Αν υπηρχε Θεός και κατα συνεπεια ολα οσα αναφερονται στη Βιβλο ισχυουν και η εκκλησια ειναι ο λογος του, κατα πασα πιθανοτητα θα επρεπε να σε σκοτωσουμε επειδη καποια στιγμη στη ζωη σου εφαγες αστακο η φορεσες πανω απο δυο ειδη υφασματος μαζι.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Posted 26 July 2013 - 13:09
Posted 26 July 2013 - 13:15
Εσύ προσωπικά θα το έκανες αυτό; Γιατί εγώ ξέρω πως δεν θα το έκανα. Και ειλικρινά πιστεύω πως και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θα το έκανε, αλλά θα συνέχιζε να κάνει ό,τι κάνει πάντα, όπως θα έκανα κι εγώ.
Θεός ξε-Θεός, ο κάθε ένας κάνει μόνο ό,τι θεωρεί ο ίδιος σωστό, για αυτό και ακόμη και οι πιο φανατικοί θρησκόληπτοι, που δεν χρειάζονται καμία απολύτως απόδειξη, αγνοούν επιλεκτικά σημεία-κλειδιά των ιερών τους βιβλίων τα οποία δεν συμφωνούν με τις δικές τους απόψεις.
Edited by Kain, 26 July 2013 - 13:18.
![]()
Posted 26 July 2013 - 13:16
Fun fact. Δεν μπορεις να ξερεις τι θα εκανε η συντριπτικη πλειοψηφία του κόσμου.
Posted 26 July 2013 - 13:19
Δεν είπα όμως οτι ξέρω. Είπα απλώς πως πιστεύω. Και πάντα μπορεί να κάνω λάθος.
![]()
Posted 26 July 2013 - 13:26
Οκ ας επαναδιατυπωσω. Δεν μπορεις να πιστευεις οτι μπορεις να προβλεψεις τι θα εκανε η πλειοψηφια του κόσμου.
Ο μόνος λογος για τον οποιο το κανεις ειναι επειδή προβαλλεις τα προσωπικα σου πιστευω πάνω σε αυτήν, με το ιδιο σκεπτικό με το οποιο δεν μπορεις να διανοηθεις γιατι καποιος ο οποιος καταπιεζεται ειναι συναισθηματικα φορτισμενος οταν μιλα για κοινωνικη δικαιοσυνη.
Προσπαθησε να βγαλεις τον εαυτο σου απο την εξισωση.
Posted 26 July 2013 - 13:53
Δεν κρίνω μόνο με βάση τον εαυτό μου όμως. Κρίνω κυρίως με βάση όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει και όσα βλέπω γύρω μου. Κρίνω, δηλαδή, την πλειοψηφία με βάση όσα μου έχει δείξει. Πες με αισόδοξο, πες μου πως φοράω ροζ γυαλιά, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω με βάση όσα έχω δει πως θα είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν τις απόψεις τους και θα κάνουν κάτι που δεν θεωρούν σωστό.
Εσύ η ίδια, πώς πιστεύεις πως θα έπραττες σε ένα τέτοιο σενάριο; Διότι αν πιστεύεις κι εσύ πως δεν θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό, ίσως να μην είναι καθόλου απίθανο να έπραττε και ο υπόλοιπος κόσμος με τον ίδιο τρόπο.
Δες μόνο τη θεωρία της εξέλιξης. Αποδεδειγμένη 100%, αλλά πολλοί συνεχίζουν να μην τη δέχονται, και ακόμη κι αν τη δέχονται δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην καθημερινότητα ή στα πστεύω τους. Και ένας πιστός που δέχεται την εξέλιξη, όσο κι αν ένα κομμάτι της πίστης του αποδείχθηκε ανακριβές, πάλι την ίδια προσευχή θα κάνει το βράδυ.
Edited by Kain, 26 July 2013 - 13:54.
![]()
Posted 26 July 2013 - 13:53
http://www.lifo.gr/now/etc/31468
Σπάνια... γαϊδουροζέβρα γεννήθηκε στην Ιταλία.
Comming soon, πηγασομονοκεροελάφοκροκογατοδελφινοπερίστερο!
Posted 26 July 2013 - 13:57
Αν είναι η πρώτη γαϊδουροζέβρα στην Ιταλία, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η Hajime no Ippo.
Posted 26 July 2013 - 14:01
http://www.lifo.gr/now/etc/31468
Σπάνια... γαϊδουροζέβρα γεννήθηκε στην Ιταλία.
Comming soon, πηγασομονοκεροελάφοκροκογατοδελφινοπερίστερο!
![]()
Posted 26 July 2013 - 15:01
Posted 26 July 2013 - 15:05
Δεν κρίνω μόνο με βάση τον εαυτό μου όμως. Κρίνω κυρίως με βάση όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει και όσα βλέπω γύρω μου. Κρίνω, δηλαδή, την πλειοψηφία με βάση όσα μου έχει δείξει. Πες με αισόδοξο, πες μου πως φοράω ροζ γυαλιά, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω με βάση όσα έχω δει πως θα είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν τις απόψεις τους και θα κάνουν κάτι που δεν θεωρούν σωστό.
Εσύ η ίδια, πώς πιστεύεις πως θα έπραττες σε ένα τέτοιο σενάριο; Διότι αν πιστεύεις κι εσύ πως δεν θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό, ίσως να μην είναι καθόλου απίθανο να έπραττε και ο υπόλοιπος κόσμος με τον ίδιο τρόπο.
Δες μόνο τη θεωρία της εξέλιξης. Αποδεδειγμένη 100%, αλλά πολλοί συνεχίζουν να μην τη δέχονται, και ακόμη κι αν τη δέχονται δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην καθημερινότητα ή στα πστεύω τους. Και ένας πιστός που δέχεται την εξέλιξη, όσο κι αν ένα κομμάτι της πίστης του αποδείχθηκε ανακριβές, πάλι την ίδια προσευχή θα κάνει το βράδυ.
Βασικά αν υπήρχε αποδεδειγμένα θεός και όλοι αναγνώριζαν την ύπαρξη του, ο κόσμος μας θα ήταν διαφορετικός και η άνθρωποι πολύ πιθανόν θα λειτουργούσαν διαφορετικά γιατί θα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες.
Βέβαια το ερώτημα του πως θα ήταν αν σίγουρα υπήρχε είναι λίγο ανούσιο, γιατί είναι σαν να λες, πως θα ζούσαμε αν δεν υπήρχε βαρύτητα πχ.
Posted 26 July 2013 - 15:42
Ποιος με φώναξε?
Posted 26 July 2013 - 15:46
Βέβαια το ερώτημα του πως θα ήταν αν σίγουρα υπήρχε είναι λίγο ανούσιο, γιατί είναι σαν να λες, πως θα ζούσαμε αν δεν υπήρχε βαρύτητα πχ.
Προφανώς δεν έχεις δει αρκετά Chris Hadfield videos στη ζωή σου. Ήρθε η ώρα να επανορθώσεις.
Bonus track!

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 26 July 2013 - 16:08
Από θεωρητικές συζητήσεις και what-if άλλα τίποτα...
Γιαυτό να πάμε σε κάτι πιο ελαφρύ
200 χώρες λέει. Αφήνει αρκετές πιθανότητες.
Posted 26 July 2013 - 16:10