Οπως εχω προαναφερει και στα τοπικ αλλων ατομων που ζωγραφιζουν, ετσι και σε σενα οφειλω να πω πως αν και γενικα "το εχεις" πρεπει να αρχισεις να δουλευεις πιο εντατικα στο σχεδιαστικο κομματι, κυριως στο χερι.Καλυτερο για σενα ειναι να σχεδιαζεις πρωτα τα παντα σε χαρτι, και μετα να τα περνας στον υπολογιστη και να δουλευεις το χρωμα εκει...αν και προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι αν αρχισεις και δουλευεις το χρωμα στο χερι, θα σε βοηθησει παρα παρα πολυ στο να το κανεις σωστα και στον υπολογιστη...Μπορει στην φαση που εισαι, να εχεις δωσει ογκο στα σχεδια σου, οπως ειπε και ο Dain, παρ'ολα αυτα, τιποτα δεν ειναι μονο 2 χρωματα. Δεν πρεπει να χρησιμοποιεις μονο το χρωμα του δερματος για παραδειγμα, και το πιο σκουρο του για να κανεις σκιες...πρεπει να βαλεις και πιο ανοιχτα για να φωτισεις μερικα σημεια πιο πολυ, πρεπει να βαλεις ακομα πιο σκουρα, για να δωσεις εμφαση στα σημεια που υποτιθεται ειναι πιο πισω, πιο κατω απο την πηγη φωτος κτλ κτλ..Πρεπει επισης να μαθεις να λαμβανεις υπ'οψην σου, τις πιθανες πηγες φωτος που θα εχουν τα σχεδια σου.Το πιο απλο ειναι να υπαρχει μονο απο μια μερια φως, συνηθως πλαγια και πανω, ωστε ολες οι σκιες να ειναι απο την αντιθετη του σχεδιου.Οταν μπαινουν παραπανω φωτα, γινεται λιγο πιο περιπλοκο το σχεδιο, αλλα εξισου προκλητικο για να το προσπαθησεις...λοιπον, περα απ'αυτο, θα διαφωνησω με τον Dain σε καποια πραγματα. Αν και "το εχεις" πρεπει να δουλεψεις πολυ στην ανατομια τοσο του προσωπου οσο και του σωματος.Τα σχεδια σου προς το παρον ειναι ακαμπτα. Οπως εχω πει και στους αλλους, μεγαλη βοηθεια για να βελτιωσεις το σχεδιο σου, θα ειναι να κανεις σκελετο.Στη δημιουργια σκελετου θα σε βοηθησουν πολυ αυτα τα ξυλινα κουκλακια που πωλουνται σε καταστηματα με ειδη σχεδιου, τα οποια εχουν κινητα μελη και μπορεις να φτιαξεις διαφορες στασεις. Απο την αλλη, αυτα τα κουκλακια στην ουσια, ειναι σκελετος σχεδιου.Ειναι φτιαγμενα και στημενα με απλα γεωμετρικα σχηματα, τα οποια εσυ πρεπει να περασεις στο σχεδιο, πριν ακομα αρχισεις να κανεις περιγραμματα.Με αυτον τον τροπο στην ουσια "σπας" το σωμα σε διαφορετικα μερη, ωστε ειναι πιο ευκολο να προσδωσεις κινηση, προοπτικη κτλ κτλ. Το σχεδιο παντα πρεπει να ξεκιναει απο σκελετο, και αυτο γιατι θα ειναι πιο σωστα μετρημενο ετσι. Για τα προσωπα, μην ξεχνας τις γραμμες αναφορας, για το που θα μπαινει καθε τι.Ετσι και σε σωστο σημειο θα ειναι, και αν εχεις βαλει σωστα τις γραμμες, τιποτα δεν θα ξεφευγει απο τη θεση του. Οποιοδηποτε φωτογραφικο υλικο μπορεις να βρεις θα σου φανει πολυ χρησιμο. Αλλα πανω απ'ολα, προσπαθησε να ξεκινησεις ενα σχεδιο οπως σου ειπα, στην αρχη θα σου φανει κουραστικο, οταν ομως παρεις αερα, θα δεις οτι ειναι πολυ διασκεδαστικο το ποσες διαφορετικες στασεις μπορεις να κανεις με μερικα απλα γεωμετρικα σχηματα.Αυτα απο μενα, και συγνωμη αν σε κουρασα με το μεγαλο κειμενο...Αν χρειαστεις οτιδηποτε, στειλε μου πμ! keep up the good work!
Ευχαριστώ! Και δεν με πείραξε το μακροσκελές κείμενο.. Αντιθέτως...
Να σου πω την αλήθεια και ξύλινη φιγούρα έχω και photo references χρησιμοποιώ..

Αλλα, παρόλο που έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ γεωμετρικά σχήματα για την "κατασκευή" του σώματος, μου είναι πολύ δυσκολο να τα χρησιμοποιήσω...
όσο για το να χρησιμοποιώ παραπάνω από 2 χρώματα.. το έχω προσπαθήσει και αυτό... αλλά δν βρίσκω κανένα καταλληλο που να μην χτυπάει στο μάτι... :/
Ενταξει, χρησιμοποιώ λίγο το burn tool στο edge των καμπύλων αλλα μου παίρνει τόση ώρα (συνήθως) η σκίαση που ξεχνάω να βάλω highlights...

Απλώς όταν βάζω χρησιμοποιώ ή το feather ή το dodge tool...
Ορίστε και καινούριο σκίτσο. Δεν είναι πολύ καθαρό... Εχώ ήδη κάνει το line art αλλά σκέφτηκα να ποστάρω το original..

Α, το τράβηξα με τη φωτογραφική... Δεν μπορώ να συνδέσω το scanner και χρησιμοποιώ "άλλα μέσα"