Υπέροχο chapter, επιτέλους επιστροφή στο παλιό καλό feeling περιπέτειας της σειράς, είχα βαρεθεί το άπειρο dragging που γινόταν με το flashback και τον κάθε SN και SH χωριστά, κι ας ήταν αρκετά απαραίτητο για να "προετοιμάσει το έδαφος".
Οι προοπτικές για το μέλλον μοιάζουν πολύ καλές, έχουμε απ' όλους να περιμένουμε πολλά, αλλά εγώ ξεχωρίζω Luffy, Zoro, Sanji και Robin που, με την βοήθεια των Rayleigh, Mihawk, Iva και Dragon, εύχομαι να αποκτήσουν όλοι haki και να μάθουν να το ελέγχουν αρκετά καλά.
Για τον Zoro τώρα η αλήθεια είναι ότι το είδα ακριβώς όπως τον Mihawk κι εγώ, απογοητεύτηκα που του ζήτησε να τον προπονήσει, όταν με το καλό δούμε την μάχη τους (αν γίνει ποτέ) δεν θα είναι πια η ίδια από την στιγμή που, σε περίπτωση νίκης, θα την οφείλει στον Mihawk, αλλά από την άλλη είναι πραγματικά άξιο σεβασμού και θαυμασμού να βάλεις στην άκρη τα όνειρα σου για κάποιον άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος πιέζει και ο Zoro έπρεπε να αποφασίσει ανάμεσα σε καμιά δεκαριά χρόνια προπόνηση μόνος του για να φτάσει, ίσως και μόνο κοντά, στο επίπεδο του Mihawk, ενώ θα είχε ανεπαρκείς ικανότητες για το New World στο ενδιάμεσο ή να δεχτεί την λύση που βρισκόταν μπροστά του, και δεν τον αδικώ τόσο λοιπόν για την επιλογή του. Και ο ίδιος ο Mihawk για τον ίδιο λόγο φαίνεται δέχτηκε να τον προπονήσει και αν το δούμε από άλλη οπτική ο Oda δεν θα το πάει με τον αναμενόμενο τρόπο της αυτοδίδακτης προπόνησης και νίκης στο τέλος.
Για το haki τώρα ωραίες όλες οι εξηγήσεις και καιρός ήταν, αλλά μοναδικό μου παράπονο είναι ότι ο Oda το καθυστέρησε πάρα πολύ σε σημείο που, από κει που ήταν από τους πρώτους που το επινόησαν (αρχή με Shanks), τώρα πια εγώ προσωπικά έχω δει τόσα παρόμοια είδη εσωτερικών δυνάμεων σε σειρές που δεν μου έκανε την ίδια εντύπωση που θα είχα αν το είχε εξηγήσει νωρίτερα, αντί να το δώσει με πολλά και μικρά hints και cliffhangers. Πέραν αυτού όμως ήταν εντυπωσιακή η επίδειξη από τον Ray-sensei και οι προοπτικές για τον Luffy είναι πάμπολλες και όλες θετικές, ειδικά δεδομένου ότι μόνο αυτός φαίνεται έχει το king's haki στο πλήρωμα. Αναμένω ακόμα την στιγμή που θα πλακώσει admiral.
Βέβαια δεν έχουν απαντηθεί και τα πάντα πάνω στο θέμα, πχ λείπει μια επιβεβαίωση για το αν η τεχνική των 3 admirals για να σταματήσουν την επίθεση του WB ήταν color of armament ή κάτι άλλο, όπως και ακόμα πιο πολύ πως γίνεται ο WB να κάρφωσε τον Aokiji με spear και haki και να έζησε ο τελευταίος. Επίσης δεν πολυκατάλαβα γιατί λεγόταν color το κάθε haki, ελπίζω να απαντηθεί κι αυτό αργά ή γρήγορα.
Η τελευταία εικόνα ήταν πολλά υποσχόμενη και ωραία, ενώ την ίδια στιγμή για όλους εμάς που παρακολουθούμε την σειρά αυτή την στιγμή θα μας φανούν πιο αληθοφανή τα 2 χρόνια με την μεσολάβηση 4 βδομάδων (καλύτερα και δεδομένου ότι πέφτει στην εξεταστική πολλών, όπως και εμού

). Έχω να πω πάντως ότι λυπάμαι τους animators που θα πρέπει να σκαρφιστούν κι άλλα fillers για χάρη των κενών του Odachi, όπως και επίσης ότι παρατηρώ πως όλα τα καλά shonen manga αργά ή γρήγορα γίνονται μηνιάτικα ή χειρότερα (D.Gray-man, FMA, HxH), ελπίζω αυτό να μην είναι κακό σημάδι και για το OP.
Κλείνω με δύο "μικρές" ευχές: ότι θα δούμε τους Straw Hats αλλαγμένους, νοητικά και σωματικά (μόνο ο Franky να μείνει terminator γιατί είναι τέλειος

) και ότι ο Luffy πριν φύγει για το νέο ταξίδι του στο New World, εφόσον δεν πάρει την Hancock μαζί του σαν nakama, θα της υποσχεθεί ότι θα ενωθούν ξανά (όποια έννοια κι αν έχει αυτό

) όταν έχει πια γίνει pirate king.
Καλή ξεκούραση Oda-sensei, να βρεις πολλές εμπνεύσεις και ιδέες σε αυτό το διάστημα για να επανέλθεις με ένα μεγάλο μπαμ σε ένα μήνα. Till then~
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 26 Αύγουστος 2010 - 20:26