Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Η νύχτα πέφτει... [γενική συζήτηση]


  • Please log in to reply
5827 replies to this topic

#961 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 29 November 2011 - 18:30

Εγώ συμφωνώ πιο πολύ με τον Kamui, να ξέρουμε ποιο θύμα είναι των δολοφόνων και ποιο του Punisher μασκοφόρου εκδικητή, αλλά όπως και να έχει δε θα με πείραζε.

Posted Image


#962 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 November 2011 - 18:33

Κι εγώ με αυτό που είπε η mono είμαι.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#963 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 29 November 2011 - 18:39

Δολοφόνοι: επικοινωνούν μεταξύ τους εκτός παιχνιδιού και μηχανορραφούν εναντίων όλων των άλλων. Σκοτώνουν έναν κάθε βράδυ.

Επιθεωρητές: μπορούν να επικοινωνούν μόνο με επιθεωρητές εκτός παιχνιδιού και μόνο εφόσον έχουν βρει από μόνοι τους μέσω των διαδικασιών ότι κάποιος άλλος είναι επιθεωρητής.

Εκδικητής: έχει συγκεκριμένο αριθμό "σφαιρών" δηλαδή μπορεί να βγάλει μόνο τόσα άτομα απ'το παιχνίδι όσα και οι δολοφόνοι αλλά, μόνο ένα άτομο την φορά. Μπορεί να σκοτώνει όποτε θέλει.

Γιατρός: μπορεί να προστατεύει έναν παίχτη -έστω και τον εαυτό του- κάθε γύρο το βράδυ από τους δολοφόνους και τον εκδικητή αλλά δε μπορεί να προστατεύει τον ίδιο παίχτη συνεχόμενα.

Προσθήκες:
1. Σε περίπτωση που υπάρξουν δύο θύματα την νύχτα, δεν θα γίνεται η διευκρύνιση του ποιον σκότωσε ο εκδικητής και ποιον οι δολοφόνοι.
2. O ρόλος του καθενός θα αποκαλύπτεται με τον θάνατό του, όποιος κι αν είναι.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#964 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,292 posts

Posted 29 November 2011 - 18:42

^Yep.
Μέσα και εγώ.

#965 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 29 November 2011 - 18:45

Εγώ συμφωνώ πιο πολύ με τον Kamui, να ξέρουμε ποιο θύμα είναι των δολοφόνων και ποιο του Punisher μασκοφόρου εκδικητή, αλλά όπως και να έχει δε θα με πείραζε.


Eπειδή είμασταν δολοφόνοι πριν, κάτι ξέρουμε για να το λέμε.:)
Tώρα φυσικά δεν οφελεί κανέναν συγκεκριμένα, αλλά αυτό που θέλαμε δεν ήταν να εξισσοροπίσουμε την καταάσταση δολοφόνων-state?

O6rrvsU.jpg


#966 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 29 November 2011 - 18:52

Mε το να μην ξέρουνε οι πολίτες ποιον σκοτωσε ο δολοφόνος και ποιον ο άλλος πολίτης, ο εκδικητής βοηθάει τους δολοφόνους. Και βλέποντας ότι οι προσθέσεις των χαρακτήρων ισχύουν κι έγιναν δεκτές τότε αυτό θα τους βοηθήσει και θα βάλει και το μυαλό των πολιτών να δουλέψει πιο γρήγορα. ^^

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#967 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,292 posts

Posted 29 November 2011 - 19:06

Mε το να μην ξέρουνε οι πολίτες ποιον σκοτωσε ο δολοφόνος και ποιον ο άλλος πολίτης, ο εκδικητής βοηθάει τους δολοφόνους. Και βλέποντας ότι οι προσθέσεις των χαρακτήρων ισχύουν κι έγιναν δεκτές τότε αυτό θα τους βοηθήσει και θα βάλει και το μυαλό των πολιτών να δουλέψει πιο γρήγορα. ^^


Αν ο vigilante σκοτώσει αθώο, (που προφανώς εκεί θα είναι το μπέρδεμα) βοηθάει έτσι και αλλιώς τους δολοφόνους, γνωρίζουν-δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι ποιός σκότωσε ποιόν. Γενικά ο ρόλος του vigilante είναι δίκοπο μαχαίρι και πολύ έξυπνη προσθήκη.

Ενα minor thing: Αν οι δολοφόνοι σκοτώσουν τον vigilante και εκείνος έχει αποφασίσει να σκοτώσει κάποιον την ίδια νύχτα, δεν ακυρώνεται η πράξη του, σωστά; Εννοώ η δολοφονία που θα κάνει ο vigilante προηγείται από εκείνη του δολοφόνου; Δεν υπάρχει περίπτωση να τον προλάβουν, δηλαδή;

#968 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 29 November 2011 - 19:09

Στόχος του εκδικητή δεν είναι να φάει τους δολοφόνους; Αν ναι τότε βάζοντάς τον, από τη μια βοηθάει τους δολοφόνους γιατί δεν ξέρει αν αυτός που σκοτώνει είναι όντως δολοφόνος (εκτός αν πετύχει δολοφόνο). Άρα έτσι κ αλλιώς τους βοηθάει. Εγώ σκεύτομαι πως αν φαίνεται ποιόν σκοτώνει, τότε οι πολίτες, που είναι στο σκοτάδι, έχουν μια έξτρα βοήθεια. Αν δεν φαίνεται ποιόν σκοτώνει ο βιτζιλάντις, δεν γίνεται πολύ εύκολο για τους δολοφόνους;

Posted Image


#969 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 29 November 2011 - 19:16

OK OK μη βαράτε! Έχετε δίκιο για το δίκοπο μαχαίρι αλλά φαίνεται πιο ενδιαφέρον έτσι. Και πιο πιστευτό. Επίσης, λογικά θα πεθαίνει το θύμα του εκδικητή ακόμα κι αν τον σκοτώσουν. Μπορούμε να το σκεφτούμε σε στυλ "Later that night..."

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#970 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 November 2011 - 19:18

Μην το διαβάσετε όσοι έχετε χάσει ήδη την μπάλα, εκτός αν είστε ο αφηγητής.

Σωστή παρατήρηση.
Αν οι δολοφόνοι σκοτώσουν τον εκδικητή, σκοτώνεται και το θύμα που εκείνος επέλεξε; ΝΑΙ
Κι αν διαλέξουν τον ίδιο στόχο, τότε του χρεώνουμε τη σφαίρα; ΝΑΙ
Κι αν αυτός και ο τελευταίος δολοφόνος αλληλοσκοτωθούν μετράνε και τα δύο; ΝΑΙ
Κι αν ο εκδικητής φάει τον τελευταίο δολοφόνο, το θύμα του δολοφόνου πεθαίνει; ΝΑΙ

Λέω ναι σε όλα. Ο εκδικητής κάνει ότι κάνει τη νύχτα ανεξάρτητα με το τι επιλέγουν οι δολοφόνοι. Ο αφηγητής θα βρει έναν ωραίο τρόπο να το παρουσιάσει με όποια χρονική σειρά τον βολεύει, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι δολοφονίες.
Δε βλέπω τον λόγο να αναιρείται μια πράξη από κάτι που συμβαίνει ταυτόχρονα. Άλλωστε, αν πεθάνεις την ημέρα, η ψήφος σου δεν ακυρώνεται.

@ anelis: Ο εκδικητής μπορεί αν δε θέλει να μπερδέψει να μην κάνει τίποτα. Αν επιλέξει να το κάνει, μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και όχι. Οι δολοφόνοι χρειάζονται ένα αβαντάρισμα εφόσον οι πολίτες έχουν και γιατρό και εκδικητή με όπλο και στόχο να τους ξεκάνει. Άλλωστε, θα έχουν να φάνε 5 άτομα που αν μείνουν στο τέλος θα τους κάνουν ζημιά. Ήδη φάνηκε από τα μέχρι τώρα παιχνίδια ότι ήταν σε μειονεκτική θέση, οπότε λίγο σπρώξιμο είναι καλό σε περίπτωση που ο εκδικητής τα κάνει θάλασσα.

Edited by Babba, 29 November 2011 - 19:23.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#971 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,725 posts

Posted 29 November 2011 - 19:19

Ο ρόλος του Vigilante πάντως ήταν μέσα στους killing roles. Αναφέρθηκε για να εξισορροπεί την ασυλία που προσφέρει ο γιατρός, άρα σκοτώνει αδιακρίτως. Με λίγα λόγια όλοι είναι στο έλεός του γι' αυτό και οι περιορισμένες σφαίρες που έχει είναι μια καλή λύση. Με λίγα λόγια όλα εξαρτώνται από τον παίχτη που θα έχει τον ρόλο. Αν πάλι φαίνεται ποιον σκοτώνει ο Vigilante τότε οι πολίτες θα έχουν 3 επιθεωρητές + 1 γιατρό + το θύμα του Viginante ενώ οι δολοφόνοι θα είναι απλά 1 παραπάνω σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως στο wiki έχει μπόλικους ρόλους σε αρκετές παραλλαγές. Αν βολεύει κανένας άλλος...

ySss0UF.jpg


#972 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 29 November 2011 - 19:27

Αααα τώρα θυμήθηκα γιατί τον είχα πει ψυχάκια. Κάπως έτσι ήταν η αγγλική περιγραφή που του έδωσες.

Αχ δεν ξέρω δεν ξέρω. Εγώ προτιμώ να μην ξέρουμε ποιος σκότωσε ποιον αλλά να ξέρουμε ποιος σκοτώνετε εν τέλη.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#973 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 29 November 2011 - 19:29

Οι δολοφόνοι θα είναι +1 παραπάνω +τα θύματα του εκδικητή, κυρίως στους πρώτους γύρους, που θα ξεπαστρεύει (με πιθανότητες τουλάχιστον) κυρίως αθώους. Αν φαίνεται ποιους σκοτώνει ο εκδικητής, τότε και οι δολοφόνοι θα μπορούν να τον καταλάβουν, και πιθανότατα να τον ξεπαστρέψουν πριν τους σκοτώσει. Αλλιώς ο εκδικητής έχει περισσότερα προνόμια από τους απλούς πολίτες, και λιγότερους κινδύνους από όλους. Είναι σαν πολίτης με το προνόμιο να σκοτώνει όποιον δεν μπόρεσε να λιντσάρει. Δεν είναι ισορροπημένος ρόλος.

Για να μη γίνεται μπέρδεμα με τον εκδικητή μπορεί να ψηφίζει πριν, ή μετά τους δολοφόνους. Αν παίρνουμε ιδέες από ήδη υπάρχοντες ρόλους όμως, γιατί να μην τους παίξουμε με τους αρχικούς τους κανόνες;

Posted Image


#974 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 November 2011 - 19:33

Ή μπορεί να μην σκοτώσει αθώους στους πρώτους γύρους και να κάτσει στ' αυγά του.
Επίσης, λέει ξεκάθαρα ότι είναι με το μέρος των πολιτών.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#975 Theodore :D

Theodore :D

    Tonguepunch my fart box

  • Members
  • 315 posts

Posted 29 November 2011 - 19:33

Αυτό λέω από πέρυσι >>>