O luffy ετρωγε της χρονιας του απο σοβαρους αντιπαλους στο War Saga. Απο το pre time skip και μετα εχει νικησει Hody, Ceasar(εχασε μια μαχη πριν), και Chinjao. Οι αντιπαλοι αυτοι ειναι της πλακας. Ο πρωτος του σοβαρος αντιπαλος ειναι ο DD, τον οποιο το ειχε τραυματισει σοβαρα ο Law και που για 10 λεπτα ειναι ανημπορος να συνεχισει την μαχη για 10 λεπτα τα οποια 10 λεπτα ειναι ικανοτατα να αλλαξουν τη ροη.. Γιατι πολυ απλα ο DD περπαταει αυτη τη στιγμη ενω ο Luffy ειναι ανικανος να κουνηθει. Δεν εχει σημασια που τον εκανε οτι ηθελε με G4. Σημασια εχει ποιος θα νικησει στο τελος. Και αυτος που θα κερδιζε χωρις την παρεμβαση αλλων θα ηταν ο DD. Ηδη ο DD εχει κανει πολλα ενω ο luffy στον πρωτο του σοβαρο αντιπαλο εδειξε οτι ναι μεν εχει τη δυναμη αλλα οχι την αντοχη. Και η αντοχη μετραει πολυ. Ειδαμε ποσο διηρκησε η μαχη Aokiji-Akainu.(10 μερες). Αν στο τελος μαλιστα του αρπαχτει και η νικη τοτε θα μιλαμε για απογοητευση και για συνεχομενη loseria του luffy. Μετα το timeskip δεν περιμεναμε ολη με ανυπομονησια να νικαει ευκολα τους fodders. Αλλα να ειναι ικανος να τα βαζει με θηρια. Η στιγμη επιτελους εφτασε στο Dressrosa arc και αν του κλαπει η νικη θα ειναι μεγαλη απογοητευση oχι μονο για τους luffy fanboys αλλα και γενικα τους OPfans. Δεν νομιζω καποιος να αντεχε να βλεπει/διαβαζει το One Piece για τοσα χρονια επειδη θα εβλεπε εναν πρωταγωνιστη να κερδιζει με βοηθειες των αλλων. Δεν ειπαμε να τους μαμαει ολους(κατι το οποιο πιστευω δε συμβαινει με τον luffy-γιατι εχασε καθαροτατα απο εναν αρκετα μετριο αντιπαλο Ceasar).
O μονος που πηγαινει αερα μεχρι στιγμης ειναι ο Zoro αλλα κι αυτος δεν εχει αντιμετωπισει κατι σπουδαιο. Ολοι οι υπολοιποι τρωνε ξυλο. Ακομα και ο Sanji.
Και εγώ και ο Kaidou είμαστε OP fans και ξεκάθαρα θα θέλαμε κάποιος άλλο να αποτελειώσει τον Doflamingo. Το γεγονός ότι θέλεις εσύ ή ο Toriko ή πιθανόν και οι περισσότεροι fans να συμβεί αυτό που συμβαίνει πάντα δεν σημαίνει ούτε ότι το θέλουν όλοι ούτε ότι είναι καλή πλοκή. Μάλιστα, συγγραφικά θα ήταν μια πάρα πολύ ωραία ανατροπή να μην συμβεί η πεπατημένη. Είναι γεγονός ότι ο Luffy και ο Zoro έχουν καταστρέψει τελείως όλο το hype του Νέου Κόσμου. Η πιο ανελέητη θάλασσα στον κόσμο είναι μέχρι στιγμής μεγαλύτερος περίπατος και από το πρώτο saga, πρέπει να γίνει απαραίτητα κάτι ώστε να ξαναυπάρξει έστω και λίγο δέος και εδώ είναι μια πάρα πολύ ωραία στιγμή για να συμβεί αυτό. Ο συγγραφέας δείχνει στο κοινό πόσο τρομακτική θάλασσα είναι στην πραγματικότητα ο Νέος Κόσμος και εισάγει στην ιστορία έναν μελλοντικό κακό με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, σκοτώνοντας το άτομο με το οποίο συνεργάζοταν και τωρινό κακό των πρωταγωνιστών που όλοι περίμεναν να νικήσει ο Luffy όπως γίνεται πάντα.
Θα το πάω και ένα βήμα παραπέρα και θα εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί κάτι τέτοιο στην παρούσα στιγμή, ασχέτως αν θα συμβεί ή όχι. Είναι γεγονός ότι το One Piece έχει πέσει πάρα πολύ μετά το timeskip. Το Fishman Island με τους αστείους κακούς του και το Punk Hazard με την μέτρια πλοκή του έχουν κάνει πολλή ζημιά και το χάλι της Dressrosa δεν βοηθάει. Όμως, το γεγονός ότι η σειρά έχει πέσει δεν οφείλεται ούτε στους fodder κακούς, ούτε στην μέτρια πλοκή, αλλά στο ότι στα τρία τελευταία arcs συμβαίνει, με μικρές παραλαγές, το ίδιο πράγμα:
Oι Straw Hats πάνε κάπου->ανακαλύπτουν ότι κάτι δεν πάει καλά->εμφανίζεται ο κακός ή κάνει την κίνησή του αν τον ξερουμε->αρχίζουν να παίζουν ξύλο με την οργάνωση του κακού->οι κακοί είναι κακοί μπάσταρδοι της κακίας που εκμεταλλεύονται ή/και καταπιέζουν τα underlings τους ή/και τους κομπάρσους πολίτες->κάποιοι συνειδητοποιούν το προηγούμενο βήμα και συμμαχούν με τους Straw Hats->ο Luffy που το έβλεπε χαλαρά μέχρι στιγμής, σοβαρεύει->αρχίζει μια save or die κατάσταση (το Noah να πέφτει, το Smiley, το Birdcage) με απολύτως κανένα σάσπενς γιατί οι πρωταγωνιστές είναι μπλεγμένοι->o Ζορο κάνει κάποιον one-shot->ο Luffy νικάει τον κακό πριν τελειώσει το save or die και σταματάνε κάπως το save or die.
Πρόσθεσε στο παραπάνω το κακό pacing της σειράς και το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες να γίνουν αποκαλύψεις ουσίας, αυτές είναι ελάχιστες και πρακτικά ασήμαντες, και φαίνεται πλέον για ποιους λόγους έχει κάνει κοιλιά η σειρά. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, η σειρά παρακαλάει να συμβεί κάτι που θα σπάσει την λούπα, κάτι ουσίας που θα τραντάξει την κουρασμένη πλοκή του saga. Η εμφάνιση του Kaido τώρα θα σημάνει πάρα μα πάρα πολλά γιατί πλέον οι Strawhats θα έχουν και επίσημως δύο yonko να τους κυνηγάνε, το σχέδιο του Law θα αποδειχθεί 100% φόλα και τα πράγματα θα γίνουν πάλι απρόβλεπτα και περιπετειώδη.
Το καλύτερο κομμάτι της σειράς (από το Sabaody μέχρι το Marineford) είναι το τεράστιο κωλοδάχτυλο του Oda στην παραδοσιακή πλοκή των shonen. Πήρε οτιδήποτε θεωρούταν ιερή αλήθεια στο είδος και το κατέστρεψε ανελέητα, οπότε εάν συμβεί κανένα θαύμα και κάνει έστω κάτι παρόμοιο και τώρα, για παράδειγμα βάζοντας κάποιον άλλο να σκοτώσει τον Doflamingo, είμαι σίγουρος ότι όλοι εσείς που λέτε ότι θα ξενερώσετε αν νικήσει κάποιος άλλος τον κακό όχι μόνο δεν θα ξενερώσετε αλλά θα περιμένετε με πολλή περισσότερη ανυπομονησία από εμένα το επόμενο τσάπτερ.
I rest my case. Είναι το έκτο σεντόνι που γράφω τον τελευταίο καιρό για το One Piece. Stay true fellow OPtards and always pay attention to your log pose. Bin Laden out.