Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#73561 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2013 - 21:14

Χόλυ τζηζους, παιζει να ειναι η πρωτη φορά που δεν αντιλαμβανομαι καθολου πάνω σε τι επιχειρηματολογει ο άλλος.

Επισης νομίζω ότι αντιλαμβανομαι στις τεσσερεις γραμμες που εγραψες ενα λαθος αναλυσης δεδομενων (εθελοντικο -τεστ μνημης), μια υποκειμενικη συγκριση (βαθμο εντασης) που δεν παιζει και ρολο πρακτικα, μια εικασια περι επιλογης, βασισμενη στο μεσο και ενα μαθηματικο στατιστικο σφαλμα. Και το βασικο, δεν βλεπω που θες να καταληξεις, εφοσον δε φαινεσαι να διαφωνεις με το πορισμα του πειραματος.

Χιλια συγνωμη αν ακουγομαι σαρκαστικος, το αντιλαμβανομαι διαβαζοντας τα γραφομενα μου, αλλα δεν ηταν αυτη η προθεση: ειμαι απλά τρομερα εντυπωσιασμενος από το communication breakdown. Πιθανοτατα εσυ να εισαι απολυτα σαφης και οι τρεις ωρες υπνο, το "τσιπουρο από το χωριο" του φιλικου μου ζευγαριου και οι 11 ωρες δουλεια κατω απο τον ηλιο might have taken their toll on me - αν το γραψα σωστα. Νομιζα οτι δεν καταλαβες το θεμα του πειραματος πριν και εκανα μια επεξηγηση, αλλα απο οτι φαινεται εκανα λαθος και κατι αλλο λες. Sorry και παλι λοιπον για την παρανοηση, πάω πίσω στην τρύπα μου!

Ω, μλκ μου σαν να ακουω την ξαδερφη του παππου μου τωρα: "πατ κι πιν'τι κι διην ξήρ΄τι τι φκιαν'τι" XD

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 19 Αύγουστος 2013 - 21:15

stasou%2520mygdala.jpg

#73562 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2013 - 22:14

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω στο πείραμα είναι η θλιβερή έκπληξη του τύπου με τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα του πειράματος αποδεικνύονται όχι μόνο από την ιστορία αλλά και καθημερινά. Αν ο άνθρωπος είναι ένα εγκεφαλικά εξελιγμένο ζώο που μπορεί να διακρίνει κάτι πέρα από το ευχάριστο και το δισάρεστο και να έχει μια φυσική ώθηση προς την αλήθεια, είναι αυτονόητο ότι θα εμπιστευτεί τον επιστήμονα (ο οποίος ευλόγως έχει εξουσία, καθώς θεωριτικά κατέχει τη γνώση), όντας ο ίδιος αδαής, και θα βάλει την αλήθεια πάνω από τον προσωρινό πόνο ενός συνανθρώπου του. Αυτό είναι το νόημα της εξέλιξης.

Το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι ότι οι άνθρωποι είναι διατεθημένοι να σκοτώσουν για την αλήθεια, γιατί διατεθημένοι να σκοτώσουν είναι έτσι κι αλλιώς, ζώντας σε αυτό το σύμπαν -τουλάχιστον ας κάνουν και κάτι χρήσιμο- αλλά το ότι οι αλήθειες για τις οποίες σε όλη την ιστορία οι άνθρωποι σκοτώνουν και πονούν είναι κατά πάσα πιθανότητα λάθος. Το σύμπαν αδιαφορεί γι' αυτούς και το μόνο που επιμένει να κάνει είναι nα τους υπενθυμίζει τις διάφορες ανάγκες τους. Όσο περισσότερο ξετυλίγουν το μυστήριό του, τόσο περισσότερο απογοητεύονται από αυτό. Γιατί συνειδητοποιούν το μάταιο κάθε προσπάθειας ανακάλυψης μιας υπερβατικής ανθρώπινης αλήθειας, της οποίας η αναζήτηση, ακόμα και αν περιλαμβάνει φόνους, είναι για πολλούς (όχι απαραίτητα ιδιαίτερα διευθαρμένους) συναρπαστική.

Εν τέλει απορώ πώς αυτό που προκαλεί έκπληξη και θλίψη σε αυτόν που κάνει το πείραμα δεν είναι η ανουσιότητα αυτής της προσπάθειας ανακάλυψης της αλήθειας και ότι οι άνθρωποι ίσως ζούσαν καλύτερα και έφταναν κοντύτερα στην αλήθεια δρώντας συναισθηματικά και ανάλογα με την απλούστατη αντίληψή τους σχετικά με το ευχάριστο και το δυσάρεστο (πράγμα που σαφώς είναι μια ψευδαίσθηση, στην οποία όμως εύκολα μπορεί κανείς να καταλήξει), ούτε για το γεγονός ότι δεν αμφισβήτησαν προς στιγμή τη γνώση του συγκεκριμένου επιστήμονα, αλλά το ότι οι περισσότεροι δεν δίστασαν ιδιαίτερα να προκαλέσουν πόνο σε ένα ον που αγνοεί και έπειτα αρνείται την αλήθεια στην οποία πιστεύουν.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 20 Αύγουστος 2013 - 02:14

O6rrvsU.jpg

#73563 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2013 - 22:23

Δεν πήγα να απορρίψω το original Milgram experiment, απλά δεν με εντυπωσίασε ότι ο τρόπος που το έστησαν για την τηλεόραση για να φανεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα βασανίσει τον συνάνθρωπό του αν του το επιβάλει κάποιος με εξουσία ή αν η ευθύνη φεύγει από πάνω του.

Το παράδειγμα του στρατού το έφερα για να δείξω ότι στατιστικά σε σύγκριση με το σύνολο του υπόλοιπου πληθυσμού είναι μικρό αλλά τα προβλήματα που γεννάει είναι πολύ μεγαλύτερα και σημαντικότερα. Το να δίνει βάρος η εκπομπή στο ποσοστό είναι λάθος.

@Gilmaru

Φυσικά και είναι πολύ πιθανό να προκύψει αυτό το ποσοστό με τόσο μικρό δείγμα. Φαντάζομαι ότι εκεί στηρίχθηκαν και οι παραγωγοί της εκπομπής. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι η διαφορά στα συμπεράσματα των δύο πειραμάτων ήταν μεγάλη.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω στο πείραμα είναι η θλιβερή έκπληξη του τύπου με τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα του πειράματος αποδεικνύονται όχι μόνο από την ιστορία αλλά και καθημερινά. Αν ο άνθρωπος είναι ένα εγκεφαλικά εξελιγμένο ζώο που μπορεί να διακρίνει κάτι πέρα από το ευχάριστο και το δισάρεστο και να έχει μια φυσική ώθηση προς την αλήθεια, είναι αυτονόητο ότι θα εμπιστευτεί τον επιστήμονα (ο οποίος ευλόγως έχει εξουσία, καθώς θεωριτικά κατέχει τη γνώση), όντας ο ίδιος αδαής, και θα βάλει την αλήθεια πάνω από τον προσωρινό πόνο ενός συνανθρώπου του. Αυτό είναι το νόημα της εξέλιξης.

Το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι ότι οι άνθρωποι είναι διατεθημένοι να σκοτώσουν για την αλήθεια, γιατί διατεθημένοι να σκοτώσουν είναι έτσι κι αλλιώς, ζώντας σε αυτό το σύμπαν -τουλάχιστον ας κάνουν και κάτι χρήσιμο- αλλά το ότι οι αλήθειες για τις οποίες σε όλη την ιστορία οι άνθρωποι σκοτώνουν και πονούν είναι κατά πάσα πιθανότητα λάθος. Το σύμπαν αδιαφορεί γι' αυτούς και το μόνο που επιμένει να κάνει είναι τα τους υπενθυμίζει τις διάφορες ανάγκες τους. Όσο περισσότερο ξετυλίγουν το μυστήριό του, τόσο περισσότερο απογοητεύονται από αυτό. Γιατί συνειδητοποιούν το μάταιο κάθε προσπάθειας ανακάλυψης μιας υπερβατικής ανθρώπινης αλήθειας, της οποίας η αναζήτηση, ακόμα και αν περιλαμβάνει φόνους, είναι για πολλούς (όχι απαραίτητα ιδιαίτερα διευθαρμένους) συναρπαστική.

Εν τέλει απορώ πώς αυτό που προκαλεί έκπληξη και θλίψη σε αυτόν που κάνει το πείραμα δεν είναι η ανουσιότητα αυτής της προσπάθειας ανακάλυψης της αλήθειας και ότι οι άνθρωποι ίσως ζούσαν καλύτερα και έφταναν κοντύτερα στην αλήθεια δρώντας συναισθηματικά και ανάλογα με την απλούστατη αντίληψή τους σχετικά με το ευχάριστο και το δυσάρεστο (πράγμα που σαφώς είναι μια ψευδαίσθηση, στην οποία όμως εύκολα μπορεί κανείς να καταλήξει), ούτε για το γεγονός ότι δεν αμφισβήτησαν προς στιγμή τη γνώση του συγκεκριμένου επιστήμονα, αλλά το ότι οι περισσότεροι δεν δίστασαν ιδιαίτερα να προκαλέσουν πόνο σε ένα ον που αγνοεί και έπειτα αρνείται την αλήθεια στην οποία πιστεύουν.

Πάνω σε αυτό, εγώ απόρησα με την έκπληξη και θλίψη κάποιων φίλων μου όταν έμαθαν ότι επιστήμονες που κάνουν πειράματα σε ζώα (ποντίκια, κουνέλια, γουρούνια κλπ.) τους προκαλούν καρκίνο χορηγώντας τους διάφορες καρκινογόνες ουσίες προκειμένου ύστερα να μπορούν να δοκιμάσουν φάρμακα κατά του καρκίνου.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#73564 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2013 - 22:35

Πάνω σε αυτό, εγώ απόρησα με την έκπληξη και θλίψη κάποιων φίλων μου όταν έμαθαν ότι επιστήμονες που κάνουν πειράματα σε ζώα (ποντίκια, κουνέλια, γουρούνια κλπ.) τους προκαλούν καρκίνο χορηγώντας τους διάφορες καρκινογόνες ουσίες προκειμένου ύστερα να μπορούν να δοκιμάσουν φάρμακα κατά του καρκίνου.

Και φυσικά με αυτό πολλοί θα απορούσαν, δεν απορούν εξάλλου με την κρεατοφαγία και τη σπατάλη. Ούτε εγώ απορώ. Αλλά, εντάξει, είπαμε, όχι και να βασανίζουν οι άνθρωποι ανθρώπους (!) σαν πειραματόζωα!

O6rrvsU.jpg

#73565 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 04:57

Άσχετο, είδατε ποτέ κάτι τέτοιο στο σπίτι σας?

ekr9.jpg

Μοιάζει με μύγα (πετάει κιόλας :OMG3: ), αλλά έχει μακρύτερα πόδια (ειδικά τα πίσω) και μεγαλύτερες κεραίες. Σαν διασταύρωση κατσαρίδας-μύγας ένα πράγμα.  :colddd:

Ε λοιπόν αφού τα σκοτώνω εδώ και καιρό στο σπίτι μου και συνεχίζουν να εμφανίζονται κατά διαστήματα βρήκα ότι πρόκειται γι αυτό το είδος εντόμου:  http://en.wikipedia.org/wiki/Evaniidae

Θεωρείται είδος σφήκας και λειτουργεί παρασιτικά στις κατσαρίδες. Αν κατάλαβα καλά τσιμπάει τα αυγά κατσαρίδων και από εκεί βγαίνουν τα μικρά του καταστρέφοντας το αυγό της κατσαρίδας. Δεν τσιμπάει ανθρώπους ευτυχώς.

Κακό: Αυτό σημαίνει ότι έχω αυγά κατσαρίδων στο σπίτι μου.

Καλό: Αυτό το έντομο τα καταστρέφει.

Δεν το περίμενα ότι οι κατσαρίδες έχουν counter, τις θεωρούσα invicible μέχρι τώρα. Θα τα ταΐζω από εδώ και πέρα αντί να τα σκοτώνω. :hehehe:

Your doom has come cockroaches!!  :kakaka:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 20 Αύγουστος 2013 - 05:08

#73566 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 08:38

Έχω δει έντομα που του μοιάζουν ναι. Η μόνη λύση στη παρούσα φάση είναι να ραντίσουμε με τοξικά τον πλανήτη και οι ίδιοι να ανέλθουμε σε μια μορφή ύπαρξης που δεν επηρεάζεται όπως είναι η μηχανή. Μόνο τότε θα καθαρίσει ο πλανήτης.

#73567 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 11:57

Στην θεση σου Gilmaru θα εκανα χημικο πολεμο στο σπιτι ωστε να μεινω η μοναδική μορφη ζωης.

#73568 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.825 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 12:11

Κατσαρίδα!

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hazuki: 20 Αύγουστος 2013 - 12:11

rsrGbGx.gif

#73569 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 15:00

To χειρότερο με την κατσαριδοκατάσταση είναι το aftermarth sensation της υπάρξεως της. Δεν λέω τόσο για το κρατς που θες να σιγουρευτείς αν ψόφησε ή όχι, όσο για το ότι τρως φαγητό σε ένα πιάτο που έβγαλες από το ντουλάπι και έχεις την ανησυχία ότι μπορεί όσο ήταν ζωντανή να έκοβε βόλτες πάνω του. Ή την στιγμή που πρέπει να ξαπλώσεις, κοιτάς το μικρό κενό μεταξύ τοίχου και κρεβατιού ώστε να νιώθεις την ψευδή αίσθηση της ασφάλειας και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται εκεί καμιά τερέζα (ασχέτως αν μπορεί να περάσει όσο θα κοιμάσαι).

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#73570 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 16:11

Για πολύ καιρό και μετά από μαζική εξόντοση-ψέκασμα-εγκατάσταση σητών σε μπαλκονόπορτα και παράθυρα έχουμε δει μόλις 1-2 μεγάλες κατσαρίδες τα τελευταία 2 χρόνια, κι αυτές μάλλον μπήκαν κάποιες φορές που αφήσαμε την σήτα ανοιχτή. Παρόλα αυτά έχω δει επανειλημμένα μωρά κατσαριδάκια σε μέγεθος μυρμηγκιού στον νεροχύτη. 

Και για να υπάρχουν αυτά τα έντομα που ανέφερα σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν αυγά κατσαρίδων κάπου με κάποιον τρόπο.

Spoiler:

Επίσης, αν και αυτές οι  μυγοκατσαρίδες είναι σύμμαχοί μου στον πόλεμο εναντίων των κατσαρίδων, με αηδιάζουν κάπως, και νομίζω ότι έχουν αυξηθεί.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 20 Αύγουστος 2013 - 16:12

#73571 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 16:14

Έχω δει έντομα που του μοιάζουν ναι. Η μόνη λύση στη παρούσα φάση είναι να ραντίσουμε με τοξικά τον πλανήτη και οι ίδιοι να ανέλθουμε σε μια μορφή ύπαρξης που δεν επηρεάζεται όπως είναι η μηχανή. Μόνο τότε θα καθαρίσει ο πλανήτης.

EXTERMINATE!!!!!

Doctor-Who-Daleks.jpg

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#73572 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 16:32

Παρόλα αυτά έχω δει επανειλημμένα μωρά κατσαριδάκια σε μέγεθος μυρμηγκιού στον νεροχύτη. 

Αυτά είναι πολύ άκακα πλάσματα. Οι κατσαρίδες γενικότερα είναι βασικά αλλά όσο δεν μεγαλώνουν και μένουν μικρές (για κάποιο λόγο στο σπίτι έχω πάρα πολλά χρόνια να δω μεγάλη κατσαρίδα) είναι σχεδόν cute κατοικίδια.

Αλλά αν υπάρχει οτιδήποτε που να σε σκιάζει στη ζωή σου ξέρεις ότι υπάρχει μια και μόνο λύση.

Youtube Video

O6rrvsU.jpg

#73573 pasxaleas

pasxaleas

Smell the bunny

• Members
  • 882 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 16:36

Αυτά είναι πολύ άκακα πλάσματα. Οι κατσαρίδες γενικότερα είναι βασικά αλλά όσο δεν μεγαλώνουν και μένουν μικρές (για κάποιο λόγο στο σπίτι έχω πάρα πολλά χρόνια να δω μεγάλη κατσαρίδα) είναι σχεδόν cute κατοικίδια.

Αλλά αν υπάρχει οτιδήποτε που να σε σκιάζει στη ζωή σου ξέρεις ότι υπάρχει μια και μόνο λύση.

Youtube Video

αχαχαχαχαχχααχ απλά δεν μπορείς να ξεφύγεις απο αυτήν την διαφήμιση!!!!!!

09pntFA.png?1

#73574 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 16:49

Youtube Video

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#73575 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2013 - 18:05

@Gilmaru

Βορικό οξύ (boric acid) ή καλαμποκάλευρο (cornmeal) ή μαγειρική σόδα είναι 3 βιολογικοί τρόποι εξόντωσης κατσαριδών. Τρώγοντας ένα από τα 3, οι κατσαρίδες πεθαίνουν από αφυδάτωση μέσα σε μερικές μέρες. Google it.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erebos: 20 Αύγουστος 2013 - 18:08

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα