Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94076 replies to this topic

#82741 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 02 September 2015 - 18:44

Κριτικάρουν τα πάντα και δεν δέχονται κριτική, ποτέ. Το να είναι λάθος, όχι γενικά, αλλά τουλάχιστον στους τρόπους τους ή σε κάποιο μόνο σημείο της θεωρίας τους είναι αδιανόητο. Πάνω απ' όλα όμως είναι υποκριτές.

Επίσης τρώνε μωρά,θυσιάζουν κουτάβια,τους αρέσει το "batman and robin" και σκοπεύουν να κατακτήσουν τον κόσμο.Υπερβολή?Γενίκευση?Πόλεις στη βόρειο Ελλάδα είναι αυτά?

Edited by Kalamaris, 02 September 2015 - 18:44.

sc5bab.jpg

#82742 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 02 September 2015 - 18:57

Επίσης τρώνε μωρά,θυσιάζουν κουτάβια,τους αρέσει το "batman and robin" και σκοπεύουν να κατακτήσουν τον κόσμο.Υπερβολή?Γενίκευση?Πόλεις στη βόρειο Ελλάδα είναι αυτά?

Μπορεί.

Anyway, Ι got schooled. Ο Καλαμάρης έχει δίκιο εδώ, το υπόλοιπο όμως δεν είναι γενίκευση ούτε υπερβολή, για τα περισσότερα υπάρχουν πηγές.

#82743 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 02 September 2015 - 19:14

επειδή πηγή είναι μόνο ο κώλος σου, από εδώ και στο εξής θα σου προτείνω να τρως τα "επιχειρήματά" σου

#82744 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 02 September 2015 - 19:34

Όσο απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο στην ολότητα ενός συνόλου ατόμων που μοιράζονται τα χαρακτηριστικά μιας φιλοσοφίας με τεράστιο εύρος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μιλάμε για κάτι αρκετά διαδεδομένο μετά πολυμορφίας ανά άτομο, δε μπορείς παρά να πέφτεις στη γενίκευση ντούντ, no matter the citation. Τα citations στο κάτω κάτω είναι και αυτά ανοιχτά στην κριτική και δεν δίνουν το instant argument win.

αυτό βέβαια δεν κάνει τον γουορτσιφούκο λιγότερο επιθετικό

#82745 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 02 September 2015 - 20:04

πρέπει να είμαστε ευγενικοί απέναντι στη διαιώνιση της καταπίεσης

#82746 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 02 September 2015 - 20:20

πρεπει να ειμαστε ευγενικοι γενικα

#82747 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 02 September 2015 - 20:28

μόνο αγάπη imagine all the people, kings of metal?

#82748 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 02 September 2015 - 21:33

cQUdVxo30BQly.gif
μια μέρα θα σταματήσω να χρησιμοποιώ αυτό το gif μέχρι αηδίας, today is not that day

Warchief, αντιπαθώ την παρoύσα κατάσταση όσο κι εσύ. Παρ' όλα αυτά, θα το εκτιμούσα αν έμενες just this side of the rules. Gives me one less thing to do.

Όσο για σένα, Takayama.

tumblr_njl8ipTgKZ1qa0n48o1_540.gif
tumblr_njl8ipTgKZ1qa0n48o2_540.gif
tumblr_njl8ipTgKZ1qa0n48o3_540.gif

Ξέρεις γιατί οι φεμινιστικές κοινότητες δεν ασχολούνται με τύπους σαν κι εσένα; Γιατί είναι κουραστικό, εξοργιστικό και στην τελική ανούσιο. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έμαθε το φεμινισμό πριν πέντε λεπτά από κάποιο ~hilarious strawman feminist meme του 4chan και αποφάσισε να ποστάρει μια """"αθώα ερώτηση"""" που δεν είναι τίποτα άλλο από παρενόχληση/trolling/arguing in bad faith/ό,τι τέλος πάντων κάνουν οι μισογύνηδες για διασκέδαση, idk.

Το ότι το παρουσιάζεις σαν μια μεγάλη συνωμοσία φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης είναι
α) ανακριβές. Αν κάνουμε κάτι στις φεμινιστικές κοινότητες, είναι ν' αναλύουμε διαφορετικές απόψεις και
β) entitled. Δε σου χρωστάει κανείς να σου εξηγήσει τι είναι φεμινισμός με απλά λογάκια όταν έχουμε 2015 και υπάρχει το Google, αλλά κυρίως όταν δεν έχεις καμιά πραγματική διάθεση να μάθεις. Λες και τα δικαιώματα των γυναικών είναι κανένα διασκεδαστικό ~thought experiment και όχι οι ζωές μας.

σε μεγάλη πλειοψηφία φεμινιστικό φόρουμ

Ναι, τόσο φεμινιστικό που πρέπει να καθίσουμε να σας εξηγήσουμε ότι ένα change.org petition προς το Amazon να μην πουλάει βιβλία/ρητορική μίσους ενός αντι-σημίτη βιαστή που υποστηρίζει τη νομιμοποίηση του βιασμού δεν αποτελεί φίμωση.

Αν θέλετε να συζητήσετε κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να το κάνετε εκτός του συγκεκριμένου thread. Ένα trainwreck την ημέρα στη Black Hole είναι αρκετό.

On a more general note: Takayama, ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις με τα post σου και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείς να δημιουργήσεις πρόβλημα. Μάθε από το παράδειγμα του Vetus γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της.

tl;dr: stop trying to make sempai notice you, we've heard it all before.

6dqFccT.gif

#82749 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 02 September 2015 - 21:35

Εγώ θα ντρεπόμουν να βγαίνω και να λέω βλακείες για πράγματα που δεν έχω ιδέα, αλλά οκ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και είναι αστείο, πώς συνήθως οι περισσότεροι που βγαίνουν μπροστά να κριτικάρουν τον φεμινισμό είναι αυτοί που δεν έχουν ιδέα για αυτόν.

Αλλά ναι ρε παιδί μου, τι καταπιεσμένα που είστε που οι κακές φεμινίστριες σας ζήτησαν να φέρεστε στα άτομα που ψυχολογικές διαταραχές, ψυχικά προβλήματα ή ptsd, σαν να είναι άνθρωποι που αξίζουν σεβασμό, και όχι σαν ανύπαρκτες μειονότητες που αξίζει να πεταχτούν στα σκουπίδια. Τι καταπιεσμένα που είστε, που για ΜΙΑ φορά, δεν μπορείτε να έρθετε να κάτσετε με το προνόμιο σας πάνω σε ανθρώπους που βιώνουν μια κοινή καταπίεση και θέλουν να νιώσουν ασφαλείς χωρίς να εξηγούν τα αυτονόητα. Τρομερό κακό πάθατε. Μη σας πω, χειρότερο από τα όντως πραγματικά προβλήματα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Anyway, Takayama, εάν όντως σε ενδιαφέρει, που δεν το νομίζω (απλά νομίζω πως θες να μας την σπάσεις γενικώς με εξυπνακίστικο τρόπο), οι φεμινίστριες είναι που συνήθως προσπαθούν να ακούσουν την κριτική για να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Προφανώς και μέσα στο κίνημα υπάρχουν πολλά προβλήματα, και κύματα, και διαφωνίες, αλλά σε γενικό πλαίσιο, συνήθως θα κάτσουν να ακούσουν πολύ παραπάνω τους ανθρώπους που έχουν να τους πουν κάτι που θα τους βελτιώσει, και οι φεμινίστριες είναι που έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν πως δεν είναι κακό να έχεις κάνει λάθη στο παρελθόν, και να απολογείσαι για αυτά. 

Απλά δεν καταλαβαίνεις μάλλον, πως αυτά που λες εσύ δεν πάνε κανέναν παραπέρα, για αυτό δεν σε ακούνε :Ρ .

Edited by Keito, 02 September 2015 - 21:37.

#82750 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 02 September 2015 - 22:21

Ah,it wasn't banning after all.Φοβήθηκα για μια στιγμή αλλά τελικά κλασσικό misinformation σεξιστικών memes.Nothing to see here,move along.

sc5bab.jpg

#82751 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 03 September 2015 - 00:04

Μπορεί.

Anyway, Ι got schooled. Ο Καλαμάρης έχει δίκιο εδώ, το υπόλοιπο όμως δεν είναι γενίκευση ούτε υπερβολή, για τα περισσότερα υπάρχουν πηγές.

Spoiler:

Youtube Video

fLSOWbVCO82l2.gif

Edited by LethalMike, 03 September 2015 - 01:41.

ezgif.com-resize.gif

#82752 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 03 September 2015 - 05:52

Gives me one less thing to do.

Βecause doing the one thing you have to do is hard. Γιατί είναι και πολύ active to forum και χρειάζεται heavy moderation για τα 5 active threads που έχει. Anyway I digress, δεν είναι το θέμα μας το πόσο απασχολημένη είσαι ή δεν είσαι.

Θα δουλέψουμε τον χαμό από βλακείες και παρεξηγήσεις γιατί εγώ σε αντίθεση με εσένα δεν προβαίνω σε βιαστικά συμπεράσματα και δεν πιστεύω ότι ποτέ η συζήτηση με ένα άτομο είναι ανούσια γιατί δεν πιστεύω ότι οι απόψεις ενός ατόμου είναι αμετάβλητες.

Ξέρεις γιατί οι φεμινιστικές κοινότητες δεν ασχολούνται με τύπους σαν κι εσένα;

Για αρχή θα ήταν καλό να μην μιλάμε για τύπους σαν και εσένα, γιατί έτσι δεν καταλαβαίνουμε τι λέμε. Εάν μπορούσα να μπω στο κεφάλι σου θα ήταν εύκολο να καταλάβω τι είδους τύποι είναι σαν και εμένα, βασικά θα ήταν εύκολο να λυθεί και οποιοδήποτε θέμα έχει δημιουργηθεί αλλά τέλος πάντων. Για τώρα θα υποθέσω ότι στο μυαλό σου εγώ είμαι για τις φεμινίστριες αυτό που ήταν για τους Εβραίους ο Χίτλερ.

Moving along.

Για να δούμε όμως γιατί δεν θες να ασχοληθείς μαζί μου, είμαι ειλικρινά πολύ περίεργος.

Γιατί είναι κουραστικό

Γιατί; Σου είναι δύσκολο να μιλήσεις απλά με κάποιον άλλο με τον όποιο έστω και να μην συμφωνείς; Έστω ότι εγώ είμαι ο Femitler, παρόλα αυτά κάνω τον κόπο να προσπαθήσω να κάνω συζήτηση μαζί σου. Γιατί; Γιατί είναι ενδιαφέρον αν βλέπεις διαφορετικές προοπτικές και απόψεις.

Γιατί είναι  εξοργιστικό

Γιατί είναι εξοργιστικό; Είναι επειδή έχω διαφορετική άποψη; Είναι επειδή δεν μπορείς να με κάνεις να δεχτώ την στάση σου;

Γιατί είναι στην τελική ανούσιο.

Πως και; Εδώ δεν θα συμφωνήσω ποτέ. Ποτέ δεν είναι ανούσιος ο σωστός διάλογος με ένα άτομο. Μόνο σε περίπτωση που ένα άτομο δεν έχει την δυνατότητα να σκεφτεί και να αποδώσει με οποιονδήποτε τρόπο τις σκέψεις του, είναι ανούσιος ο διάλογος. Οποιαδήποτε και να είναι η στάση του, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο να προσκομίσεις, να μάθεις ή να μάθεις στον άλλο.

Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έμαθε το φεμινισμό πριν πέντε λεπτά από κάποιο ~hilarious strawman feminist meme του 4chan

Κατ' αρχήν αυτό είναι αντικειμενικά λάθος γιατί είχα γνώσεις για το κίνημα του φεμινισμού πολύ πριν αρχίσω να γράφω εδώ. Παρ' όλα αυτά θα σε παρακαλέσω εάν μπορείς και όταν μπορείς να μου δόσεις κάποιες λέξεις που έχω πει(in context πάντα) οι οποίες σου έδωσαν την εντύπωση ότι "έμαθε το φεμινισμό πριν πέντε λεπτά από κάποιο ~hilarious strawman feminist meme του 4chan"

Btw δεν μπαίνω καν στο 4chan, έτσι για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό να φύγει από την μέση.

δεν είναι τίποτα άλλο από παρενόχληση

Wat?

trolling

Pardon me?

arguing in bad faith

Ότι arguing κάνω πάντα το κάνω in good faith και για να μπορέσω να μάθω κάτι παραπάνω σε αυτή την ζωή.

ό,τι τέλος πάντων κάνουν οι μισογύνηδες για διασκέδαση, idk.

I wouldn't know either, αλλά μιας και το παίζω Femitler εδώ για να διευκολυνθούμε και οι δύο, θα σου πω ότι στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω τα αυτά τα κακά βίντεογκέϊμς που βεβηλώνουν τις γυναίκες όπως το Metroid.

Το ότι το παρουσιάζεις σαν μια μεγάλη συνωμοσία φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης

τo

Ποιο είναι ακριβώς αυτό το "το"; Εάν μιλάς για τον φεμινισμό γενικά σαν κίνημα στρέφεις ότι συζήτηση υπήρχε σε πολύ λάθος κατεύθυνση γιατί εγώ ποτέ δεν μίλησα για το κίνημα γενικότερα. Μίλησα για φεμινιστικές online κοινότητες, σημαντική διαφορά. Η φύση αυτών σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες είναι πολλές φορές fucking ridiculous, ίσως λόγου confirmation bias, για αυτό και κάθε αντίθετο παράδειγμα είναι ευπρόσδεκτο.

Τώρα για το πόσο ridiculous είναι αυτά που βλέπω ανά καιρούς δεν νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την συζήτηση αλλά θα το πω σε μια προσπάθεια να μετασχηματίσω την εικόνα που έχεις σχηματίσει για εμένα. Μιλάω ridiculous "φεμινιστικά" arguments όπως "air conditioning is oppressive".

Αnyway, I digress.

ανακριβές. Αν κάνουμε κάτι στις φεμινιστικές κοινότητες, είναι ν' αναλύουμε διαφορετικές απόψεις και

Ok, δεκτό. Μπορείς σε παρακαλώ να μου δόσεις κάποιο παράδειγμα γιατί όπως είπα και νωρίτερα εγώ έχω επαφή με τις fooken ridiculous.

entitled.

Cis white male, amarait?

Δε σου χρωστάει κανείς να σου εξηγήσει τι είναι φεμινισμός με απλά λογάκια όταν έχουμε 2015 και υπάρχει το Google

Δε κερδίζεις και κάτι απλά πετώντας το γεμάτο ειρωνεία δηλητήριο σου, ειδικά όταν έχουμε 2015 και όχι 100000 π.Χ. και ξέρουμε τι είναι ο διάλογος και ο σεβασμός προς τον άλλο(Hello Warchief).

αλλά κυρίως όταν δεν έχεις καμιά πραγματική διάθεση να μάθεις

Αυτό προϋποθέτει ότι δεν ξέρω πράγμα που δεν ισχύει όπως και είπα. Έστω όμως ότι δεν ξέρω, τι ακριβώς ήταν αυτό που σε έκανε να φτάσεις στο συμπέρασμα ότι "δεν έχεις καμιά πραγματική διάθεση να μάθεις";  (In context quote(s) πάντα)

Λες και τα δικαιώματα των γυναικών είναι κανένα διασκεδαστικό ~thought experiment και όχι οι ζωές μας

Αυτό πραγματικά δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω. Οποιαδήποτε διευκρίνηση θα ήταν όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και συνιστώμενη.

Ναι, τόσο φεμινιστικό που πρέπει να καθίσουμε να σας εξηγήσουμε ότι ένα change.org petition προς το Amazon να μην πουλάει βιβλία/ρητορική μίσους ενός αντι-σημίτη βιαστή που υποστηρίζει τη νομιμοποίηση του βιασμού δεν αποτελεί φίμωση.

σας

Δεν νομίζω να υπήρξε κάποιος άλλος εκτός από εμένα που να μίλησε για "φίμωση" οπότε ας το κρατήσουμε στον ενικό. Επίσης αν κρίνουμε και μόνο από τον αριθμό τον post που εναντιώνονται στην κατά την γνώμη σας αντιφεμινιστική / μισογυνιστική / οτιθες άποψή μου είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για forum με φεμινιστικές τάσεις. Σε παρακαλώ, ας μην κοροϊδευόμαστε. Εάν ήταν αντιφεμινιστικό το forum δεν θα υπήρχε καν αντίδραση.

Αν θέλετε να συζητήσετε κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να το κάνετε εκτός του συγκεκριμένου thread. Ένα trainwreck την ημέρα στη Black Hole είναι αρκετό.

Δεκτό, ο Warchief όμως θέλει;

On a more general note:

Takayama

Well, that became fucking specific pretty fucking fast, no?

Jokes aside.

ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις με τα post σου

Nope, I really have no fucking idea. Maybe I'm stupid.

δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείς να δημιουργήσεις πρόβλημα

Δεν προσπαθώ. Και όχι δεν εννοώ οτι είναι τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται να προσπαθήσω, ειληκρινά ποτέ δεν ήταν ο σκοπός μου να δημιουργήσω κάποιο shitstorm. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα απαιτήσω αυτή φορά, γιατί πιστεύω οτι με αδικείς, να μου δίξεις που αρκιβώς έχω προσπαθήσει να δημιουργήσω πρόβλημα.

stop trying to make sempai notice you, we've heard it all before.

Dunno who senpai is bruh. Really.

c5cp00627a-t14_hi-res.gif

Obligatory linebreak για να σπάσει η μονοτονία του wall of text.

Πάμε στην Keito τώρα.

Εγώ θα ντρεπόμουν να βγαίνω και να λέω βλακείες για πράγματα που δεν έχω ιδέα

για πράγματα που δεν έχω ιδέα

Elaborate dear. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω ιδέα; (Quotes in context όπου γίνεται)

Και είναι αστείο, πώς συνήθως οι περισσότεροι που βγαίνουν μπροστά να κριτικάρουν τον φεμινισμό.

Το αστείο είναι ότι πιστεύεις ότι εγώ έχω κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να κριτικάρω το κίνημα γενικά. Είναι αστείο, πως συνήθως οι περισσότεροι που βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα για κάτι που είπα δεν βλέπουν ότι δεν κριτικάρω τον φεμινισμό, αλλά τα γελοία κομμάτια όπως το "air conditioning is opressive".

Αλλά ναι ρε παιδί μου, τι καταπιεσμένα που είστε που οι κακές φεμινίστριες σας ζήτησαν να φέρεστε στα άτομα που ψυχολογικές διαταραχές, ψυχικά προβλήματα ή ptsd, σαν να είναι άνθρωποι που αξίζουν σεβασμό, και όχι σαν ανύπαρκτες μειονότητες που αξίζει να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Και είπα εγώ να μην το κάνουμε αυτό, πότε ακριβώς διαφώνησα με αυτό; Διαφώνησα με με την ένδειξη σεβασμού σε ανθρώπους με "ψυχολογικές διαταραχές, ψυχικά προβλήματα ή ptsd";

Όχι καλή μου, ποτέ δεν το έκανα αυτό.

Πίστεψε με, δεν είμαι ανίδεος. Δύο φίλοι μου είχαν ψυχικά προβλήματα, ο ένας ήδη πήρε την ζωή του. Ο άλλος ευτυχώς μετά από αρκετό καιρό φαίνεται να είναι καλύτερα και έχει αρχίσει να αποβάλει παρόμοιες σκέψεις.

Περίμενε τώρα, σχεδόν ακούω το Bullshit alarm που χτυπάει στο κεφάλι σου. Σε παρακαλώ πίστεψέ με, δεν είμαι τόσο γλοιώδης που να πω ψέματα τέτοιου βαθμού για να αποδείξω κάτι σε κάποιον σε ένα online forum.

Τώρα όμως θα ρωτάς τον εαυτό σου πως γίνεται εάν έχω όντως γνώση για ψυχικά και σωματικά προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος πως μπορώ να χλευάζω πράγματα όπως τα triggers και να κάνω αστεία για "rapeseed oil".

Θα μπω στον κόπο να αναλύσω το rapeseed oil "joke" ελπίζοντας ότι μπορεί να το κάνει λιγότερο προσβλητικό/σεξιστικό/οτιθες.
Η εικόνα αυτή δεν ήταν αστείο εις βάρους όλων όσων έπρεπε να υποφέρουν κάτι όσο φρικτό ο βιασμός. Αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να το δεχτεί κάποιος έτσι αυτό και ως συνέπεια να εξοργιστεί, εφόσον είναι γνωστό ότι ο βιασμός δεν είναι αστείο πράγμα. Πρόκειται λοιπόν για αστείο εις βάρους όλων αυτών που λόγο της αύξησης του popularity των trigger warnings έχουν αρχίσει να απαιτούν trigger warnings για τα πάντα, όπως π.χ. το φαγητό. Έβαλα το rapeseed oil γιατί από την μία είναι καθημερινό και άκακο, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά controversial λόγο της λέξης rape για να το βάλει στο μάτι κάποιος τρελάρας και να ζητάει trigger warnings κάθε φορά που θέλω εγώ να link-άρω μια εικόνα από rapeseed oil ή ακόμα χειρότερα, να απαιτήσει από την εταιρία να αλλάξει το όνομα σε κάτι άλλο γιατί τον κάνει trigger. Γίνομαι entitled, privileged etc. ; Δεν νομίζω.

*tangent over* Συναιχίζουμε με το post.

Τι καταπιεσμένα που είστε, που για ΜΙΑ φορά, δεν μπορείτε να έρθετε να κάτσετε με το προνόμιο σας πάνω σε ανθρώπους που βιώνουν μια κοινή καταπίεση και θέλουν να νιώσουν ασφαλείς χωρίς να εξηγούν τα αυτονόητα. Τρομερό κακό πάθατε. Μη σας πω, χειρότερο από τα όντως πραγματικά προβλήματα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

το προνόμιο σας

Για αρχή ας μην προσποιούμαστε, μιλάς ευθέως σε εμένα. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς πληθυντικό.

Τώρα ας μιλήσουμε για.. Wait what? Θες να μιλήσουμε για τo "ποιο μας"; Συγγνώμη αλλά θα σε παρακαλέσω πραγματικά να σταματήσεις να βγάζεις μόνη σου συμπεράσματα για το ποιος έχει ή είχε προνόμια σε αυτή την ζωή.

Δεν με έχεις δει ποτέ, δεν με ξέρεις καν.

Δεν γνωρίζεις τι έχω ζήσει, δεν γνωρίζεις τι προβλήματα έχω, αν έχω τύχει να δεχθώ απειλές και καταπίεση για λόγους οι οποίοι δεν είναι φταίξιμο δικό μου. 

Ό,τι ξέρεις για εμένα είναι επειδή γράφω εδώ και αυτά που γράφω δεν δείχνουν τίποτα παραπάνω από το μικρότερο δυνατό κομμάτι του εαυτού μου. Υπάρχουν και πράγματα που εάν μάθαινες πιστεύω πραγματικά θα σε σοκάριζαν. Παρόλα αυτά όμως συμπεριφέρεσαι και γράφεις για εμένα λες και είσαι η ψυχολόγος μου, λες και γνωρίζεις τα πάντα για 'μένα.  Φαίνεται να έχεις σχηματίσει ήδη μια αρκετά πλήρη, αλλά πολύ λάθος εικόνα για εμού. Για εσένα είμαι ένας προνομιούχος άνδρας που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ζωή του όντως πραγματικά προβλήματα και τίποτα παραπάνω.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν καθόμασταν να μετρήσουμε όλα αυτά το ζουμερά προνόμια που έχει απολαύσει ο καθένας μας και τελικά αποδεικνυόταν ότι δεν ήμουν και τόσο προνομιούχος στην ζωή όσοι νομίζεις.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν καθόμασταν να μετρήσουμε όλα τα προβλήματα μας στην ζωή και τελικά αποδεικνυόταν ότι είμαι και εγώ ένα από αυτά τα άτομα με όντως πραγματικά προβλήματα που πιστεύεις ότι τακτικά καταπιέζω
Δεν είναι αυτό ο σκοπός μου όμως. Δεν είμαι εδώ για να κάνω αυτό. Δεν είμαι εδώ για να παίξω το "ποιοςειναιτομεγαλυτεροθυμα" λες και αυτό θα δώσει βάρος σε αυτά που λέω.

Αnyway this got to personal pretty fast, δεν συναιχίζω γιατί: πρώτον δεν παρούσης και δεύτερον γιατί κανείς δεν νοιάζεται.

Επείδη είμαι πολύ sad άτομο, μπήκα και στον κόπο να πάω να ψάξω ότι άλλη μαλ, εξυπνάδα έχεις πει για εμένα προσβάλοντας όχι αυτά που γράφω, αλλά προσωπικά εμένα με τα λεγόμενα ή το ηφος σου.

Yuichi είσαι αστείος

Yuichi εσύ κάνεις σεξ διαφορετικά με λευκούς ανθρώπους και διαφορετικά με μαύρους; Για να ξέρω δηλαδή να μαθαίνω, όχι τίποτα άλλο.

Αν εσύ είσαι ρατσιστής δεν φταίει η σεξουαλικότητά σου, ο εγκέφαλος σου φταίει (το σου γενικά μη παρεξιγιόμαστε κιόλας :) )

πλάκα έχεις εσύ τελικά. εμένα μου θυμίζεις τους αμεριΚΚΚανους που φωναζουν και βριζουν οταν η ομαδα τους χανει στο γηπεδο.

Περισσότερο πάπυρος λαρούς μπριτάνγκα ακούγονται τα λεγόμενα του yuichi, παρά πάπυρος λαρούς μπριτάννικα.

Because I am this fucking sad as a person.

Με όλα αυτά παρόν πραγματικά θα σου ζητήσω να δείξεις λίγο σεβασμό. Σεβάσου το γεγονός ότι γνωρίζεις ένα ποσοστό του συνομιλητή σου που τείνει στο 0. Μην μπαίνεις στο σφάλμα απλός να χλευάζεις με βάση την πλασματική, λάθος και στην καλύτερη των περιπτώσεων φρικτά διαστρεβλωμένη εικόνα που έχεις σχηματίσει στο κεφάλι σου. Ή μήπως δεν μπορείς γιατί έτσι και αλλιώς έχω πολύ privilege-armor? Το αστείο,privileged, cis white male, KKK member, britanga wielder, που δεν είχε ποτέ στην ζωή του προβλήματα το αξίζει right?

Anyway fuck it, lets keep going.

Anyway, Takayama, εάν όντως σε ενδιαφέρει, που δεν το νομίζω (απλά νομίζω πως θες να μας την σπάσεις γενικώς με εξυπνακίστικο τρόπο)

Θα σου έλεγα "refer to the above-mentioned", αλλά με τόσα που είναι πιστεύω αξίζει να τα ξαναγράψω και σε 'σένα, όχι μόνο στην Τριστ.

Anyway, Takayama, εάν όντως σε ενδιαφέρει, που δεν το νομίζω

Τrust me, it does.

(απλά νομίζω πως θες να μας την σπάσεις γενικώς με εξυπνακίστικο τρόπο)

Όχι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Δεν θέλω να το κάνω γιατί πολύ απλά δεν κερδίζω τίποτα από αυτό. Ο μόνος λόγος που γράφω πάνω σε αυτά τα θέματα είναι γιατί μου αρέσει ο διάλογος και θεωρώ ότι εδώ υπάρχουν κάποια άτομα τα οποία μπορούν να υπερασπιστούν αρκετά καλά τα επιχειρήματά τους και να αντικρούσουν τα δικά μου με τέτοιο τρόπο που στην τελική να μου αλλάξουν την γνώμη/στάση.

οι φεμινίστριες είναι που συνήθως προσπαθούν να ακούσουν την κριτική για να πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Όχι αυτές που βλέπω εγώ πιο συχνά. Έχω επαφή με φεμινιστικό κοινό που κάνει χρήση ακραίων και πολύ αυστηρών φίλτρων που σε ban-αρούν με την παραμικρή απόκλιση από τα πιστεύω τους ή με την εμφάνιση της παραμικρότερης λογοκρισίας. Με άλλα λόγια το "Listen and Believe" mantra.

Προφανώς και μέσα στο κίνημα υπάρχουν πολλά προβλήματα, και κύματα, και διαφωνίες,

Το γνωρίζω, για αυτό και χλευάζω την ηλιθιότητα αυτών των ατόμων που δημιουργούν τα προβλήματα. Χλευάζω το κίνημα και τους λόγους ύπαρξής του; Όχι, για κανένα λόγο. Ο φεμινισμός είναι κίνημα το οποίο έχει καταφέρει πολλά και τα κατορθώματά του έχουν διευρύνει τους ορίζοντες της ανθρωπότητας επιτρέποντας της να φτάσει σε νέα ύψη.

Πρέπει να ψηφίσω Hilary όμως επειδή είναι γυναίκα; Όχι, θα την ψηφίσω μόνο εάν είναι ικανότερη από τους υπολοίπους.

Πρέπει να δεχθώ ότι το Metroid είναι σεξιστικό game επειδή το λέει μια γυναίκα, άρα έχει δίκιο; Όχι, δεν το δέχομαι επειδή δεν έχει δίκιο, όχι επειδή είναι γυναίκα και είμαι σεξιστής.

θα κάτσουν να ακούσουν πολύ παραπάνω τους ανθρώπους που έχουν να τους πουν κάτι που θα τους βελτιώσει

Πρέπει να είναι η τέταρτη φορά που το λέω, αλλά please show me.

οι φεμινίστριες είναι που έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν πως δεν είναι κακό να έχεις κάνει λάθη στο παρελθόν, και να απολογείσαι για αυτά

Μαζί τους και όλοι οι άνθρωποι και λαοί που έχουν κάνει λάθη στην ιστορία, βλέπε Γερμανία. Σαφώς και είναι καλύτερο από να το αρνείσαι απλά, αλλά δεν είναι και κάτι τόσο εξωπραγματικό. Kudos... ? I guess?

#82753 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 03 September 2015 - 07:32

Το φόρουμ εχει μπει σε σκουλικοτρυπα και ο χρονος δεν υφισταται για αυτο. Ας πεσει κανα lock for ever στην τρούπα μπας και τελιωσει αυτη η ιστορια. Ίδια συζητηση καθε τρεις και λιγο, με χειρότερα arguments καθε φορα.
フカフカ

#82754 pasxaleas

pasxaleas

Smell the bunny

• Members
  • 866 posts

Posted 03 September 2015 - 08:08

FhC9KUn.jpg

09pntFA.png?1

#82755 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 03 September 2015 - 08:47

Α ρε Yuichi, επειδή όταν πρωτοείδα το παραπάνω ποστ σκέφτηκα πως ήταν κάτι σαν "troll final breakdown" αλλά σχεδόν εξεπλάγην όταν το διάβασα όλο, νιώθω την ανάγκη να σου απαντήσω.

Επειδή έχω βρεθεί αρκετές φορές σε παρόμοια θέση και μπορώ περίπου να υποθέσω πώς αισθάνεσαι, αν όντως μιλάς ειλικρινά και δεν παίζεις με τα νεύρα μας, δε θα σου πω ούτε να φας σκατά ούτε ότι είσαι γελοίος. Δε με ξέρεις καλά γιατί δεν είσαι  πολύ καιρό στο φόρουμ, αλλά είναι πολλές οι φορές που έχω δεχθεί διάφορους χαρακτηρισμούς που πιστεύω πως δε μου άξιζαν, συζητώντας μάλιστα διάφορα τέτοια παρόμοια θέματα, και επειδή νιώθω μια μικρή (τρομακτική φαινομενικά αλλά όχι και τοσο) ταύτιση στο πώς προσπαθείς να σκεφτείς, θα ήθελα να σου δώσω κάποιες συμβουλές για να αποφεύγεις τέτοιες αντιμετωπίσεις.

Δεν πιστεύω ότι έχεις κακές προθέσεις ούτε ότι είσαι βαθειά ανόητος, αυτό είναι το 20% της περιγραφής του Vetus (δε χρειάζεται να πω το υπόλοιπο 80% για να μη βγω περισσότερο εκτός κανόνων, τον ξέρουμε τον Vetus ετσι κι αλλιώς), πιστεύω όμως ότι έχεις μια εγωπάθεια και ένα ναρκισσισμό στο να μιλάς με μια επιτηδευμένα out of context λογική για πολλά ζητήματα, αλλά και να εκφράζεσαι με τελείως απότομο εώς επιθετικό τόνο σε πολλά σημεία χωρίς να χρειάζεται. Το να λες συνέχεια πόσο νεκρό είναι το φόρουμ ας πούμε δε βοηθάει σε τίποτα και δεν σε υποχρέωσε κανείς να μπαίνεις κιόλας. Επιστρέφοντας στο θέμα, αν όντως θέλεις να κάνεις συζήτηση και να μάθεις πράγματα από αυτό, δε θα έβλαπτε να προσπαθήσεις να σκεφτείς λίγο περισσότερο στο context πάνω στο οποίο κινείται η τωρινή κοινωνική πραγματικότητα και πάνω στο οποίο μιλάει μια κοινότητα αγνώστων. Δεν λέω να ταυτιστείς με αυτό ή να ισοπεδώσεις την ανεξάρτητη λογική σου για να ανταποκριθεί στα μέτρα αυτού. Το συχαίνομαι αυτό το πράγμα, είναι περιοριστικό και "αντι-φιλοσοφικό". Οφείλεις όμως, όταν μιλάς για τέτοια θέματα, να το συμπεριλάβεις στη σκέψη σου. Το να σκεφτείς βάσει κάποιων κοινωνικών παραμέτρων όπως το rape culture (και μιλάω για το πραγματικό rape culture, αυτό που αν σκεφτείς βαθεία, θα το καταλάβεις, όχι οποιαδήποτε υπερβολή μπορεί να διάβασες κάπου από ενδεχομένως όχι και τόσο έξυπνα άτομα, "φεμινίστριες" or not) και πώς αυτό αβαντάρεται ή πώς εναντιώνεται κανείς σε αυτό με αυτά που λέει. Αν όντως δεν αισθάνεσαι μισογύνης και όντως δεν τρέφεις κάποια κρυφή συμπάθεια σε αυτό, δε θα έβλαπτε να το δείχνεις περισσότερο κάνοντας κάποια disclaimers και αναλύοντας τις απόψεις σου ωστε να είναι λιγότερο "παρεξηγήσιμες". Νομίζω ότι αν ρίξεις λιγάκι την edgy free intellectual persona σου και μπεις λίγο στη θέση των άλλων, ανθρώπων για τους οποίους αυτά τα ζητήματα μπορεί να έχουν πολύ πιο άμεσο αντίκτυπο απ' ότι σε εσένα, δε θα πάθεις τίποτα, ούτε θα αλλάξει δομικά ο χαρακτήρας σου, καλό θα σου κάνει.

Αναρωτήσου επίσης για ποιο λόγο τα βάζεις τόσο με τις παράλογες φεμινίστριες που ενδεχομένως όντως να υπάρχουν στο ίντερνετ και καθόλου πχ με καθόλου λιγότερο hive minds όπως το gamergate. Επίσης, σε πειράζει να βγάζουν συμπεράσματα για σένα, αλλά κι εσύ συνδέεις ένα φόρουμ με φεμινιστική ηθική ατζέντα όπως το δικό μας με κάτι ενδεχομένως λάθος που έχεις διαβάσει αλλού, χωρίς να διαφωνείς με το φεμινισμό γενικά.

Anyway, αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζω συχνά πρόβλημα στην επικοινωνία μου με άλλους επειδή το φιλοσοφικό context με βάση το οποίο σκέφτομαι, που τείνει προς έναν κάπως  "ιδεαλιστικό υπαρξισμό" (ξέρω, ίσως κάποιοι γελάνε αυτή τη στιγμή ή κάνουν τρισάγιο στα δολοφονημένα ρεύματα, είναι πρωι και βαριέμαι να εξηγώ) όταν εφαρμόζεται σε συζητήσεις που αφορούν την κοινωνία και τις ανάγκες της, οδηγεί σε άσχημες παρεξηγήσεις ή ασυνεννοησία. Πολλές φορές ευθυνόμουν περισσότερο λόγω διαφόρων λαθών μου, όπως και εσύ έχεις πει ξεκάθαρα πράγματα με τα οποία διαφωνώ, αλλά έτσι όπως το παρουσιάζεις τώρα μοιάζει σαν να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Προσπαθείς να εφαρμώσεις μια πραγματικότητα που στέκει στο κεφάλι σου πάνω σε έναν κόσμο που δεν είναι τόσο λογικός όσο νομίζεις ούτε λειτουργέι με τον τρόπο που θα ήθελες, και απορείς γιατί οι άλλοι συνδέουν τη δική σου πραγματικότητα με άδικα και ανόητα πράγματα που υποτίθεται πως δεν ενστερνίζεσαι.

Τρομάζω λίγο (μέσα στα γέλια μου) όταν διαβάζω για ανθρώπους όπως ο Roosh V που χάρη στην Tristessa γνώρισα σήμερα, όταν σκέφτομαι ότι τον καιρό που έχω κάνει διάφορες συζητήσεις για θέματα όπως ο βιασμός χωρίς να κινούμαι σε πολλούς ιστότοπους, τα άτομα με τα οποία μιλούσα ενδεχομένως έρχονταν συχνά αντιμέτωπα με επικίνδυνους πανίβλακες που έχουν ως πρότυπα τύπους όπως αυτόν, και πόσο εύκολα θα μπορούσαν να συνδεθούν τα λεγόμενα μου με τέτοια mentalities. Μπορεί να μη φταίω εγώ για το ότι υπάρχει ο Roosh, και για το ότι όταν μιλάω για αδυναμία ή για υπευθυνότητα του θύματος απέναντι σε κάποια πράγματα αυτό αυτομάτως συνδέεται με victim blaming, legalization of rape και απίστευτες αηδίες που λένε άνθρωποι σαν αυτόν, αλλά το να ενημερώνομαι και να σκέφτομαι από διαφορετικές οπτικές γωνίες αυτό που λέω σίγουρα θα με βοηθούσε τότε στο να συνεννοούμε.

Και εκεί έρχεται και το θέμα του ναρκισσισμού βέβαια, ο οποίος δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητα κακός, αρκεί να μάθει κανείς να τον χειρίζεται.

Θέλω πάντα τα ποστς μου να κάνουν αίσθηση, εντύπωση, να είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό που θα χτυπίσει κάποιους στο στομάχι και θα τους τραβήξει την προσοχή, με ξενερώνουν τα disclaimers, οι τύποι ευγενείας και ο ανθρωπιστικός θετικισμός, και πιστεύω ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι ανάλογο, αλλά με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για τα οποία αντί να διώχνεις την ευθύνη από πάνω σου, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να προσπαθήσεις να τα αποτρέψεις εξαρχής.

O6rrvsU.jpg