O δημοσιογράφος κερδίζει με τους πολίτες;
Αν ναι, είναι ένας μίνι επιθεωρητής.
Ο αφηρημένος παίρνει τη θέση του πρώτου νεκρού δολοφόνου; Είναι αθώος μέχρι τότε; Παίζει από την αρχή ως δολοφόνος που απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα;
Τι γίνεται αν πεθάνει πριν αλλάξει; Τι γίνεται αν τον σκοτώσουν νύχτα;
Ο μοναχός σώζει μόνο τη νύχτα ή και εκείνον που πεθαίνει τη μέρα; Μαθαίνει ποιος θα πεθάνει τη νύχτα πριν τους άλλους;
Τι θα συμβαίνει αν υπάρχει ισοψηφία την ημέρα;
Πολύ σωστές οι ερωτήσεις σου, είναι πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσω.
Ο Δημοσιογράφος κερδίζει μαζί με τους πολίτες. Είναι πιο ισχυρός από τον επιθεωρητή διότι μπορεί να δει το π.μ του ρόλου προς τον αφηγητή. Π.χ Εγώ ως δημοσιογράφος στοχεύω εσένα που είσαι δολοφόνος. Βλέπω το π.μ όπου η ομάδα ζητάει να πεθάνει κάποιος. Έτσι ξέρω ότι κι εσύ είσαι δολοφόνος και ότι αυτός που στοχεύετε δεν είναι. Επειδή αυτή η ικανότητα είναι άδικη για τους δολοφόνους, πάει στις δύο φορές από τρεις που ήταν.
Η αρχική μου σκέψη για τον αφηρημένο ήταν να παίρνει τον ρόλο κάποιου νεκρού που ήθελε. Όμως οι δολοφόνοι βλέπω πως είναι σε μειονεκτική θέση στο Παλέρμο μου,οπότε δεν την κάνω δυσκολότερη με το να μπορεί να πάρει ρόλο επιθεωρητή ή δημοσιογράφου.
Μέχρι να πάρει τον ρόλο είναι αθώος αφού δεν γνωρίζει την ταυτότητά του. Μπορεί να γίνει δολοφόνος με το που πεθάνει ένας από αυτούς, όχι απαραίτητα ο πρώτος, αλλά δεν τον συμφέρει ιδιαίτερα να το καθυστερεί. Αν πεθάνει, χάνεται όπως οι πολίτες.
Ο Μοναχός είναι ένας ισχυρός γιατρός με μόνο δύο βολές. Άμα θέλει θα στοχεύσει κάποιον την νύχτα(και τον εαυτό του) και αυτός δεν μπορεί να πεθάνει ούτε να φύγει τον άλλο γύρο από τις ψήφους. Αν επιλέξει τον εαυτό του ρισκάρει πολύ όμως.
Δικαστής για την ισοψηφία δεν θα υπάρξει διότι δεν μου αρέσει σαν ρόλος. Θα δίνεται παράταση και αν έχουμε ξανά ισοψηφία, θα επιλέγεται ένας από τους δύο στην τύχη όπως στην κλήρωση των ρόλων.