-
Edited by Gbak, 20 August 2019 - 22:08.
Posted 10 July 2019 - 19:08
-
Edited by Gbak, 20 August 2019 - 22:08.
Posted 10 July 2019 - 20:12
Η πιο κοντινή εμπειρία που έχω είναι από φιλόλογο σε μεγάλο φροντιστήριο. Θεωρώ πως και καθηγητής σε ΙΕΚ θα είναι πολύ κοντά. Γενικά όχι και πολύ καλά τα πράγματα.
Κάτι κοντά σε αυτό που προτείνει ο ZeLiGa, γιατί δεν πας κάπου να κάνεις ένα διδακτορικό, να ασχοληθείς με την έρευνα. Έχει διδασκαλίες σε προπτυχιακούς αλλά και έρευνα πάνω σε non-trivial θέματα που νομίζω θα σου κρατήσουν το ενδιαφέρον.
Τώρα από λεφτά γενικά δεν παίζουν αλλά νομίζω στον Δημόκριτο έχουν πάρει κάποια μεγάλα projects για την EE, ζητάνε κόσμο οπότε θεωρώ πως κάτι θα παίζει από αμοιβή.
Υπάρχει και η λύση του εξωτερικού βέβαια που έχει σίγουρα απολαβές αλλά θεωρώ μεγαλύτερη πίεση και πιο δύσκολη η μετάβαση σε ένα νέο τρόπο ζωής.
^ Τα τελευταία χρόνια παίζει αξιοπρεπέστατος μισθός από ερευνητικά κέντρα, αυτό γιατί παίρνουν τα φράγκα από την ΕΕ. Απλά είναι κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτά, για τις άλλες πόλεις τις ελλαδας δεν ξέρω κάτι. Επίσης, τείνουν να προτιμάνε ηλεκτρολόγους (πολυτεχνείο) παρά πληροφορικάριους, αυτό όμως ισχύει για περιπτώσεις όπου και οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν εμπειρία και είναι φρέσκοι από την αποφοίτηση. Αν κάποιος έχει εμπειρία, δε νομίζω να ιδρώσει κανείς.
Πολλοί καθηγητές όπως λες αναλαμβάνουν projects από ΕΕ (ακριβώς όπως τα ερευνητικά κέντρα) και πληρώνουν τους διδακτορικούς τους. Απλά αυτό δεν παίζει πάντα. Άμα ξεκινήσεις καπάκι το doc στο πανεπιστήμιο ρισκάρεις να μείνεις κάποιο διάστημα(ίσως μεγάλο, ίσως όχι) απλήρωτος, ενώ στην άλλη κατηγορία δε συμβαίνει με τίποτα αυτό. Εκτός φυσικά κι αν σε απολύσουν. :Ρ
Για μένα, τουλάχιστον για ελλαδα, αν κάποιος σκέφτεται αυτού του είδους τη δουλειά, αξίζει να πάει σε κάποιο από τα ινστιτούτα που υπάρχουν, να δουλέψει εκεί 1-2 χρόνια και μετά να κάνει το διδακτορικό του εκεί αν τον ψήνει τελικά το research. Εγώ δεν ξέρω αλλά, πείτε με περίεργο, μετά τη σχολή ψήνομαι για πληρώνομαι για ο,τι κάνω.
Άρα κάνεις κάποιο διδακτορικό που πληρώνει ή μιλάς για εργασία; Αν είναι το πρώτο που το κάνεις;
Πάντως pc_maga, αν ψάχνεσαι για διδακτορικό, σίγουρα μην έρθεις Χαροκόπειο.
Τα περισσότερα δεν πληρώνουν και κάποια που κάτι δίνουν είναι πολύ λίγα και αφού έχουν εισπράξει πρώτα καθηγητές και εμπλεκόμενοι αρμόδιοι από την σχολή.
Μόνο αν θες για την ψυχή της μάνας σου ή για το καλό της επιστήμης!
Πανε ιαπωνια παιδι μου για διδακτορικο κιασε τους χουριατες της Ε.Ε . Επιστροφη με ανδροιδες και μεκα λολι μετα ελλαδα να σε προσκυνανε τα οτακους.
Περα της πλακας δεεν πολυδιαβασα κιολα τα σχολια αλλα γενικα αν σε ψινει κατι τετοιο ειτε διδασκαλια ειτε ερευνα σε διδακτορικο τομεα καλυτερα να επιλεξεις μια χωρα που και να χει υποδομες αλλα και να δειχνει ενα στατους η κύρος πανω στον τομεα που θες εσυ εστω να ασχολειθεις η να γινεις ερευνητής. Η ελλαδα δεν ξερω κατα ποσο λειτουργει σαυτα , ειμαστε και στο κοσμο μας στα περισσοτερα, κιευροπη εχει ωραιες σχολες για προγραμματισμο παντος.. αν βρεις εναν καλο καθηγητη ισως να αρκει κιολας.
Τωρα αν θες για καθηγητης να διδαξεις ειναι πιο περιεργα αλλα και παλυ εξω θα λεγα οχι εδω...
Μα ήδη έχω εργασία προσωρινή μέχρι να κάνω τα χαρτιά μου για MEXT. To PhD το έχω στο νου και για να μαζέψω λεφτά εργάζομε σαν developer. Απλά βαρέθηκα να βλέπω μ***λο κώδικα και το ότι πρέπει να περνά καιρός να γίνετε decent,
Βαρέθηκα να μην κάνει κάποιος έστω DI.
Ήδη έχω Master ΚΑΙ από το master αρχίζω και εργάζομαι στο θέμα που θέλω να κάνω για PhD και μετά εώς startup. (Πρέπει να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου)
Και σαφώς Ι love coding, I just wanna code alone (και να βγάζω το κατιτής).
Edited by pc_magas, 10 July 2019 - 20:13.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 11 July 2019 - 10:41
Μα ήδη έχω εργασία προσωρινή μέχρι να κάνω τα χαρτιά μου για MEXT. To PhD το έχω στο νου και για να μαζέψω λεφτά εργάζομε σαν developer. Απλά βαρέθηκα να βλέπω μ***λο κώδικα και το ότι πρέπει να περνά καιρός να γίνετε decent,
Βαρέθηκα να μην κάνει κάποιος έστω DI.
Ήδη έχω Master ΚΑΙ από το master αρχίζω και εργάζομαι στο θέμα που θέλω να κάνω για PhD και μετά εώς startup. (Πρέπει να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου)
Και σαφώς Ι love coding, I just wanna code alone (και να βγάζω το κατιτής).
για freelancer το σκεφτηκες? η εισαι ηδη freelancer?
IEK ειναι γενικα να κανεις ενα συμπληρωμα πληρωνεσαι με την ωρα οποτε σε χρειαζονται , ετσι και αλλιως το επιπεδο ειναι τοσο χαμηλο που θα ξενερωνες , μιλαμε για επιπεδο κατω του λυκειου σιγουρα να μη πω κατω του γυμνασιου
Posted 11 July 2019 - 10:44
Σε άλλα νέα, η εμπειρία μου στα χωριά της Κρήτης ήταν εφάμιλλη του Silent Hill, όλα τέλεια επιφανειακά, μόλις έξυνες λίγο η απόλυτη σαπίλα. Πιο τοξική ματσίλα πεθαίνεις.
ο λαος ζηταει λεπτομερειες , ακουγεται ενδιαφερον ολο αυτο
Posted 11 July 2019 - 13:45
ο λαος ζηταει λεπτομερειες , ακουγεται ενδιαφερον ολο αυτο
Τί να σου πω ρε συ, με έπιασε η ψυχή μου... Η φάση ήταν εκκλησία, ο προορισμός της γυναίκας είναι να βρει άντρα και να κάνει παιδιά ~ είχαν όλες από 4 έως 8 παιδιά, μιλάμε για πιτσιρίκες 24 χρονών με 4 παιδιά τώρα~ τα παιδιά παίρναν έτοιμα ψηφοδέλτια από τους γονείς τους, οι γυναίκες από τους άντρες τους, οι άντρες οι μισοί βρωμούσαν ρακή και οι περισσότεροι δεν δέχονταν ούτε μια απλή παρατήρηση από γυναίκα του τύπου "μπορείτε να περιμένετε στην είσοδο της αίθουσας" και το θεωρούσαν προσβολή στον αντρισμό τους...
Δηλαδή εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν πα να υπογράψεις το Σύμφωνο της Κωνσταντινούπολης όσες φορές θες, δεν πα να φτιάξεις νόμους μέχρι να σκάσεις, αυτά δεν έχουν καμία σημασία σε κάποιες περιοχές που επικρατούν συγκεκριμένες νοοτροπίες... Πού να πάει μια γυναίκα εκεί αν τη χτυπάει ο άντρας της ή αν τη βιάσουν? Νταξ γ@μησέ τα και άφησέ τα, η μόνη ελπίδα κάποια νέα κορίτσια που φεύγουν και πάνε και σπουδάζουν...
Το κερασάκι στην τούρτα από μισογυνιστικά σκατά ήταν εκπρόσωπος του Βελόπουλου που μου έκανε ολόκληρη φασαρία γιατί δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πάρει οδηγίες από γυναίκα ~και μου το είπε ξεκάθαρα δηλαδή~ μέχρι που έβαλα κάτι φωνές και με άκουσε η μισή Κρήτη και του είπα ότι θα υπογράψω επιτόπου ένταλμα σύλληψης αν δεν εξαφανιστεί από μπροστά μου ~mind you χωρίς αστυνομία το εκλογικό, τους πήρα τηλέφωνο να έρθουν και τους πήρε πάνω από μισή ώρα και μετά με έπαιρναν κάθε μία ώρα να βεβαιωθούν ότι όλα είναι καλά~ εντάξει όταν έφυγα τη Δευτέρα το πρωί ένιωσα σαν να δραπετεύω, μόνο που δεν φίλησα τα άγια κατουρημένα πεζοδρόμια έξω από το Ελ. Βεν. όταν έφτασα Αθήνα.
Καμία θεωρία δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την πραγματικότητα της θέσης της γυναίκας σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας ούτε για την πραγματική προέκταση της τοξικής αρρενωπότητας αν είσαι μία προνομιούχα αστή ~points at self~
Περαστικά μας!
Posted 11 July 2019 - 14:13
Οταν δουλευα στο 112 πηρα μια πολύ καλή γευση του ποσες τουριστριες βιαζονται καθε χρονο και δεν βγαινει τπτ παρα εξω γιατι ... δε μιλανε ελληνικά. Το θυμαμαι και θελω να βαλω τα κλαμματα.Δηλαδή εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν πα να υπογράψεις το Σύμφωνο της Κωνσταντινούπολης όσες φορές θες, δεν πα να φτιάξεις νόμους μέχρι να σκάσεις, αυτά δεν έχουν καμία σημασία σε κάποιες περιοχές που επικρατούν συγκεκριμένες νοοτροπίες... Πού να πάει μια γυναίκα εκεί αν τη χτυπάει ο άντρας της ή αν τη βιάσουν?
Περαστικά μας!
Edited by Lord Leon, 11 July 2019 - 14:14.
Posted 11 July 2019 - 14:18
Δυστυχώς επιβεβαιώνω οτι ειδικά στην κρητική επαρχεία η τοξική ματσίλα είναι σε αδιανόητα επίπεδα. Η καταγωγή μου είναι από εκεί, το σόι του πατέρα μου είναι prime example. Και με τρόπους που δεν διανοείσαι κιόλας, μπορεί να σου φαίνεται κάποιος γαμώ τα άτομα, και μια μέρα να συνειδητοποιήσεις πόσο πολύ δεν την μπαλεύει. Μου χει συμβεί με πολλούς φίλους φίλων.
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Posted 11 July 2019 - 14:53
Παρεπιπτοντως, ο νομος που επιτερπει γαμο στα 13 ισχύει ακομα;
Χμμμμ δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που να επιτρέπει το γάμο στα 13. Αυτό που ισχύει είναι ότι μπορείς να συνάψεις γάμο από το 18ο έτος ηλικίας και μετά. Όμως αν υπάρχει σπουδαίος λόγος μπορεί το δικαστήριο αφού ακούσει τους ανήλικους και τους κηδεμόνες τους να επιτρέψει το γάμο σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 και αυτό δεν γίνεται αν πρόκειται για ανήλικο κάτω των 10 ετών ή για άτομο που βρίσκεται σε ψυχική ή νοητική διαταραχή (Αστικός Κώδικας 1350 και 1351 σε συνδυασμό με τα 128 και 131) Θεωρητικά πάντα μπορείς να παντρευτείς στα 11 χρόνια αν το επιτρέψει το δικαστήριο...
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μεταξύ 2006-2016 παντρεύτηκαν 9407 ανήλικοι στην Ελλάδα, το 86% αυτών κορίτσια με μέση ηλικία τα 16 ενώ υπήρξαν και 811 γάμοι ανήλικων ηλικίας 12-14.
Υποθέτω ότι ο σπουδαίος λόγος που επικαλούνται οι περισσότεροι είναι η εγκυμοσύνη...
Posted 12 July 2019 - 01:11
σε αυτές τις ηλικίες δηλαδή τι σπουδαίους λόγους επικαλούνται?811 γάμοι ανήλικων ηλικίας 12-14.
that's a dude!
Posted 12 July 2019 - 09:22
σε αυτές τις ηλικίες δηλαδή τι σπουδαίους λόγους επικαλούνται?
εχμμμμ...εγκυμοσυνη!!!!
και επειδη ειμαι απο κρητη εχω περιστατικο με 14 χρονων παιδια που παντρευτηκαν(κρυφα γιατι κλεφτηκαν πρωτα-λολ-) και το κοριτσι ηταν εγκυος...
οσο και αν σε σοκαρει το γεγονος αυτα τα σκηνικα ειναι σχεδον καθημερινοτητα οχι μονο στην κρητη αλλα στην επαρχια γενικα
τρελο σκηνικο ειμουν 15-16 χρονων καλοκαιρι στο χωριο στην κρητη(καπου εδω να πω οτι το χωριο ειναι στο ηρακλειο σε ενα οροπεδιο στην μεση ακριβως του νομου και δεν βλεπω θαλασσα ουτε με κιαλια αρα δεν μας λες και πολυ πολιτισμενους) και λογοδοτουν 2 τυποι στο καφενειο του θειου μου τα εγγονια τους που εκεινη την ημερα επαιζαν παραδιπλα τους στην πλατεια...
φαν φακτ τελικα αυτα τα 2 παντρευτικα μεταξυ τους..οχι οτι ειχαν και δικαιωμα στη επιλογη στην τελικη
τωρα αυτα που εζησε η mono σιγουρα γινονται αλλα λιγο στα ποιο μικρα χωρια και οσο παει και φθηνει με τα χρονια..κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχει ,αλλα....
το κορυφαιο ειναι οτι ενω φαινεται οτι ειναι αντροκρατουμενη στην πραγματικοτητα ειναι βαθια μητριαρχικη και εχει τις ριζες της απο τους μινωιτες.!οσο και αν ακουγετε κουλο εγω το εχω ζησει στο πετσι μου με την γιαγια μου που απο τον παππου μου μεχρι εμας τα εγγονια καθομασταν ολοι σουζα.
και πολλα παραδειγματα νταιδων κρητικων που εξω το επαιζαν ματσο και στο σπιτι η παντοφλα ερχοταν σαν S-300 στην κεφαλα τους
Posted 12 July 2019 - 09:25
σε αυτές τις ηλικίες δηλαδή τι σπουδαίους λόγους επικαλούνται?
Υποθέτω εγκυμοσύνη δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... Έχε υπόψη ότι α) οι ασελγείς πράξεις μεταξύ ανηλίκων κάτω των 15 ετών δεν τιμωρούνται, εκτός αν η διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των τριών ετών και β) σύμφωνα με το 340 παρ. 4 του Ποινικού Κώδικα το οποίο καταργήθηκε μόλις πέρυσι σε περίπτωση αποπλάνησης ανηλίκου αν μεταξύ του υπαίτιου και του παθόντος τελέστηκε γάμος, δεν ασκείται ποινική δίωξη
Τώρα συνδύασε αυτά με κλειστές κοινωνίες, μη δυνατότητα τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης, καμία πρόθεση ποινικής δίωξης του υπάιτιου της αποπλάνησης, κουλτούρα κάνουμε παιδιά σαν να μην υπάρχει αύριο και παντελή έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και βουαλά...
Αχ τί ωραία, μου γύρισε το στομάχι πρωινιάτικο...
Posted 12 July 2019 - 10:03
Posted 12 July 2019 - 11:56
το κορυφαιο ειναι οτι ενω φαινεται οτι ειναι αντροκρατουμενη στην πραγματικοτητα ειναι βαθια μητριαρχικη και εχει τις ριζες της απο τους μινωιτες.!οσο και αν ακουγετε κουλο εγω το εχω ζησει στο πετσι μου με την γιαγια μου που απο τον παππου μου μεχρι εμας τα εγγονια καθομασταν ολοι σουζα.
και πολλα παραδειγματα νταιδων κρητικων που εξω το επαιζαν ματσο και στο σπιτι η παντοφλα ερχοταν σαν S-300 στην κεφαλα τους
Ούτε για αστείο δεν επικρατεί η μητριαρχία στην Κρήτη. Οι κρητικοί δεν έχουν καμία σχέση με τους μινωιτες. Ούτε κοινή παράδοση, ούτε κουλτούρα, ούτε ταύρους σφάζουν, ούτε τίποτα.
Μη βλέπεις το πως συμπεριφέρεται κάποιος στη μάνα του, δες πως συμπεριφέρεται στη γυναίκα του.
Άλλωστε το να χτυπήσεις γονέα είναι τεράστιο ταμπού.
Επίσης, μια χαρά σούζα μπορεί να 'ναι κάποιος στη γυναίκα του και έξω να βιάζει.
"Οικογενειάρχης ήτανε, πέσαμε απ' τα σύννεφα."
εμετος
Posted 12 July 2019 - 12:20
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα και εγώ να το σχολιάσω αυτό, ότι επειδή φαινομενικά μια γυναίκα "κάνει κουμάντο" μέσα σε ένα σπίτι αυτό δεν συνεπάγεται μητριαρχική οργάνωση μίας κοινωνίας... Αν δεν υπάρχει μόρφωση, οικονομική ανεξαρτησία, αποσύνδεση από την αναπαραγωγική ικανότητα, αντιπροσώπευση σε θέσεις εξουσίας εκτός σπιτιού, εξάλειψη της έμφυλης βίας κλπ κλπ δεν μπορούμε να μιλάμε για μητριαρχία επειδή... "η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά"
Posted 12 July 2019 - 19:34
Και στην τελική ΑΜΑΝ δηλαδή ένας άντρας πλύνει ένα πιάτο δεν θα είναι άντρας, όμοιος παντρεύεσε γιατί θες να έχεις Babysitter; Στην τελική πρέπει να δούμε ποια είναι τα αίτια που σε οδηγούν σε γάμο, δηλαδή γιατί να παντρευτείς το begin with;
Εάν είναι να σε φροντίζει κάποια τότε απλά μείνε με τη μάνα σου. Γιατί εάν το πρόβλημα είναι στο πλυντήριο και στο φαϊ μια χαρά έχεις google και duckduckgo να στο λύσει, ειδικά στο φαΐ έχεις ΠΑΡΑ πολές επιλογές. Ακόμα και στον στρατό πως τα έβγαζες πέρα που έπρεπε να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις οεο;
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?