Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Η νύχτα πέφτει... [γενική συζήτηση]

• Please log in to reply
5827 replies to this topic

#1291 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 16 January 2012 - 16:05

Σωστά. Όπως και ναναι πάνε παρέα αυτά τα δύο XD

xbJ3b2w.jpeg

#1292 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1,240 posts

Posted 16 January 2012 - 17:41

Double-agent roles
—"Godfather", "Traitor", "Possessed", "Undercover Cop", etc.
The Traitor is not a mafioso, but works with their vote during the day cycle to protect the Mafia and hamper the town (he wins only with a Mafia victory).[39] Conversely, "The rat", "stool pigeon" or "undercover cop" is a mole within the Mafia group (winning with the innocents). The "stool pigeon" may be the only optional role in play[40] —one of the few modern forms played without an investigative role. The "stool pigeon" is often used in midwestern Mafia games.
"Judas" is an innocent who survives but becomes a "Traitor" when lynched (or vice versa, becoming a "Rat").
There is an alternative definition of "Godfather" role from the Alignment role Godfather (who is immune to alignment-detection). This "Godfather" behaves as a standard mafioso, but wakes again (after the Mafia sleep) for an extra kill. This Godfather-role wins only if he survives.

Μπορούμε να βάλουμε την παραλλαγή του Godfather που'χω σημειώσει με bold;

Πηγή.

Posted Image

#1293 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 16 January 2012 - 18:05

Δηλαδή ο Godfather δεν αποκαλύπτει τον ρόλο του στους υπόλοιπους δολοφόνους και αν θέλει μπορεί να φάει και δολοφόνο τη νύχτα αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να μάθουν ούτε οι επιθεωρητές αν είναι ο Godfather; Τον έχουν για απλό δολοφόνο;

ySss0UF.jpg

#1294 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 16 January 2012 - 18:11

Για αθώο τον έχουν αφού έχει ανοσία. Randomess και εγγυημένο ότι θα τον ψαρέψουν οι άλλοι δολοφόνοι. Δε μου αρέσει.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#1295 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 16 January 2012 - 18:20

Pfffff, ούτε εμένα μ'αρέσει. Γιατί αν οι δολοφόνοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο αρχηγός τους και δεν είναι κι ο ίδιος ο πάτερ φαμίλιας που θα βάζει τάξη και μέσα στους δολοφόνους, τι να το κάνεις? xD

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1296 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 16 January 2012 - 18:40

Πάντως με τους δύο νέους ρόλους, ο ρόλος των επιθεωρητών θα γίνει ακόμα πιο προβληματικός (έχουν δοκιμαστεί σε τέσσερα παιχνίδι, μην μου πείτε πως θέλουν κι άλλο τεστ). Θα ήταν καλύτερα ένας τουλάχιστον να αντικατασταθεί με κάποιον άλλο ρόλο που θα μπορεί να συνεργάζεται μαζί με κάποιον που είναι στο πλευρό των αθώων.

Πχ.
> Οι επιθεωρητές να είναι δύο και ίσως να έχουν έναν "Δημοσιογράφο" ή κάτι παρόμοιο να τους βοηθάει.
> Ο ρόλους του γιατρού να αντικατασταθεί απο έναν "Ιατροδικαστή" που θα συνεργάζονται. Ο 'Ιατροδικαστής" δεν θα προστατεύει αλλά θα ενημερώνεται ποιος σκότωσε ο Vigilante και ποιον οι δολοφόνοι και να προσπαθεί να αλλάξει τα ρεύματα.

ySss0UF.jpg

#1297 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 16 January 2012 - 18:48

δεν καταλαβαινω γιατι τοσο κολημα με την αλλαγη των παλιων ρολων. σε αυτο το παιχνιδι οσο καλα παιξαμε οι επιθεωρητες αλλο τοσο παιξαν και οι δολοφονοι. στα προηγουμενα παιχνιδια το προβλημα δεν ειχε να κανει με το ρολο αλλα με την ηθικη των ατομων που τον τυχαιναν

και γω ειμαι μεσα σε καινουργιους ρολους αλλα ειμαι κατα του να αλλαξουμε τους παλιους. επειδη μπαινουμε πολα ατομα πλεον το παιχνιδι σηκωνει αυτους τους παραπανω ρολους αλλα ας μη ξεχασουμε τη βασικη λογικη του..

#1298 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 16 January 2012 - 18:58

Κοίτα, ο δημοσιογράφος μου φαίνεται ότι θα παρακάνει imba τους επιθεωρητές καθώς και μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποια εξήγηση του πως θα λειτουργεί.

Παρόλα αυτά, είμαι υπερ των ρόλων που δοκιμάστηκαν σ'αυτό το παιχνίδι να παραμείνουν, να αλλάξουν όμως και λιγο οι επιθεωρητές που στο κάτω κάτω, και σ'αυτό και στο προηγούμενο -και δεν ξέρω στα άλλα δύο- αποδείχθηκαν όχι και τόσο δυνατοί. Πραγματικά μου άρεσε πολύ η ιδέα του ενός επιθεωρητή και των δύο λακέδων του γιατί βοηθάει και θα υπάρχει καλύτερη αντεπίθεση κι έτσι το παιχνίδι θα γίνει και πιο εγκεφαλικό ακόμα. ^^ Ο Priest τι είπαμε ότι κάνει?

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1299 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 16 January 2012 - 19:07

Μα ο δημοσιογράφος δεν θα έχει καμιά άλλη ιδιότητα εκτός απ' το να συνεργάζεται μαζί τους. Αλλά ναι, στην ουσία θα γνωρίζονται οι 2 και θα έχουν και βοηθό. Η ιδέα με τους λακέδες δεν είδα να αρέσει και σε κανέναν άλλον.

Πάντως αυτό που λες matassos για την ηθική, ούτως ή άλλως πάντα θα είναι θέμα. Απλά με τον γιατρό (που στο κάτω-κάτω μπορείς να προστατέψει και δολοφόνο), τον vigilante να κόβει βόλτες, την πόρνη που θα μπορεί να σταματήσει τον ρόλο κάποιου το βράδυ, τον παπά που θα έχει σημαντικό ρόλο τη μέρα και άλλους τόσους δολοφόνους... Ε, τρία άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, μέσα σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων, και ενώ πρέπει να ταυτόχρονα να κρύβονται, τι θα πρωτοκάνουν; Εκτός των άλλων, αν αφήσουν οι 2 το παιχνίδι νωρίς όπως έγινε πέρσι, άντε ο τρίτος να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

ySss0UF.jpg

#1300 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 16 January 2012 - 19:10

Nαι ΟΚ, δηλαδή στην ουσία θέλουμε να γνωρίζονται και οι επιθεωρητές από την αρχή κι όχι μόνο οι δολοφόνοι. Αλλά αυτό αυτομάτως θα σημαίνει ότι θα λειτουργούν κι αυτοί σαν ομάδα με μία ερώτηση την φορά/νύχτα αλλιώς...ε, με πέντε γύρους έχουν μάθει του κόσμου τα άτομα!

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1301 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 16 January 2012 - 19:13

E, ναι. Απλά η πρόταση με τους λακέδες νομίζω ότι θα το έκανε λίγο πιο ενδιαφέρον γιατί στην ουσία ο επιθεωρητής θα διαλέξει μόνος του τους συνεργούς του. Το θέμα είναι ότι για να γίνει, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι πρέπει να ρωτήσει για 1 και την πρώτη νύχτα για δύο. Οπότε ίσως όντως με κλήρο να βοηθάει καλύτερα.

ySss0UF.jpg

#1302 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 16 January 2012 - 19:15

Απλά, θα κόψουμε μια ερώτηση.

3 επιθεωρητές ρωτάνε για 2

4 ρωτάνε για 3

Και κάτι που θα επιμείνω, να μην μπορούν να ανακαλύψουν το γιατρό ή τον βίτζι

#1303 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 16 January 2012 - 19:21

To να μη μπορούν να ανακαλύψουν κάποιον ρόλο έρχεται σε σύγκρουση με την ουσία του ρόλου νομίζω. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ρόλος που να μη μπορεί ν'αναγνωρίσουν οι επιθεωρητές.

Αλλά θα επιμείνω στο μία ερώτηση την φορά. Οι δύο είναι πολλές. Πόσο μάλλον οι τρεις. Και μην ξεχνάμε ότι θα γνωρίζονται και θα μπορούν να εφαρμόζουν και τακτικές που μόνοι τους δε μπορούν, αρα θα παγιδεύουν ευκολότερα. Αν τώρα αυτή η οργανωμένη ομάδα έχει πολλές ερωτήσεις μπορεί να τους βρουν πολύ εύκολα. Στατιστικά να το δεις, δεν είναι και τόσο...δίκαιο στους δολοφόνους. Παρόλα αυτά αν είναι να μπουν οι λακέδες καλύτερα να τους ζητά ο επιθεωρητής κι όχι στην τύχη. Αν είναι να γνωρίζονται απλώς μεταξύ τους...ε, είπαμε κλήρωση.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1304 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 16 January 2012 - 19:26

Συμφωνώ με matassos. Ούτε εγώ βλέπω λόγο να αλλάξουμε τον ρόλο των επιθεωρητών. Ο ρόλος τους είναι επίτηδες τόσο δύσκολος. Όπως αναφέρθηκε όμως, η δυσκολία του εξισορροπείται από το γεγονός πως οι επιθεωρητές νικάνε με τους αθώους και πολλές φορές τους βοηθάνε ακόμα και με το θάνατο τους. Και όπως εξήγησα το να γνωρίζονται από την αρχή, τους κάνει πανίσχυρους. It's out of question το τελευταίο δηλαδή.

Επίσης ο ρόλος του vigilante θέλει πράγματι αλλαγές. Μιά πρόταση είναι να ξεκινά με 5 ή 4 βολές αλλά κάθε φορά που χτυπά αθώο να έχει ως ποινή το να χάνει μία. Έτσι θα μπαίνει στο τρυπάκι να σκέφτεται καλά πριν πυροβολήσει.

Κάτι επειδή αναφέρθηκε για τον προδότη. Υπάρχει μια παραλλαγή που είχα δει σε ένα παιχνίδι και είχε να κάνει με ρόλο προδότη-υπό συνθήκη. Με λίγα λόγια αν στα μέσα ενός παιχνιδιού έμεναν λιγότεροι από τους μισούς δολοφόνους ζωντανούς, τότε καποιος αθώος άλλαζε πλευρά και πήγαινε με το μέρος τους. Το σκεπτικό ήταν να ρυθμιστεί το balance του παιχνιδιού σε περίπτωση που η πλάστιγγα έκλινε πολύ εναντίον των δολοφόνων και να το κάνει πιο ενδιαφέρον (Μην ξεχνάμε πως το παιχνίδι των δολοφόνων είναι όλο το θέμα). Δυστυχώς, σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε εκπληρωθεί η συνθήκη και δεν είδα πως λειτούργησε και δεν είμαι σίγουρος αν θα πρέπει ποτέ να το δοκιμάσουμε.

#1305 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 16 January 2012 - 19:29

Και κάτι που θα επιμείνω, να μην μπορούν να ανακαλύψουν το γιατρό ή τον βίτζι

Εγώ συμφωνώ με αυτό. Να τους βλέπουν ως αθώους. Δεν αλλάζει κάτι αν μάθουν για το αθώος ή γιατρός/εκδικητής, πέρα από το ότι μπορεί να τους ξεφύγει στους δολοφόνους, ή να μπουν στον πειρασμό να επικοινωνήσουν με εκείνους παρατύπως για να ζητήσουν προστασία. Καλύτερα να μη δώσουμε τέτοιες ευκαιρίες.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.