Το χα αφήσει πριν πολύ καιρό,την τελευταία βδομάδα διάβασα καμιά σαρανταριά chapters μαζεμένα.
Βασικά αυτό το αρκ μου αρέσει πολύ.Από την εισαγωγή του ακόμα μου είχε κεντρίσει τρομερά το ενδιαφέρον,με τα πάμπολλα αρχικά άγνωστα στοιχεία(''fairies'',παιχνίδια που μιλάνε,Colloseum κτλ).Φοβερός ο τρόπος που στην συνέχεια τα διάφορα στοιχεία/γεγονότα συνδέθηκαν για να οδηγήσουν στις απαντήσεις του κόσμου της Dressrosa.Μετά ακολουθεί το κλασικό route,όπου το crew παίρνει με το μέρος του μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και πάνε μαζί να νικήσουνε τον ''κακό''.Συνήθως σε αυτήν την φάση το ψιλοβαριέμαι,not this time though γιατί τα flashbacks του Law ήταν από τα αγαπημένα μου της σειράς,όπως και αυτά του Senor.Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν πως κατά την γνώμη μου η τεράστια διαφορά χαρακτήρα μεταξύ του Donflamingo και του αδερφού του(δύο άτομα που μέχρι την ''λαική εκδίκηση'' είχαν πάνω κάτω τα ίδια βιώματα)δεν δικαιολογήθηκε επαρκώς.Στο τελευταίο ch βλέπουμε τους executives να του φουσκώνουν κ άλλο τα μυαλά αλλά η διαφορά ήδη υπήρχε.
Τώρα όσον αφορά τις μάχες,την συνέπεια στα power levels και την γενική στρατηγική της κάθε πλευράς,η αλήθεια είναι ότι από τότε που ξεκίνησα HxH έπαψα να έχω απαιτήσεις από το OP σε αυτόν τον τομέα,παρόλο που σε σχέση με τον μέσο όρο είναι άνω του μετρίου(απ όσα shonen έχω δει τουλάχιστον).Π.χ από άποψη μαχών εμένα ούτε το Great War μου άρεσε ούτε το CP9 ark.Tην μάχη του Usopp στο Dressrosa την βρήκα εξαιρετική πάντως,λογω της τέλειας απεικόνισης του χαρακτήρα του.Τώρα απλά θα περιμένω να τελειώσουν τα κλωτσομπουνίδια με την ελπίδα να έχουμε ένα συναισθηματικά δυνατό τέλος στο αρκ,όπως τον παλιό καλό pre-timeskip καιρό,καθότι τα 2 τελευταία αρκ δεν με συγκίνησαν in that aspect.
Edited by Zane, 03 April 2015 - 19:55.