Aν για κάποιον λόγο προσωπικά θεωρώ ότι οι Elders με τον Danzou έχουν άδικο είναι επειδή παράκαμψαν την εξουσία του Hokage και ενώ ο 3oς είχε δημιουργήσει τις απαραίτητες προυποθέσεις για ειρήνευση ή τουλάχιστον για διαπραγματεύσεις προέβησαν στην σφαγή.
Οπως ειπα και ποιο πανω , τη μεγαλυτερη ευθηνη για μενα την ειχε ο 3ος, και δεν αλλαζω αποψη με την καμια.Ειναι η δεν ειναι ο αρχηγος του χωριου?Ειχε η δεν ειχε ευθυνες?Τι θα πει τον παρεκαμψαν?Να τους βαλει στη θεση τους!Ο αρχηγος ειναι, δε μπορει να επιβληθει στους elders και τον danzou?
Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι διεφθαρμένος επειδή απέτρεψε ένα πραξικόπημα στο εσωτερικό της χώρας του με όποιον τρόπο και αν επέλεξε να το κάνει. Είναι όμως διεφθαρμένος όταν επιλέξει τον δρόμο της αιματοχυσίας αντί της ειρήνευσης και πολύ περισσότερο όταν δεν περιοριστεί στους υπεύθυνους αλλά αρνηθεί να κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων. Να πω σε αυτό το σημείο ότι κάτι ανάλογο πιστεύω και για τον ανθρωπο που πραγματοποίησε όλο αυτό, τον Itachi. Ναι τα κίνητρά του ήταν τα καλύτερα και το σκεπτικό του σωστό. Αυτό δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμα. Αλλά σε αντίθεση με τον Danzou και τους elders έχει συνείδηση του αποτρόπαιου της πράξης του και δεν προσπαθεί να το δικαιολογήσει χρησιμοποιώντας το καλό του χωριού σαν φτηνή υπερασπιστική γραμμή που δικαιολογεί τα πάντα.
το διεφθαρμενος δε πηγαινε μονο για την περιπτωση των uchiha.Η konoha δεν ειναι οι καλοι, ενα μισφοφωρικο χωριο ειναι.Αν εγω ειμαι ο κακος, και εσυ η καλη, και εγω μισθωσω την konoha και μου στειλουν kakashi,shikamaru,yamato κλπ τι πιστευεις οτι θα κανουν?Θα προστατευσουν εσενα που εισαι η καλη, η αυτον που τους πληρωσε?Διεφθαρμενος στο κατω κατω και σαπιος ισως να μην ηταν η καλυτερη λεξη για να χρησιμοποιησω.Ενα χωριο ειναι η Konoha που απο τη θεμελιωση της εχει πατησει επι πτωματων για να επιβιωσει και να φτασει εκει που ειναι οπως και τα αλλα χωρια).Επαναλαμβανω αυτα που ειπα στο προηγουμενο post μου : Ποσους αθωους θα εχει σκωτωσει ο kakashi?Με τους γονεις του sasori που τους εφαγε ο πατερας του ποιος ειχε δικαιο?Αυτο που θελω να πω ειναι το οτι η Konoha δεν ειναι το αθωο χωριο που κατασπαραχτηκε απο τον κακο λυκο pein.Μισθωφοροι ειναι που κακουν οτι τους λεει αυτος που τους πληρωνει, Nothing more, nothing less.
Και αναφορικά με τον Naruto. Ναι ενδεχομένως έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι ίσως για πρώτη φορά αναλογίζεται ότι και άλλοι υπέφεραν πλην της χώρας της φωτιάς και αρχίζει να αντιλαμβάνεται το θέμα πιο σφαιρικά και πέρα από τα σύνορα του χωριού του. Αλλά αν το καλοσκεφτείς κάτι τέτοιο είναι απόλυτα συμβατό με τα ερεθίσματα τα οποία είχε λάβει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Είναι απόλυτα ρεαλιστικό ένα παιδί 17 χρονών που ουσιαστικά δεν έχει γνωρίσει τίποτα άλλο από το να λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο για την χώρα του και το οποίο σαν χαρακτήρας διακατέχεται από έναν υπέρμετρο ιδεαλισμό να μην μπορεί από μόνο του να συνθέσει την ευρύτερη εικόνα. Γι αυτό ξαφνιάστηκε όταν του μίλησε ο Pain. Στο μυαλό του τον είχε σαν τον ψυχρό ψυχοπαθή φονιά (όχι ότι δεν είναι) που σκοτώνει χωρίς λόγο και αιτία για κάποιο προσωπικό διεστραμμένο όφελος (κάτι ανάλογο με τον Orochimaru). Το ότι ήρθε σε επαφή με μια κατάσταση που ξεφεύγει από τον διαχωρισμό μαύρο - άσπρο τον σόκαρε.
Γενικα τα παραπανω post μου ειχαν σκοπο να ανατρεψουν την ιδεα οτι ο naruto οριμασε, καθως δεν πιστευω πως εγινε τετοιο πραγμα.Ναι εγινε imba, ναι εμαθε να ριχνει καλο ξυλο, ναι ειναι δυνατος, αλλα η οριμοτητα δεν ερχεται ετσι.Ουτε ενας μηνας δεν εχει περασει απο τοτεπου πεθανε ο Jiraiya και ηταν ενα χαζοχαρουμενο παιδι, και τωρα ειναι οριμος?Γινεται να αποκτηθει οριμοτητα σε ενα μηνα (και ισως να ειναι και λιγοτερο)?Απο τη στιγμη που γυρισε απο το βουνο ποια στοιχεια ωριμοτητας εχει δειξει?Τα υπερ-rasengan δειχνουν δυναμη, οχι οριμοτητα.ΤΟ σχεδιο με τα δυο κολλητα rasenshuriken (οταν χρησιμοποιεισε ενα κλωνο για να ριξει κατω το hungry ghost realm) και η σκεψη του να αποροφησει χωρις να αντισταθει nature energy για να πετρωσει το hungry ghost realm ειναι ωραιες ιδεες τις οποιες τις ειχε και στο πρωτο μερος της σειρας, δεν δειχνουν ωριμοτητα.Και ερχομαστε τωρα στο διαλογο με τον pein, εκει οπου ο naruto εμεινε αφωνος.Αν στη συνεχεια του manga εκφρασει καλες και σωστες ιδεες, θα παραδεχτω πως οριμασε, αλλα μεχρι στιγμης δε το εχει κανει.
Ναι εχεις δικαιο εχει παρει τα σωστα ερεθισματα, και δεν φταει αυτος για το γεγονος οτι δεν ειναι οριμος, ελαχιστοι 16χρονοι ειναι, και δεν τον κατηγορω για αυτο, ουτε για το γεγονος οτι δεν εχει καταλαβει ακομα τους εσωτερικους μηχανισμους ενος χωριου οπως η Konoha