Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

D&D world
Posted 19 December 2008 - 17:31

Posted 22 December 2008 - 17:16
Δεν ξέρω πόσοι γνώριζουν το anime d20 system, αλλά είμαι σίγουρος πως στους περισότερους έδω μέσα θα τους αρέσει. Είναι μεταφορά anime σε dnd... πολύ απλό και πρακτικό σύστημα, ε και είναι anime, δλδ πολύ γέλιο, πολύ ξύλο και ότι άλλο έχει ένα anime...
και επειδή τα λέω πολύ περιληπτικά όποιος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά: [media]http://www.faterpg.com/dl/animed20srd.pdf[/media]
Actually, υπάρχουν αρκετά RPG συστήματα που παρουσιάζονται ως 'anime RPGs'. Με το πιο γνωστό το Big Mouth, Small Eyes (BESM for short).
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.
Posted 02 January 2009 - 02:00
έφυγα σχεδόν τρέχοντας, καθώς το παλικάρι μου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έπρεπε να αγοράσω 3 βιβλία Dm, player's, monster me 30ε το καθένα...
Πανάκριβο το άθλημα μου φάνηκε...
Posted 02 January 2009 - 02:38
Τα οικονομικά είναι άλλο θέμα. Το D&D είναι από τα πιο φτηνά παιχνίδια του είδους, μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι τα 3 αυτά βιβλία. Σκέψου πόσα λεφτά φεύγουν σε κάποιον που ασχολείται τακτικά με card games (μιλάω εκ πείρας). Αν αποφασίσεις βέβαια να προχωρήσεις επίπεδο, μπορείς να μπεις σε αρκετά έξοδα αγοράζοντας expansions κλπ, όμως τα βασικά είναι αυτά τα 3. Επίσης αν ασχολείσαι με αγορές από εξωτερικό, μπορείς να πετύχεις καλές τιμές, πολύ καλύτερες από όσα ζητάνε τα μαγαζιά του είδους.
Posted 02 January 2009 - 05:28
Απο κει και περα, καλη διασκεδαση. Και μετα περνα και μια απο WoD (Vampire, Werewolf, Mage, κλπ.) να δεις τη γλυκα

Posted 02 January 2009 - 08:38
20 ευρώ πάγιο + 40 ευρώ το χρόνο είναι πολύ λιγότερα απ'ότι δίνει ο κόσμος στο WoW.
Posted 02 January 2009 - 20:22
Βασικα, κατεβασε τα ολα, παρε ενα καλο σετακι ζαρια και βρες εναν πραγματικα καλο DM.
Απο κει και περα, καλη διασκεδαση. Και μετα περνα και μια απο WoD (Vampire, Werewolf, Mage, κλπ.) να δεις τη γλυκα
It was so simple

Κατέβασα τα 3 βιβλία της 4ης έκδοσης, time for study ^^
Posted 02 January 2009 - 22:04
Αποψη μου, αλλα ριξε, πριν αρχισεις την πρωτη σου session, και μια ματια στην 3.5, για ενα πιο γνησιο DnD feeling (ναι, ξερω, το γνησιο DnD feeling ειναι το AD&D, αλλα για διαφορους λογους δεν θα το προτεινα).It was so simple
Κατέβασα τα 3 βιβλία της 4ης έκδοσης, time for study ^^
Βεβαιως, η εκδοση που θα παιχτει ειναι και θεμα του DM. Γι αρχη, σημαντικο ειναι να μιλησει κανεις με μερικα ατομα που ειναι εξοικειωμενα με το DnD, και να ακουσει ιστοριες και αποψεις.
Και πανω απ' ολα να το διασκεδαζουμε, βεβαιως

Posted 03 January 2009 - 05:23
Αποψη μου, αλλα ριξε, πριν αρχισεις την πρωτη σου session, και μια ματια στην 3.5, για ενα πιο γνησιο DnD feeling (ναι, ξερω, το γνησιο DnD feeling ειναι το AD&D, αλλα για διαφορους λογους δεν θα το προτεινα).
Βεβαιως, η εκδοση που θα παιχτει ειναι και θεμα του DM. Γι αρχη, σημαντικο ειναι να μιλησει κανεις με μερικα ατομα που ειναι εξοικειωμενα με το DnD, και να ακουσει ιστοριες και αποψεις.
Και πανω απ' ολα να το διασκεδαζουμε, βεβαιως
Μιας και βλέπω ότι είσα από Αθήνα αν κανονίσετε τίποτα περιπέτεια ρίξε και από δω κανά πμ να παρακολουθήσω να το δω ζωντανά ^^
Posted 03 January 2009 - 11:42
Αποψη μου, αλλα ριξε, πριν αρχισεις την πρωτη σου session, και μια ματια στην 3.5, για ενα πιο γνησιο DnD feeling (ναι, ξερω, το γνησιο DnD feeling ειναι το AD&D, αλλα για διαφορους λογους δεν θα το προτεινα).
Τώρα σοβαρά, ως πού μπορεί να πάει αυτή η μικροψυχία;
1) Έρχεται ένας καινούριος παίκτης, που δεν έχει αφηγητή, και του προτείνεις 3.5; Δεδομένου ότι το παιδί φαίνεται να έχει μεράκι, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει να κάνει ο ίδιος τον αφηγητή (πολλοί ξεκινήσαμε ως αφηγητές όταν οι φίλοι μας μας βάλανε με το ζόρι), και στην 4η έκδοση η δουλειά του αφηγητή είναι απείίρως πιο εύκολη (ενδεικτικά, στα τελευταία σέσσιον είχα ετοιμάσει πολλά encounters ανάλογα με τις επιλογές των παικτών - και κάποια από αυτά δεν θα παίζονταν καθόλου - στην 3.5 ήταν τόσος ο κόπος να ετοιμάσεις ένα καλό encounter που κάτι τέτοιο δεν άξιζε τον κόπο).
2) Σε πιάνει το περί "γνήσιου DnD feeling", όπου έχεις αποφασίσει αυθαίρετα ότι όσο πιο παλιά έκδοση τόσο πιο γνήσια(θα ήθελα να καταλάβω τα κριτήρια γνησιότητας που χρησιμοποιείς)
3) Αλλά εν τέλει λες στο παιδί να τα κουρσέψει τα βιβλία, αντί να δώσει λεφτά όσο λίγο πάνω από ένα cd για να πάρει τουλάχιστον το phb από το ίντερνετ (20 ευρώ θυμίζω, λίγο πάνω από ένα cd). Έτσι θα στηριχθεί το παιχνίδι που αγαπάμε; Εθελοντικά θα τα βγάζουν τα βιβλία; Ρώτησες το παιδί αν έχει φορητό για να παίρνει τα παντάφια μαζί στα σέσσιον; (γιατί το να τυπώσει τα βιβλία σε μια συμπαθητική εκτύπωση, θα πάει κάνα 10ευρο με τα μελάνια κλπ).
Posted 03 January 2009 - 15:36
1. Κι εγω αρχισα DMing με 3.5 και δεν επαθα τιποτα. Επισης να ο λογος που ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις ενα δυνατο encounter στην 3.5 παρα στην 4 μεχρι τωρα. Ψαχνεις, τυπωνεις, τελος.
2. Well, επιτρεψε μου να προτιμω τον Tolkienοκοσμο του DnD της 3.5 απο τον WoW-infected κοσμο της 4. Εξαλλου, απλα προτεινα να ριξει μια ματια. Μπορει να συμφωνει και ο ιδιος. Δηλαδη, επειδη ειναι νεος παικτης, πρεπει να αφησει τα παλια στους παλιους η κατι τετοιο?
3. Η εμπορικη εκμεταλλευση δεν υπηρξε ποτε αρωγος της δημιουργικοτητας. Ειτε βιβλιο ειτε cd, φυσικα και προτεινω να τα κατεβασει, να δει τι ειναι, κι αν θελει μετα να αγορασει ο,τι θελει. Αν τωρα το θεωρεις ανεκτο, οποιοδηποτε βιβλιο να κοστιζει 20Ε, γνωριζοντας το οικονομικο περιθωριο του μεσου ανθρωπου, ε, μαγκια σου.
Posted 03 January 2009 - 18:28
Κι εγώ με την 3.0, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι έπαθα...1. Κι εγω αρχισα DMing με 3.5 και δεν επαθα τιποτα.
D&D InsiderΕπισης να ο λογος που ειναι πολυ πιο ευκολο να κανεις ενα δυνατο encounter στην 3.5 παρα στην 4 μεχρι τωρα.
. Με τη συνδρομή έχεις κάτι πολύ παραπάνω από το srd της 3.5. Έχεις όλα τα βιβλία.
Η ερώτησή μου πήγαινε στο τι ορίζεις γνήσιο. Οι αντιγραφές του Tolkien imo δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο γνήσιες από οτιδήποτε.2. Well, επιτρεψε μου να προτιμω τον Tolkienοκοσμο του DnD της 3.5 απο τον WoW-infected κοσμο της 4.
Θα διαφωνήσω για το "ποτέ" (σίγουρα όμως δεν θα έλεγα "πάντα"), αλλά είναι τεράστια συζήτηση και θα μας έπαιρνε ένα άλλο thread, οπότε το λήγω.3. Η εμπορικη εκμεταλλευση δεν υπηρξε ποτε αρωγος της δημιουργικοτητας.
Απλά ένα σημείο: ας αναρωτηθούμε λιγάκι γιατί μιλάμε για D&D και WoD σε αυτό το νήμα, και όχι για Mirror ή Pavillon Noir (συστήματα που τουλάχιστον στην αρχή τους ξεκινήσανε δωρεάν).
Edited by tec-goblin, 03 January 2009 - 18:40.
Posted 05 January 2009 - 22:51
(ναι, ξερω, το γνησιο DnD feeling ειναι το AD&D, αλλα για διαφορους λογους δεν θα το προτεινα).
Το AD&D για το"original feeling", σαφώς. Όχι, λέμε τώρα, το Original D&D (OD&D, for short), σε κάποια από τις εκδόσεις του, όπως Red Box, Brown Box, ή τα original booklets (white "box").

Anyway (& sidestepping το edition war), Vash Zoro, όπως έχω πει & πιο πάνω στο thread, προσωπικά είμαι διατεθειμένος να κάνω κάποιο intro session για 4η έκδοση (όπως έκανα & πριν τις γιορτές), άμα ενδιαφέρεσαι.
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.
Posted 10 January 2009 - 11:39
Και το λινκ για να διαβάσετε πολλές άλλες αερολογίες.
Cafe de Nuit :: View topic - RL Smurfs
Posted 10 January 2009 - 12:18