην σειρά Thimble Theatre παρουσιάζεται κανονικά ο πατέρας της (Cole Oyl) αλλά και η μητέρα της (Nana Oyl). Ο Segar επίσης είχε δημιουργήσει τον Ham Gravy σαν αρραβωνιαστικό της, για την εξυπηρέτηση της πλοκής σε διάφορες ιστορίες, κάτι που άλλαξε σταδιακά μετά την εμφάνιση του Popeye




_Δηλαδή, πως άλλαξε αρραβωνιαστικό ?
Εδώ θα πρέπει να κάνουμε σαφές πως ο Segar σχεδίαζε δύο ειδών strips. Τα καθημερινά strips (δηλαδή από Δευτέρα έως Σάββατο) και τα Κυριακάτικα strips. Όπως είπα πριν, τα strips αυτά δημοσιεύονταν αποκλειστικά σε εφημερίδες. Επειδή όμως ένα μεγάλο μέρος αναγνωστών της εφημερίδας αγόραζε μόνο την Κυριακάτικη έκδοση, και ένα πάλι αντίστοιχο μεγάλο μέρος των αναγνωστών αρκούνταν στις καθημερινές εφημερίδες, ο Segar ήταν αναγκασμένος να βάλει διαφορετική ιστορία στα καθημερινά strips και διαφορετική ιστορία στα Κυριακάτικα. Το αποτέλεσμα ήταν στα καθημερινά strips να βλέπουμε να μπλέκει σε ένα σωρό περιπέτειες με τον Castor Oyl, ενώ στα Κυριακάτικα βλέπουμε κυρίως την καθημερινή ζωή του Popeye, και κατ' επέκταση την σχέση του με την Olive η οποία υποτίθεται πως εξελίσσεται "παράλληλα" με τα καθημερινά strips. Ίσως αν δεν υπήρχαν τα Κυριακάτικα strips, να μην είχε δημιουργηθεί η σχέση Popeye-Olive.




_Δηλαδή τα Κυριακάτικα strips έπαιξαν τον κυριότερο ρόλο στην εξέλιξη της προσωπικότητας του Popeye
Δεν θα το έλεγα. Αν και από εκεί ξεκίνησε η σχέση του με την Olive, οι περιπέτειες που πέρασε στα καθημερινά strips είναι κλάσεις ανώτερες σε όλους τους τομείς. Αυτό έγινε κυρίως επειδή τα καθημερινά strips έβγαιναν 6 φορές την εβδομάδα, αντί για 1 όπως τα Κυριακάτικα. Αυτό έδωσε μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, τόσο στην προσωπικότητα του Popeye, όσο και στην εξέλιξη της ιστορίας των περιπετειών του.



_Ενδιαφέροντα όλα αυτά, δεν μας είπες όμως λίγα λόγια για την ιστορία όπου πρωτοεμφανίστηκε και την προσωπικότητά του
Όπως είπα και παραπάνω, ο Popeye ξεκίνησε ως κομπάρσος. Η ιστορία που πρωτοεμφανίστηκε λέγεται "The Whiffle Hen". Η ιστορία ξεκινάει με τον θείο του Castor Oyl να επισκέπτεται την οικογένεια Oyl, για να τους δείξει το νέο του εύρημα από την Αφρική, την Whiffle Hen. H Whiffle Hen είναι ένα πετούμενο, ένα πτηνό, το οποίο φέρνει τεράστια τύχη σε όποιον την τρίβει στο κεφάλι. Ο Castor Oyl αποφασίζει να πάει με τον Ham Gravy στο Dice Island (dice=ζάρι) ένα νησί όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι τζογαδόροι του κόσμου. Για να πάει εκεί έπρεπε αναγκαστικά να ναυλώσει ένα καράβι με έναν τουλάχιστον ναυτικό. Ο Popeye ήταν ο τυχερός αυτός ναυτικός.
Στην παρακάτω εικόνα, βρίσκεται ολόκληρο το strip της πρώτης εμφάνισης του ναυτικού, ενώ στα πρώτα δύο καρέ μπορείς να διακρίνεις και το γουρλίδικο πτηνό.

Posted Image

Βέβαια ο Popeye δεν ήταν έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα. Στην αρχή ήταν ένας άσχημος άνθρωπος, χωρίς σπίτι,φίλους, οικογένεια. Ήταν όμως ο μόνος λογικός και ευαίσθητος άνθρωπος ανάμεσα σε ένα σύνολο διεφθαρμένων. Ο μόνος που περιφρονούσε τα λεφτά και δεν δίσταζε να δώσει όλο του το κομπόδεμα σε μία φτωχή οικογένεια, με αποτέλεσμα να ξαναμείνει απένταρος όπως πάντα. Για την ακρίβεια, όσα λεφτά και να κέρδιζε, δεν υπήρχε περίπτωση να μην εξαφανίζονταν από πάνω του μέσα σε λίγες ώρες.
Στις ιστορίες αυτές δεν είχε το σπανάκι να τον δυναμώνει ούτε είχε την υπεράνθρωπη δύναμη με την οποία τον έχουμε συνηθίσει όλοι. Παρουσιαζόταν ως άσχημος αλλά ήταν ανθρώπινος και συμπαθής χαρακτήρας, και εκεί χρωστάει την επιτυχία του.
Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο Segar τον συμπάθησε τόσο πολύ, που στην συνέχεια τον μεταβίβασε σε κύριο πρωταγωνιστή μαζί με τον Castor Oyl, ενώ άφησε τον Ham Gravy στην άκρη.
Σε μία στιγμή που ο Castor λέει πως ο κόσμος είναι άδικος, αναφερόμενος στην ασχήμια του Popeye, του ξεφεύγει η παρακάτω φράση

He has the biggest heart - and incidently the hardest fist





_Κάτσε, είπες πως τότε δεν έτρωγε σπανάκι ? Δηλαδή δεν ήταν δυνατός ?
Δυνατός ήταν ανέκαθεν, όμως δεν ήταν υπεράνθρωπα δυνατός όπως τον ξέρουμε τώρα. Η δύναμή του ήταν μέσα στα όρια του φυσιολογικού, όσο φυσιολογικό είναι να μένει ένας άνθρωπος για δύο χρόνια με κάμποσες σφαίρες καρφωμένες μέσα του :lol:.
Για την ακρίβεια, σε περιόδους μεγάλης δυσκολίας, έτριβε συνεχώς το κεφάλι της Whiffle Hen και έτσι έπαιρνε την τύχη της. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πριν καθιερωθεί το σπανάκι, η Whiffle Hen ήταν το υποκατάστατό του.




_Και πότε καθιερώθηκε το σπανάκι ?
Όπως έγινε και με τον αρραβωνιαστικό, έτσι και με το σπανάκι η καθιέρωσή του έγινε σταδιακά. Το σπανάκι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1932 σε strips και cartoons, όμως η υπερβολική του αυτή δύναμη καθιερώθηκε από τα cartoons. Στα strips απλά γινόταν πιο δυνατός, όμως στα cartoons γινόταν Superman :lol:
. Η υπερβολή αυτή άρεσε σε πολλούς νεότερους σχεδιαστές, οι οποίοι και την καθιέρωσαν στις ιστορίες τους.

Επίσης, μιας και μιλήσαμε για το σπανάκι, να αναφέρουμε πως πρόκειται περί ακόμα μίας "σπόντας". Ο δημιουργός διάλεξε το σπανάκι εξ' αιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο. Το θέμα είναι πως η έρευνα απ' όπου το είδε, είχε τυπογραφικό λάθος στο σπανάκι, δείχνοντας έτσι πως περιέχει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου από την κανονική. Παρ' όλο που παρατηρήθηκε από το 1930 περίπου, δεν δημοσιεύτηκε επίσημα παρά μόνο το 1980, όταν ήταν πλέον πολύ αργά :P
Παρ' όλ' αυτά, ο Popeye με τον καιρό έγινε τόσο αγαπητός από το κοινό, με αποτέλεσμα η κατανάλωση σπανακιού από παιδιά και μεγάλους να αυξηθεί κατακόρυφα. Στο Τέξας όπου υπήρξε η μεγαλύτερη κατανάλωση σπανακιού, προς τιμήν του Popeye στήθηκε άγαλμα. Δύο αγάλματα του Popeye επίσης έχουν στηθεί λόγω του σπανακιού σε δύο ακόμα πόλεις, στο Ιλινόις απ' όπου κατάγεται ο Segar, και στο Αρκάνσας το οποίο αυτοαποκαλείται ως "Παγκόσμια Πρωτεύουσα Σπανακιού".




_Cartoons ε ? Εκεί πέρα πότε έγινε η πρώτη εμφάνιση του ναυτικού ?
Το 1933 ο Popeye εμφανίστηκε στην οθόνη όμως για ακόμα μία φορά δεν είχε εντελώς πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Ναι μεν ήταν ο πρωταγωνιστής ενός 8λεπτου βίντεο-κλιπ, όμως το επεισόδιο αυτό επαγόταν στην σειρά της γνωστής Betty Boop. Μπορείς να δεις το επεισόδιο αυτό στο Youtube. Όπως επίσης μπορείς να αγοράσεις όλη τη συλλογή σε δύο Boxsets από το Amazon (1ο Boxset) (2o Boxset). Τουλάχιστον μέχρι να τα ριπάρει κάνας άγιος άνθρωπος και τα ανεβάσει στο internet :wis:





_Οι ιστορίες του Segar φαίνονται πολύ ωραίες. Έχει δημοσιευτεί καμία τους στην Ελλάδα ?
Σε όλη την ιστορία του εβδομαδιαίου περιοδικού ΠΟΠΑΫ που κυκλοφόρησε στην χώρα μας, εκδόθηκε μόνο μία φορά ιστορία του Segar. Μπορείς να την βρεις στο τεύχος 151 (22 Ιουλίου 1976).



_Επομένως δεν μπορώ να διαβάσω τις ιστορίες του ? Αυτός ο τόμος του Popeye που ανέφερες στην αρχή τι είναι ? Να έχω ελπίδες ?
Να έχεις ελπίδες, καθώς η Fantagraphics έχει μαζέψει ΟΛΑ τα Popeye strips του Segar και θα τα εκδώσει σε έξι τόμους, αφού υποβληθούν πρώτα σε ψηφιακή επεξεργασία για καλύτερο αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής κυκλοφορούν 2 τόμοι που καλύπτουν strips χρονολογίας από το 1928 έως το 1932. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να κοιτάξεις στην σελίδα της Fantagraphics




_Πέραν του Segar, πρέπει να υπάρχουν άλλοι σχεδιαστές του Popeye, έτσι δεν είναι ?
Έτσι είναι. Ύστερα από τον θάνατο του Segar το 1938, τον διαδέχθηκαν κατά σειρά οι Doc Winner, Joe Mussial, Bela Zaboly και Ralph Stein. Ύστερα από όλους αυτούς, εμφανίστηκε ο κύριος συνεχιστής του Segar, o Bud Sagendorf ο οποίος το 1945 άρχισε να σχεδιάζει ιστορίες με τον Popeye που δημοσιεύονταν σε κόμικς εκείνης την εποχής, ενώ από το 1958 ανέλαβε τον σχεδιασμό των strip.
Ύστερα από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το 1986, αφού ο Sagendorf είχε πλέον κερδίσει την θέση του κυριότερου δημιουργού του Popeye (εξαιρουμένου του Segar) θέλησε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, έτσι συνέχισε μόνο το Κυριακάτικο strip, δίνοντας την σκυτάλη των ημερήσιων strips στον Bobby London.




_Bud Sagendrof, το ξέρω αυτό το όνομα. Ήταν έξω από τα εβδομαδιαία ΠΟΠΑΫ. Νόμιζα πως αυτός ήταν ο πρώτος σχεδιαστής του Popeye.
Δεν είσαι ο μόνος. Ο Δραγούνης θέλοντας να μιμηθεί το Μίκυ Μάους που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή, ήθελε το περιοδικό του να αναγράφει το όνομα του δημιουργού του, όπως το Μίκυ Μάους έγραφε "Walt Disney". Το θέμα είναι πως εκείνη την περίοδο, στην Αμερική σχεδίαζε τα strips ο Sagendorf, επομένως μόνο αυτόν ξέρανε. Το αποτέλεσμα ήταν πάνω σε κάθε εξώφυλλο του ΠΟΠΑΫ να αναγράφεται ο Sagendorf αντί του Segar.
Σε αντίθεση πάντως με τον Segar, πολλές ιστορίες του Sagendorf δημοσιεύτηκαν στα ΠΟΠΑΫ και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα άρχισαν να δημοσιεύονται από το τεύχος 144 (25 Μαρτίου 1976).




_Ωραίες πληροφορίες. Απ' ό,τι κατάλαβα δηλαδή το σύμπαν του Segar είναι τεράστιο και εντελώς διαφορετικό από αυτό που μάθαμε από τους Ιταλούς δημιουργούς που διαβάζαμε κατά καιρούς στο ΠΟΠΑΫ.
Όντως έτσι είναι. Δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη να διαβάσουμε στην χώρα μας ιστορίες του Segar. Παρ' όλ' αυτά η Fantagraphics πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής πολλών fans του συμπαθή ναυτικού

Ελπίζω διαβάζοντας τα παραπάνω να έκανες ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα manga:wooi2:

E5VV38U.jpg


#2 ichigo13

ichigo13

    trelos CSDas

  • Members
  • 995 posts

Posted 28 June 2008 - 00:45

Kοίτα ο Popeye και εμένα όταν ήμουν μικρός μου άρεσε όμως μετά κατάλαβα πως ο χαρακτήρας του ήταν κλασσικά ο τύπος "Ο Αμερικάνος ναυτάκι που είμαι μάγκας και δέρνω!"Μπορεί να μην φένεται εύκολα αλλά νομίζω τουλάχιστον ότι αυτό ήθελε να δείξει το comic Phantom!
Εσύ τι λές?

Edited by ichigo13, 29 June 2008 - 09:50.

Posted Image

#3 Korkofilaki

Korkofilaki

    Anime Freak

  • Members
  • 423 posts

Posted 29 June 2008 - 04:20

Θυμαμαι μια φορα που ειχα δει την ταινια με τον Popeye που τον επαιζε ο Robin Williams. Η υπερτατη κουφαμαρα. Τα καρτουν ομως ειναι απαιχτα αν και κουφα. Αν τα δεις στα αγγλικα δεν υπαρχει περιπτωση βεβαια να καταλαβεις τι μουρμουραει o Popeye στο 90% των περιπτωσεων αλλα ειναι το κατι αλλο.

#4 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 29 June 2008 - 07:05

Και εν το μεταξυ σε διαφορα forums φημολογειται οτι ο mangaka του one piece (Eiichiro Oda) βασιστηκε στον Popeye για να κανει τον χαρακτηρα Franky:

Posted Image

Posted Image

... μιας και και οι 2:

- εχουν μεγαλα χερια

- τρωνε/πινουν κατι για να γινουν πιο δυνατοι (σπανακι ο Popeye και cola ο Franky)

- εχουν παραξενο πηγουνι

- εχουν συχνα το ενα ματι πιο μεγαλο απο το αλλο

Βεβαια αβασιμη η φημη, που απλα διαδοθηκε σε μερικα forum.

Edited by Zoro, 23 July 2009 - 17:33.


#5 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 02 July 2008 - 10:30

Ο Popeye, όντας ένας από τους πρώτους χαρακτήρες της ένατης τέχνης, είναι λογικό να έχει επηρρεάσει τόσο έμμεσα όσο και άμεσα τους μεταγενέστερους χαρακτήρες κόμικς (και όχι μόνο).

Η προσωπικότητα που του είχε δώσει ο Segar ήταν πολύ πιο πολύπλοκη από τον επιφανειακό Popeye που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς στα κόμικς που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Ο Popeye του Segar ήταν ένας πολυδιάστατος χαρακτήρας με ξεχωριστή προσωπικότητα, ενώ οι ιστορίες που διαβάσαμε στην Ελλάδα ήταν κυρίως από Ιταλούς δημιουργούς.
Οι Ιταλοί είναι υπεύθυνοι εν μέρει για την προσωπικότητα του Popeye όπως την ξέρουμε σήμερα. Αυτοί έκαναν τον πατέρα του Popeye αλκοολικό, αυτοί έδωσαν την σχέση μητέρας-γιου στον Μπρούτο-Μάγισσα, κλπ. Οι ιστορίες τους όμως πάρα πολλές φορές ήταν επαναλαμβανόμενες, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση που ανέφερε παραπάνω ο ichigo.


Τώρα, ένας χαρακτήρας αμερικάνικης προέλευσης, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την προπαγάνδα. Όπως η Disney, οι υπερήρωες όπως Superman, έτσι και ο Popeye στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προπαγάνδας, κυρίως στα cartoons. Μερικά μπορείτε να τα βρείτε ακόμα στο Youtube


[media]http://www.youtube.com/watch?v=2Cd2FCyFS0Q[/media][media]http://www.youtube.com/watch?v=OHo91px5YTs[/media]

Edited by Phantom Duck, 05 July 2008 - 01:02.

E5VV38U.jpg


#6 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 02 July 2008 - 13:39

Βασικά δεν έχεις γράψει ότι έχει κατηγορηθεί για χρήση ινδικής κάνναβης .

Υπήρξαν άνθρωποι που τον κατηγόρησαν και γι αυτό .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#7 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 02 July 2008 - 14:30

Ναι, όπως ο Bugs Bunny είναι φαλοκράτης, ο Mickey Mouse g@¥, τα στρουμφάκια κομμουνιστές, και ο Donald ανήθικος επειδή δεν φοράει παντελόνι.


Για να πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει/δει/διαβάσει κάτι σχετικό με αυτό, όμως δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ίσχυε. Κατά καιρούς εμφανίζονται "ειδικοί" που για να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους, λένε ό,τι τους κατέβει στο μυαλό, χωρίς να έχουν ιδέα για το αντικείμενο που μιλάνε.

Τέτοιοι "ειδικοί" εξακολουθούν να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στις μέρες μας, παρ' όλο που τα κόμικς είναι πλέον παγκόσμια καταξιωμένα ως μορφή τέχνης.
Φαντάσου πόσο μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στη συντηρητική κοινωνία των δεκαετιών '30 - '50 όπου χαρακτήρες όπως ο Popeye άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται.

E5VV38U.jpg


#8 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 05 July 2008 - 15:04

Πολυ καλο thread !!

Σιγουρα o ποπαι ηταν ο αγαπημενος μου ηρωας οταν ημουν μικρος...οταν πηγαιναμε διακοπες το καλοκαιρι ,διαβαζα ατελιωτα κομικ !

Οι ιστοριες του αναμφιβολα θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως μονοτονες και διχως πολυ φαντασια...
Αλλα ηταν το concept του χαρακτηρα τοσο καλοφτιαγμενο που κραταγε μονος του ολη την σειρα !

Πιστευω ηταν αυτη η μαγια που του ειχε δωσει ο πρωτος σχεδιαστης του E.C. Segar που τον εκανε τοσο αγαπητο.

Ενας ανεμελος ναυτης που ηταν ευχαριστημενος μονο απο το γεγονος οτι ταξιδευε...ηταν ενα παιδικο πρωτυπο ελευθεριας.

(Δυστηχως ομως η απαξιωση που αρχικα ετρεφε για τα χρηματα στην πορεια χαθηκε λογο της Olive διοτι θυμαμαι σε πολλα κομικ να παιρνει αμοιβες επειδη συλλαμβανει κακοποιους και με τα λεφτα αυτα να της κανει διαφορα δωρα.)

Επισης πολυ συμπαθεις χαρακτηρας στο κομικ ηταν και ο wimpy Posted Image

O oποιος ετρωγε ολη την ωρα αλλα δεν ειχε ποτε του δεκαρα και προκειμενου να αποκτησει χρηματα εκανε ενα σωρο πονηριες.

Edited by sgouver, 21 July 2008 - 14:49.


#9 Chief_Chips

Chief_Chips

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 0 posts

Posted 06 July 2008 - 16:18

Οι χρυσή εποχή του Πόπαι ήταν σαφώς την εποχή των Φλέισερ(τα μαυρόασπρα τους καθώς και τα τρία έγχρωμα τους).Έργα τέχνης,εκπληκτικό animation,3d εικόνες με rotoscoping

να και η δόξα τους:

[media]http://youtube.com/watch?v=MnO4EhusWuQ[/media]
[media]http://youtube.com/watch?v=I6CzDqbK2ng&feature=related[/media]
αν και δεν έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας

και επίσης δεν κατάλαβα γιατί να περιμένετε να τα ριπάρει κάποιος;;;τόσο τσιγκούνηδες πια.και δεν είναι εντελώς όλη η συλλογή.υπάρχει και τρίτο που ακόμα να βγει(το τελευταίο πό τις δουλειές των φλέισερ,το έχει στο αμαζον preorder)και υπάρχουν και τα άλλα από famous studios και άλλα της τηλεόρασης κατωτάτου επιπέδου όμως.αν και δεν νομίζω όλοι να είδατε τα κλασσικά μαυρόασπρα πόπαι των φλέισερ που εκείνα είναι τα δοξασμένα του.αλλά τα έγχρωμα των φλέισερ πιστεύω σίγουρα θα τα είδατε αν και μεταγλωτισμένα και όχι στην καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Edited by odin, 06 July 2008 - 22:36.
merged~


#10 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 06 July 2008 - 21:58

αγαπημενη μορφη ο winpy ο θεος που κυκλοφορουσε με μια μηχανανη του κιμα....

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#11 gilbertus

gilbertus

    Starting...

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 July 2008 - 23:16

Εμένα μου κάνει εντύπωση η απήχηση…όταν ήμουνα πιτσιρικάς ήταν κλασική η κουβέντα <<φάει για να γίνεις σα και αυτόν>>marketing σε όλο του το μεγαλείο…αλλά όχι επιτηδευμένα αφού δεν νομίζω τέτοιες τακτικές διαφήμισης να ήταν γνωστές εκείνη την εποχή.

#12 Chief_Chips

Chief_Chips

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 0 posts

Posted 07 July 2008 - 12:36

Εμένα μου κάνει εντύπωση η απήχηση…όταν ήμουνα πιτσιρικάς ήταν κλασική η κουβέντα <<φάει για να γίνεις σα και αυτόν>>marketing σε όλο του το μεγαλείο…αλλά όχι επιτηδευμένα αφού δεν νομίζω τέτοιες τακτικές διαφήμισης να ήταν γνωστές εκείνη την εποχή.

βλακείες λες
τα παλιά cartoons δεν τα έδειχνε στην τηλεόραση αλλά στα σινεμά
για τα animated shorts λέω πριν από κάθε έργο
και δεν νομίζω να είδες τα πραγματικά κλασσικά του πόπαι των φλέισερ,ξέχνα αυτά που είδες στην τηλεόραση

#13 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1,430 posts

Posted 07 July 2008 - 12:52

Chief_Chips δεν βγάζει νόημα η απάντησή σου σε σχέση με το post που παρέθεσες για να το σχολιάσεις...γίνε πιο συγκεκριμένος.
Επίσης, ο φράση σου ''βλακείες λες'', χωρίς την χρήση κάποιου emoticon δείχνει υποτιμητική στάση απέναντι στο μέλος του οποίου την απάντηση σχολιάζεις.
Τα emoticons βοηθάνε στο προσδιορισμό του ύφους της απάντησης, της διάθεσης που θέλει να περάσει αυτός που τα χρησιμοποιεί για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#14 Chief_Chips

Chief_Chips

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 0 posts

Posted 07 July 2008 - 13:15

Chief_Chips δεν βγάζει νόημα η απάντησή σου σε σχέση με το post που παρέθεσες για να το σχολιάσεις...γίνε πιο συγκεκριμένος.
Επίσης, ο φράση σου ''βλακείες λες'', χωρίς την χρήση κάποιου emoticon δείχνει υποτιμητική στάση απέναντι στο μέλος του οποίου την απάντηση σχολιάζεις.
Τα emoticons βοηθάνε στο προσδιορισμό του ύφους της απάντησης, της διάθεσης που θέλει να περάσει αυτός που τα χρησιμοποιεί για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.


απεχθάνομαι τα emoticon και τα βρίσκω ηλίθια,είμαι υποχρεωμένος να βάλω;;;
λέω ότι τα καρτούς στην ''αρχαιότητα'' δεν ήταν κάτι παιδικό αλλά κάτι σαν τέχνη.δεν είναι κάτι που έδειχνε στην τηλεόραση ας πούμε(μετά από δεκαετίες αρχίσαν να τα δείχνουν)και έτσι δεν βγάζει νόημα να πει κάποιος αυτό για το σπανάκι καθώς δεν ήταν καν κάτι παιδικό.επίσης δεν πιστεύω πολλοί να είδαν τα πραγματικά κλασσικά του πόπαι,τις δουλείες των φλέισερ δηλαδή,τα μαυρόασπρα,αν και πιστεύω θα είδαν τα τρία έγχρωμα τους,αλλά τα μεταγενέστερα των famous studios που ήταν κατώτερα ή και τα άθλια των kings.σαφώς ομώς υπήρχαν καρτούν με ρατσισμό,σεξισμό,βία,σάτιρα και προπαγάνδα.ελπίζω να έγινα σαφής.

#15 gilbertus

gilbertus

    Starting...

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 July 2008 - 13:40

βλακείες λες
τα παλιά cartoons δεν τα έδειχνε στην τηλεόραση αλλά στα σινεμά
για τα animated shorts λέω πριν από κάθε έργο
και δεν νομίζω να είδες τα πραγματικά κλασσικά του πόπαι των φλέισερ,ξέχνα αυτά που είδες στην τηλεόραση


σορυ φιλε μου δεν ενουουσα το marketing του καρτουν αλλά την ιστορια με το σπανακι...
....ομως το να γραφεις προσβολες σε ενα φορουμ δεν σε τιμα ιδιεταιρα.