Η ελευθερια επιλογης υπαρχει απο τα 18
Δηλαδή κάποιος μικρότερος σε ηλικία δεν έχει το δικαίωμα να επιλέξει τίποτα, ούτε για τον εαυτό του. Ωραίος.
...και μετα, αλλα ακομα και πιο νωρις αμα το ιδιο το παιδι επιλεξει αναλογα.
Δεν το κατάλαβα αυτό. Μου φαίνεται οτι αναιρείς το παραπάνω αφού ο τρόπος που το έθεσες ήταν πολύ απόλυτος.
Στις πολυ μικρες ηλικιες το ρολο του παιδαγωγου παιζουν οι γονεις. Αυτο δεν το οριζει μονο η κοινωνια αλλα και η φυση η ιδια. Ειναι λοιπον υποχρεωση αλλα και αναφαιρετο δικαιωμα των γονιων να μεγαλωσουν το παιδι τους με βαση τις ηθικες τους αξιες και διδαγματα.
Υποχρέωση της οικογένειας είναι να μεγαλώσει τα παιδιά της σωστά, να τα μορφώσει, να τους μάθει τα βασικά του σωστού/λάθους [αυτό πολλές φορές είναι υποκειμενικό, ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τους 2 όρους αλλά υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που δεν αμφισβητούνται (αφαίρεση ζωής, περιφρόνηση άλλων κοκ)] και λοιπά.
Αυτό που λες εσύ είναι να περνάει τις ιδέες της στα παιδιά, χωρίς να τα πληροφορεί για διάφορα θέματα από διάφορες οπτικές γωνίες (είτε συμφωνούν με αυτές είτε όχι) έτσι ώστε να κρίνουν τα ίδια αργότερα το τι είναι σωστό και λάθος και το τι επιλογές θα κάνουν, από θρησκευτικά μέχρι πολιτικά θέματα.
Το κρατος υπαρχει για να βοηθησει τους γονιους σε αυτο το καθηκον και να αναλαβει και τα πιο τεχνικα μερη της μορφωσης τους.
Μόρφωση # Κάνω τα παιδιά μου ίδια με εμένα.
στερεις το δικαιωμα απο τους γονεις να αναθρεψουν το παιδι τους οπως αυτοι κρινουν σωστο και να του δωσουν την καθοδηγηση τους με την βοηθεια του κρατους.
Όπως είπα ο Πυραμίδας, ένα
σωστό κράτος δεν έχει καν το δικαίωμα να ανακατευτεί με τη θρησκευτική καθοδήγηση των πολιτών της χωρας τους.
Βέβαια μέσα στα σκατά όλα γίνονται.
Δευτερον υποτιμας την νοημοσυνη των παιδιων νομιζοντας οτι ακομα και σε μικρη ηλικια δεν εχουν κριτικη ικανοτητα να ξεχωρισουν το σωστο απο το λαθος.
Απάντησε ο Πυραμίδας.
Τριτον και βασικοτερον, το να λες οτι αμα μαθει το παιδι να αγαπαει καποια πραγματα θα ειναι δυσκολο να του αλλαξω μυαλα, ειναι σαν μου λες οτι θελεις να "κατηχησεις" τα παιδια των αλλων συμφωνα με τις δικες σου ιδεολογιες.
Είτε εσύ λάθος κατάλαβες είτε εγώ δεν το διατύπωσα σωστά, βαριέμαι να ξαναδιαβάζω το ποστ μου.
Ούτε θέλω να αλλάξω
ΕΓΩ τα μυαλά κανενός ούτε να επιβάλω στον καθένα το τι είναι σωστό και λάθος.
Εσύ θα νομίζεις οτι έχω πρόβλημα με το να είναι κάποιος χριστιανός.
Όχι, αλλά έχω πρόβλημα με το να αποφασίζουν ουσιαστικά άλλοι για το αν αυτός ο κάποιος θα είναι χριστιανός η όχι.
Κανεις δεν επιβαλει σε καποια μειονοτητα να γινουν χριστιανοι, και αμα οι γονεις η το παιδι το ιδιο δεν θελουν να μαθουν τα ελληνικα θρησκευτικα
Απαλλαγή μπορείς να πάρεις μόνο αν πιστεύεις κάπου αλλού και το λένε τα χαρτιά σου η οτιδήποτε.
Αν δεν πιστεύεις δεν μπορείς, μόνο αν ιδρυθεί επίσημη "θρησκεία" άθεων και αναγνωριστεί.
Πόσο μάλλον αν πεις οτι απλά
δεν θες να το παρακολουθήσεις, επειδή δεν πρόκειται να σου χρειαστούν ποτέ στη ζωή σου (από τα "ορίτζιναλ" χριστιανικά/θρησκευτικά μέχρι τις ηλίθιες ιστορίες για το πως μεγάλωσε ο κάθε &$*(#, τι σπούδασε, τι δουλειά έκαναν οι γονείς του και κάτι τέτοια κουλά).
σε περιοχες οπως η Θρακη οπου υπαρχει σημαντικος αριθμος μουσουλμανων, το ιδιο το κρατος διδασκει το κορανι σε αυτα τα παιδια.
Ναι, επειδή ο μουσουλμανισμός είναι αναγνωρισμένη θρησκεία.
Εσύ νομίζεις οτι τα έχουμε βάλει με το δίδαγμα των χριστιανικών θρησκευτικών και μόνο.
Κοίτα τα πράγματα λίγο πιο γενικά.