Καλά για τον Spandam σαν σχήμα λόγου το είπα 5χρονου, αυτό που εννοούσα είναι ότι δυσκολεύομαι να πάρω στα σοβαρά έναν κακό που του έχουν δώσει ένα ολόκληρο Buster Call ενώ δεν ξέρει πλήρως την χρήση του και σκοντάφτει/τρώει ξύλο κάθε 3 και τόσο. Πιο πολύ για minion μου κάνει και όχι τον αρχηγό μιας ολόκληρης κατασκοπικής οργάνωσης, δεν με βοηθάει στο να τον μισήσω για όλα αυτά που έκανε στην Robin ο τρόπος που φέρονταν. Τον Croc θα τον είχα προτιμήσει με τα 1000 στην θέση πχ.
Αλλά έστω να δεχτώ ότι αυτός ήταν από τους καλύτερους του "είδους"... κάτι άλλους όπως τον Fukuro, Kumadori, Moria και άλλους που προανέφερα, ο Oda νομίζει ότι τους κάνει αστείους δίνοντάς τους ένα trademark γέλιο (chapapa, kishishi κλπ), γελοία εμφάνιση και την ιδέα ότι είναι κακοί; Γιατί εγώ δεν τους βρίσκω ούτε αστείους ούτε κακούς, τα χειροτερεύει αυτό imo, επειδή δεν ανήκουν σε καμία από τις 2 κατηγορίες.
Και τέλος κλείνοντας δεν διαβάζω το manga έχωντας απαιτήσεις από τους χαρακτήρες να παρουσιάζονται με κουλ εμφανίσεις πχ Lucci, αλλά περιμένω σωστά δουλεμένους χαρακτήρες όπως ο Blackbeard.
Αυτό δεν ξέρω αν το πες για μένα ή γενικά, αλλά από πλευράς μου απαντάω ότι κι εγώ το ίδιο, είπα άλλωστε ότι έχω αποδεχτεί το γενικό στύλ σχεδίασης που έχει ο Oda, δεν είναι και κοινότυπο κιόλας.
Τόσο ο BΒ όσο και ο Lucci περνάνε το "test" σε μένα, ήταν/είναι κακοί που με τον τρόπο τους (εμφάνιση/κινήσεις ο ένας, χαρακτήρα ο άλλος) σε πείθουν ότι είναι κακοί ή ότι φέρονται έτσι γιατί πιστεύουν σε έναν απώτερο σκοπό (and for the record κι εγώ BB προτιμώ από τους 2, τον πιο αλλόκοτο εμφανισιακά στην περίπτωση

).
PS: Και για άλλο ένα παράδειγμα, ο Buggy όσο παρέμενε καθαρά comedy relief κακός ήταν στις ψηλές προτιμήσεις μου χαρακτήρων της σειράς, ακριβώς γιατί επιτελούσε τον σκοπό του (comedy), ενώ δεν είχε σημαντική θέση. Τώρα τελευταία όμως που και καλά του δίνει πιο σημαντικό ρόλο και επαναλαμβάνει συνεχώς το ίδιο μοτίβο (πλήρωμα που τον ακολουθάει τυφλά) δεν το βρίσκω και τόσο θετικό/αστείο.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 19 Απρίλιος 2010 - 00:27