Κι εγώ δε μπορούσα να αντέξω την Ιαπωνική φωνή του Γκόκου. Άντε, όταν ήταν μικρός κάτι γινόταν. Αλλά μετά ρε παιδάκι μου... Μπρρρ!
Γενικώς, όσο περνάνε τα χρόνια τόσο λιγότερο μου αρέσει τούτη η σειρά. Και μιλάμε ότι συνήθως ισχύει το αντίθετο για εμένα.
Αφού όλες οι μάχες λήγανε με τον Γκοκου (άντε, μια φορά σαν εξαίρεση με τον Γκόχαν) να είναι κιμάς από το ξύλο και μυστηριωδώς να γίνεται σούπερ δυνατός. Ε, είχε καταντήσει αηδία μετά την 10η φορά. Για να μη πω ότι έπαψα να ανησυχώ αν κάποιος πεθάνει. Αφού τους σκοτώνανε και τους ανασταίνανε για πλάκα μετά από λίγο.
Έφτασα σε σημείο να γουστάρω τα σπέσιαλς που οι κακοί νικούσανε (με την ιστορία του πατέρα του Γκόκου και το μέλλον του Τράνκς).
Όταν έβλεπα την σειρά από την τηλεόραση όταν ήμουν μικρή στεναχωριόμουν αφάνταστα όταν πέθαινε κάποιος και συγκεκριμένα όταν σταμάτησα για χρόνια να βλέπω anime και Dragonball (και ξεκίνησα πριν 5 μήνες) η σκηνή που είχε μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου ως η πιο ψυχοφθόρα είναι να βλέπω τον Goku με το χαρακτηριστικό φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του και να τρέχει και να τρέχει και να τρέχει... σε μια τεράααααστια διαδρομή για να ξαναεπανέλθει στον κόσμο για να βοηθήσει τους φίλους του να νικήσουν τους κακούς με την κλασική ατάκα του στυλ "μην ανησυχείται φίλοι μου έρχομαι" χμμ ούτε θυμάμαι πόσα επεισόδια τράβηξε εκείνο το γεγονός..... εε τωρα πια που τα βλέπω μεγάλη συνηδειτοποίησα πόσο αφελής ήμουν ακόμα και για την ηλικία μου τότε σαν παιδί που τα έβλεπα... έπρεπε να το είχα πάρει πρέφα ότι ο Goku τουλάχιστον θα ανασταινόταν στάνταρ....
Λίγα πράγματα για το άνιμε που φαίνεται οτί ποτέ δεν θα τα καταλάβετε......
αρχίκα θα έπρεπε να ξέρεται ότι λόγο της μεγάλης του επιτιχίας συνεχίστικε τόσο πολύ...
είναι κάποιες μικρές λεπτομέριες που ακόμα και αν τις έχετε προσέξει αμφιβάλω αν τις έχετε καταλάβει....
Όλοι οι χαρακτήρες έχουν ονόματα από εσώρουχα,λαχανικά κ.ο.κ.....εγώ αυτό το εκλαμβάνω σαν παροδία....
Επίσης μια λεπτομέρια...Ο δήμαρχος της πόλλης,είναι γουρούνι και εννοώ το ζώο....
δεν βλέπεται προφανός κάποια λόγο που ο δήμαρχος απεικονίζεται σαν γουρούνι...δεν βλέπετε κάποιο μήνημα.......
Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω...
Ο Γκόκου με τον πίολο κάποτε πήγανε να μάθουνε να οδηγάνε...εσείς προφανός θα είπατε τώρα που οριμάσατε και άνοιξε το μυαλό σας.."έλα μωρέ..σιγά...ολόκληρους πλανήτες καταστρέφει και ΄χριάζεται δίπλομα?" ........εγώ πάλι βλέπω ένα μήνημα πίσω από αυτό...ότι όσο ξεχοριστός και αν είσαι, τοσημαντικό είναι να ανήκεις στην μάζα..και προφανέστατα είναι ειρωνικό αυτό...παρόμοιο παράδειγμα που η τσι τσι δεν νιώθει περίφανη για τον γιο της επειδή σώζει την γη από την καταστροφή,αλλά επιδή πέρνει καλό βαθμό στα μαθηματικά...εσείς τα βλέπετα σαν κενά και ανακρίβιες μέσα στο άνιμε..??
έχω πολλά τέτια να σας πω...ο τοριγιάμα πέρασε την φιλοσοφία του με ένα χιουμοριστικό-σατηρικό τρόπο μέσα από το DragonBall. αν το μόνο που μπορίτε να κάνετε είναι να κρίνετε,αν ήταν καλό το ξύλο,αν έπρεπε να πεθάνει και πόσο ρεαλιστικό ήταν..καλύτερα αφήστετο και μην το σκεύτεστε...