Το θέμα είναι ότι οι αλλαγές που γίνονται δεν είναι πάνω στους χαρακτήρες ως πρόσωπα αλλά στο concept κάποιων ηρωών με ιδιότητες. Κι εγώ θα προτιμούσα να βλέπω περισσότερα εναλλακτικά και πιο ξεχωριστά concepts αλλά εφόσον αυτά δεν πιάνουν σε ευρύ εμπορικό κοινό, προσπαθούν να διευρύνουν το υπάρχον. Η Wonderwoman μπορεί να μη γίνει ποτέ Wonderboy λόγω concept αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την Batwoman ή τη Spiderwoman, ούτε έπαθαν κάτι τα original male counterparts τους ως χαρακτήρες εξαιτίας της ύπαρξής τους. Ο thor είναι αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση και με ξενίζει λίγο λόγω concept αλλά εφόσον μπορει κάπως να εξηγηθεί σεναριακά και να μη βγει κάτι κακό από αυτό δεν υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας.
Και όμως δεν κάνουν ούτε αυτό. Στην περίπτωση μας δεν μιλάμε για χτίσημο ενός νέου χαρακτήρα με μία γνωστή ιδιότητα, αυτό θα το δεχόμουν. Αυτό που γίνεται είναι να φοράνε το ίδιο κοστούμι σε άλλο πρόσωπο, διατηρώντας τα πάντα στατικά εκτός από το ''νέο αίμα'' του οποίου το ίδιο το όνομα παρακινεί στον αρχικό χαρακτήρα!
Αυτό που ενοχλεί εμένα, χωρίς να με νοιάζει γιατί διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι fans, είναι καθαρά η έλλειψη δημιουργηκότητας και πρωτοτυπίας. Δεν πρόκειται για έναν χαρακτήρα που τυχαίνει να ελέγχει τους κεραυνούς και να έχει ένα αρχαίο πανίσχυρο σφυρί, με την δικιά του ξεχωριστή ιστορία, αλλά για μία ενσάρκωσή του ίδιου ακριβώς χαρακτήρα με μόνη αλλαγή το φύλλο.
Το ίδιο ισχύει για κάθε σουπερήρωα που έχει αποκτήσει counterpart (ίδιου φύλλου ή όχι), χωρίς να το δικαιολογεί η πλοκή. Οι καινούργιοι Robbins είναι απόλυτα δικαιολογημένοι για παράδειγμα.
Φίλε Gunmasha με όλο το σεβασμό θα διαφωνήσω 
Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο του Akihito υπάρχει μία σαφής συσχέτιση ανάμεσα στις αλλαγές που συμβαίνουν τελευταία (?) στα κόμιξ προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση (?) και στο πολυφορεμένο επιχείρημα ότι οι άντρες πιστεύουν στην ισότητα ενώ οι γυναίκες στην ανωτερότητα των γυναικών. Δεν είναι το ένα άσχετο με το άλλο οπότε κανένας δεν απομόνωσε τίποτα και παρέλειψε να δει την ουσία.
Από κει και πέρα και εγώ θέλω να δω νέους αυτόνομους χαρακτήρες είτε είναι γυναίκες είτε μη-λευκοί/ετεροφυλοφιλοι/cis etc, γενικά θα ήθελα ένα εύρος χαρακτήρων, το οποίο να μην αποτελεί counterpart των ήδη υπαρχόντων αλλά έτερον εκάτερον.
Επειδή μιλάμε και γνωρίζω τον τρόπο που σκέφτεται, πίστεψε με αυτό που ήθελε να τονίσει ήταν η πρώτη παράγραφος, που είναι σωστή.
Συμφωνώ πως το παράδειγμα που επέλεξε ηταν ατυχέστατο και κάθε άλλο παρά ενίσχυσε την άποψη του, ιδιαίτερα για κάποιον που δεν τον γνωρίζει.
Αυτό που με ενόχλησε είναι η βιασύνη για ειρωνία, από κατά τα άλλα έξυπνα μέλη μας, και επικέντρωσης σε ένα μοναδικό σημείο, σαφώς ατυχέστατο, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν ορθά και κοινώς αποδεχτά.
Χαίρομαι που συμφωνούμε στο θέμα πάντως, μακάρι να έρθει επιφοίτηση και να δούμε φρέσκους δυτικούς και ανατολικούς χαρακτήρες, γιατί και τα anime δεν πάνε πίσω.
Edited by TheGunsmasha, 26 July 2014 - 21:53.