WARNING: CONTAINS FLASHING IMAGES!
Και να μην έχεις επιληψία, με αυτήν την σελίδα θα πάθεις.
Posted 25 August 2013 - 16:08
WARNING: CONTAINS FLASHING IMAGES!
Posted 25 August 2013 - 16:32
Kamui, δες τα link και αν ακόμα νομίζεις ότι το πρόβλημα που έχουν οι female (online) gamers αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι μικρόψυχες/ζηλιάρες/παίζουν μόνο επειδή θέλουν να τραβήξουν την προσοχή και όχι ο οχετός προσβλητικών σχολίων και rape threats που δέχονται μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, I rest my fucking case.
To video δεν υποννοεί ότι όλες είναι έτσι, εξάλλου παρουσιάζει ένα "καλό" -φυσιολογικό- παράδειγμα και ένα κακό (το οποίο βέβαια είναι μάλλον ανύπαρκτο), αλλά παρά την κάπως "αθώα" συμπεριφορά που παρουσιάζεται εκ μέρους των αντρών, δεν παύει να παρουσιάζεται και να παρωδείται το τραγικό και γελοίο της κατάστασης.
Το τι εν τέλει τρομάζει και πειράζει τις γυναίκες gamers δεν πρέπει οπωσδήποτε να αφορά κάθε παρωδία μιας τέτοιας κατάστασης, γιατί δε χρειάζεται να φτάσει κανείς στο βαθμό των απειλών για να κάνει μια γυναίκα gamer να καταλάβει ότι η gamer κοινότητα είναι σε μεγάλο ποσοστό γελοία και τραγικά παράλογη και σεξιστική. Το να μην έχεις πρόβλημα με το να σε βλέπουν οι άλλοι σαν εξωγήινο άγγελο και να φαντασιώνονται διάφορα για σένα επειδή απλά παίζεις παιχνίδια όντας γυναίκα γιατί σε πολλές συμβαίνουν πολύ χειρότερα δε διορθώνει ούτε καταδεικνύει το εξαρχής προβληματικό και σεξιστικό της κατάστασης.
Aναμεσα στα δυο αυτά ποστ, και στο τελευταιο του κεννυ, νομιζω οτι ο Kamui τοποθετηθηκε πιο ψυχραιμα και αντικειμενικα. Το πόιν'τ αυτης της χαζοπαρωδιουλας (νταξ' δεν ηταν και ασχημο αλλα προς το τελος προσπαθουσε να βγαλει γελιο απο την υπερβολη και κουραζε) δεν ειναι αυτο που υπογραμμισα στο quote της Tristessa, αλλα πιο γενικο. Αυτο το ειδος γυναικας, αν υπαρχει μπηκε σαν εργαλειο. (επισης το quadruple facepalm μετα την απαντηση του καμουι δεν το καταλαβα αλλα οκ)
Τα rape threats και τα συναφη δεν μπηκαν στο βιντεο, διοτι οπως πολυ ορθα ειπε ο Καμουι... δεν χρειαζεται. Πρωτη μερα να βρισκεσαι σε αυτον τον πλανητη, θα καταλαβεις αν προσεξεις οτι η φυσιολογικη κοπελια, για να φχαριστηθει παιχνιδι πηρε αρσενικο χαρακτηρα - συνειδητα- οτι κατι παει στραβα. Πολυ στραβα.
Ουτε χρειαζεται να προσεγγισεις το βιντεο "with this in mind" - πιστευω - διοτι ειναι λογικη φόβου. Φόβου, οτι καποιος ηδη καμμενος θα τραβηξει απο τα μαλλια μια κατασταση για να βρει ενα εξισου καμμενο πατημα, ωστε να στηριξει μια ηδη καμμενη ιδεολογια. Ουτε καν. Μπορω να το κολλησω αυτο το μοτιβο σε οποιαδηποτε σατιρα πανω σε στερεοτυπικη συμπεριφορα, μικρη η μεγαλη. Μιλαμε για πανω απο 75% της σατιρας, ετσι; Φαντασου τον Μπιλαρα ή το Γιωργαρα να αφηνε απεξω χριστιανους, χωριατες, αστους/ες, γιατρους, πολιτικους κτλ. μονο και μονο επειδη "δεν ειναι ολοι ετσι". Ναι δεν ειναι, αλλα θα μας εμενε μισο βιντεο. Ουτε ειναι απαραιτητα περισσοτεροι οι μισαλλοδοξοι χριστιανοι, απο τους αντρες η τις γυναικες που συμπεριφερονται ηλιθιωδως στερεοτυπικα, για να το ξεχωρισουμε βαση ποσοτητας ή αναλογίας.
Γι' αυτό θεωρώ το video ύποπτο και επικίνδυνο, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να αμυνθούν λέγοντας "να, δείτε, δεν φταίμε εμείς, απλά μερικές φορές μπαίνουν στο server μερικά τσουλίδια και μας έχουν κακομάθει".
Ειναι οντως τετοια η δυναμικη της ολης καταστασης ωστε να παρω στα σοβαρα οτι ειναι μεσα στα εισαγωγικα; εχει σημασια που βρηκε το πατημα; Αντι να φυγουν γιαουρτια, θα προσεχουμε με τι γελαμε; Διοτι "μπορει..."
Τελικα τι πετυχαινουμε με το να ψαχνουμε παντου κρυφα κινητρα; Εχουμε πραγματικο κερδος; Ειναι μια χρησιμη συμβουλη απο τους μεγαλυτερους στους μικροτερους; Στην τελικη εγω θελω να γελασω με π.χ. το βιντεο με τον τυπα που εσκασε στην κολωνα επειδη κοιταγε εναν κωλο, η με την τυπισσα που εκλαιγε απο τη χαρα οταν πηρε κατι κακογουστες μποτες που ετυχε να ειναι στη μοδα. Και να γελασω αν θελω, με αυτο που ειναι, οχι τι φανταζεται ο καθε μισογυνης ή μισανδρος οτι αποδεικνυει το βιντεο. Αφου τετοιος ηταν και πριν το βιντεο, και μονο ομοιους του θα πεισει. Οι υπολοιποι γιατι να μπουμε σε αυτο τριπακι; Για να μην τους δωσουμε πατημα; Αξιζει τον κοπο;
Και αν ναι, τελικα θα το κανουμε παντου, ή μονο σε ότι θεωρουμε εμεις σημαντικο και ολοι οι αλλοι να πανε να κουρευονται; Οι εβραιοι π.χ. "χεστηκαμε τι λασπη τρωνε/αστους να τους κραζουνε/αυτοι δεν εχουν αναγκη - εχουν λεφτα και εξουσια" κτλ. Γιατι δε θυμαμαι ποτε κανεναν να ξενερωσε με ανεκδοτα ή σατιρα ή αστεια βιντεο με εβραιους. Δε λεω οτι καποιος σκεφτεται ετσι απο εσας ντε και σωνει, απλως παρατηρω οτι συμβαινει γενικως, εντος και εκτος ιντερνετ. Ρητορικα τα ερωτηματα και μονο, από μεριάς μου.
Σορρυ για τη φλυαρια, βαριεμαι να δουλεψω. Μαλλον θα παω για κανα γκαιφε.
Πάντως, από τη στιγμή που μας δώθηκε η ευκαιρία να δούμε...αυτή τη συλλογή, η εκπομπή αξίζει εκ του αυτομάτου. Νιώθω μια παραπάνω ελπίδα για τον κόσμο.
Youtube Video
Ασχετο ισως, αλλα... συγκινηθηκα ρε γαμωτο! Τα πιο πολλα απο αυτα τα ειχαμε παιξει με τον κολητο (οχι τα συλεκτικα προφανως) . Οχι οτι ειχαμε λεφτα να τα αγορασουμε ολα αυτα (ένα παιχνιδι στο snes καινουριο εκανε 27.000 δραχμες μεσο ορο) αλλα υπηρχε το gamers club στη μουστοξυδη που νοικιαζες οτι ηθελες. Παιχνιδομηχανες, τιμονιερες, παιχνιδια κτλ. η χρυση εποχη λιγο πριν τo millenium που τα περισσοτερα απο αυτα συνυπηρχαν, οπου φυσικα εγινε το ξεκαθαρισμα.
Πως θα θελα τωρα ενα ΚΟF ή samurai showdown ματσακι με καμενα γραφικα και midi ηχους...
Edited by Lord Leon, 25 August 2013 - 16:36.

Posted 25 August 2013 - 16:57
Και αν ναι, τελικα θα το κανουμε παντου, ή μονο σε ότι θεωρουμε εμεις σημαντικο και ολοι οι αλλοι να πανε να κουρευονται; Οι εβραιοι π.χ. "χεστηκαμε τι λασπη τρωνε/αστους να τους κραζουνε/αυτοι δεν εχουν αναγκη - εχουν λεφτα και εξουσια" κτλ. Γιατι δε θυμαμαι ποτε κανεναν να ξενερωσε με ανεκδοτα ή σατιρα ή αστεια βιντεο με εβραιους. Δε λεω οτι καποιος σκεφτεται ετσι απο εσας ντε και σωνει, απλως παρατηρω οτι συμβαινει γενικως, εντος και εκτος ιντερνετ. Ρητορικα τα ερωτηματα και μονο, από μεριάς μου.
Οταν σκεφτομαστε για τα στερεοτυπα παντα το κανουμε απο πολλαπλες οπτικες γωνιες και σε πολλαπλά επιπεδα. Αλλιώς δεν εχει νοημα. Γι αυτο και πάντα πρεπει να τσεκαρουμε την δικη μας θέση εναντι των αλλων για να κατανοησουμε που ειμαστε προνομιουχοι και που οχι.
Το θεμα δεν ειναι ότι προσπαθει καποιος να επιβαλλει με το τι θα γελαει ο αλλος. Καλο ειναι ομως να γνωριζουμε τα πραγματικα αιτια πισω απο νοοτροπιες και καταστασεις και ακομη και πισω απο τη σατυρα. Που δεν βλεπω γιατι το χιουμορ πρεπει να στρεφεται εναντιων ομάδων για να ειναι αστειο but that's just me.
Πολλες λαθος νοοτροπιες παντως και στερεοτυπα μας περνανε χωρίς καν να το καταλαβουμε. Νομιζω κατι τετοιο συμβαινει και στο συγκεκριμενο βιντεο. Το οτι δεν θελεις να δεις πιο περα σε κατι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει ενα βαθυτερο layer και οτι δεν περναει νοοτροπιες. Φυσικα το πώς ερμηνευει κανεις τα παντα εξαρταται απο τον ιδιο σε πρωτο βαθμο και τις εμπειριες τις οποιες εχεις. Αλλιως θα συμφωνουσαμε ολοι και στα παντα.
Για παραδειγμα στα πιο πανω βιντεακια μου εκανε εντυπωση πως αφενος σε αυτο του Gameworld σχολιαστηκε αποκλειστικα και μόνο η κοπελα στο βιντεο ενω ηταν αλλα τρια ατομα τα οποια δεν εδειξαν καποιον ιδιαιτερο πνευματικο πλουτο για να το θεσω κομψα. Και στην παρωδια περα απο αυτα που ειπε ο Kenny μου εκανε τρομερη εντυπωση το στερεοτυπο "εμφανισιμη by society's standards με χαλια χαρακτηρα" vs girl next door και εξυπνη. Kατι σταματαει να ειναι parody οταν πεφτει θυμα των στερεοτυπων που υποτιθεται οτι σατυριζει. Kαι σταματαει να ειναι επιτυχημενο οταν αγνοει τεραστιο μερος της πραγματικοτητας στην οποια θεωρητικα αναφέρεται.
Posted 25 August 2013 - 17:33
βασικα το παιχνιδι Samurai Showdown IV το εμαθα μεσω Supercade απο μια κοπελα απο την Αργεντινη. Δεν ειχα ιδεα πως παιζοταν. Βεβαια τωρα δεν εμφανιζεται με τοσους αντρες γυρω, αλλα της ειμαι ευγνωμων. Οχι πως εγινα καλος, απλα λιγο καλυτερος απο πριν. τωρα να ηταν αντρας, δεν νομιζω, τοσο καιρο εμφανιζεται, θα την ειχαν παρει πρεφα.
η αδερφη μου παντως εχει κολλησει με τα adventure games, μαλιστα τα So Blonde, The Blackwell Chronicles (#1 και #2) , Cat Lady τα παιξαμε μαζι. Μου ειπε να παιξω και το Book of Unwritten Tales που επαιζε μαζι με τον φιλο της, αλλα δεν το αγγιξα ακομα....
Posted 25 August 2013 - 17:43
Σε γενικες γραμμες δε διαφωνω. Π.χ. και γω δεν καταλαβα γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν καταλαβε γιατι το "Τeam America" επεσε στην παγιδα που περιγραφεις, ενω για μενα εβγαζε ματι - αν και λατρευω Stone & Parker, αλλα δεν εχει να κανει.
Υπαρχουν ομως 2-3 σημεια που ισως και να μην εχουν να κανουν με υποκειμενικες οπτικες γωνιες.
Π.χ. πολλες φορες δεν σχολιαζονται καποια πραγματα ή δεν αναφερονται λογω του οτι θεωρουνται αυτονοητα. Οπως π.χ. δε με ενδιαφερει να σχολιασω τα λιγουρια γκεημερς στην παραλια καθοτι ολοι πιασαμε το "αστειο" αλλα ειναι τοσο μπαναλ που σχεδον κανεις δε θελει να δωσει σημασια, ετσι και στο parody, δεν θα εξυπηρετουσε σε τιποτα να δειξει για καθε ενα υπερβολικο χαρακτηρα, 15000 σωστους γκεημερς για να τοποθετηθει "σωστα". Σατιρα ειναι, υπερβολη χρησιμοποιει. Ειναι ο ευκολος τροπος, με την ιδια εννοια που ο γελοιογραφος τη μεγαλουτσικη μυτη μου θα την κανει παργαλατσο, και την αραιωση στο κεφαλι μου Ελ. Βενιζελος. Δεν ειναι κατι τραγικο ουτε απαραιτητα υπουλο και μεμπτο.
Επισης, καυτηριαζει συμπεριφορες και οχι ομαδες. Αν θεωρεις οτι περασε τη γραμμη αυτη (οπως π.χ. τις προαλλες που λεγατε για κοντοπιδη) δειξτο μου και πως αν θες. Να καταλαβω πως πανε τα κριτηρια δηλαδη, περα απο την οπτικη γωνια. Που λεει δλδ οτι ειναι συχνα, ή πάντα έτσι τα πραγματα.
Τωρα η ερωτηση μου ειναι, πως μπορει καποιος να ειναι τοσο σιγουρος οτι για να μη συμφωνει ο αλλος μαζι του, κατι δεν καταλαβε; Κατι δεν "επιασε" λογω εμπειριων, φύλου, καταγωγης ή οτιδηποτε;
Οσο ευκολο ειναι να βλεπεις too little layers, αν εισαι αποστασιοποιημενος, αλλο τοσο ευκολο ειναι να βλεπεις too many οταν εισαι overly biased. Και αυτο απο ενα οριο και περα νομιζω οτι δεν εχει να κανει με απλη υποκειμενικη παρατηρηση, αλλα με φιλτρα.
Εχω εναν μπακαλιστικο τροπο να καταλαβαινω ποιος το κανει περισσοτερο, που μπορει να ειναι και λαθος, αλλα anw θα τον μοιραστω. Αν βαλω τα ποστ των kamui και kenny πιο πανω, αναποδα, εκφραστικα θα λειτουργουσε ως συνομιλια. Διοτι στο κειμενο μεσα εχει συμπεριλαβει την προταση του kenny ως σκεψη και εχει ηδη απαντησει. Και εξηγει και τους λογους συνοπτικα. Οταν λοιπον καποιος μετα σου λεει "ναι αλλα δες το και ετσι" υποδηλωνοντας νεα γωνια αλλα οχι νεο στοιχειο, τοτε για μενα ειναι ενδειξη προκαταλειψης. Και του, ποιος ακουει καλυτερα τον αλλον. Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος σε αυτο που λεω αλλα προσπαθησα. ![]()
Σε γενικες γραμμες αν το παρεις ετυμολογικα, ολοι ρατσιστες και σεξιστες ειμαστε. Διοτι πολυ απλα ακομα και αν δε γελας με ανεκδοτο με μαυρους ή ξανθιες, και μονο που καταλαβαινεις γιατι γελανε οι αλλοι, ασχετως αν συμφωνεις ή όχι, εχεις κοινωνησει τον αντιστοιχο τροπο σκεψης. Τι ξεχωριζει για μενα τον τρου -ιστή; Η συμπεριφορα του και κατα ποσο λαμβανει υποψη τα στερεοτυπα στο 24ωρο του. Αν τα αφηνει να επηρρεαζουν τις επιλογες του ή όχι. Από εκει και περα, το ποσο σημασια δινει οταν τα αναγνωριζει στην καθημερινοτητα του ή όχι, (απο τα ρουχα που φοραει μεχρι το πως του απευθυνονται αγνωστοι) και πως επηρρεαζεται, δεν ειναι απαραιτητα κριτηριο προκαταλειψης ή αντιληψης. Απλά επιλογων και ιεραρχισης πανω σε λιγοτερο σημαντικες αφορμες.

Posted 25 August 2013 - 17:47
Τα οποία υποτιθέμενα "τσουλίδια", για να κλείσω εκεί απ' όπου ξεκίνησα, παίζει να μην είναι καν πραγματικά περιστατικά αλλά άγριες φαντασιώσεις βγαλμένες από το κεφάλι κάποιων heavy breathing permavirgins... και κάπως έτσι συνεχίζει να ρέει νερό στο αυλάκι του μισογυνισμού (δηλαδή ποιο αυλάκι, more like Αμαζόνιος).
ενα βραδυ τον Ιανουαριο που μας περασε καθομουν στον υπολογιστη παιζοντας Vindictus online, παρεα με εναν φιλο ο οποιος ειχε ερθει για να βγουμε. Ξαφνικα εντοπιζω ενα αιτημα φιλιας στο παιχνιδι. Τον κανω add και τον ρωταω ποιος ειναι μπας και τον ηξερα. Αντι γιαυτο μου λεει οτι ειναι γυναικα και οτι κανει live strip στο skype για in-game λεφτα, εγω αμεσως υπεθεσα οτι θα ειναι κανενας καραγκιοζης και αρχισα να τρολαρω και να ρωταω τιμη και τις υπολοιπες πληροφοριες. Μου απαντησε κανονικα και με ενα τονο επαγγελματισμου σαν να το ειχε κανει κι αλλες φορες, εκει με επεισε οτι ειναι οντως γυναικα, αφου δεχοταν και τα λεφτα μετα το show. Ο φιλος μου ψηνοταν να το δοκιμασουμε, αλλα εγω Κυριος, την/τον (αφου δεν εμαθα ποτε την αληθεια αν ειναι οντως αντρας η γυναικα) εκανα report...
ετσι δεν μου φαινεται παραξενο να υπαρχουν αυτα τα "τσουλιδια"
Posted 25 August 2013 - 17:51
Πάντως ως τώρα, όσες κοπέλες έχει τύχει να κάνω παρέα, τις έχω δει αρκετές φορές με χειριστήριο στα χέρια. Είτε είναι κοπέλα του κολλητού μου, είτε φιλη δική μου ή της αδερφής μου, είτε οτιδήποτε άλλο, ό,τι κοπέλα έχω γνωρίσει ήταν αρκετά εξοικειωμένη με τα βιντεοπαιχνίδια και το διπλό/τριπλό/τετραπλό είναι ακόμα συχνό φαινόμενο μαζί τους. Μιλάμε για άπειρες ώρες TimeSplitters, Tekken, Call of Duty, Guitar Hero και Silent Hill. Επίσης η αδερφή μου παίζει μανιωδώς Adventure games και είναι η μόνη στην οικογένεια που έχει δει τον τερματισμό του Super Mario Bros, ενώ όποτε επισκέπτομαι τη μάνα μου απαιτεί να παίρνω μαζί μου το DS και παίζει Doctor Mario με τις ώρες.
Ή λοιπόν τυχαίνει να έχω πολύ προχώ οικογένεια και παρέα, ή το gaming είναι, αντίθετα με ό,τι λένε τα στερεότυπα, τόσο συνηθισμένο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.
Edited by Kain, 25 August 2013 - 17:54.
![]()
Posted 25 August 2013 - 18:07
Το βιντεακι δεν ειχε κατι που να μην ειναι banal. Και πολλες πτυχες του ηταν κατ εμε το ιδιο αυτονοητα banal και δεν αναφερθηκαν καν. Ριχνοντας και μια ματια στα σχολια καταλαβαινεις οτι το δικο σου και το δικο μου αυτονοητο με αυτο των υπολοιπων ειναι τελειως διαφορετικα.
Επισης μια σατυρα δεν χρειαζεται να δειξει εκατο χιλιαδες νορμαλ χαρακτηρες για να κανει αντιθεση στην υπερβολη. Θα μπορουσε πχ να εχει ποικιλια στους male χαρακτηρες, και να πιασει πολυ περισσοτερα θέματα κανοντας της πιο αληθοφανη και πετυχημενη και θα μπορουμε να πουμε οτι οντως καυτηριαζει συμπεριφορες. Επισης δυο διαφορετικες συμπεριφορες ειχαν ακριβως την ιδια αντιμετωπιση στο βιντεακι. Οποτε τεινω στο οτι μιλαμε για ομαδες ατομων και οχι για διακριτες συμπεριφορες.
Το να εχεις ενα δασος και να ασχολεισαι μονο με ενα δέντρο αφενός μιλαει απο μονο του σαν επιλογη, αφετερου δεν ειναι και οτι καλυτερο. Το όχι πολυ λιγα αλλά ουτε και παρα πολλα μου κανει λιγο φαση " η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση", με το οποιο διαφωνω. Δεν ειναι κακο να ψειριζουμε κατι ουτε αυτο προδιαθετει οτι επειδη το ψειριζουμε θα το βρουμε και κακο κιολας. Υπαρχει η περιπτωση να το βρουμε καλο για χιλιους και δυο λογους ενω το σκεφτομαστε. Δεν υπαρχει πραγμα οπως "υπερβολικη σκεψη" πανω σε κατι.
Δεν ειπα ποτε οτι αν καποιος δεν συμφωνει μαζι μου κατι δεν καταλαβε. Ειμαι σιγουρη οτι πολλοι που καταπιεζουν συστηματικα αλλους ανθρωπους καταλαβαινουν τι κανουν. Τοτε μιλαμε για τελειως διαφορετικο θεμα. Αυτο το οποιο λεω ειναι οτι λογω πλυσης εγκεφαλου θεωρουμε καποια στερεοτυπα αυτονοητα τα οποια δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Σε αυτο βαζω και τον εαυτο μου μεσα. Ενδεχομενως ολοι καπου μπορει να κανουμε καποιο λαθος. Το να ειμαστε διατεθειμενοι ομως και να ακουσουμε αυτον που θα τον ενοχλησει και δεν θα τον κανουμε dismiss ως παρανοικο, και να τσεκαρουμε την θεση μας ειναι αυτό που μας διαχωριζει απο καποιον που θεωρει αστειο το να προσβαλλει κοσμο με βαση στερεοτυπα.
YΓ:Μια συμπληρωματικη ιστορια μιας και πιασαμε τα ανεκδοτα με τις ξανθιες. Εχει τυχει καθηγητρια σε πανεπιστημιο να μειωσει φοιτητρια εν ωρα εξετασης λεγοντας της "ξανθια εισαι δεν περιμενω και πολλα." Ενα παραδειγμα του πως ενα φαινομενικα ακακο στερεοτυπο και ανεκδοτο μπορει να μετατραπει σε προσβολη που απογυμωνει τον αλλο απο καθε στοιχειο προσωπικοτητας ικανοτητων.
Posted 25 August 2013 - 18:15
iri, επειδή έχω δει όλα τα βίντεο του καναλιού, ίσως το συγκεκριμένο βίντεο να είναι out of context όταν παρουσιάζεται μόνο του. Στο context του συνόλου των βίντεο του Jaltoid, όπου παρουσιάζονται και πιο νορμάλ άτομα, ίσως να δίνει διαφορετική εικόνα. ![]()
Edited by Kain, 25 August 2013 - 18:16.
![]()
Posted 25 August 2013 - 18:17
Θα τσεκαρω και τα υπολοιπα καποια στιγμη Kain. ![]()
Posted 25 August 2013 - 18:58
Ιρι, πολυ γενικα ολα αυτα. Φυσικα και δε διαφωνω εκτος απο το σημειο που λες οτι το τι επιλεγει ο αλλος να σατυρισει λεει απο μονο του πραγματα, το οποιο ως deduction προκαλει σπασμους σε καποιους νευρωνες μου tbh. A, και στο αν υπαρχει υπερβολικη σκεψη. Υπαρχει κατ'εμέ, ειναι χαρακτηριστικο υπερβολικου φοβου, και πεσσιμισμου σε αρκετες περιπτωσεις. Υπαρχει και αντιστοιχη βιβλιογραφια
. Και ο φοβος ειναι και το μονο κοινο που εχουν τα θυματα με τους θυτες σε μια κατασταση που χαρακτηριστηκε απο ρατσισμο. Aλλα νομιζω οτι το παραγενικευσαμε. Νομιζω το εθεσα πιο συγκεκριμενα εξαρχης, αλλα οκ μπορει και εγω να ξεφυγα μες στη φλυαρια μου.
Τεσπα, όσο για το παραδειγμα που ειπες δυστυχως εχω και γω απειρα, αλλα θελω να σκεφτομαι οτι ειναι απλως πολλα μεμονωμενα παρα να πεσω στην παγιδα του να βγαλω κανονες, επειδη τα φυσιολογικα δεν μου τραβανε την προσοχη.
Π.χ. ειδα αρκετες φορες σε αγρια σκηνικα με χοντρους καυγαδες, ομοφυλοφιλους να χρησιμοποιουν μεταξυ τους τις ιδιες χυδαιες εκφρασεις με τις οποιες τους στιγματιζαν τοτε και τωρα οι "ανωτεροι" στρεητ. Αλλα και γυναικες να πλακωνονται στο ξυλο αναμεσα σε κοσμο και των δυο φυλων, και να προσπαθουν στην πρωτη ευκαιρια να σκισουν μπλουζα για να βγει το βυζι εξω. Oxι τοσες ωστε να το θεωρησω κανονα (δε βλεπω καθε μερα τσαμπουκαδες ffs XD) Αλλα και 3-4 φορες ειναι πολλες για μενα. Τη μια θα την ξεχναγα.
Εστω και αν ειναι πανω σε νευρα, θλιβομαι για το αποτελεσμα. Αλλα οπως και στην καθηγητρια φταινε οι μοναδες που δεν αντιλαμβανονται οτι προσβαλλουν και μειωνουν πρωτιστως τους εαυτους τους. Ακομα και οταν ειναι τοσο προφανες.
Ουτε ομως πιστευω πως τα ανεκδοτα και η σατιρα. προκαλεσαν το ρατσισμο, ουτε τον συνεχισαν. Ουτε ομαδες ολοκληρες ειναι υπευθυνες για αυτο με βαση καποια χαρακτηριστικα τους. Απλως καποιοι ρατσιστες τα χρησιμοποιουν. That's all. F* them, εχουμε 18.000.000 τροπους να τους απαντησουμε. Και με ουσιαστικοτερο impact απο ενα χαζοανεκδοτο.
Anw I get your point, you get mine. tldr; οι αποψεις μου συνοψιζονται στο επεισοδιο racist flag της 4ης σαιζον southpark.
Αυτα και αποχωρω για την ωρα. Καλη συνεχεια!
Edit: Παναθεμα σας με κανατε και εγραψα και γω το σατιρα με υψιλον
παρτε αλλο ενα φανταστικο επιχειρημα για να μαθετε!
Edited by Lord Leon, 25 August 2013 - 19:12.

Posted 25 August 2013 - 19:14
άχου τα post του Kamui και του Kenny είναι ΟΚ, ενώ τα δικά μου υπερβολικά, I wonder why that is
Τα rape threats και τα συναφη δεν μπηκαν στο βιντεο, διοτι οπως πολυ ορθα ειπε ο Καμουι... δεν χρειαζεται. Πρωτη μερα να βρισκεσαι σε αυτον τον πλανητη, θα καταλαβεις αν προσεξεις οτι η φυσιολογικη κοπελια, για να φχαριστηθει παιχνιδι πηρε αρσενικο χαρακτηρα - συνειδητα- οτι κατι παει στραβα. Πολυ στραβα.

missing the point yet again
Ξέρω ότι δε σας ενδιαφέρει να καταλάβετε, αλλά ας κάνω μια τελευταία προσπάθεια.
Το βίντεο υποτίθεται ότι σατιρίζει την πραγματικότητα του να είσαι girl gamer. Ε η πραγματικότητα είναι ότι πολλές γυναίκες στοχοποιούνται επειδή παίζουν games όντας γυναίκες και επιλέγουν male avatars ακριβώς για να μη στοχοποιηθούν από τον κάθε dudebro. Και το ότι αυτό θεωρείται "αναγκαίο κακό" (και ω θεοί, οι "fake geek girls" πραγματικές και μάστιγα!!!!111) είναι μέρος του προβλήματος.
Συνεχίστε ν' αγνοείτε τα link btw, δεν είναι ότι σας διαψεύδουν οικτρά or anything.
Posted 25 August 2013 - 19:15
Well ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε then. Νομιζω ημουν παρα πολυ συγκεκριμενη αλλα ισως κατι δεν περασα καλα γιατι ειμαι πιεσμενη απο χρονο atm.
Θα σταθω ομως στο ότι περα από derrogatory terms που τα θεωρω απαραδεκτα απο οπου και αν προερχονται (νομιζω το ειπα ηδη οτι κανεις δεν εχει το αλαθητο) ειναι εντελως διαφορετικο το context μεσα στο οποιο λεει ενας μαυρος καποιον αλλο "Nigger/ mah niggah etc" ή καποιος gay " που εισαι μαρη λωλη" (πιο στερεοτυπικο flaming line πεθαινεις αλλα atm μονο τα λογια του Ψινακη μου ερχονται κατα νου) και τα αναλογα. Μιλανε από τελειως αλλη θεση, με τελειως διαφορετικες εμπειριες και δεν πρεπει να συγχεεται με το να παω να πω εγω σε εναν gay αντρα /γυναικα "που σαι μωρη *insert χαρακτηρισμο" εστω και παιχνιδιαρικα. Καταλαβαινω οτι δεν ειπες ακριβως αυτο αλλα θεωρησα σκοπιμο να αναφερθει. :3
Posted 25 August 2013 - 19:45
Δε χρειάζεται να σχολιάσω πολλά, καθώς νομίζω ότι αναλύθηκε αρκετά το θέμα (συμφωνώ κυρίως με Iristella και Lord Leon), αλλά πρέπει σίγουρα να ξεκαθαρίσω πώς δεν είχα κάποιο σκοπό να υπερασπιστώ το video ούτε υπονοησα ότι δεν διατηρεί και εκτρέφει στερεότυπα, ούτε το βρήκα σε καμία περίπτωση αστείο. Απλώς βρήκα υπερβολική την αντίδραση της tristessa σε κάτι που απλώς παρουσιάζει μια κατάσταση και έχει κατά κύριο λόγο το χιούμορ και μια ελαφριά συμπαράσταση στη μέση γυναίκα gamer που μπαίνει σε ένα server για να αντιμετωπίσει αυτή την αηδία.Και απλώς είπα ότι για να σατιρίσεις μια κατάσταση δε χρειάζεται να περιγράψει τα -μη καθολικά- άκρα της.
Το ότι διαλέγει κάποιος να κάνει σάτιρα δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει όλα τα πιθανά points of view και όλα όσα μπορεί να "υποννοηθούν" σε κάποιους και να παρουσιάσει μια απολύτως καθολική κατάσταση. Απλώς σχολιάζει κάποιες πτυχές της (?) πραγματικότητας με "χιουμοριστικό" τρόπο, επιτυχημένα ή αποτυχημένα.
Kamui, το video χάνει το point διότι, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν μεμονωμένα άτομα γένους θηλυκού που συμπεριφέρονται έτσι σε online games (που συμφωνώ μαζί σου, δεν το έχω δει ποτέ να συμβαίνει — δεν ξέρω που πάει ο Vetus και παίζει παιχνίδια), το πρόβλημα δεν είναι αυτή, όπως διακριτικά τονίζει το video φροντίζοντας να δώσει πάνω της το μεγαλύτερο βάρος, αλλά η ανδρική πλειοψηφία που αντί να τη γειώσει λέγοντας της "whatever, just play the game", αρχίζουν να droolάρουν ακατάσχετα. Είναι ξεκάθαρα θέμα dynamics. Αυτοί είναι η πλειοψηφία, αυτοί καθορίζουν την ισχύουσα κουλτούρα, και αυτή δεν είναι μια φιλική κουλτούρα προς το γυναικείο φύλο. Ακόμα κι αν μια γυναίκα αποφασίσει να play along με το σύστημα, στο τέλος πάλι χαμένη θα βγει.
Ξαναδές το video with this in mind και νομίζω ότι θα δεις το point μου. Πρόσεξε με πόσο αγαθό και "boys will be boys, hehehe" τρόπο προσπαθεί να παρουσιάσει τη συμπεριφορά των ανδρών gamers, όχι σαν δικό τους εγγενές πρόβλημα, αλλά σαν φυσική, αναπόφευκτη και αιτιοκρατική συνέπεια του δικού της slutty demeanor. Αν αυτό που μόλις ανέφερα σου φέρνει στο μυαλό την κλασική δικαιολογία "δεν φταίω εγώ που τη βίασα, κύριε δικαστά, αυτή ήταν ντυμένη σαν πουτάνα", bingo, η ίδια νοοτροπία κρύβεται πίσω κι από τα δύο. Γι' αυτό θεωρώ το video ύποπτο και επικίνδυνο, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να αμυνθούν λέγοντας "να, δείτε, δεν φταίμε εμείς, απλά μερικές φορές μπαίνουν στο server μερικά τσουλίδια και μας έχουν κακομάθει". Τα οποία υποτιθέμενα "τσουλίδια", για να κλείσω εκεί απ' όπου ξεκίνησα, παίζει να μην είναι καν πραγματικά περιστατικά αλλά άγριες φαντασιώσεις βγαλμένες από το κεφάλι κάποιων heavy breathing permavirgins... και κάπως έτσι συνεχίζει να ρέει νερό στο αυλάκι του μισογυνισμού (δηλαδή ποιο αυλάκι, more like Αμαζόνιος).
Όπως είπε και ο Lord leon, το ποστ μου μπορεί να μην αναλύει το point of view, καθώς δεν είχα κάποια αφορμή να το σχολιάσω (η tristessa εξάλλου σε άλλο κόλλησε, όχι σ' αυτό), αυτό δε σημαίνει όμως ότι το αγνωώ απολύτως.
Ταυτόχρονα, δε βλέπω από που κι ως που το slutty demeanor της μιας δικαιολογεί τη συμπεριφορά των άλλων, καθώς εκείνοι αντιμετώπισαν σεξιστικά την πρωταγωνίστρια (με ίσως όχι και τόσο αθώο, αλλά μάλλον downright creepy τρόπο τώρα που το ξαναείδα) πριν καν εμφανιστεί η slut.
Εν τέλει η πρωταγωνίστρια δε μοιάζει να δίνει αφορμές, και το video παρουσιάζει τα πράγματα περισσότερο από την οπτική εκείνης παρά των αντρών. Απλώς για να μην καταλήξει μισανδρικό, (μιας και η όλη drooling permavirgin gamer παρουσίαση είναι επίσης μεγάλη σεξιστική γενίκευση) βάζει και ένα στοιχείο ευθύνης εκ μέρους του γυναικείου φύλου που ενισχύει αυτή τη συμπεριφορά (το βλέπουμε και στο video του gamworld). Ίσως το παράδειγμα να είναι ατυχές και σχεδόν ανύπαρκτο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά νομίζω πώς όλοι ξέρουμε ότι τα στερεότυπα δε βγαίνουν τυχαία και πάντα έχουν κάποια αφορμή. Απλώς είναι άδικο η μια να πληρώνει για τον υπανθρωπισμό της άλλης, και γι' αυτό ο ξύπνιος νους είναι καλό να αποφεύγει τις γενικεύσεις και τις στερεοτυπικές συμπεριφορές.
Για παραδειγμα στα πιο πανω βιντεακια μου εκανε εντυπωση πως αφενος σε αυτο του Gameworld σχολιαστηκε αποκλειστικα και μόνο η κοπελα στο βιντεο ενω ηταν αλλα τρια ατομα τα οποια δεν εδειξαν καποιον ιδιαιτερο πνευματικο πλουτο για να το θεσω κομψα. Και στην παρωδια περα απο αυτα που ειπε ο Kenny μου εκανε τρομερη εντυπωση το στερεοτυπο "εμφανισιμη by society's standards με χαλια χαρακτηρα" vs girl next door και εξυπνη. Kατι σταματαει να ειναι parody οταν πεφτει θυμα των στερεοτυπων που υποτιθεται οτι σατυριζει. Kαι σταματαει να ειναι επιτυχημενο οταν αγνοει τεραστιο μερος της πραγματικοτητας στην οποια θεωρητικα αναφέρεται.
O λόγος για τον οποίο σχολιάζεται μόνο η κοπέλα είναι επειδή εκείνη είναι η παρουσιάστρια της εκπομπής, άρα και εκπροσωπεί την οπτική της.
Οι άλλοι τρεις είναι γνωστά πρόσωπα του ίντερνετ-special guests οι οποίοι έχουν απο μόνοι τους το καγκουροκοινό τους, νομίζουν ότι ό,τι χαζομάρα και να πουν στους φανς τους θα μοιάζουν γαμάτοι, και δεν ενδιαφέρονται για την εικόνα που βγάζει μια εκπομπή που δεν τους ανοίκει, απλώς κάνουν την πλάκα τους. Η Χριστιάννα όμως έχει ευθύνη για το τι την βάζει να κάνει μια εκπομπή που εθελημένα ενισχύει τα στερεότυπα των drooling αντρων και των provocative γυναικών (εξίσου προσβλητικά και τα δύο), ενισχύοντας ταυτόχρονα και την πληθώρα αηδιαστικών comments σε κάθε επεισόδιο στο youtube.
Κατα τ' άλλα σχετικά με τη στερεοτυπική σάτιρα και την υπερανάλυση, εγώ προτιμάω απλά να γελάω με ό,τι βρίσκω αστείο (κι ας σχετιζεται με internet sluts, το ολοκαύτωμα ή βιασμούς απανθρακωμένων εμβρύων, αρκεί να παρουσιάζεται με καλό χιούμορ) ενώ παράλληλα να διασκεδάζω εξίσου (περισσότερο μάλλον) υπεραναλύοντας θέματα γύρω από αυτά σε σχέση και με το πώς παρουσιάζονται. Το ότι κάποιος γουστάρει να υπεραναλύει πράγματα και να αναζητάει παντού την απόλυτη αλήθεια δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι biased και αν δεν το κάνει δε θα μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ (αν και συνήθως αυτό συμβαίνει, οι άνθρωποι υπεραναλύουν και ασχολούνται μόνο με αυτά που για προσωπικούς και υποκειμενικούς λόγους τους αγγίζουν και τους καίνε), αλλά είναι μια καλή απασχόληση και ταυτόχρονη προσπάθεια για εξέλιξη και λογική πρόοδο.
Δε χρειάζεται να σχολιάσω πολλά...
Πόσο αστείος είμαι όταν ξεκινάω με αυτή τη φράση...
Edited by Kamui, 25 August 2013 - 19:52.
Posted 25 August 2013 - 19:59
Είναι πολύ εύκολο όταν δεν ανήκεις σε κάποια από τις καταπιεζόμενες ομάδες να απορρίπτεις τις απόψεις τους γιατί "εγώ δεν το εννοούσα έτσι", "μα ερμηνεύεις αλλιώς αυτά που λέω", "μα γιατί νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνω" χάνοντας έτσι το νόημα. Είναι κατανοητό και λογικό γιατί όλοι μας έχουμε προνόμια που είναι πολύ δύσκολο να τα ξεπεράσουμε. Εξού, για παράδειγμα, και οι διαμάχες μεταξύ φεμινιστριών women of color και white feminists. Κάποιες από τις δεύτερες αδυνατούν να καταλάβουν και να κάτσουν να σκεφτούν την καταπίεση και το διαχωρισμό που δέχονται οι πρώτες με αποτέλεσμα να τους πετούν ανάλογες ατάκες "μα δεν κατάλαβες τι είπα", "με παρερμηνεύεις" κτλ. ενώ δεν κάνουν καμία ουσιαστική προσπάθεια να αλλάξουν γνώμη και να ακούσουν μια εμπειρία που ούτε ποτέ είχαν και ούτε πρόκειται να ζήσουν και ποτέ τους.
Οσο ευκολο ειναι να βλεπεις too little layers, αν εισαι αποστασιοποιημενος, αλλο τοσο ευκολο ειναι να βλεπεις too many οταν εισαι overly biased.
Αυτά τα too little layers & overly biased είναι πολύ προνομιούχες απόψεις, που μερικές φορές πραγματικά εύχομαι να μπορούσα να συμμεριστώ. Οπότε ναι, είναι δύσκολο γιατί πρέπει να προσέχεις πολύ, αλλά προσέχεις όχι επειδή το έχεις χόμπυ αλλά για να μην πληγώσεις κάποιον άλλο και συνεχίσεις την καταπίεση. Κανείς δεν δυσκολεύει τη ζωή του για μη σημαντικούς λόγους. Άρα πάλι ναι, σχόλια που βασίζονται σε στερεότυπα για ομάδες που καταπιέζονται ή στοχοποιούνται ΔΕΝ είναι οκ (ομορφυλόφιλοι, γυναίκες, άτομα με νοητικά προβλήματα, άτομα με αναπηρίες, μουσουλμάνοι, μαύροι, Πακιστανοί, Εβραίοι, Αλβανοί και όποια ομάδα γενικά δέχεται συστημικό διαχωρισμό).
Γιατι δε θυμαμαι ποτε κανεναν να ξενερωσε με ανεκδοτα ή σατιρα ή αστεια βιντεο με εβραιους.
Σημείωση: Ακούμε αυτά τα αστεία συχνά γιατί είμαστε προνομιούχοι και είμαστε η πλεοψηφία και πατάμε τους υπόλοιπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό, ή ότι δεν υπάρχει αντίλογος. Επειδή όμως ο αντίλογος έρχεται κυρίως από την καταπιεσμένη μειοψηφία είναι λογικό να ακούγεται λιγότερο από τον "λόγο".
Συμπεριφορές που καταπιέζουν και στοχοποιούν κοινωνικές ομάδες δεν έχουν θέση -κατ' εμέ- σε μια πολιτισμένη κοινωνία, και κατά δεύτερον στο φόρουμ. Επειδή λοιπόν Lord Leon αν κατάλαβα καλά, υπονόησες ότι έχουμε επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές -αν και τον τελευταίο καιρό έχουμε αφαιρέσει και έχουμε κάνει παρατηρήσεις για ρατσιστικό υλικό- και επειδή μπορεί να έχουμε παραβλέψει κάτι καθώς το φόρουμ είναι μεγάλο, καλό θα ήταν αν και όταν βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές να μας ειδοποιείς. Πραγματικά, και μιλάω τουλάχιστον για τους ενεργούς "συναδέλφους" μου, δε νομίζω ότι έχουμε δει τέτοιο υλικό και το έχουμε αφήσει.
FranzyApe δεν ήταν "τσουλίδιο" αυτό που συνάντησες αλλά επαγγελματίας, πιθανότατα με δίκτυο από πίσω της. Αν ήταν να σχηματίζεται η άποψή μου για "κατηγορίες" γυναικών από τους porn spammers τότε θα αναρωτιόμουν γιατί δεν είναι όλες οι γυναίκες που έχω γνωρίσει web cam whores. Οπότε όχι αυτό δεν είναι απόδειξη ή θέαση "υπαρκτού τσουλίδιου" στο φυσικό της περιβάλλον.