Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94137 replies to this topic

#72751 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 10:20

γενικα να τα κανεις όλα απο την αρχη σε opengl είναι πολυυυυυυυυυυς κόπος.. το κάνεις για να μάθεις τη γλώσσα πιο πολύ (εξού και ο λόγος που πείρα την εργασια..)

OpenGL γιατί? Θα ασχοληθείς με Android development?

Για 3D έχω ακούσει ότι το unity κάνει καλή δουλειά(και είναι free ως engine)

+1 για Unity.
Επίσης, Blender Game Engine (με ενσωματωμένη Bullet physics engine) και CryEngine 3.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#72752 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 11:39

βασικα είναι "αχρειαστος" κόπος αν πας καθαρα για ενα νορμαλ παιχνιδι (τουλαχιστον για rpgοηδη και μαριο), για τα 2σδιαστα games υπαρχουν λογισμικα που ουτε καν αγγιζεις κωδικα και κανεις παπαδες από το λίγο που είδα

Nαι, αλλά από ελευθερία επιλογών και δυνατοτήτων τι potential υπάρχει; Το "έτοιμο" δεν βάζει κάποια όρια στην δημιουργία;

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#72753 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 264 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 11:40

Το Unity νομίζω πρέπει να το αγοράσεις αν θες να πουλήσεις το παιχνίδι σου, και κοστίζει γύρω στο χιλιάρικο αν θυμάμαι καλά.

Όσο για τη Blender game engine, αν δεν απατώμαι χρησιμοποιεί την Python που λένε πως είναι πανεύκολη γλώσσα, αλλά το ένα παιχνίδι που δοκίμασα να παίξω φτιαγμένο με αυτή τη μηχανή ( Silent Ponyville Xmas demo ) είχε κακή απόδοση και προβλήματα συμβατότητας. Δεν ξέρω όμως αν φταίει το ίδιο το παιχνίδι η αν είναι γενικά πρόβλημα του Blender. Θέλω να τη δοκιμάσω πάντως κάποια στιγμή, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάτσω να μάθω Python.

Βλέπω πάντως με καλό μάτι το Unreal Development Kit για κάποιο λόγο, έχετε ακούσει για αυτό τίποτα;

Βαγγελιώ, κι εγώ έτσι πιστεύω. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω κάποια στιγμή να μάθω κι εγώ κάτι τόσο ριζικό όσο η OpenGL, για την περίπτωση που θέλω να κάνω κάτι που δεν μπορώ να κάνω με τη μηχανή ή τη βιβλιοθήκη που χρησιμοποιώ. Απόλυτος έλεγχος FTW, απλώς είναι παλούκι να κάτσεις να μάθεις όλα όσα χρειάζεται.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kain: 10 Ιούνιος 2013 - 11:45

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#72754 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 14:19

Λέτε εσείς για OpenGL και SDL κλπ, αλλά εγώ ακόμα είμαι εντυπωσιασμένος με την απλότητα της Ren'py.... θα μου πείτε βέβαια, πόσο δύσκολος μπορεί να γίνει ο προγραμματισμός visual novel. Και με HTML φτιάχνεις μια.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από meidei: 10 Ιούνιος 2013 - 14:20

#72755 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 14:35

Nαι, αλλά από ελευθερία επιλογών και δυνατοτήτων τι potential υπάρχει; Το "έτοιμο" δεν βάζει κάποια όρια στην δημιουργία;

το θεμα έχει να κάνει με το τι θεωρεί καλό παιχνίδι ο καθένας, τα τρελα physics και τα γραφικα με περιεργα lightings και οπτικες γωνιες ή δεν ξέρω και γω τι δεν κάνουν συνήθως το παιχνιδι..

το potential το μπλοκαρει ο άπειρος προγραμματισμος που έχει να κάνει 1 άτομο και μάλιστα προυποθέτει και γνωσεις αντικειμενοστραφη προγραμματισμου, βασικη λογική σε AI και δεν ξέρω και γω τι...

γενικά πολύς κόπος ένω υπάρχουν engines που απλωποιούν τη δουλεια, ειδικά για παιχνίδια fps, rpg, 2d mario style κλπ..

και έστω οτι έχεις τις γνώσεις, μετά θέλει να κανεις τα texture, τους ήρωες, 3ντι μοντέλα, πως θα φορτώσεις τα 3ντι απο το προγραμμα που τα έφτιαξες στην opengl, το animation και δεν συμμαζεύετε...

OpenGL γιατί? Θα ασχοληθείς με Android development?

έχω μάθημα για τα γραφικα.. και μπλέκουν το πολύ early stage της χρήσης γραφικών (πως φτιάχνεις γραμμές, ευθείες, καμπύλες bezier, υπολογισμός φωτός ενός σημειου και δεν συμμαζευετε.. και φυσικα αυτά μπλέκουν opengl στα εργαστήρια και εγώ όντας άρρωστος πείρα και εργασία (τουλάχιστον να βγει σε καλό όλο αυτό)

#72756 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:36

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΤΡΑ.

Ξεκινάω 8 το πρωί της Κυριακής, κιουρία, να πάω για διάβασμα. Πανεπιστήμιο κλειστό, μην πάω στo study room της locale γιατί έχει θόρυβο, ας πάω στο αναγνωστήριο στα starbucks που έχει και καφεδάκι και τόση ησυχία που ακούς καρφίτσα να πέφτει.
Ωραία, ναι, τα starbucks κλείσανε, δεν πειράζει, πιο κάτω είναι το αναγνωστήριο των 3ων ναυάρχων, πληρώνεις 2 ευρώ, διαβάζεις στην ησυχία με τζάμπα πορτοκαλαδίτσα και ριφίλ καφέ. Ανοίγει στις 10 όμως και τις Κυριακές. Ε, δεν πειράζει, καφεδάκι στο νέον και μετά διάβασμα.
Πάω νέον και έχουμε ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ. Όλα τα τραπέζια έχουν κόλλυβα, παξιμάδια και κονιάκ.
Οκ, οκ, θα κάνω μισάωρη βολτίτσα.
Μέχρι τις 10 κ μισή το αναγνωστήριο κλειστό.
Εντάξει λοιπόν, πάμε locale. Έλα μου όμως που έχει περάσει η ώρα και πουθενά πάρκινγκ;

Τελικά καφέ από everest και amnesia the dark descent μέχρι το βράδυ.

Ιστορία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, θα περάσουμε καλά οι δυό μας!!!

/ιστορίες από την εξεταστική Ιουνίου 2013 vol.1

Δημοσιευμένη  εικόνα

#72757 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:42

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΤΡΑ.

Ξεκινάω 8 το πρωί της Κυριακής, κιουρία, να πάω για διάβασμα. Πανεπιστήμιο κλειστό, μην πάω στo study room της locale γιατί έχει θόρυβο, ας πάω στο αναγνωστήριο στα starbucks που έχει και καφεδάκι και τόση ησυχία που ακούς καρφίτσα να πέφτει.
Ωραία, ναι, τα starbucks κλείσανε, δεν πειράζει, πιο κάτω είναι το αναγνωστήριο των 3ων ναυάρχων, πληρώνεις 2 ευρώ, διαβάζεις στην ησυχία με τζάμπα πορτοκαλαδίτσα και ριφίλ καφέ. Ανοίγει στις 10 όμως και τις Κυριακές. Ε, δεν πειράζει, καφεδάκι στο νέον και μετά διάβασμα.
Πάω νέον και έχουμε ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ. Όλα τα τραπέζια έχουν κόλλυβα, παξιμάδια και κονιάκ.
Οκ, οκ, θα κάνω μισάωρη βολτίτσα.
Μέχρι τις 10 κ μισή το αναγνωστήριο κλειστό.
Εντάξει λοιπόν, πάμε locale. Έλα μου όμως που έχει περάσει η ώρα και πουθενά πάρκινγκ;

Τελικά καφέ από everest και amnesia the dark descent μέχρι το βράδυ.

Ιστορία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, θα περάσουμε καλά οι δυό μας!!!

/ιστορίες από την εξεταστική Ιουνίου 2013 vol.1

Όλα κι όλα, πάρκινγκ πάντα υπάρχει. Μπορεί να είναι 3 χιλιόμετρα από εκεί που θες να πας (το 'χω κάνει), αλλά πάντα υπάρχει.

Γιατί δεν έκατσες στo μνημόσυνο; :P Και, το σπίτι σου δεν σου 'κανε; :P

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από OdyMonaxos: 10 Ιούνιος 2013 - 17:45

#72758 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:48

Δε μας αφήσανε να κάτσουμε στο μνημόσυνο, δεν είχε έρθει ακόμα η οικογένεια και ήμασταν πολύ ξεκάρφωτοι.
Αν μπορούσα να διαβάσω εκεί που έμενα θα ήταν ευτύχημα, αλλά ΔΕΝ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#72759 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:50

Καμιά απόμερη πλατεία με 2 παγκάκια;

#72760 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:52

Είμαι σοβαρή φοιτήτρια δε διαβάζω σε παγκάκια εγώ.

(γελάω μόνη μου)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#72761 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 Δημοσιεύσεις:
  • Location2.09km off the City Walls

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:52

ρε συ, αφού έφτασες 3ων ναυάρχων, δεν πήγες μέχρι αριστερά του φάρου να παρκάρεις;

το Si doux ήταν κλειστό; (ή κάποιο άλλο στην πατρέως;)

#72762 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 17:54

ρε συ, αφού έφτασες 3ων ναυάρχων, δεν πήγες μέχρι αριστερά του φάρου να παρκάρεις;

το Si doux ήταν κλειστό; (ή κάποιο άλλο στην πατρέως ;)

Είχαμε παρκάρει πιο πάνω αρχικά.

Το si doux δεν το ξέρω. Έπρεπε να ήσουν εκεί να είχα σωστό guide.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#72763 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 18:01

Guided tours "η φωτεινή", και δώρο χάρτης για να μη χανόμαστε. Εεεεεεδώ οι καλές ξεναγήσεις!

το si doux είναι πατρέως μετά τη ρήγα φεραίου (περνάς και το bizart δηλαδή)
disclaimer: έχω ένα χρόνο να πάω Πάτρα. αααα θέλω να ξαναπάω~~~

εδιτ: η υπογραφή σου μού κάνει Queen & Rumple, teaching her to rip a heart, in an unpolished way. Note to self: μην κάνεις μαραθώνιους με σειρές!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ma_foteini: 10 Ιούνιος 2013 - 18:04

#72764 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 19:55

Note to self: μην κάνεις μαραθώνιους με σειρές!

Μα γιατί αφού είναι γαμάτο.Εγώ το κάνω κάθε τόσο.(Όταν πρέπει να φτιάξω το πρόγραμμα του ύπνου μου δηλαδή!)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#72765 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2013 - 20:04

Όσο οι σειρές είναι των 20λεπτων επεισοδίων, είμαστε οκ. Τα 45λεπτα και άνω μου πέφτουν βαριά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω 3-4 κάθε φορά! Άσε, πολύ ξενύχτι...