Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Dragonball Z
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 14:53

PLACE YOUR BETS PLEASE!
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 14:57
Υ.Γ.: Η παραπάνω γνώμη είναι καθαρά προσωπική, ο καθένας μπορεί είτε να συμφωνήσει είτε να διαφωνήσει μαζί μου (πάντοτε με επιχειρήματα) αλλά προς θεού μην βαράτε δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ούτε χρειάζεται να είναι κάποιος κατακερματισμένος με ένα anime ώστε να έχει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Geutella: 24 Δεκέμβριος 2008 - 15:03
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 15:25
Same Here,δεν μου κανουν την ιδια αισθηση οι μαχες στο One Piece η Soul Eater,οταν ακους τα θεικα "Μπαμ" κ "Μπουμ" και τα "AAAAAAAAARGH"στο Dragonball πορονεσε αφανταστα,εμένα πάντως μπροστά στο dragonball αυτα τα 3 που είπες ναι μου πέφτουν λίγα από άποψη μαχών....

Το One Piece εχει πολυ καθαρο ξυλο χωρις στρατηγικες Dragonball Z style,αλλα και παλι δεν λεει πολλα,
Πολλα απο αυτα που ανεφερα δεν ειναι απο Dragonball αποκλειστικα,μερικα ειναι και απο Hokuto No Ken,ομως το θεμα ειναι οτι ο Toriyama τα εκανε Trendy στα Shounen,και ετσι ακολουθησανε και οι αλλοι,διοτι αυτα ειναι τα πραγματα με τα οποια πορωνομαστε ολοι μας

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 15:59

Μπορεί να ήταν fillers επεισόδια, όμως ο Toriyama εμπλεκόταν ακόμα και σε αυτά. Για αυτό είχαμε ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα fillers στην ιστορία των shonen πχ την προπόνηση των γήινων στο ναό του Kami, με τους δύο φανταστικούς Sayan. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν και πατάτες fillers (ακόμα βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο για τα πρώτα επεισόδια στο Sayaman Saga).λολ ρε συ, το επεισόδιο με το δίπλωμα ήταν φίλλερ για να περάσει ευχάριστα η ώρα πριν σκάσει μύτη ο επόμενος κακός.
Nope, είχε πολλά περισσότερα. Άλλα σημαντικά και άλλα ασήμαντα για την πορεία της σειράς, μερικά αναφέρθηκαν και πιο πίσω. Καλό θα ήταν να μην είμαστε τόσο απόλυτοι.Το Ντράγκονμπολ είχε τρία και μόνο τρία μύνηματα.
1. Η βία είναι η λύση σε όλα σας τα προβλήματα.
2. Όταν είσαι λιώμα στο ξύλο, είσαι πιο δυνατός από ποτέ.
3. Αν πεθάνεις, θα αναστηθείς σύντομα δυνατότερος.
Κάτι λέγαμε για flame...
Οι mods έχουνε πολύ πράμα να διαγράψουνε με αυτά που κάνετε.
Ενώ εσύ αθώα περιστερά, δεν είχες καμία ευθύνη στην εξέλιξη της συζήτησης ? Δεν πρόκειται να διαγραφεί κανένα post.
Καλό θα ήταν να γίνει σαφές πως το Dragonball και το Dragonball Z είναι δύο διαφορετικές σειρές με διαφορετικά νοήματα, διαφορετική ιστορία και διαφορετικό σκοπό η καθεμία. Και τα δύο πάντως είναι shonen, απευθύνονται δηλαδή κυρίως σε εφήβους. Σκοπός του Dragonball δεν είναι η υπόθεση, αλλά το ξύλο. Δεν είναι κακό αυτό, η κάθε σειρά εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, και το Dragonball στον τομέα του τα καταφέρνει άριστα.
Δεν μπορεί να μιλάμε για έλλειψη ψαγμένου σεναρίου τη στιγμή που η σειρά δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό τις μάχες. Είναι πχ σαν να λέμε πως το Saikano δεν είναι καλό, επειδή δεν έχει χιούμορ μέσα

Υπάρχει ένα ικανοποιητικό σενάριο με ανατροπές και πολύ ξύλο. Αυτό αρκεί για το Dragonball. Αν σε κάποιον δεν του αρέσει, δεν φταίει η σειρά αλλά το γούστο του. Ας δει κάποιο άλλο είδος που του αρέσει περισσότερο. Λογικό είναι το σενάριό του να μη φτάνει τα επίπεδα άλλων anime, όμως όποιος λέει πως δεν έχει καθόλου ιστορία είναι προκατηλλειμένος (και πιθανότατα εκνευρισμένος από την πόρωση των DBZtards που λένε πως έχει το καλύτερο σενάριο κλπ).
Όποιος υποστηρίζει πως το Dragonball δεν έχει ιστορία, θα του θυμίσω τον λόγο για τον οποίο όλοι βρίζουν το Dragonball GT. Για τον βιασμό του σεναρίου-ιστορίας του original Dragonball.
Όσον αφορά τα νοήματα του Dragonball, δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα. Όλα μα όλα τα anime (όπως και όλα τα βιβλία, όλες οι ταινίες κλπ) περνάνε μηνύματα, είτε ηθελημένα είτε άθελά τους. Άλλα σημαντικά, άλλα αδιάφορα. Η πρώτη σειρά Dragonball είναι γεμάτη από πράγματα που επηρεάζουν τη ψυχολογία ενός εφήβου, το DBZ όχι και τόσο. Δε σημαίνει όμως πως για αυτόν τον λόγο αξίζει να εξυψώνουμε ή να θάβουμε τη σειρά. Όπως είπα και πριν, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Άλλοι είναι συναισθηματικά δεμένοι με αυτά και άλλοι όχι. Σε όποιον δεν του αρέσουν, ας δει άλλα anime.
Οι υπερβολές και από τις δύο μεριές καλό θα ήταν να λείπουν. Όχι, το Dragonball δεν είναι το καλύτερο σούπερ-ντούπερ ανιμε στην ιστορία με το καλύτερο σενάριο, όμως στον τομέα του είναι (ίσως) αξεπέραστο. Κι εγώ δεν έχω καταφέρει πουθενά αλλού να δω καλύτερες μάχες από το DBZ.
Το θέμα DBZ - Hokuto No Ken το έχουμε ξανασυζητήσει σε προηγούμενες σελίδες, ας μην αναλωθούμε στις ίδιες συζητήσεις. Όποιος ενδιαφέρεται, ας τις διαβάσει πρώτα και μετά να γράψει κάτι για αυτό.
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 16:02
Το dragonball έμπνευσε σειρές style one piece naruto bleach.Και στη τελική μας άρεσε για το ξυλίκι που έδειχνε απλά και ωμά το ευχαριστιόμασταν.Αυτό θέλαμε τότε όταν είμαστε παιδιά ο good guy να αλλάζει τα φώτα στους bad guys.Μεγαλώσαμε με το dragonball και αυτό μας λέει πολλά οποιος το εκτιμάει το εκτιμάει για τις ώρες διασκεδάσεις που μας πρόσφερε και όχι για το αν είναι ποιοτικό η όχι η αν περνάει μηνύματα η δεν περνάει.

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 16:09

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 16:17
τι μηνυματα και βλακιες!!??ειναι ενα ανιμε οπως και τα αλλα!!δηλαδη σε εργα/ανιμε thriller τι μυνηματα θα περασουν???να σκοτωσεις το αλλο με πολους και διαφορους τροπους????αν ηταν να περνανε μηνυματα τοτε σε καθε ενα ανιμε απο εδω μεσα θα ειχε το σκοπο του!!!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ssjchris: 24 Δεκέμβριος 2008 - 16:30
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 16:36
απο οτι βλεπω το flame του Dragonball z συνεχιζεται ...........και πηρε μεγαλες διαστασεις!!!
τι μηνυματα και βλακιες!!??ειναι ενα ανιμε οπως και τα αλλα!!δηλαδη σε εργα/ανιμε thriller τι μυνηματα θα περασουν???να σκοτωσεις το αλλο με πολους και διαφορους τροπους????αν ηταν να περνανε μηνυματα τοτε σε καθε ενα ανιμε απο εδω μεσα θα ειχε το σκοπο του!!!
κάθε άνιμε έχει τον σκοπό του σχεδόν..και τα περισότερα άνιμε περνάνε μηνήματα..ήττε μεγάλα ήττε μικρά..τα οποία συνήθως αντιπροσοπεύουν τον δημιουργό...

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 16:55
κάθε άνιμε έχει τον σκοπό του σχεδόν..και τα περισότερα άνιμε περνάνε μηνήματα..ήττε μεγάλα ήττε μικρά..τα οποία συνήθως αντιπροσοπεύουν τον δημιουργό...
εννοω με την κακη εννοια....και τα ανιμε ειναι για την ψυχαγωγια του θεατη
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 20:04
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 23:01
Ο πλανήτης Νάμεκ θα καταστραφεί σε 5 λεπτά...
Σου λέει κάτι αυτό;
Ασχετο τελειως...Ρε που κολλαει αυτο? Εγω σου λεω οτι σε ΟΛΗ τη διαρκεια τους δεν εχουν εξελιχθει καθολου στις επιθεσεις κι εσυ μου λες κατι που εχει σχεση με??? Ξερω γω...Τιποτα?
Αυτο που λες αναφεροταν στο σεναριο, τελειως ασχετο με αυτο που πολυ καθαρα εγραψα...
Διαβαζε καλυτερα.
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 23:12
Ασχετο τελειως...Ρε που κολλαει αυτο? Εγω σου λεω οτι σε ΟΛΗ τη διαρκεια τους δεν εχουν εξελιχθει καθολου στις επιθεσεις κι εσυ μου λες κατι που εχει σχεση με??? Ξερω γω...Τιποτα?
Αυτο που λες αναφεροταν στο σεναριο, τελειως ασχετο με αυτο που πολυ καθαρα εγραψα...
Διαβαζε καλυτερα.
???????????????????????????? Που το αναφέρεις αυτό ????????????????????????????
Ηρθε το τελος! Οτι και να λετε, το DB απλα εδωσε την καλυτερη δραση σε anime με σχεδον καθολου fillers. Επαναλαμβανω, την καλυτερη δραση, το πορωτικο ξυλο και φυσικα τις πιο ωραιες επιθεσεις. Οχι οπως ο Naruto η ο Ichigo που σε 300 επεισοδια κανουν 2 κινησεις.
Επισης, το σεναριο μπορει λιγο να ηταν ανυπαρκτο, αλλα ολα τα αλλα ηταν και ειναι αποτα καλυτερα που εχουμε δει. Characters power ups και φυσικα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ COMBAT POWER UP.
Απλα δεν υπαρχει. Οταν γινονται SSJ1-2-3 απλα τα σπαει. Επισης το ANIMATION ειναι πολυ καλο σε ολα τα επεισοδια και οχι σε οποια εχει μαχες, οπως στο Naruto, Bleach...
Αν δεν σας αρεσει το story του ΟΚ. Δεν μπορειτε ομως να βρειτε καλυτερο ξυλο. Προσωπικα εχω προσπαθησει πολυ να βρω καποιο ανιμε που να δινει περιπου ιδια ενταση στο ξυλο και δεν υπαρχει. Φυσικα το Ippo το καταφερνει αλλα ανηκει σε αλλη κατηγορια.
Ολα αυτα τα εγραψα για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Ναι το σεναριο μπαζει. Οχι δεν υπαρχει καλυτερη δραση και μαχες και συνεχομενο καλο Animation
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 23:18
Όλα αυτά περί αγνής πρωταρχικής φόρμουλας και τα συναφή, δεν ισχύουν. Και το Saint Seiya είχε αίμα, χιούμορ, και μάγκικες προσωπικότητες. Όπως επίσης και τα περί δευτερεύουσων λεπτομερειών λεγόμενά σου, είναι άτοπα. Από την εποχή του Saint Seiya, τα shonen έχουν αλλάξει ριζικά σε όλους τους τομείς (ιστορία, γενική νοοτροπία, σκηνοθεσία, animation και δεν συμμαζεύεται). Η βασική ιδέα βέβαια έχει παραμείνει, όμως αυτή απέχει πολύ από τις "δευτερεύουσες λεπτομέρειες" που υποστηρίζεις πως είναι οι μόνες που έχουν αλλάξει. Ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις και τις θεωρίες σου γύρω από τα shonen.
Όλα αυτά είναι offtopic, όμως δεν μπορούμε να πετάμε ανακριβή πράγματα που δεν αληθεύουν και να τα αφήνουμε έτσι. Μπορεί κανένας νέοπας από το forum να τα πάρει στα σοβαρά.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 24 Δεκέμβριος 2008 - 23:27
Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 23:19
Και ετσι για να αλλαξουμε θεμα, παρτε μια σκηνη απο το Matrix.

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2008 - 00:28
Επαναλαμβανω, την καλυτερη δραση, το πορωτικο ξυλο και φυσικα τις πιο ωραιες επιθεσεις. Οχι οπως ο Naruto η ο Ichigo που σε 300 επεισοδια κανουν 2 κινησεις.
Πες μου οτι δεν μπορεις να το διαβασεις και να καταλαβεις οτι αναφερομαι σε κατι που ηδη γραφω, ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ...Αν οχι τοτε απλα ΗΜΑΡΤΟΝ