Περίμενε παίρνω το λεοπαρδαλέ μαγιώ μου και έρχομαι
Χαχαχαχα και στο background θα παίζει για πάρτη σου:
Posted 15 July 2014 - 20:02
Περίμενε παίρνω το λεοπαρδαλέ μαγιώ μου και έρχομαι
Χαχαχαχα και στο background θα παίζει για πάρτη σου:

Posted 15 July 2014 - 20:08
Longshot αλλά για τον Sky μιλάμε;
ohi
Posted 15 July 2014 - 20:19
Oh well
Posted 15 July 2014 - 21:47
Το ξερω οτι αυτο που θα κανω ειναι κακο αλλα το γεγονος οτι ετυχε να δω αυτο το βιντεακι σημερα και επειτα να δω την σχετικη συζητηση σας, με τρελανε! Coincidence? ![]()
Edited by didimakia, 15 July 2014 - 21:48.
Posted 15 July 2014 - 22:11
Έναν ασιάτη δεν μπορείς να τον πεις μαύρο. Έναν Ινδο δεν μπορείς να τον πεις μαύρο. Το POC δεν χρησιμοποιείται μόνο για τους μαύρους. Όταν θες να μιλήσεις για τα θέματα που απασχολούν κοινότητες ετερογενείς με κοινούς όμως παρονομαστές πρέπει κάπως να αναφερθείς σε αυτές.
Τον ασιάτη μπορείς να τον πεις απλώς "ασιάτη" ή "σχιστομάτη" ![]()
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μπαίνει στη μέση το χρώμα. Γιατί να είναι το σημείο αναφοράς το λευκό χρώμα του δέρματος και όλοι οι υπόλοιποι να αποκαλούνται "έγχρωμοι". Αυτό μού φαίνεται χειρότερο ως χαρακτηρισμός και χίλιες φορές πιο προσβλητικό/ρατσιστικό. Γιατί δε χρησιμοποιούνται οι όροι "Αφρικανός", "Ασιάτης", όπως χρησιμοποιούνται οι όροι "Ευρωπαίος", "Αμερικάνος";
Ο καθένας βιώνει διαφορετικά το ρατσισμό και παρεξηγεί διαφορετικά πράγματα. Εμένα μ'έχουν πει αρκετές φορές "χωριάτη", επειδή μένω σε χωριό
Δε θα κάτσω να παρεξηγηθώ και να απαγορέψω σε κάποιον τη χρήση της λέξης αυτής, όμως
Δε ζούμε 100 χρόνια πριν που λογοκρίνονταν τα πάντα. Πλέον ο καθένας έχει την ευθύνη των λεγομένων του. Θα μου πεις "σε ένα forum υπάρχουν κάποιοι κανόνες και πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές μεταξύ των μελών"... Ναι, υπάρχει ένα point εδώ, αλλά όπως είπα δεν ξέρεις πότε προσβλήθηκε ο άλλος και δεν μπορείς να απαγορέψεις τη χρήση συγκεκριμένων λέξεων, γιατί άμεσα λογοκρίνεις τον άλλον. Αν το περιεχόμενο του μηνύματος είναι καθαρά προσβλητικό, τότε εντάξει. Όταν όμως το μήνυμα έχει μία δόση χιούμορ και δείχνει ένα fact, τότε θεωρώ ότι τα μέλη πρέπει να θεωρούν ή όχι προσβλητικό το μήνυμα.
Posted 15 July 2014 - 22:50
Αkihito το σχιστομάτης είναι πολύ άσχημος και υποτιμητικός όρος. Το χρώμα σε πειράζει να το φέρνουμε στο επίκεντρο αλλά τα επί μέρους χαρακτηριστικά του προσώπου είναι ok?
Επίσης άλλο η φυλή άλλο η εθνικότητα. Ένας μαύρος άνθρωπος ο οποίος ζει στην Ευρώπη είναι Ευρωπαίος αν έχει την υπηκοότητα Ευρωπαικού κράτους. Αν κάποιος με ασιατικά χαρακτηριστικά ζει στην Αμερική είναι Αμερικανός. Επίσης για θέματα τα οποία αφορούν τις μειονότητες σαν σύνολο όπως είπα στο post στο οποίο απαντάς δεν μπορείς να αναφερθείς ονομαστικά σε όλες τις φυλετικές μειονότητες που υπάρχουν. Το POC είναι σε γενικές γραμμές ο πιο acceptable όρος που έχω δει από τις ίδιες τις ομάδες να μιλάνε για τον εαυτό τους και το πώς θέλουν να αναφέρονται οι άλλοι σε αυτούς.
Το "δεν με πειράζει εμένα άρα δεν πρέπει να πειράζει κανέναν" καταλαβαίνεις ότι είναι κομματάκι εγωκεντρικό. Δεν σημαίνει ότι εκλαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και αντιδρούνε με τον ίδιο τρόπο σε αυτά. Άλλο η λογοκρισία και άλλο το να διασφαλίζουμε το ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην κοινότητα χωρίς να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι από κάποια άποψη. Λέξεις που έχουν κατάλοιπα διακρίσεων και αποτελούν μέρος hate speech δεν έχουν θέση στην κοινότητα. Δεν παίρνουμε κεφάλια, είμαστε συζητήσιμοι και προσβάσιμοι όπως είπε η mono σε προηγούμενο post - απόδειξη ότι κάθομαι από χτες σε αυτήν την πολύ κουραστική κουβέντα - αλλά είναι προτεραιότητά μας να είμαστε ασφαλής χώρος. Oπότε humor ή μη είμαστε αντίθετοι στο να βάζει κάποιος την προσωπική του "ελευθερία έκφρασης" ως δικαιολογία για να καταπατά τον προσωπικό χώρο των άλλων.
Κάποιες συζητήσεις δε πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται στα πλαίσια της κοινότητας ειδικά από την στιγμή που το αντικείμενό μας έχει διεθνή χαρακτήρα και αρκετά θέματα με τέτοιες προεκτάσεις.
Posted 16 July 2014 - 00:10
ολοι γινατε μαυροι απο το κακο σας!
ειχα πετυχει στο Λονδινο κατι Αλβανους, μερικοι απο τους οποιους ειχαν περασει απο Ελλαδα.
Μαλιστα ενας ηταν και στις αγροτικες φυλακες, ως εγκλειστος, οχι ως εργαζομενος
μου ειχε πει, δεν ειχε προβλημα με τους Ελληνες, αλλα με την Αστυνομια και τα κρατικα οργανα γενικοτερα.
ισως στο Λονδινο να ηταν το καλυτερο μερος για συζητηση τετοιου ειδους.
Στην Ελλαδα μεν ο μεταναστης θα αναγκαζονταν να συμμορφωθει με τους κανονες της χωρας μας και να προσποιειται, στην Αλβανια θα εκανε το ιδιο ο Ελληνας, με φοβο εθνικιστικου μενους, ενω στο Λονδινο και οι δυο ειμασταν ανεπηρρεαστοι απο τετοιου ειδους διλημματα.
Να αγιασει ο στομας σου.

Posted 16 July 2014 - 04:03
Στην Ελλάδα το "What's up, my nigga?" το μεταφράσανε ως "Πως πάει, φιλαράκο;". Kι επειδή όταν είχα πρωτοδεί την ταινία πήγαινα γυμνάσιο και δεν ήξερα τότε τι σημαίνει nigga ήμουν σε φάση "Γιατί τσαντίστηκε ο άλλος που τον αποκάλεσε "φιλαράκο";". Mεταφραστής της κακιάς ώρας.
Είναι τελείως διαφορετικό δύο άνθρωποι οι οποίοι δέχονται τις ίδιες διακρίσεις αναφορικά με την φυλή και το χρώμα του δέρματος να αποκαλούν ο ένας τον άλλο με αυτήν την λέξη και τελείως διαφορετικό το να λέει ένας λευκός με όλη την ιστορία γύρω από την δουλεία και την σύγχρονη καταπιεστική πραγματικότητα έναν έγχρωμο έτσι.
Eνημερωτικά ακόμα κι οι μαύροι δυσανασχετούν όταν άλλοι μάυροι αποκαλούν ο ένας τον άλλο "my nigga". Έιναι σαν να λέω εγώ σ' έναν άγνωστο "ρε μαλάκα μου" με την ίδια άνεση που θα το 'λεγα με την παρέα μου: δείχνει πόσο άξεστος είσαι.
ολοι γινατε μαυροι απο το κακο σας!
Μην λες "μαύρος". Είναι ρατσιστικό. Πες καλύτερα "Όλοι γίνατε έγχρωμοι από το κακό σας!".
Οκ, πέρα από την πλάκα, ποιος ηλίθιος σκέφτηκε τον ορισμό "έγχρωμος" για τους μαύρους; Δηλαδή τους λευκούς πως πρέπει να τους λέμε, "ασπρόμαυρους";
Η ελληνική λέξη νέγρος δεν έχει racial connotation γιατί ιστορικά η Ελλάδα δεν είχε συστηματικά καταπιέσει αφρικανικές μειονότητες, όπως έχει συμβεί στο εξωτερικό.
Για το "νέγρος" δεν ξέρω, αλλά το "αράπης" σίγουρα είναι άκρως προσβλητικό στην Ελλάδα, πίστεψέ με. Και μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει τόσο πολύ ρατσισμός με τους μαύρους όσο υπάρχουν σε άλλες χώρες αλλά δεν παύει να υπάρχει έστω και σε μορφή στερεότυπων.
Άσχετο αλλά αυτό μου θύμισε σκηνικό με χρυσαυγίτες που πήγαν να κάνουν φασαρία με κάτι μαύρους νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με παράνομους λαθρομετανάστες αλλά όταν μάθανε ότι είναι ευκατάστατοι, αμερικάνοι τουρίστες ξαφνικά ξεχάσανε τους τσαμπουκαλισμούς και προσπάθησαν να τους καλοπιάσουν. Η ηλιθιομάρα των χρυσαυγιτών σε όλο της το μεγαλείο.
Είμαστε στο 2014 και ο κόσμος εξακολουθεί να βλέπει προσβλητικούς όρους όπως το "nigga" ως κάτι ...κωμικό; Ανθρωπότητα, με απογοητεύεις.
Eίμαστε στο 2014 κι ο κόσμος εξακολουθεί να ενοχλείται για το τίποτα; Aνθρωπότητα, με απογοητεύεις.

Edited by Vetus, 16 July 2014 - 04:11.
Posted 16 July 2014 - 04:22
Νομίζω πως όλα τα επιχειρήματα που ειπώθηκαν πιο πάνω (αν τα διάβασες και τα κατανόησες φυσικά) υποδεικνύουν πως όροι όπως το n*gga έχουν άσχημο αντίκτυπο σε ανθρώπους. Επομένως δεν υπήρξε καμιά "ενόχληση για το τίποτα", όπως έχεις το θράσος ως προς τους συνομιλητές σου να την πλασάρεις. Καλό επίσης είναι να ζητάς τον λόγο με λίγη στοιχειώδη κοσμιότητα, καθώς το ειρωνικό ύφος δεν τιμάει ούτε εσένα, ούτε τους τριγύρω σου.

Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Posted 16 July 2014 - 04:48
Εγώ μια χαρά διάβασα τα προηγούμενα posts. Εσύ από την άλλη στο δικό μου post διάβασες επιλέκτικα μόνο ό,τι σε σύμφερε ώστε να 'χεις αφορμή να γκρινιάξεις παιρετέρω. Ειδάλλως θα έβλεπες το σημείο που ανέφερα ότι ο όρος "αράπης" είναι προσβλητικός. Χαλάρωσε λιγάκι και μην βλέπεις εχθρούς από το πουθενά.

Edited by Vetus, 16 July 2014 - 04:54.
Posted 16 July 2014 - 11:00
μιας και δεν ασχολουμε ΚΑΘΟΛΟΥ με manga....
υπαρχει καπου online η και για download ακομα το attack on tittans στα ελληνικα...??τα εχω βρει στα public αλλα πραγματικα δεν θελω να δωσω λεφτα αυτη την περιοδο....
για αγγλικα το εχω βρει αλλα με κουραζει πολυ αυτην την στιγμη να τα διαβασω...
Posted 16 July 2014 - 13:56
Yπάρχει στα public το SNK στα ελληνικα δηλαδη? ο.Ο
Posted 16 July 2014 - 16:25
ακυρο...τωρα το ειδα.....''χωρα εκδοσης united states'' ![]()
αρα ειναι στα αγγλικα....
Posted 16 July 2014 - 16:30
Eνημερωτικά ακόμα κι οι μαύροι δυσανασχετούν όταν άλλοι μάυροι αποκαλούν ο ένας τον άλλο "my nigga". Έιναι σαν να λέω εγώ σ' έναν άγνωστο "ρε μαλάκα μου" με την ίδια άνεση που θα το 'λεγα με την παρέα μου: δείχνει πόσο άξεστος είσαι.
Ενημερωτικά τελείως το ξέρουμε. Δεν είναι όλη η μαύρη φυλή κάποιο είδος collective conciousness που να αντιδρά ομοιόμορφα. Η διαφορά είναι ότι από έναν μαύρο μπορεί να είναι απλά awkward από έναν λευκό όμως παίρνει τελείως άλλες προεκτάσεις.
Ingroup και outgroup dynamics.
Posted 16 July 2014 - 18:14