Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94136 replies to this topic

#77326 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 14:16

Κοίτα τι σκαρφίστηκε ο άλλος για να μην διαβάσει! Μετά φταίει η νοσταλγία. Στους παλιούς ρε?

Είμαι βέβαιος πως τα έψαχνες κάτι ώρες επίτιδες (και μετά ουπς τα βρήκα).

:hahaha:

Όχι φίλε μου :P Αν τα έψαχνα επίτηδες, θα έψαχνα τις κασέτες που είχα γράψει όλες τις ταινίες της disney του 20oυ αιώνα που έπαιξε το mega και πιο μετά η ΝΕΤ.

Δεν ξέρω πού τα καταχωνιάσαμε αυτά :(

Also, έκλαψα όταν το video "μάσησε" την κασέτα που έγραψα τον aladdin (1992) :(

#77327 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 14:20

Το να αντιπαραβάλλεις όμως την γυναίκα που την υπερασπίζονται και τον άντρα που δεν τον υπερασπίζεται κανείς (άσχετα αν στην πράξη εκατοντάδες γυναίκες πεθαίνουν επειδή η πολιτεία και ο περίγυρος δεν παρεμβαίνουν) και δημιουργεί εντυπώσεις και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

Δεν αντανακλά την πραγματικότητα ε? Εσύ δλδ θα πήγαινες να τον βοηθήσεις τον άνδρα...

Ή θα περίμενες να ανταποδώσει πρώτα αυτός για να επέμβεις?

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#77328 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 14:46

Από πότε οι δηλώσεις ενός ψυχικά διαταραγμένου ατόμου είναι facts?

Κατ' αρχάς, το ότι κάποιος μπορεί να έχει μια ψυχική ασθένεια δε σημαίνει ότι δε μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος. I can't stress this enough. Το να λέμε ότι κάποιος είναι ανίκανος να πάρει σωστές αποφάσεις επειδή έχει ψυχική διαταραχή είναι λάθος. Τα άτομα με ψυχική διαταραχή είναι πολύ πιο πιθανόν να γίνουν θύματα βίας από θύτες. Και στην προκειμένη περίπτωση, η οικογένειά του κάνει λόγο για ψυχιατρική περίθαλψη, αλλά για Asperger's, το οποίο θεωρείται νευροαναπτυξιακή διαταραχή και όχι ψυχική, αν και μπορούν να συνυπάρχουν. Όσο για τη συσχέτιση αυτισμού και βίας...

Most people who have an autism spectrum disorder (ASD) do not commit violent crime. When violent crime occurs at the hands of a person with ASD, it is almost always precipitated by a comorbid psychiatric disorder, such as severe depression or psychosis. Treating a person with ASD who has committed a violent crime is multimodal, including forensic services when necessary.

Γι' αυτό και δεν λέμε απλά ότι "α, ήταν ψυχασθενής, αυτό τα εξηγεί όλα." Ακόμα και να ήταν (πράγμα που δεν ξέρουμε), το να επιμένουμε σ' αυτή την απλοϊκή εξήγηση αγνοεί τα γεγονότα.

Κατά δεύτερον, εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος που το έκανε, παρά τα όλα όσα έχει πει στα βίντεο και στα σχόλιά του σε forum και στο μανιφέστο του. Yeah, that makes sense. Αν είσαι ο δικηγόρος υπεράσπισης.

Δεν δίνω link για τα βίντεο κλπ, μπορείτε να τα βρείτε πανεύκολα, αλλά μην επιμένετε ότι δεν το έκανε επειδή ήταν μισογύνης, όταν ο ίδιος λέει σαφώς το αντίθετο.

ΕΤΑ: έδωσα λάθος στατιστικές, fuck. Here.

More than 4 in 5 hate crime victimizations involved violence; about 23% were serious violent crimes.

Police were notified of fewer than half (45%) of all hate crime victimizations.

Και το ότι δεν καταλήγουν όλα τα εγκλήματα μίσους σε νεκρούς είναι απόδειξη για ποιο πράγμα ακριβώς; Ότι μπορούμε ν' αγνοήσουμε το γεγονός ότι το μίσος είναι το κίνητρο; Δηλαδή τραβάμε τη γραμμή στο φόνο, αλλά όλα τα άλλα βίαια περιστατικά είναι ΟΚ;

Και ποιος μίλησε για 4chan και Grand Theft Auto; Σίγουρα όχι εγώ πάντως.

6dqFccT.gif

#77329 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 14:50

Δεν αντανακλά την πραγματικότητα ε? Εσύ δλδ θα πήγαινες να τον βοηθήσεις τον άνδρα...

Ή θα περίμενες να ανταποδώσει πρώτα αυτός για να επέμβεις?

Γιατί να μην πάω ? ο.Ο Και άντρας να χτύπαγε άντρα ή γυναίκα να χτυπαγε γυναίκα το ίδιο θα έκανα. Με την ίδια λογική που αν μάθαινα από κάποιον ανήλικο ότι τον αποπλάνησε κάποια μεγαλύτερη θα πήγαινα στην αστυνομία και δεν θα του έκανα πατ πατ στην πλάτη σε φάση " Εγινες άντρας βρε μπράβο."

Σοβαρά τώρα. Το γεγονός ότι διαφωνώ με το συγκεκριμένο βίντεο και την συγκεκριμένη παρουσίαση δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω ότι κάλλιστα μπορεί ένας άντρας να θυματοποιηθεί από μία γυναίκα. Δεν σημαίνει ότι σε προσωπικό επίπεδο και μέσα στην ίδια την κοινότητα δεν έχω μιλήσει για την δυσκολία των ανδρών θυμάτων να μιλήσουν επειδή ακριβώς υπάρχουν συγκεκριμένα στερεότυπα.

Και στην περίπτωση που λόγω κοινωνικών προκαταλήψεων και διαμόρφωσης από την κοινωνία δεν το έκανα εγώ (I am only human και δεν είμαι υπεράνω λαθών) δεν υπήρχε περίπτωση να εμποδίσω ή να καταδικάσω κάποιον οποίος υπερασπίζεται ένα θύμα βίας.

#77330 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 14:52

Αυτό να λέγεται. Μόνο για game of thrones έχει γίνει η συζήτηση και όχι από την τριστέσσα.

Μπορείτε όλοι να συμφωνήσετε σε 2 πράγματα; Πρώτον, πως βρίσκεστε στο κομμωτήριο, και δεύτερον, πως ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, δεν θ' αλλάξετε την άποψή σας από τις κουβέντες σας εδώ;

#77331 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 14:54

Και γιατί να το γνώριζες άλλωστε? :P

What's that supposed to mean?

stasou%2520mygdala.jpg

#77332 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:16

Σημαίνει ότι αν δεν καίγεται η γούνα μας δεν θα κοιτάξουμε έυκολα τα προβλήματα των άλλων.  Απόδειξη το ότι μιλάμε τόσην ώρα (και εν μέρη καλώς) για τα στερεότυπα τα οποία θέλουν τους άντρες μόνο θύτες αλλά αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι ο μισογυνισμός σκοτώνει και το αποδίδουμε σε ψυχασθένεια.

#77333 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:25

Οπα ναι. Ζηταω ταπεινα συγγνωμη που λογω ενος σφιχτου προγραμματος (δουλεια-σχολη) δεν μπορεσα να παρακολουθησω τα media τις τελευταιες μερες, το οποιο προφανως και συνεπαγεται με το γεγονος οτι ειμαι ενας τοσο ακαρδος ανθρωπος ο οποιος δεν νοιαζεται και κοιταει το τομαρι του. Ελπιζω τουλαχιστον να μην το εννοουσες πραγματικα (Ισως το ειπες επειδη κι εγω σαν ανθρωπος εκπροσωπω την ανθρωποτητα, αλλα το θεωρω ατομικη προσβολη )

Υ.Γ. Στην αρχη δεν καταλαβα την ειρωνια

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από didimakia: 27 Μάιος 2014 - 15:31

2bbd14fc.jpg

#77334 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:29

Καιαιαι το υποθετουμε εξαρχης αυτο για τον συνομιλητη μας προτου καν ξεκινησει καποια συζητηση. Ασχετως του οτι μπορει να μην ειδε καν ειδησεις την προηγουμενη. Οκεηθενξμπάυ.

Και btw, μολις χρησιμοποιησες τη λεξη "αποδειξη" εντελως καταχρηστικα για να πατροναρεις και να ακυρωσεις ολα τα επιχειρηματα των συνομιλητων σου.

Edit: νιντζαθηκα απο τον αμεσα ενδιαφερομενο γαμω το γραψιμο στα σμαρτφοουν

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 27 Μάιος 2014 - 15:32

stasou%2520mygdala.jpg

#77335 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:33

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να κοιτάς τα media 24/7 και να ενημερώνεσαι για το παραμικρό. Από την στιγμή όμως που έχεις το χρόνο να μπεις στο net να βρεις το βιντεάκι φρόντισε να δεις και δύο πραγματάκια παράλληλα πάνω στο θέμα για το οποίο θες να μιλήσεις για μια σφαιρική εικόνα.

Αυτό είπα. Τα υπόλοιπα είναι δικά σου λεγόμενα.

Lord Leon ναι έχεις δίκιο το να βγάζουμε συμπεράσματα από την ροή της συζήτησης και τα λεγόμενα των συνομιλητών μας είναι faux pas.

Edit: Δεν είναι καν το θέμα η συγκεκριμένη είδηση. Δεν είναι μοναδική είναι μέρος μιας μακριάς αλυσίδας εγκλημάτων που δυστυχώς έχουν καταντήσει ρουτίνα. Αλλά οκ αφού στο βιντεάκι βοηθήθηκε η κοπέλα όλα αναιρούνται right?

#77336 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:39

@Ody εγώ δεν πιστεύω πως οι απόψεις δεν αλλάζουν με τη συζήτηση. Αλλιώς fuckit να γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων και να λέμε ούγκα μπούγκα. Προσωπικά, έχω αναθεωρήσει για πολλά μέσα από πράγματα που έχω διαβάσει εδώ πέρα, χωρίς φυσικά να μείνω εδώ αλλά ζητώντας και εξωτερικές πηγές. Από κει και πέρα άμα δω κάτι που με ενοχλεί θα το σχολιάσω και αν είναι να γίνει συζήτηση 50 σελίδες χωρίς να συμφωνήσει κανείς με κανέναν so be it. Το forum έχει εκατοντάδες threads για να μην πω ότι ακόμα και εν μέσω μιας συζήτησης στη bh ακριβώς λόγω της φύσης ττου thread μπορεί ο καθένας να συζητήσει και για κάτι άλλο και δεν θα του πει κανείς τίποτα.

xbJ3b2w.jpeg

#77337 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:45

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να κοιτάς τα media 24/7 και να ενημερώνεσαι για το παραμικρό. Από την στιγμή όμως που έχεις το χρόνο να μπεις στο net να βρεις το βιντεάκι φρόντισε να δεις και δύο πραγματάκια παράλληλα για μια σφαιρική εικόνα.

Αυτό είπα. Τα υπόλοιπα είναι δικά σου λεγόμενα.

Συγγνωμη για να καταλαβω. Προσπαθεις αυτην την στιγμη να που πεις τι θα κανω με τον χρονο μου στο internet? Το οτι ετυχε να δω αυτο το βιντεακι ενω χαζεψα στο facebook, δεν σημαινει οτι εκατσα να ασχοληθω με το συγκεκριμενο θεμα και μαλιστα να το δω μονοπλευρα και εν τελη ν' αποκτησω μια μη-σφαιρικη εικονα. Ασχετα οτι το συγκεκριμενο βιντεακι δεν εχει αμεση σχεση με το περιστατικο που εγινε τις προαλλες, εγω θα επρεπε, σαν υπευθυνος,καλος (βλ. iristella) ανθρωπος να εχω μαθει γι αυτο. Τι ειδους σκεπτικο ειναι αυτο αγαπητη?

Επισης τα υπολοιπα λεγομενα τα οποια δεν εγραψες υπονοουνται

Συμφνωνω κι εγω με την mono. Αλλαζουν οι αποψεις και πραγματι τοσα χρονια σε αυτο το forum εχω αλλαξει κι εγω και θελω να πιστευω πως το καλυτερο. Ευκαιρια να πω κι ενα ευχαριστω :)

2bbd14fc.jpg

#77338 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:50

Ναι, βλακεία μου. Έπρεπε να πω όλο αυτό που εννοούσα, πως οι πολωμένες απόψεις δεν αλλάζουν.

#77339 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:52

didimakia νομίζω πως αυτό που προσπαθεί να πει η Iristella είναι ότι καλό είναι όταν ποστάρουμε βιντεάκια ή άρθρα για αμφιλεγόμενα ζητήματα να το έχουμε ψάξει πρώτα λίγο. Εγώ αυτό εισπράττω και δεν θα έλεγα πως διαφωνώ κιόλας. Δεν ήταν μομφή για το πώς περνάς το χρόνο σου στο internet και κακώς το εκλαμβάνεις έτσι.

@ody διαφωνώ και με αυτό γιατί διαφωνώ εν γένει με την έννοια "πολωμένες απόψεις", όπως διαφωνώ και με την θεωρία των δύο άκρων.

xbJ3b2w.jpeg

#77340 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2014 - 15:54

Φτάσαμε στην θεωρία των δύο (insert number of your choise) άκρων. Νομίζω ξεκλειδώσαμε achievement.

Διδιμάκια αυτό που λέει η Μono. Επαναλαμβάνω ότι δεν υποννοώ τιποτα. Θες να σου πω ότι σε θεωρώ το πιο ευαισθητο αρκουδάκι της αγάπης για να ησυχάσεις? :P