Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

One Piece latest episode discussion [Επιτρέπονται spoilers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΙΜΕ]


  • Please log in to reply
5362 replies to this topic

#5356 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 09 August 2023 - 12:05

Ποτε ξανα στο peak της μαχης, στο last stand με εναν τρομερο κακο, ο Λουφι δεν εκανε καραγκιοζιες και γελοιες φατσες, μεταδιδοντας με εναν μαγικο τροπο αυτο στον αντιπαλο του. Το εκανε στις αρχες; Στα μεσα της μαχης που το κλιμα ηταν ακομη αρκετα αναλαφρο; Μπορει... Οταν σοβαρευε, σοβαρευε ομως. Αυτο το τονιζω γιατι εγραψες για κουραστικη επαναληψη και αυτο ειναι μια κουραστικη επαναληψη. Ποτε δεν εγινε αυτο που τονιζετε ξανα και ξανα για αστειες φατσες αλα cartoon οταν τα πραγματα σοβαρευαν. Ισα ισα εμενα μου αρεσε που στο ενδιαμεσο ειχαν και αστειες στιγμες οι μαχες του Luffy. Αλλα οχι οταν μπαινει σε mode "Ο θανατος σου η ζωη μου"...

Εδώ δεν μπορώ να πω κάτι, μόνο δίκιο έχεις. Στις κορυφωσεις είχε ένταση, αγωνία ενίοτε και νταρκίλα. Η διαφορά είναι απλώς ότι εμένα μου άρεσε, γιατί ήταν κάτι τρομακτικά απρόβλεπτο- για τους αντιπάλους του - και γιατί μου αρέσει που και που να μου σερβίρουν οι δημιουργοί κάτι που δεν το περιμένω. Να είμαι τίμιος πάντως, αν από δω και πέρα τους παίρνει όλους παραμάζωμα με το gear 5 και το χακι καταστεί irrelevant, θα φάω μεγάλη ξενερα.

Για τον καιντο αν χάσει (που για εκεί παει) θα το καταλάβω, γιατί είναι καταθλιπτικός κάργα, ψιλοψαχνεται να πεθάνει στη μάχη, και απέδειξε οτι παρόλο που κατέχει μια χαρά το color of observation, προτιμά να παλεύει "αντρίκια " , σαν πυγμαχος των 50s. Οπότε είμαι οκ να κανω λίγο το μαλάκά. Αλλά όχι για πάντα.

Όσο για την κούραση που λέτε, ρε παίδες μη μου βγάζετε μετατραυματικο για όνομα. Οκ I get it είναι polarising μέχρι τέρμα το θέμα και θα έγινε της καριόλας όταν πρωτοβγήκε στο μάνγκα, αλλά δεν χρειάζεται να σας επηρεάζει. Το βλέπω 23 χρόνια, μου χουν πει άπειρες φορές "άμα δε σου αρέσει μη το βλεπεις" και το χω πει και γω όταν ερχόντουσαν στο shonen subforum X μόνο και μόνο για να μου πουν ότι το shonen Z είναι καλύτερο... Αλλά όταν εκφράζεστε τόσο ωραία στις διαφωνίες σας as far as I am concerned μπορείτε να μου λέτε όλη μέρα ότι λέω μαλακιες, γουστάρω κιόλας. :)

Μη μου αυτοφιμωνεστε δεν έχει πλάκα ρε!


Υ.Γ. Angel.tze thanks for the "one pace", γαμω τις φάσεις, δεν το ξερά!

Edited by Lord Leon, 09 August 2023 - 12:07.

stasou%2520mygdala.jpg


#5357 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 09 August 2023 - 12:46

 

Έχει κουράσει αυτή η επανάληψη/"μπηχτή". Έχω ξεκαθαρίσει αρκετές φορές τι εννοούσα και ποια ήταν η πρόθεσή μου έκτοτε και μάλιστα ζήτησα συγγνώμη για το ύφος μου, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να το αναφέρετε (αν θυμάμαι καλά, έχει ξαναγίνει νύξη άλλες δύο φορές). Όπως και να έχει, πιστεύω ότι το κράξιμο είχε ξεφύγει από τα πλαίσια της κριτικής και είχε φτάσει στα όρια ασέβειας προς ένα είδος που έχει αφήσει εποχή, αυτό του rubber animation, με -φαινομενικά πάντα, απ' όσα διάβασα στο thread- τρομερή απαξίωση, σαν να μην το θέλουμε επειδή είναι "γελοίο". Δεν θα το ξανασυζητήσω αυτό, αν πραγματικά θέλετε να κρατήσετε αυτό που είχα πει ως απωθημένο, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.

 

Δεν πήγαινε για εσένα αυτό φίλε μου. Είναι γενικό παράπονο που έχω και με τους 2 κολλητούς μου που το συζητάω πιο πολύ από όλους αλλά και στο ίντερνετ γενικότερα. 
Ακόμα και τώρα όταν θα το συζητήσω με τα παιδιά και θα διαφωνώ έντονα , θα μου πουν οκει αφού δεν σου αρέσει μην το βλέπεις. 

Θα σου απαντήσω και στα άλλα όταν γυρίσω από δουλειά αλλά μάλλον στο manga thread για να μην κάνουμε εδώ σποιλ σε κανέναν.



#5358 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 09 August 2023 - 14:50

Υ.Γ. Angel.tze thanks for the "one pace", γαμω τις φάσεις, δεν το ξερά!

 

Ναι ναι, είναι πολύ καλό απ' όσο έχω ακούσει. Όταν κάτσω να δω το άνιμε σοβαρά, από εκεί θα το πιάσω σίγουρα. Λένε ότι μέχρι τώρα γλιτώνεις περίπου 100 ώρες περιττού content.

 

Εγώ για το gear 5 δεν έχω κάτι άλλο να πω, Lord, ουσιαστικά τη γνώμη μου την είπα  :riiight:

 

Δεν πήγαινε για εσένα αυτό φίλε μου. Είναι γενικό παράπονο που έχω και με τους 2 κολλητούς μου που το συζητάω πιο πολύ από όλους αλλά και στο ίντερνετ γενικότερα. 

Ακόμα και τώρα όταν θα το συζητήσω με τα παιδιά και θα διαφωνώ έντονα , θα μου πουν οκει αφού δεν σου αρέσει μην το βλέπεις. 

Θα σου απαντήσω και στα άλλα όταν γυρίσω από δουλειά αλλά μάλλον στο manga thread για να μην κάνουμε εδώ σποιλ σε κανέναν.

 

Α οκ κομπλέ, εγώ μπερδεύτηκα γιατί είχα στο νου μου το context του φόρουμ. Αναμένω απάντηση!

 

Επίσης, για τον Kaidou, νομίζω ότι έχουμε καταλάβει τι ρωτάς, απλά δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί. 

 

EH9qDTV.jpg

Σκηνή από Skypiea

 

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό εδώ με τον Kaidou, απλά, επειδή είναι στη μέση το Gear 5, φαντάζει σαν να έχει άμεση σχέση, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα γκαγκ το οποίο θα εκφραζόταν έτσι κι αλλιώς με παρόμοιο τρόπο, απλά είναι ακόμα πιο ταιριαστό μιας και ο Luffy είναι σε αυτήν την κατάσταση. Όπως και στο από πάνω screenshot, του Usopp δεν του φύγανε όντως τα δόντια :P Δεν είναι κυριολεκτικό, είναι καλλιτεχνική ελευθερία για να δείξουν την έντονη αντίδρασή του. Τώρα, το αν ήταν ταιριαστό για τον Kaidou, αν δεν έπρεπε να μπει στο climax της μάχης, κλάιν, αυτό είναι άλλη συζήτηση.

 

σποιλερ για τον lord leon

Spoiler:


Edited by Angel.tze, 09 August 2023 - 14:50.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#5359 Usopp MZ

Usopp MZ

    The COOL-GUY

  • Members
  • 492 posts

Posted 09 August 2023 - 22:37

Ποτε ξανα στο peak της μαχης, στο last stand με εναν τρομερο κακο, ο Λουφι δεν εκανε καραγκιοζιες και γελοιες φατσες, μεταδιδοντας με εναν μαγικο τροπο αυτο στον αντιπαλο του.

 

Βέβαια ποτέ ξανά σε οποιαδήποτε μάχη ή στιγμή του στόρι δεν είχε αφυπνίσει το φρούτο του / το Gear 5.

 

Δεν άλλαξε "ύφος γραφής" ο Oda και πετάει καραγκιοζιές σε άκυρα σημεία, προκαλώντας anticlimax. Ενσάρκωσε την αιώνια διάθεσή του να σαχλαμαρίζει στην δύναμη του πρωταγωνιστή του, και μάλιστα στο peak του.

 

Ήδη έχει τιζάρει πολύ ωραία το παρασκήνιο του φρούτου και τη συσχέτιση με Void Century, αλλά η συνολική εξήγηση είμαι σίγουρος πως θα μας αφήσει εκ νέου με το στόμα ανοιχτό.

 

Στο μεταξύ, η αντίθεση που προκαλείται διατηρεί τις ιστορροπίες ενός shounen manga (ξέρω 'γω ο Luffy πριν λίγο είχε πεθάνει με σχετικά φρικώδη τρόπο, ο οποίος αντανακλούσε και στην απεικόνιση που φιλοτέχνησε ο Oda και ακολούθησαν οι animators) και προσωπικά δημιουργεί απολαυστικό content.

 

Η εμφάνιση του Gear 5 στο anime αναβάθμισε συνολικά την παρουσίασή της στο σύνολο του fandom. Το cartoony vibe αποδόθηκε αρτιότατα και όλο το στήσιμο δημιουργούσε παράλληλα επική ατμόσφαιρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία και το βάρος της σκηνής.

 

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.


Posted Image

#5360 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 14 August 2023 - 03:03

Το σημερινό το διασκέδασα πολύ περισσότερο. Είχε πολύ καλύτερο pacing και δεν έκαναν βαρετές επαναλήψεις. Πολύ καλό επεισόδιο!


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#5361 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 14 August 2023 - 22:24

Φωτιά το επεισόδιο.



#5362 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 15 August 2023 - 08:30

Oντως πολύ ωραίο. To dodging εχει παει περιπατο και απο τους δυο, τα toon gags δινουν και παιρνουν, και οι καινουριες επιθεσεις εχουν γελιο αλλά δινουν και στη μαχη (καποιες). Και το ότι όσο ανεβαίνουν τα gears τόσο πιο draining είναι, το κάνει πιο ισορροπημένο. Αν και να λέμε την αλήθεια έχει ήδη γίνει λάστιχο το θέμα. Πάντα άντεχε το ξύλο και την κόπωση ο Λουφη αλλά νομίζω εδώ και με τον κατάκουρι το παραχεσαμε λίγο :Ρ

Παρεμπιπτόντως, άσχετο, αλλά μιας και μιλάγαμε για το φρούτο του λούφη, για μένα η μεγαλύτερη σενάριακή γκάφα ήταν το φρούτο του Κατάκουρι. Από ότι είχα διαβάσει ξεκίνησε για logia του αλευριού
Αλλά μετά θέλανε να είναι mochi και paramecia οπότε το κάνανε "σπέσιαλ" paramecia. Δεν λέω, το απόλαυσα το αποτέλεσμα οπτικά, αλλά δεν έχει εξηγηθεί και ούτε πρόκειται XD

stasou%2520mygdala.jpg


#5363 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 15 August 2023 - 17:53

Μην δίνεις μεγάλη βάση σε ότι έχει να κάνει με power scale-systems φρούτα haki κλπ έχει χάσει την μπάλα χρόνια τώρα ο Όντα.