Οdymonaxe τα έχεις μπλέξει λίγο. Από πότε το να αναγνωρίσεις κάτι ως προβληματικό προϋποθέτει το να αναλάβεις δράση και μάλιστα δράση όπως την οριζεις εσυ;
Διαβάζω και ξαναδιάβαζω το post και πραγματικά αδυνατώ να βρω το προσβλητικό προς τους φίλαθλους. Βλέπω έναν άνθρωπο που προφανώς έχει διαφορετική άποψη και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Που προφανώς θεωρεί ότι τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και ο ελληνικός λαός από διακρίσεις σαν αυτές που προαναφέρθηκαν είναι πολύ πιο ουσιαστικά και μακροχρόνια από το ότι μπήκαμε στους 16 στο μουντιάλ.
Mπορεί να μην συμφωνείτε και είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Αλλά πραγματικά δεν σας προσέβαλλε κανείς επειδή δεν μπόρεσε να κατανοήσει την αντίδρασή σας και εξέφρασε δικαιολογημένη αγανάκτηση για τον σαματά χαράματα ενώ έχει να πάει στην δουλειά του.
Το πραγματικά ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι νιώθουν πολλοί την ανάγκη να επιτεθούν σε κάποιον με βάση το φύλο του, προσωπικά, να κάνουν την άποψή του επιδεικτικά dismiss και εν ολίγοις να βγάλουν ένα σύνολο προβληματικών συμπεριφορών επειδή είπε δεν του αρέσει αυτό που τους αρέσει.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 18:50
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 18:57
ΥΓ.
Σε τελείως διαφορετικό τόνο εμένα προσωπικά έχει αρχίσει να με τρομάζει ο πατέρας μου συγκεκριμένα. Πέρα από το ότι σατανίζεται με το αποτέλεσμα πράγμα που αφενός με ξετρομαριάζει αφετέρου με αφήνει ξύπνια, έχω το παράπονο του φιλάθλου που έσερνε την κόρη του απο μικρή σε κάθε αθλητική διοργάνωση, της μετέδωσε την γνώση μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει την παγερή της αδιαφορία για κάθε αθλητική διοργάνωση.
Περνάω από τηλεόραση με αγώνα και βλέπω τα ματάκια του να με παρακαλάνε "έλα να το δούμε μαζι". Ακούω σχεδόν στο κεφάλι μου διασκευή του Frozen " Do you wanna watch some football?". Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι προετοιμάζεται στον επόμενο αγώνα να με δέσει στην καρέκλα.
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 19:10
Χαχαχαχα Ε αν είναι έτσι κάθισε κι εσύ λίγο να του κάνεις παρέα του καημένου! ![]()
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 25 Ιούνιος 2014 - 19:11
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 19:17
Του έδωσα την τηλεόρασή μου όταν τον βγάλαμε στο μπαλκόνι να λιώνει ήσυχος. I ve done my duty.
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 19:51
Όταν τον βγάλατε στο μπαλκόνι; Τι δεν του επιτρέπετε να μπει στο σπίτι πλέον;
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 19:54

Νομίζω χτες το χέσαμε με τα πανηγύρια.
λογο των''εγω δεν προσβαλα κανεναν '' και αλλα τετοια και απο αλλους(γιατι δεν ειναι μονο ενας)που με κανουν και ξυνω το κεφαλι μου απο το πρωι εδω μεσα ειναι το εξης:
mono χαρακτηρισες σε αλλο τοπικ τους ποδοσφαιριστες ΄΄11 μαντραχαλεους με σορτσακια που βαζουν την μπαλα σε ενα συγκεκριμενο σημειο..'' και τονισες οτι τρομαξες οτι καταλαβες οτι υπαρχουν και υποστηριχτες τους...
αυτο ειναι για καποιους που ασχολουνται(γιατι προφανεστατα δεν το κατεχεις και καλα κανεις δεν σου ειπε κανεις οτι πρεπει να εχεις γνωση σε ολα) προσβλητικο..
δηλαδη..αν εγω πω..΄΄δεν μπορω να καταλαβω κατι γιαπονεζικα καρτουν με κατι κοριτσακια με τσιριχτες φωνες και κατι αγορακια με μαλλια μεχρι τα ματια....'' και μαλιστα να τονιζω οτι ξερω και ανθρωπους που τους αρεσει και τρομαζω...δεν θα προσβαλω τους ανιμε φαν σε ενα βαθμο..?
το ιδιο για τα μουσικα ειδη,η οτιδηποτε μπορει να ομαδοποιησει καποιους...????
![]()
Ρε συ, τι σοι επιχείρημα είναι αυτό!
Ωραία χαρακτηρίζει κάποιος την αγαπημένη σου ασχολία κάπως, το παίρνεις του θανατά και ξεκινάς εκστρατεία εναντίον του για τον ανασκολοπισμό του; Είναι μια γνώμη και όπως λέει "το αρχαίο ρητό" έχουν όλοι από μία. Είναι στο χέρι σου με επιχειρήματα να την αντικρούσεις. Το ότι μια γνώμη μπορεί να ενοχλεί δεν είναι θέμα αυτού που την εκφέρει αλλά αυτού που την δέχεται. Η λύση δεν είναι η φίμωση.
Και εδώ φεύγοντας από το θεωρητικό τομέα μιας και που δεν τα πάω καλά στο συγκεκριμένο κομμάτι, το πρόβλημα με τον συνδυασμό Ελλάδα και ποδόσφαιρο είναι α) η μη ανοχή στην οποιαδήποτε κριτική β) η εθνική ομάδα γ) η καγκουριά.
Το α είναι σαφές, το β έχει να κάνει με την περίοδο μετά το 2004. Μέχρι τότε κανένας δεν πίστευε στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ειδικά μετά το τραγικό 1994. Αλλά ξαφνικά η εθνική έγινε "ομάδαρα" και ο κόσμος χάθηκε σε ένα όνειρο ότι είμαστε κάποιοι στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Χαρακτηριστικό είναι τύπος στον Γεωργίου προχτές που έλεγε ότι δεν θέλει την εθνική να νικάει με άμυνες και τσουτσουκου μπολ. Αποτέλεσμα η υπερβολή στις εκφράσεις νίκης λόγο υπερβολικής εθνοφανατιλας. Και γω χάρηκα που νικήσαμε αλλά όχι να τα σπάω μέχρι το πρωι (συν ότι εκείνη την ώρα κοιμόμουνα σα το βόδι
) γ) η καγκουρίλα, που είναι παντού, στους ρεπορτερ, τις εφημερίδες, τις ομάδες, τους φανς! (~σικ). Από τα τσιτάτα στις περιγραφές ("'Όλες οι νεράιδες του κόσμου ήταν εναντίον μας") και φαφούτιδες δάσκαλους του ποδοσφαίρου μέχρι τους μπουζουκοκέφαλους που σκοτώνονται στις αλάνες και τους δρόμους (για μια εταιρεία στο κάτω κάτω). Δεν λέω ότι όλοι είναι έτσι αλλά υπάρχει μεγάλο κομμάτι φιλάθλων που έχουν το συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δεν βλέπουν πιο πέρα από αυτόν.
Σε συζήτηση που είχα με 50αρι κολλημένο Βάζελο (αλλά σε νορμαλ επίπεδα
) και τον είχα ρωτήσει γιατί τόσο κόλλημα, η απάντηση ήταν απλή, είναι η ντόπα μου. Συγκεκριμένα μου είπε, δεν μπορώ, το καλοκαίρι που έχει μεταγραφές θέλω να ακούω για παιχτούρες που θα ρθουν, προπονητές που θα βάζουν αυτοί τα γκολ από τα αποδυτήρια, που σκατά είναι η ομάδα και κάνει προπόνηση. Ξέρω το χειμώνα θα τους βρίζω όλους, ξέρω ότι είναι στημένα και τέτοια αλλά δεν μπορώ αν δεν ασχοληθώ. Τέσπα, ένα τόπι είναι και τσουλάει, δυστυχώς θρησκεία για πολλούς.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hazuki: 25 Ιούνιος 2014 - 19:55
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:03
Όταν τον βγάλατε στο μπαλκόνι; Τι δεν του επιτρέπετε να μπει στο σπίτι πλέον;
Δεν είναι αυτό. Απλά θέλει να βλέπει το Mundial περιτριγυρισμένος από φυτά για να έχει feel αμαζονιου.
(Και ομολογουμένως όταν τον είχα μαζί με την μητέρα μου που έβλεπε τούρκικα το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα ήταν λίγο σουρρεάλ).
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:09
Και εδώ φεύγοντας από το θεωρητικό τομέα μιας και που δεν τα πάω καλά στο συγκεκριμένο κομμάτι, το πρόβλημα με τον συνδυασμό Ελλάδα και ποδόσφαιρο είναι α) η μη ανοχή στην οποιαδήποτε κριτική β) η εθνική ομάδα γ) η καγκουριά.
Το α είναι σαφές, το β έχει να κάνει με την περίοδο μετά το 2004. Μέχρι τότε κανένας δεν πίστευε στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ειδικά μετά το τραγικό 1994. Αλλά ξαφνικά η εθνική έγινε "ομάδαρα" και ο κόσμος χάθηκε σε ένα όνειρο ότι είμαστε κάποιοι στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Χαρακτηριστικό είναι τύπος στον Γεωργίου προχτές που έλεγε ότι δεν θέλει την εθνική να νικάει με άμυνες και τσουτσουκου μπολ. Αποτέλεσμα η υπερβολή στις εκφράσεις νίκης λόγο υπερβολικής εθνοφανατιλας. Και γω χάρηκα που νικήσαμε αλλά όχι να τα σπάω μέχρι το πρωι (συν ότι εκείνη την ώρα κοιμόμουνα σα το βόδι
) γ) η καγκουρίλα, που είναι παντού, στους ρεπορτερ, τις εφημερίδες, τις ομάδες, τους φανς! (~σικ). Από τα τσιτάτα στις περιγραφές ("'Όλες οι νεράιδες του κόσμου ήταν εναντίον μας") και φαφούτιδες δάσκαλους του ποδοσφαίρου μέχρι τους μπουζουκοκέφαλους που σκοτώνονται στις αλάνες και τους δρόμους (για μια εταιρεία στο κάτω κάτω). Δεν λέω ότι όλοι είναι έτσι αλλά υπάρχει μεγάλο κομμάτι φιλάθλων που έχουν το συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δεν βλέπουν πιο πέρα από αυτόν.
ουτε τα δικα σου επιχειρηματα στεκουν.
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:15
Εγώ να ρωτήσω για ποιό βίντεο των Μπαράθεον μιλάμε γιατί υποψιάζομαι πως δεν το έχω δει;
Φρένζυ έηπ, τα αντεπιχειρήματά σου στα επιχειρήματα του Χαζούκι δεν στέκουν! ![]()
-χαριτωμενιές, δώστε μου το αυτό, όλη μέρα έγραφα και η Νιγηρία δεν νίκησε όπως ήθελα-
Αλλά ναι, οκ, αν είναι να το συζητήσετε, συζητήστε το.

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:27
FrenzyApe αν δεν αποκηρύξεις το ποδόσφαιρο τρεις φορές μέχρι να λαλήσει ο πετεινός δεν θα σε κάνουμε ποτέ admin. ![]()
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:45
το α) πως ειναι σαφες?
στα αλλα χρησιμοποιεις βεβιασμενη γενικευση, πολλα απο αυτα που χρησιμοποιεις για να τεκμηριωσεις της απαντησεις σου χρειαζονται απο μονα τους εξηγηση
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:47
λογο των''εγω δεν προσβαλα κανεναν '' και αλλα τετοια και απο αλλους(γιατι δεν ειναι μονο ενας)που με κανουν και ξυνω το κεφαλι μου απο το πρωι εδω μεσα ειναι το εξης:
mono χαρακτηρισες σε αλλο τοπικ τους ποδοσφαιριστες ΄΄11 μαντραχαλεους με σορτσακια που βαζουν την μπαλα σε ενα συγκεκριμενο σημειο..'' και τονισες οτι τρομαξες οτι καταλαβες οτι υπαρχουν και υποστηριχτες τους...
αυτο ειναι για καποιους που ασχολουνται(γιατι προφανεστατα δεν το κατεχεις και καλα κανεις δεν σου ειπε κανεις οτι πρεπει να εχεις γνωση σε ολα) προσβλητικο..
δηλαδη..αν εγω πω..΄΄δεν μπορω να καταλαβω κατι γιαπονεζικα καρτουν με κατι κοριτσακια με τσιριχτες φωνες και κατι αγορακια με μαλλια μεχρι τα ματια....'' και μαλιστα να τονιζω οτι ξερω και ανθρωπους που τους αρεσει και τρομαζω...δεν θα προσβαλω τους ανιμε φαν σε ενα βαθμο..?
το ιδιο για τα μουσικα ειδη,η οτιδηποτε μπορει να ομαδοποιησει καποιους...????
![]()
Θα πω το εξής απλό και θα σταματήσω να προσπαθώ να εξηγήσω τί έχω πει γιατί έχει καταντήσει αστείο. Είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τέτοιος πανικός και με το πανικός μίλησα για ουρλιαχτά και υστερικές συμπεριφορές που αντηχούσαν σε όλη τη γειτονιά σε σημείο που να τρομάξω. Δεν μίλησα ποτέ για κάποιον που του αρέσει η μπάλα, για κάποιον που φώναξε γκοοοολ ή για κάποιον που θα βγει στην Ομόνοια να πανηγυρίσει. Αυτή η υπερβολή ήταν που με σόκαρε. Από κει και πέρα όποιος προσβλήθηκε κακώς προσβλήθηκε, όποιος δεν θέλει να δει την ουσία του πράγματος κακώς αλλά δικαίωμα του και από δω πάνε και άλλοι.
@Anelis ξέρω ότι δεν την πολυσυμπαθείς αλλά νομίζω έχει κάνει καλή δουλειά στο συγκεκριμένο
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 20:54
FrenzyApe αν δεν αποκηρύξεις το ποδόσφαιρο τρεις φορές μέχρι να λαλήσει ο πετεινός δεν θα σε κάνουμε ποτέ admin.
απο που συμπερανες οτι με ενδιαφερει το ποδοσφαιρο, παναγιοτατη/μεγαλοχαρη μου...
*σκυβει στοργικα να δεχτει ευλογια*
Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2014 - 21:04
*δίνει πρώτη ευλογία*
Αλλες δυο φορές μείνανε. ![]()