Νομιζω υπερβαλλεις με τον Doflamingo.Περα απο την τυχη που ειχανε,το plot ταυτοχρονα τους δυσκολεψε. Με το καλημερα ο Law βρεθηκε σε δυσχερη θεση και τα εβαλε με DD και Fujitora μαζι. Τραυματιστηκε ασχημα και αφοτου ξεφυγε και εσωσε τους SHs σπαταλωντας επιπλεον ενεργεια(το ειπε ο ιδιος οτι το φρουτο του απαιτει πολυ ενεργεια) τα εβαλε μονος του με τον DD. Ως φυσικο επακολουθο εχασε και κατεληξε βαρια τραυματισμενος. Μετα ο Luffy και ο βαρια τραυματισμενος Law πηγαν να αντιμετωπισουν τον DD. Ο Luffy την επαιξε κανονικοτατα με Bellamy σπαταλωντας ενεργεια και χρονο, αφηνοντας τον βαρια τραυματισμενο Law oλομοναχο εναντια σε 2 υγιεστατους αντιπαλους χανοντας μαλιστα και το χερι του. Μετα οι αθλοι του Law αργοτερα πες ειχαν δοση υπερβολης και κωλοφαρδιας χωρις βεβαια να πετυχει κατι ουσιαστικα πλην του να τελειωσει τον Trebol. To Gamma Knife δεν φανηκε να επηρεασε πολυ τον DD. Kι ετσι ειχαμε δυο αντιπαλους το ιδιο κουρασμενους. (Ο Luffy περα απο τον Bellamy ειχε σπαταλησει ενεργεια και στο Κολοσσαιο πιο πριν). Mε το G4 o Luffy εφτασε στο παρατσακ να τον τελειωσει αλλα λογο απειριας δεν το υπολογισε σωστα το θεμα. Εκει ο κατα πολυ εμπειροτερος DD θα μπορουσε να τελειωνε το παιχνιδι αν δεν τον σωζαν τον Luffy ενα σωρο τριτευοντες χαρακτηρες. Αλλα μονο λογω εμπειριας. Απο θεμα δυναμης ο Luffy εδειξε οτι τον ειχε και το απεδειξε περιτρανα για μενα. Δεν ηταν δηλαδη φαση Lucci που και με G2 με τα χιλια ζορια τον εβγαλε εκτος. Ο DD ποτε δεν καταφερε να ματσαρει το G4. Ουτε καν με το awakening του. Moνο 20 λεπτα καταφερε να του αποσπασει.
Και ολα αυτα εχοντας τον Zoro αγρατζουνιστο , χωρις καν να χρησιμοποιησει asura...Oποτε καταλαβαινεις οτι ηταν λιγο περιεργη η φαση στην dressrosa. Oυσιαστικα το προβλημα στην dressrosa δεν ηταν ο doflamingo ως μαχητης, αλλα η hax ικανοτητα του birdcage.
Ναι οκ, δεκτά αυτά για την Dressrosa. Έτσι σκατά που τα έκανε ο Oda με εκείνες τις μάχες, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
Τελος συμφωνω οτι ειναι κομβικο σημειο αυτο με τον Jack. Nαι τωρα μιλαμε για τους yonku για τους τελικους κακους της σειρας και πρεπει να προσεχτει ιδιαιτερα αυτο το κομματι(αν και πιστευω οτι επειδη ο BB ειναι εξελισσομενος χαρακτηρας παιζει στο τελος της σειρας να ξεφυγει περισσοτερο απο τον μεσο yonku). Αλλα το αν απογοητευτεις εσυ ή εγω ή καποιος αλλος ειναι δικια μας ευθυνη. Ειναι πως το βλεπει ο καθενας.Για μενα ο Oda μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιασει τον Jack τοσο δυνατο που να μπορει να ξεπερασει το εμποδιο των Luffy/Law/Zoro/Samurais-Minks μονος του. Και προσωπικα εγω δε θα απογοητευτω αν τον δω να χανει βαζοντας τα μονος του με ολους και βγαζοντας τους ομως το λαδι. Εμενα προσωπικα θα μου δειξει ο,τι ατομικα οι calamities ειναι επιπεδο πιο πανω απο τον καθε rookie και αυτο θα μου αρκει για την συνεχεια να δω γαματες 1vs1 μαχες (ή 2vs1) που θα βγαλει απο τους πρωταγωνιστες στο αμεσο μελλον το λαδι, το αιμα και τον ιδρωτα μαζι...Σε καμια περιπτωση δεν θα τον πω fodder τον Jack. Kαι μην ξεχνας οτι οι minks ναι μεν ειναι τραυματισμενοι αλλα αναρρωνουν πολυ πιο γρηγορα και ηδη ο Inuarashi ειπε οτι αν ερθει ο Jack θα τον αντιμετωπισουν αλλιως. Αν το καλοσκεφτεις αν γινει μαχη με Jack δεν θα τον παλεψουν με βαρδιες(οπως κανανε οι minks) Θα τον αντιμετωπισουν ολοι ταυτοχρονα αν χρειαστει.
Και εδώ είναι που διαφωνώ. Οι calamities είναι πάνω από rookies, δεν υπάρχει κάτι να αποδειχθεί σε αυτό τον τομέα. Αυτό που πρέπει να αποδείξουν είναι τι εστί πλήρωμα ενός yonko. Αν χάσει εδώ πέρα ένα calamity από μια συμμαχία που καλά καλά δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα, τι hype θα έχεις όταν θα εμφανιστούν οι άλλες δύο ή ακόμα όταν θα εμφανιστούν κάποιοι πιο χαμηλόβαθμοι αλλά εξίσου σημαντικοί, όπως ο Drake; Κανένα, τίποτα, γιατί ξέρεις ήδη ότι όλοι θα χάσουν από την συμμαχία που έχει ήδη νικήσει έναν. Αυτομάτως όλοι οι hundred beast γίνονται fodder κακοί στο μυαλό του κόσμου και όταν θα εμφανιστούν για τα καλά θα έχουμε πάλι μπαρούφα αντάξια της Dressrosa. Εάν ένα πρωτοπαλίκαρο ενός από τους πιο δυνατούς τύπους στον κόσμο δεν μπορεί να νικήσει τους κατοίκους ενός άκυρου νησιού και δυο rookies με τα πληρώματά τους όταν σοβαρευτεί, τότε όλο το hype των yonko ξεφουσκώνει. Hell, σε αυτήν την περίπτωση αναρωτιέμαι πως έγινε ο Kaido yonko όταν ένας από τους top του καταφέρνει να χάσει τόσο άδοξα. Στο μυαλό μου τουλάχιστον όλο το build up των yonko (και όχι μόνο του Kaido) θα μου φανεί χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Δεν θα είχα πρόβλημα να νικούσαν κάποιον λιγότερο υψηλό από το πλήρωμα του Kaido, αλλά ναι έχω τεράστιο πρόβλημα να νικήσουν κάποιον με το βιογραφικό του Jack αυτήν την στιγμή, ακόμα και σε 7vs1 or something.
Κανόνας των shonen 101: Πρέπει να hypάρεις τους κακούς σου πριν τους νικήσουν οι πρωταγωνιστές. Ο Jack έχει αυτήν την στιγμή σχεδόν μηδέν hype με όσα έχει δείξει και μόνο το bounty και ο τίτλος του δικαιολογούν κάποιο οποιοδήποτε hype. Ακόμα και η πρώτη του επίσκεψη στους Mink ήταν απαράδεκτή από hype building πλευράς όταν το θηρίο κατέφυγε σε ένα όπλο μαζικής καταστροφής επειδή δεν μπορούσε να τους κάνει καλά από μόνος του.
Μετά από 5 χρόνια χλιαρών μαχών και αδιάφορων εχθρών, θέλω να δω τους top πειρατές, οι οποίοι έχουν hypαριστεί όσο δεν πάει άλλο εδώ και άπειρα χρόνια, να δικαιολογούν στεγνά, απλά και ξεκάθαρα το hype τους. Όχι "ναι μεν αλλά", όχι αστερίσκους και συνθήκες και μπλα μπλα μπλα. Θέλω να δω τους ανταγωνιστές σε αυτήν την σειρά να κάνουν επιτέλους μαύρους στο ξύλο τους πρωταγωνιστές και να τους βγάζουν πραγματικά το λάδι πριν χάσουν. Έτσι βγαίνουν καλές μάχες και όχι εκτρώματα όπως η φάση με τον Doflamingo. Έχουν περάσει 15 και βάλε χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις και όλοι θυμόμαστε ακόμα την μάχη με τον Crocodile, την μάχη με τον Enel, την μάχη με τον Lucci και τους CP9, το Sabaody Archipelago, το Impel Down, το Marineford. Γιατί; Γιατί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι κακοι έκαναν τουλούμι στο ξύλο τους καλούς πριν χάσουν (αν έχαναν) και ακριβώς για αυτόν τον λογο το hype ήταν στον θεό. Σε πέντε χρόνια κανείς δε θα θυμάται τι έγινε στην Dressrosa όπως κανείς δεν θυμάται τώρα τι έγινε στο Thriller Bark. Θέλω το πρώτο arc στο οποίο μπλέκονται ενεργά οι yonko να ανήκει στην πρώτη κατηγορία και όχι στην δεύτερη.
Εάν χάσει ο Τζακ εδώ, θα σημαίνει πολύ απλά ότι η όλη φάση ανήκει στην δεύτερη. Φαντάσου εάν στο CP9 saga έχανε ο Kaku με το που γίνετε η αποκάλυψη των CP9 στο Water 7. Θα ήσουν το ίδιο hypαρισμένος για το μετέπειτα Enies Lobby και τους CP9 σε αυτήν την περίπτωση; Είμαι σίγουρος πως όχι.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Osama Bin Laden: 18 Μάρτιος 2016 - 06:11