Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#74776 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 30 October 2013 - 23:54

Πέθανε ο Φώσκολος :nooooo:

Ναι και εχουμε στησει τρελο πανυγηρι στα ιντερνετια. "Πεθανε ο φωσκολος;" "Μα εισαι σιγουρος οτι πεθανε ο φωσκολος" κτλ. Εχω κανει κατι κοιλιακους που σπαω καρυδια με τον αφαλο μου αυτη τη στιγμη.

Edited by Lord Leon, 30 October 2013 - 23:54.

stasou%2520mygdala.jpg

#74777 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 30 October 2013 - 23:55

ένα rewatch Λάμψη θα σε στρώσει :P

#74778 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 October 2013 - 00:03

Οχι οσο εχω ακομα τα δικα μου δοντια και μπορω να λυσω sudoku.

stasou%2520mygdala.jpg

#74779 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 posts

Posted 31 October 2013 - 00:30

Ναι και εχουμε στησει τρελο πανυγηρι στα ιντερνετια. "Πεθανε ο φωσκολος;" "Μα εισαι σιγουρος οτι πεθανε ο φωσκολος" κτλ. Εχω κανει κατι κοιλιακους που σπαω καρυδια με τον αφαλο μου αυτη τη στιγμη.

Ναι Lord Leon!! Αυτό σου λέω!!! Πωςπέθανε ο Φώσκολος!!!!!

...Θα καώ στην Κόλαση τόσο πολύ! :hihi2:

Κρίμα ο άνθρωπος, αλλά είναι από τις λίγες φορές που ο θάνατος κάποιου προκάλεσε τόσο γέλιο. :zombie:

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#74780 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 31 October 2013 - 12:45

Θεωρητικά αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στα χιλιάδες άτομα που πέθαναν από σφαίρες, κρυοπαγήματα και άλλους λόγους σε μια βουνοκορφή της Ηπείρου πριν από περίπου 70 χρόνια. Τώρα είναι θέμα του καθενός να κρίνει αν αυτός είναι σοβαρός λόγος tbh.

Κι άλλες χώρες έχουν νεκρούς στρατιώτες. Υπάρχουν πολύ πιο εκλεπτυσμένοι, λιτοί και ειλικρινείς τρόποι για να τους τιμήσουμε από ένα μιλιταριστικό πανηγυράκι του οποίου κύριος σκοπός, ανέκαθεν και παντού, ήταν η επίδειξη ("δείτε τι γαμάτο στρατό που έχουμε!"), κι εδώ και σ' άλλες χώρες όπου ακόμα γίνονται, πχ Γαλλία. Προς τέρψιν οφθαλμών στρατηγών και λοιπόν αρχηγών γίνονται οι παρελάσεις, όχι για να τιμήσουν τον παππού μου ή τον παππού σου που πολέμησαν εκεί πάνω (ένα στεφάνι στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη κι ενός λεπτού σιγή θα ήταν ο πραγματικός φόρος τιμής για το τελευταίο).

Ε, απλά φέτος αποφασίστηκε το εν λόγω πανηγυράκι να γίνει κάπως πιο privé... χωρίς τον φασαριόζικο όχλο.

Ναι αυτη δεν ειναι ομως απαντηση στην ερωτηση μου. Τετοιου ειδους "αντιθετες - κρουστικες απαντησεις" δεν λυνουν ενα προβλημα/ερωτημα.
Ουτε εγω τις γουσταρω τις παρελασεις, σεβομαι ομως το γεγονος οτι καποιοι νιωθουν υπερηφανοι Ελληνες, θελουν να δουν την παρελαση και αναρωτιεμαι λοιπον, με ποιο δικαιωμα οι πολιτικοι να εχουν πρωτη θεση στην παρελαση και οι απλοι πολιτες να μην μπορουν καν να την δουν?

Δεν υφίσταται "πρόβλημα" έτσι όπως το εννοείς, συνεπώς δεν υφίσταται ούτε "λύση". Απλά διατηρείς μια λανθασμένη αντίληψη περί του ουσιαστκού σκοπού των παρελάσεων (βλ. παραπάνω απάντηση στον BK).

Όσοι ήθελαν να δουν την παρέλαση, είτε από απλή συνήθεια, είτε επειδή πιστεύουν ότι μόνο έτσι μπορούν να τιμήσουν τους νεκρούς παππούδες τους, είτε (οι περισσότεροι) για να φουσκώσουν από εθνική υπερηφάνια, και δεν τους επετράπη η προσέλευση, εύχομαι αυτό το γεγονός να αποτελέσει γι' αυτούς αφυπνιστικό χαστούκι, και να καταλάβουν ότι αυτός ο θεσμός που θέλουν να χειροκροτήσουν και να επευφημήσουν δεν τρέφει καμία ιδιαίτερη συμπάθεια για το πόπολο που υποτίθεται ότι υπηρετεί, κι ευχαρίστως θα γυρίσει και θα το δαγκώσει στα πισινά αν και όποτε θέλει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#74781 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 31 October 2013 - 13:24

Και σε άλλες χώρες κάνουν στρατιωτικές παρελάσεις. Δυτικές και δημοκρατικές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία ή η Ιταλία.

Το ό,τι η στρατιωτική παρέλαση έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος ενός κράτους και ως μηχανισμός προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού, δεν σημαίνει πως έχει ταυτιστεί με τα παραπάνω. Αν είναι να πραγματοποιηθεί για τους σωστούς λόγους, όπως ο φόρος τιμής των νεκρών, γιατί την καταδικάζεις; Προβολή ισχύος, είναι οι ελληνικές παρελάσεις; Γιατί; Έχεις υπόψη σου να έχουμε μιλιταριστικές ή επεκτατικές βλέψεις και στέλνουμε κάποιο "μήνυμα" σε "οχτρό"; Ή πιστεύεις πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι περιμένουν από την παρέλαση για να καταλάβουν ποιές ακριβώς είναι οι δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας; Ή πως αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα κανονικά του προβλήματα έτσι; Ξέρεις πως υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικές τρόποι για αυτό. Με τις παρελάσεις ασχολούνται μόλις δύο μέρες το χρόνο.

Για το άλλο θέμα, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν "επίσημοι" στις παρελάσεις, ίσως εκτός από τους βετεράνους για όσο ακόμα τους έχουμε. Τι πάει να πει "επίσημος"; Κουστουμάτοι, στρατηγοί, παπαδαριό και σια δεν έχουν καμία θέση εκεί. Για αυτό η περυσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κατα την οποία οι "επίσημοι" πετάχτηκαν εκτός κλοτσηδόν, και όσοι παρέλασαν το έκαναν ανάμεσα στον κόσμο, ήταν πολύ κοντά στο πως θα έπρεπε να γίνονται οι παρελάσεις.

Εδώ τόσα πανηγυράκια κάνουμε κάθε χρόνο (παράδειγμα το Καρναβάλι της Πάτρας εδώ πέρα), οι στρατιωτικές παρελάσεις για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας πείραξαν.

#74782 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 October 2013 - 15:01

Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν μιλάει για τα πνευματικά ξώγαμα του Χίτλερ, τους νοσταλγούς του Μεταξά και λοιπόν "δημοκρατικών" δυνάμεων που αυτές τις ημέρες μας είχαν πάρει τα αυτιά με τις φωνές για την πατρίδα και την ελευθερία.

#74783 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 posts

Posted 31 October 2013 - 16:36

Η οποία "ελευθερία", παρεπιπτόντως, είναι ο ενήλικας να απειλείται με πρόστιμα και ακύρωση διαβατηρίου αν δεν δεχτεί να "υπηρετήσει" την "πατρίδα", και ο μαθητής να απειλείται με τουλάχιστον απουσία αν δεν δεχτεί να συμμετάσχει στην παρέλαση. Και φυσικά ξέρουμε τι φασαρία γίνεται με τους σημαιοφόρους αν τύχει ο αριστούχος να μην είναι από τους αμόρφωτους άριούς μας...

Και γ*** τις ελευθερίες. Τόση ελευθερία φυσικά και πρέπει να τη γιορτάσουμε!

#74784 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 31 October 2013 - 18:41

Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν μιλάει για τα πνευματικά ξώγαμα του Χίτλερ, τους νοσταλγούς του Μεταξά και λοιπόν "δημοκρατικών" δυνάμεων που αυτές τις ημέρες μας είχαν πάρει τα αυτιά με τις φωνές για την πατρίδα και την ελευθερία.

Και κατά τ' άλλα κόντεψε να απαγορευθεί στους τα εν λόγω νοσταλγούς να συμμετάσχουν ανάμεσα στους "επισήμους" της παρέλασης, οι οποίοι πάντα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία μας, ενώ εξυμνούν ένα ιστορικό "όχι" που υπεγράφη από Έλληνα εθνικιστή δικτάτορα εναντίον του Ιταλικού φασισμού (oh the difference!), και μάλιστα υπό τη μορφή μιας στρατιωτικής παρέλασης!

Can't hold all these ironies.

Edited by Kamui, 31 October 2013 - 18:44.

O6rrvsU.jpg

#74785 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 posts

Posted 31 October 2013 - 20:51

Εντελώς άσχετο:

Μόλις είδα την ταινία My Little Pony: Equestria Girls, και όχι μόνο δεν ήταν ελεεινό όπως περίμενα, αλλά το λάτρεψα παρά τα πολλά του ελαττώματα.

Ορίστε μια εικόνα:

Spoiler:

...Και αυτό το τραγούδι που βάζω ξανά και ξανά!

Spoiler:

(Θα το πόσταρα στο topic, αλλά triple post πάει πολύ!)

Edited by Kain, 31 October 2013 - 20:53.

#74786 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 31 October 2013 - 20:51

η Ελλαδα ειναι ισως η μονη χωρα με δυο εθνικες παρελασεις.

η μια εναντιον της τυρρανιας της Ανατολης

και η αλλη εναντιον της τυρρανιας της Δυσης

μοναδικο!

#74787 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 31 October 2013 - 22:26

Άμα βάλεις και τη 17 Νοέμβρη που είναι κατά της τυρανίας εσωτερικής κατανάλωσης ολοκληρώθηκε η τριπλέτα της εθνικής υπερηφάνειας.

xbJ3b2w.jpeg

#74788 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 01 November 2013 - 14:04

Άσχετο αλλά όπως γνωρίζεται έχω κάνει μια εκπαιδευτική εφαρμογή. Γι αυτήν έχω κάνει μια κοινότητα https://plus.google.com/communities/104408891782584553540 και διοργανώνω ένα event http://hackerspace.gr/wiki/Guma-1 

Ο χώρος που γίνεται είναι στο hackerspace Αμπατιέλου 11 Αθήνα 3 στενά Νότια του Ησάπ Άγιος Ελευθέριος. Και σαφώς είστε όλοι προσκεκλημένοι. Θα σας περιμένω.

#74789 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 02 November 2013 - 02:19

η Ελλαδα ειναι ισως η μονη χωρα με δυο εθνικες παρελασεις.

η μια εναντιον της τυρρανιας της Ανατολης

και η αλλη εναντιον της τυρρανιας της Δυσης

μοναδικο!

και η λογικη απ'έξω

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#74790 eleospleon

eleospleon

Anime Fan

• Members
  • 169 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη (προς το παρόν)

Posted 02 November 2013 - 14:19

Youtube Video

ezgif-save.gif