Το μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχταΞέρει κανείς,αν θα είναι απόψε ανοιχτή η Ακρόπολη ;
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 17:04
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 17:23
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 17:36
Βασικα το πρόβλημα δεν είναι αν είναι αποδεκτό από την κοινωνία. Είναι δηλαδή, αλλά όχι τόσο αυτό. Το θέμα είναι αν στέκει επιστημονικά κάποιος να είναι asexual ή όχι. Και οι ομοφυλόφιλοι ή η αμφιφυλόφιλοι έχουν προβλήματα με την κοινωνία, αλλά υπάρχουν επιστημονικές μελέτες πάνω στο θέμα και νομίζω πως οι περισσότεροι στην επιστημονική κοινότητα το αποδέχονται.
Από όσο ξέρω όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους asexual, transexual ή οτιδήποτε άλλο. Δεν το έχω ψάξει το θέμα, και φυσικά δεν είμαι ειδικός, αλλά το βάζω σαν ερώτημα.
Ναι, όταν έλεγα ότι ως όρος και ως έννοια δεν είναι καθιερωμένος και αποδεκτός, έβαζα και την επιστημονική κοινότητα μέσα. Κι εγώ είμαι αρκετά σκεπτικός tbh. Αλλά και η ομοφυλοφυλία σε παλιότερα DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, η "βίβλος" των κλινικών ψυχολόγων) ήταν μέσα ως διαταραχή. Το κατά πόσο η επιστημονική κοινότητα μπορεί να είναι αντικειμενική ή όχι σε αυτά τα θέματα είναι συζητήσιμο.
edit: Τσέκαρα απο περιέργεια τον όρο asexuality στο scopus (ηλεκτρονική βάση δεδομένων με επιστημονικά άρθρα από διάφορους κλάδους) και είδα ότι χρησιμοποιείται γενικά, αλλά φαίνεται να είναι υπό συζήτηση. Να ένα απόσπασμα από την περίληψη ενός review για να πάρετε μια γεύση:
"Researchers have tended to treat asexuality either as a distinct sexual orientation or as a lack of sexual orientation. Difficulties arise when asexual participants are inconsistent in their self-identification as asexual. Distinguishing between sexual and romantic attraction resolves this confusion, while simultaneously calling into question conceptualizations of the asexual population as a single homogenous group."
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 31 Αύγουστος 2012 - 17:52
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 19:11
Ναι, όταν έλεγα ότι ως όρος και ως έννοια δεν είναι καθιερωμένος και αποδεκτός, έβαζα και την επιστημονική κοινότητα μέσα. Κι εγώ είμαι αρκετά σκεπτικός tbh. Αλλά και η ομοφυλοφυλία σε παλιότερα DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, η "βίβλος" των κλινικών ψυχολόγων) ήταν μέσα ως διαταραχή. Το κατά πόσο η επιστημονική κοινότητα μπορεί να είναι αντικειμενική ή όχι σε αυτά τα θέματα είναι συζητήσιμο.
edit: Τσέκαρα απο περιέργεια τον όρο asexuality στο scopus (ηλεκτρονική βάση δεδομένων με επιστημονικά άρθρα από διάφορους κλάδους) και είδα ότι χρησιμοποιείται γενικά, αλλά φαίνεται να είναι υπό συζήτηση. Να ένα απόσπασμα από την περίληψη ενός review για να πάρετε μια γεύση:
"Researchers have tended to treat asexuality either as a distinct sexual orientation or as a lack of sexual orientation. Difficulties arise when asexual participants are inconsistent in their self-identification as asexual. Distinguishing between sexual and romantic attraction resolves this confusion, while simultaneously calling into question conceptualizations of the asexual population as a single homogenous group."
Εγώ πάντως πιστεύω ότι ακόμα και να υπάρχουν πραγματικοί asexual οι περισσότεροι που αυτοαποκαλούνται έτσι δεν είναι.
Ειδικά αυτά τα romantic asexual κλπ.. Πως έχεις ρομαντική σχέση αν δεν σε ελκύει σεξουαλικά ο άλλος/άλλη
Τέλος πάντων, μάλλον δεν θα βρούμε την λύση, αυτό αν θα γίνει, θα γίνει μετά από χρόνια ερευνών (αν ενδιαφερθούν να κάνουν) οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι. Εμείς ότι και να πούμε δεν έχουμε τόσες γνώσεις για να το τεκμηριώσουμε.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από phm: 31 Αύγουστος 2012 - 19:12
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 19:14
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 22:27
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 22:32
Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2012 - 22:36
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 00:06
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από didimakia: 01 Σεπτέμβριος 2012 - 00:07
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 00:19
god i love my signature
God, I love this manga.
Και τώρα έχω τύψεις που ακόμα δεν το έχω αγοράσει.Γιατί δεν βρέχει λεφτά γαμώτο!
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 00:32
Τι θα σου άρεσε εσένα, ανωμαλιάρα ζυμαρούλα;
Καλα κανει η κοπελα Δασκαλε!
Μαζι σου ρε Κειτο!!!!
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 00:59
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 01 Σεπτέμβριος 2012 - 01:00
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 01:39
Keito, demonicMC, Ghost Prince, what's with those avatars?
guys, μας πήρανε χαμπάρι...class dismissed for today!! XD
Joshiraku pοwa my friend
also respect στον δίμδημο για την 20th century boys sig
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 01:45
αλλα το κοτοπουλο δν αλλαζει!!!
και πς dismissed εδω δν αρχισε!!!!χοχο