Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94136 replies to this topic

#78211 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 26 July 2014 - 18:22

Το όλο θέμα μού θυμίζει μια εικόνα που είχα δει παλιά για την ισότητα των φύλων που έγραφε "How men see gender equality [man=woman], how women see gender equality [man<woman]".

Γιατί αυτή η φράση δεν είναι καθόλου μισογυνιστική ας πούμε. Ή το οτι ένας χαρακτήρας μετατρέπεται σε γυναίκα είναι πολύ άδικο προς τους άντρες. Αλίμονο, είναι και λίγοι οι άντρες χαρακτήρες στα κόμιξ, για αυτό.

Spoiler:

#78212 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 26 July 2014 - 18:35

Πάντως αυτό δεν το καταλαβαίνω, γιατί να μπουν σε διαδικασία να αλλάξουν χρώμα, σεξουαλικές προτιμήσεις, φύλο κλπ στους χαρακτήρες; Μου φαίνεται εντελώς κουλό και δε βασίζεται σε καμία λογική. Και τι θα πει θέλουν να μεγαλώσουν το target group τους; Ας εισάγουν νέους, φρέσκους χαρακτήρες και να αφήσουν ήσυχους τους ήδη υπάρχοντες. Εγώ θα προτιμούσα να μπει ένα νέος χαρακτήρας, παρά να μπει αυτός που ξέρω τόσα χρόνια στο μπλέντερ.

Εντάξει, όταν ο peter parker έκανε αλλαγή φύλου και ο Batman έβαλε στρας και πούπουλα σκιάχτηκα λίγο, είναι η αλήθεια!

O6rrvsU.jpg

#78213 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 26 July 2014 - 18:44

Βλέπω πολύ ειρωνία στα τελευταία σχόλια και παραλείπτεται η βασική ουσία των λεγόμενων του Αkihito. Το θέμα είναι για ποιον πούστη λόγο δεν στρίβουν το μυαλό τους να φτιάξουν έναν καινούγιο- αυτή είναι η λέξη κλειδί και όχι ο μισογυνισμός και λοιπά που απομονόσατε- χαρακτήρα από το μηδέν, και απλώς στολίζουν και μακιγιάρουν παλιούς που έχουν κάνει τον κύκλο τους.

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ, όχι γιατί Ο Thor έγινε ''Η'', και Η wonderwoman να γινόταν ξαφνικά ''Ο'' θα μου την έσπαγε, επειδή βασίζονται στο δοκιμασμένο και υποθετικά κλασσικό μοτίβο για να βγάλουν κέρδος.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#78214 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 26 July 2014 - 18:57

Δε ξέρω πως θα ήταν τα origin του Wonderman ( ; ), like, θα ήταν το μόνο αγόρι που άφησαν οι αμαζόνες στο νησί τους; Ή τελικά οι Αμαζόνες είναι Αμαζόνοι; :P Δε ξέρω πως θα γινόταν αυτό, θα του έκαναν retcon την ιστορία;

Edited by demonicMC, 26 July 2014 - 19:00.

#78215 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 26 July 2014 - 18:58

Για αυτό σε αγαπάω my man!

Να σε αποτελειώσω? Φαντάσου ''τον'' Haruhi Suzumya! Έφραγμα?

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#78216 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 26 July 2014 - 19:00

Γεια σου Guns και εγώ σε αγαπάω

#78217 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 26 July 2014 - 19:31

Το θέμα είναι ότι οι αλλαγές που γίνονται δεν είναι πάνω στους χαρακτήρες ως πρόσωπα αλλά στο concept κάποιων ηρωών με ιδιότητες. Κι εγώ θα προτιμούσα να βλέπω περισσότερα εναλλακτικά και πιο ξεχωριστά concepts αλλά εφόσον αυτά δεν πιάνουν σε ευρύ εμπορικό κοινό, προσπαθούν να διευρύνουν το υπάρχον. Η Wonderwoman μπορεί να μη γίνει ποτέ Wonderboy λόγω concept αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την Batwoman ή τη Spiderwoman, ούτε έπαθαν κάτι τα original male counterparts τους ως χαρακτήρες εξαιτίας της ύπαρξής τους. Ο thor είναι αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση και με ξενίζει λίγο λόγω concept αλλά εφόσον μπορει κάπως να εξηγηθεί σεναριακά και να μη βγει κάτι κακό από αυτό δεν υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας.

O6rrvsU.jpg

#78218 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 26 July 2014 - 20:05

- αυτή είναι η λέξη κλειδί και όχι ο μισογυνισμός και λοιπά που απομονόσατε-

Φίλε Gunmasha με όλο το σεβασμό θα διαφωνήσω :P

Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο του Akihito υπάρχει μία σαφής συσχέτιση ανάμεσα στις αλλαγές που συμβαίνουν τελευταία (?) στα κόμιξ προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση (?) και στο πολυφορεμένο επιχείρημα ότι οι άντρες πιστεύουν στην ισότητα ενώ οι γυναίκες στην ανωτερότητα των γυναικών. Δεν είναι το ένα άσχετο με το άλλο οπότε κανένας δεν απομόνωσε τίποτα και παρέλειψε να δει την ουσία.

Από κει και πέρα και εγώ θέλω να δω νέους αυτόνομους χαρακτήρες είτε είναι γυναίκες είτε μη-λευκοί/ετεροφυλοφιλοι/cis etc, γενικά θα ήθελα ένα εύρος χαρακτήρων, το οποίο να μην αποτελεί counterpart των ήδη υπαρχόντων αλλά έτερον εκάτερον.

xbJ3b2w.jpeg

#78219 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 26 July 2014 - 20:09

Βασικά εγώ μετράω τουλάχιστον 3 Spiderwoman και μία Spider Girl :P

#78220 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 26 July 2014 - 21:17

Αυτό που όλα τα posts μου βγαίνουν μισογυνιστικά.... :P

Λοιπόν, για να εξηγούμαστε:

Επειδή παρέθεσα ένα κείμενο (στην αρχή ήθελα την εικόνα την ίδια, αλλά δεν την έβρισκα), δε σημαίνει απαραίτητα ότι ενστερνίζομαι το περιεχόμενό του. Απλώς ήθελα να δηλώσω ότι δεν πρέπει να είμαστε των άκρων. Πχ. για την ισότητα των φύλων, δε χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο οι γυναίκες να "φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι" και "ο άνδρας να προσέχει το μωρό και να κάνει τις δουλειές του σπιτιού" (δηλαδή να αντιστραφούν οι αντιλήψεις του προηγούμενου αιώνα). Πιστέψτε με, έχω στο μυαλό μου δύο συγκεκριμένες κοπέλες από το σχολείο μου που έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές τις απόψεις (δηλαδή να αντιστραφούν οι αντιλήψεις), προκειμένου να "πετύχει" η ισότητα των φύλων.

Αντίστοιχα, δε χρειάζεται σε κάθε comic να υπάρχει η γυναικεία "απομίμηση" (δεν ξέρω ποιον όρο να χρησιμοποιήσω) κάθε ήρωα που στο κάτω-κάτω έχει καθιερωθεί ως εικόνα για αρκετές δεκαετίες. Στο κάτω-κάτω, υπάρχει ήδη ισχυρή παρουσία του γυναικείου φύλου σε κάθε είδους προϊόν ψυχαγωγίας, όχι μόνο στα κόμιξ. Όμως δε μ'αρέσει το γεγονός ότι δημιουργούνται νέοι χαρακτήρες από το "πλευρό" των ήδη υπαρχόντων. Δηλαδή εντάξει, το όλο character development πηγαίνει στα σκουπίδια. Φυσικό επακόλουθο είναι να δυσανασχετήσουν αρκετοί fans.

Και στο κάτω-κάτω, σε girly παραγωγές δεν υπάρχει σοβαρή ανδρική παρουσία. Πχ. στην Barbie ο Ken είναι το σκυλάκι της. Δεν είναι ίσα κι όμοια. Αυτό δεν είναι σεξιστικό; :P Γιατί να υπάρχει στη Marvel και στη DC γυναικεία; (that was a joke, mono-san :P )

Edited by Akihito, 26 July 2014 - 21:18.

#78221 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 26 July 2014 - 21:48

Το θέμα είναι ότι οι αλλαγές που γίνονται δεν είναι πάνω στους χαρακτήρες ως πρόσωπα αλλά στο concept κάποιων ηρωών με ιδιότητες. Κι εγώ θα προτιμούσα να βλέπω περισσότερα εναλλακτικά και πιο ξεχωριστά concepts αλλά εφόσον αυτά δεν πιάνουν σε ευρύ εμπορικό κοινό, προσπαθούν να διευρύνουν το υπάρχον. Η Wonderwoman μπορεί να μη γίνει ποτέ Wonderboy λόγω concept αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την Batwoman ή τη Spiderwoman, ούτε έπαθαν κάτι τα original male counterparts τους ως χαρακτήρες εξαιτίας της ύπαρξής τους. Ο thor είναι αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση και με ξενίζει λίγο λόγω concept αλλά εφόσον μπορει κάπως να εξηγηθεί σεναριακά και να μη βγει κάτι κακό από αυτό δεν υπάρχει λόγος διαμαρτυρίας.

Και όμως δεν κάνουν ούτε αυτό. Στην περίπτωση μας δεν μιλάμε για χτίσημο ενός νέου χαρακτήρα με μία γνωστή ιδιότητα, αυτό θα το δεχόμουν. Αυτό που γίνεται είναι να φοράνε το ίδιο κοστούμι σε άλλο πρόσωπο, διατηρώντας τα πάντα στατικά εκτός από το ''νέο αίμα'' του οποίου το ίδιο το όνομα παρακινεί στον αρχικό χαρακτήρα!

Αυτό που ενοχλεί εμένα, χωρίς να με νοιάζει γιατί διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι fans, είναι καθαρά η έλλειψη δημιουργηκότητας και πρωτοτυπίας. Δεν πρόκειται για έναν χαρακτήρα που τυχαίνει να ελέγχει τους κεραυνούς και να έχει ένα αρχαίο πανίσχυρο σφυρί, με την δικιά του ξεχωριστή ιστορία, αλλά για μία ενσάρκωσή του ίδιου ακριβώς χαρακτήρα με μόνη αλλαγή το φύλλο.

Το ίδιο ισχύει για κάθε σουπερήρωα που έχει αποκτήσει counterpart (ίδιου φύλλου ή όχι), χωρίς να το δικαιολογεί η πλοκή. Οι καινούργιοι Robbins είναι απόλυτα δικαιολογημένοι για παράδειγμα.

Φίλε Gunmasha με όλο το σεβασμό θα διαφωνήσω :P

Ξαναδιαβάζοντας το κείμενο του Akihito υπάρχει μία σαφής συσχέτιση ανάμεσα στις αλλαγές που συμβαίνουν τελευταία (?) στα κόμιξ προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση (?) και στο πολυφορεμένο επιχείρημα ότι οι άντρες πιστεύουν στην ισότητα ενώ οι γυναίκες στην ανωτερότητα των γυναικών. Δεν είναι το ένα άσχετο με το άλλο οπότε κανένας δεν απομόνωσε τίποτα και παρέλειψε να δει την ουσία.

Από κει και πέρα και εγώ θέλω να δω νέους αυτόνομους χαρακτήρες είτε είναι γυναίκες είτε μη-λευκοί/ετεροφυλοφιλοι/cis etc, γενικά θα ήθελα ένα εύρος χαρακτήρων, το οποίο να μην αποτελεί counterpart των ήδη υπαρχόντων αλλά έτερον εκάτερον.

Επειδή μιλάμε και γνωρίζω τον τρόπο που σκέφτεται, πίστεψε με αυτό που ήθελε να τονίσει ήταν η πρώτη παράγραφος, που είναι σωστή.

Συμφωνώ πως το παράδειγμα που επέλεξε ηταν ατυχέστατο και κάθε άλλο παρά ενίσχυσε την άποψη του, ιδιαίτερα για κάποιον που δεν τον γνωρίζει.

Αυτό που με ενόχλησε είναι η βιασύνη για ειρωνία, από κατά τα άλλα έξυπνα μέλη μας, και επικέντρωσης σε ένα μοναδικό σημείο, σαφώς ατυχέστατο, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν ορθά και κοινώς αποδεχτά.

Χαίρομαι που συμφωνούμε στο θέμα πάντως, μακάρι να έρθει επιφοίτηση και να δούμε φρέσκους δυτικούς και ανατολικούς χαρακτήρες, γιατί και τα anime δεν πάνε πίσω.

Edited by TheGunsmasha, 26 July 2014 - 21:53.

-Ένας σοφός πρίγκιπας

-Kai, 6//11/2018

#78222 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 26 July 2014 - 21:50

Εγώ πάντως δεν είπα πουθενά ότι αυτό που έγραψες ήταν μισογυνιστικό :P Απλά οκ θεωρώ ότι ο τρόπος σκέψης σου είναι λίγο προβληματικός μιας και πάει κατευθείαν σε ακραίες καταστάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Τσέκαρε και αυτό αν θες.

xbJ3b2w.jpeg

#78223 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 26 July 2014 - 21:52

ισοτητα στις αποφασεις ...οχι να κανει η γυναικα οτι και οι αντρες...μονο και μονο στο ονομα της ...ισοτητας. αυτα ειναι μλκς που πλασαρουν οι ασχημες φεμινιστριες επειδη μισουν τους αντρες επειδη δεν τις κοιταζουν και τις αλλες ομορφες γυναικες επειδη τις ζηλευουν.

καταστρεφουν στην λογικη αυτη και την εννοια της οικογενειας. ενω η οικογενεια προυποθετει μια ενοτητα ...αυτες προαγουν τον ατομισμο και το ''ζω την ζωη μου''-κοινως ''πηγαινω με οποιον να ναι επειδη το λεει το ...μυαλο μου''.

στην ουσια ειναι μισογυνισμος απο τις γυναικες επειδη στο τελος οι γυναικες ζημιωνονται. θα δεχτω μονο την θετικη συνεισφορα στα τελη του 19ου αιωνα και αρχες του 20. και στα τριτοκοσμικα μερη. στον ανεπτυγμένο κοσμο δεν χωρα.

aa-feminism-only-ugly-bitches-complain-g

edit

καπου διαβασα για φεμινισμο και δεν κρατηθηκα. δεν ξερω αν κολλαει στην κουβεντα χαχα

Edited by laraska, 26 July 2014 - 21:55.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#78224 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 26 July 2014 - 21:57

Ας αναφέρει κάποιος τον Χιτλερ για να τελειώσει η συζήτηση. Oh wait I just did!

-------------------------------------------

Πέτυχα χθες αυτή την τύπισσα στο youtube και απόρησα που έχει τόσους subscribers αλλά πραγματικά αφού είδα μερικά βιντεάκια της είναι απόλαυση. Δεν ξέρω τί ναρκωτικά παίρνει αλλά μου φτιάχνει τη διάθεση XD

Youtube Video

xbJ3b2w.jpeg

#78225 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 26 July 2014 - 22:02

Λαράσκα είσαι θησαυρός για το ελληνικό ιντερνέτ. Οι δημοσιεύσεις σου συγκεντρώνουν επίπεδα και εύρος σαπίλας που ούτε επίτηδες δε θα μπορούσα να χωρέσω σε ειρωνική δημοσίευση.