Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ichigo Mashimaro


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 10 April 2008 - 12:46

Ενα απαλο και χαριτωμενο ανιμε παραγωγης 2005 με επικεντρο τεσσερα μικρα κοριτσια και την 20χρονη αδελφη της μιας.

Posted Image

Το AniDB το περιγραφει ως "χαριτωμενα κοριτσια που κανουν χαριτωμενα πραγματα με χαριτωμενο τροπο" και οντως δε θα δειτε πολυ διαφορετικα πραγματα απο αυτο, εκτος ισως απο τις εκαστοτε καφριλες της Mio.

Το στιλ του ειναι γενικα χαλαρο και αργο με ελαχιστες εντονες στιγμες, ενω οι χαρακτηρες ειναι διαφορετικοι μεταξυ τους, και τα κλισε δεν ειναι τοσα πολλα οσα σε αλλες σειρες. Επισης το loli στοιχειο ειναι διασπαρτο, μετα βιας γλιτωνει το ecchi, και δε λειπουν και τα moe στοιχεια (για καποιον λογο η "μεγαλη αδελφη" ειναι ιδιαιτερα επιρρεπης σε αυτα).

Γενικα μια καλη σειρα για να χαλαρωσει κανεις μετα απο μια κουραστικη μερα.

*

Αυτα με τα αντικειμενικα, προσωπικα παντως δεν το βρηκα ουτε χαριτωμενο (μαλλον βαρετο) ουτε ιδιαιτερα αστειο, ειδικα αφου καθε φορα που εκανε κατι καλο η Mio τις ετρωγε για αυτο κι ετσι ξενερωνα.

Τι εχετε να πειτε εσεις για τη σειρα;

ΥΓ: Ιδου και το opening :
Youtube Video

Edited by Adventurer, 16 March 2009 - 13:46.

Posted Image

#2 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 11 April 2008 - 02:51

ΘΕΙΚΗ απλά.Δε χρειάζεται νομίζω να πω κάτι παραπάνω.Απλά τη λατρεύω:lovulovu:

Posted Image


#3 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 13 April 2008 - 21:24

Mε διαφορά, από τα καλύτερα comedy-slice of life που 'χω δει. Mην σας αφήσει να σας ξεγελάσουν οι χαριτωμένες πρωταγωνίστριες. Το χιούμορ του είναι αρκετό έξυπνο (πράγμα τ' οποίο δεν το περίμενα) κι οι σκανδαλιές που κάνουν τα κορίτσια είναι για τρελά γέλια. Από ecchi στοιχείο που λες, Alexiel, δεν θα 'λεγα ότι έχει τίποτα το τρελό ώστε να χαρακτηριστεί ως "το anime των παιδόφιλων" (βλέπε Moe-tan). Tελείως ελάφρα πράγματα που δεν θα τα προσέξει κανείς ιδιαίτερα. Αλλά από moe; Άλλο τίποτα! Κι ευτυχώς το moe στοιχείο του μόνο βλακώδες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ό,τι και να πω για την σειρά αυτή θα είναι λίγα, οπότε άμα ψάχνετε για μια πρώτης τάξεως κωμωδία δείτε το χωρίς επιφύλαξη. Σε όσα άτομα τους είχα πρήξει να το δουν (που δεν ήταν και λίγα) μετά μου έλεγαν τα καλύτερα (ενώ φοβόμουν ότι δεν θα τους ενθουσίαζε και τόσο). Και μετά διαβάστε και το manga (που 'χει βγει από Tokyopop).

#4 Nomedor

Nomedor

    BK-201

  • Members
  • 151 posts

Posted 13 April 2008 - 21:31

Οκ με πείσατε.
Μπήκε για κατέβασμα και θα σας πω την γνώμη μου όταν το δω.

#5 Vash Zoro

Vash Zoro

    20th century Boy

  • Members
  • 603 posts

Posted 27 May 2008 - 12:01

Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο ξενέρωσα. Δε μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση.
Τελειώνοντας το πλέον μπορώ να πω ότι άλλαξα εντελώς γνώμη. Ήταν άκρως απολαυστικό και έριξα απίστευτο γέλιο.

[FONT="]Άνετα το βλέπει ο καθένας να χαλαρώσει γελάσει ^^ [/FONT]

#6 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 27 May 2008 - 13:23

Το βλεπω αυτην την στιγμη και μπορω να πω οτι ειναι ακρως ευχαριστο και χαλαρωτικο.:congrats:

#7 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 27 May 2008 - 14:05

Η περιγραφή μου κάνει κρα για lucky star-azumanga daioh φάση...Is that right?Και αν ναι πείτε κανα καλό μέρος να το κατεβάσω...Βecause me loves both of the above!!
Posted Image

#8 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 27 May 2008 - 14:11

Ναι τα θυμιζει αρκετα και τα 2.Πιστευω απο την στιγμη που υπαρχει σαν επιλογη ο [niizk] δεν χρειαζεται να αναρωτηθουμε ποιο fansub group:congrats:


[niizk] Ichigo Mashimaro 1-12

#9 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 27 May 2008 - 14:13

Μπορώ να πω ότι μοιάζει με αυτά αν και κατά τη γνώμη μου έχει πιο πολλά κοινά με το Minami-ke.Τα OVA του μπορείς να τα βρεις στο lolipower,για τα κανονικά επεισόδια ψάξε σε κανά torrent site.

Posted Image


#10 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 27 May 2008 - 20:58

Αrigato both of you![niizk] είπαμε?Lol τώρα είδα ότι έχεις και link...
Spoiler:

Posted Image

#11 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 27 May 2008 - 21:12

η σειρα αυτη ειναι απλα φανταστικη. και φυσικα,it's all thanks to ero-sennin that i watched it. για αλλη μια φορα εδωσε σοφια:nod2:

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#12 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 18 February 2009 - 17:50

*bump*
Δεν ήτανε και άσχημο το encore:hahaha:<3 Miu-chan:wooi2:
Κρίμα που από ότι φαίνεται θα είναι μονο 2 επεισόδια...:cry5:

#13 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 15 March 2009 - 15:52

Είπα να δω το 1ο encore eps που μου είχε ξεφύγει και τελικά (ξανα)πήρα φαλάγγι όλη την σειρά από την αρχή...:nanana:

To I_M με είχε καταστρέψει όταν το είχα δεί προ τριετίας, καθώς είναι μια από τις λίγες σειρές anime όπου με έπιασε σπαστικό γέλιο με κάποιον από τους χαρακτήρες. Και ξαναέπαθα τα ίδια τώρα σαν αρχάριος...δεν μου έχει μείνει άντερο όρθιο...XD

Απλά με το που βλέπω την Miu να κάνει μαλακίες (άτιμη Fumiko Orikasa, δίνεις ρέστα το κέρατό μου μέσα)
λύνομαι. Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ σειρά στην οποία να έχω διασκεδάσει τόσο πολύ (και μάλιστα δις). Damn...κανονίζω ήδη το rewatch του με μια κολλητή που είναι ομοιοπαθής.

Για όσους δεν την έχετε πιάσει ακόμη, αν σας αρέσουν δουλειές σαν τα azumanga daioh, sketchbook. hidamari sketch κτλ τότε βουρ με χέρια και με πόδια (αν όχι, μακριά δεν είναι για εσάς). True Lolis were never more hilarious...
:gotit:

ps: Ρίξτε και μια ματιά στο manga του, ο
Barasui έχει κάνει φοβερή δουλειά. Επίσης, υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το anime, που αξίζει να τις δει κάποιος...^^

Edited by Dante80, 16 March 2009 - 13:53.
ps added

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#14 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 23 August 2011 - 18:07

Γενικά ισχύουν όσα είπε ο Vetus και πάνω κάτω αυτά θα επαναλάβω.

Από την εικόνα του anidb και το opening, που είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν την αρχίσει, οι εντυπώσεις μπορεί να είναι (δικαίως) άσχημες. Όμως, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Το Ichigo Mashimaro προσφέρει πανέξυπνο χιούμορ (για την ακρίβεια, είναι από τα πιο αστεία anime που έχω δει) και εντυπωσιακά ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Ακόμα και η Miu, που είναι και το μεγάλο ατού στο χιούμορ της σειράς, έχει πολλές καθαρά παιδικές στιγμές που την κάνουν αληθινή.
Πάντως, δεν είναι κωμωδία με την έννοια που είναι κωμωδία το Azumanga Daioh. Το Ichigo είναι περισσότερο slice of life και ρεαλιστικό, ενώ το χιούμορ βγαίνει απο τους χαρακτήρες και όχι από εξωπραγματικές καταστάσεις.

Ecchi ΔΕΝ έχει ούτε στο ελάχιστο. Κάποια αστεία που αφορούν ας πούμε το μέγεθος του στήθους ή κάτι παρόμοιο (και συνήθως η Miu τα κάνει αυτά) είναι δεμένα με τη ροή και πάντα στο πνεύμα της σειράς - ΠΑΙΔΙΚΑ. Όσοι ψάχνουν κάτι άλλο καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά. Αναρωτιέμαι τι διάολο έβλεπε ο op, για να είμαι ειλικρινής.

Κάτι που δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα στο thread είναι μια άλλη διάσταση της σειράς.
Ουσιαστικά η Nobue δρα όπως θα δρούσε ο θεατής. Απολαμβάνει την παρέα των κοριτσιών και πολλές φορές βάζει κι αυτή το χέρι της για να παρατηρήσει τις αντιδράσεις τους σε διάφορες καταστάσεις. Εκτός από το χαριτωμένο του θέματος, η Nobue, που είναι 20χρονη φοιτήτρια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, παρατηρεί και με μια πιο φιλοσοφική ματιά τα κορίτσια. Τη συμπεριφορά τους, τη φιλία τους, την αθωότητα τους: γενικά τη νιότη τους, ενώ θυμάται έτσι κι αυτή μια πιο απλή εποχή στη ζωή της. Αυτό είναι το κυριότερο θέμα του anime, η αθωότητα της νιότης. Ομολογώ ότι αρκετές φορές το Ichigo Mashimaro κατάφερε να με συγκινήσει με την απλότητά του.
Από την άλλη, ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει να δει, αλλά για μένα τουλάχιστον αυτή η διάσταση είναι ολοφάνερη κατά τη θέαση.

Εδώ και καιρό ήθελα να κάνω αυτό το post, είναι κρίμα μια τόσο ποιοτική δουλειά να μένει στην αφάνεια. Αν σας αρέσουν καλές slice of life σειρές, ή ψάχνετε μια αστεία χαλαρή κωμωδία, ή απολαμβάνετε ιστορίες που εξετάζουν το θέμα της νιότης πρέπει να το δείτε.

#15 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 26 November 2012 - 22:32

Πάνω κάτω, ό,τι ειπώθηκε.

Είναι από τα anime που προσωπικά εγώ ζητώ τις καθημερινές μόλις έρχομαι ψόφια σπίτι, καθώς κάθομαι ένα μισαωράκι πριν αρχίσουν τα βάσανα ( :P) για να δω. Απλή, ευχάριστη και καθόλου κουραστική. Ότι πρέπει δηλαδή για να μου φέρει ένα χαμόγελο και μια ευχάριστη διάθεση για να συνεχίσω.

Έφυγε νεράκι η σειρά. Όντως είναι λιγότερο εξωπραγματική κομωδία όπως το AzuDa (στο AzuDa βλέπουμε ιπτάμενες Τσίγιο στα όνειρα της Όσακα, εδώ η σειρά έχει καθημερινό χιούμορ). Απολαυστικότατη either way. Και οι 2 σειρές έχουν την ίδια ανάλαφρη ατμόσφαιρα, μόνο που το Ichigo είναι λίγο πιο προσγειωμένο. Ecchi ούτε εγώ θα το έλεγα. Το πολύ πολύ που έχει είναι κάτι bath scenes, αλλά και οι ίδιες εξυπηρετούν την πλοκή, και δεν υπάρχουν απλά για να βλέπουμε περισσότερο παιδικό δέρμα.